Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NexBot

Aslani

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 578
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mogę powiedzieć tylko jedną rzecz dobra robota Aslani, ale mógłbyś wprowadzić parę poprawek, które naprawdę są potrzebne m.in.:

- gdy plecak zapełni się bot natychmiast stopuje sie... Naprzykład zostawiam na noc a po 2h bot sie zatrzymuje bo backpack full, moglbys zrobic opcje czy ma wylaczyc gdy plecak pelen.

- z tym siadaniem to lipa dla maga... otoz mam 45lv bocik siada gdy mam tak 400hp a mob bije mnie po 300 nieraz padlem... bez przekąsek nie da rady... moglbys wprowadzic aby siadal od 50%hp i 20% many np. albo okienko gdzie uzytkownik sam wpisze ; )

Opublikowano

Miwako

Może coś w stylu: "cześć, przepraszam ale muszę lecieć." Albo tekst wybrany przez gracza..

Postaram się coś takiego dodać.

raymid

- przecież "gdy plecak pełny..." działa właśnie tak jak napisałeś. No chyba że coś nie zrozumiałem.

-Moim zdaniem mag ma właśnie najlepiej :) Ja ustawiam skile: kula ognia, wysysanie many, aura regeneracji i nigdy nie padłem. Od 36lv zostawiałem bota z takim ustawieniem skilli na kretach i całe noce chodził :) Ale też ja np mam niewielką różnice miedzy HP a MP (około 100)

Ale postaram się dodać do menu różne ustawienia związane z tym siadaniem.

Dzięki za wszelkie sugestie.

Opublikowano

1. gdy plecak jest pelen bot sie zatrzymuje... o to dokladnie mi chodziło. Lepiej bys zrobil gdyby było do wyboru czy ma sie zatrzymywac gdy pelen lub tez nie... Bo jak mi zbiera te wąsy hyh to zaraz mam full...

2. Co do tego masz racje ^^, ale jak juz jestes na specjaliscie to calkiem co innego on nie ma leczenia np.

3. Nie znam sie za bardzo na pisaniu programow, opanowalem po czesci Turbo Pascl'a, a teraz siedze na Delphim, ale jakby ten program działał na zminimalizowanym oknie... to by byla rewolucja.

PS. Najlepiej daj tekst w stylu ... "Wykryto GM'a ! Nexbot zakonczy działanie aplikacji za 9....8....7...6...5...4" xD

Opublikowano

Jak narazie najlepszy bot, ktorego widziałem do Nostale :P Naprawdę spisuje się na nocki... Jedna z wiekszych wad, ktore mi utrudniają gre to jak wyzej Raymid pisał z tym plecakiem.

Everybody hit the Deck, Biggie bout to get some wreck !

Opublikowano

Co do bot groszka napewno musisz ustawić żeby bił u maga z pistoletow o wiele wydajniejsze i szybciej bije strączki ;)

Opublikowano

Ameryki nie odkryłeś że po przeskanowaniu coś Ci wykryło, jakieś Backdoory itp..Ale tak naprawdę nie są szkodliwe. Proponuje żebyś ściągnął najpierw i przetestował a potem oceniał..

Jutro koło południa v2.9..

I błagam czytajcie to co jest napisane po włączeniu bota bo tam jest wszystko opisane dokładnie. Bo ciągle dostaje na GG głupie pytania...

Opublikowano

Skoro Ty napisales tego bota, to po co wrzucales tam backdoory?

Przeciez bot sam w sobie nie grzebie w systemie.

Ściagnalem tego bota i wyswietla mi sie komunikat "brak dostepu do pliku" (antywirus blokuje). Po usunieciu i przeskanowaniu kompa wykrylo i usunelo wirusy - pozostalosci po bocie...

Opublikowano

Skoro Ty napisales tego bota, to po co wrzucales tam backdoory?

Przeciez bot sam w sobie nie grzebie w systemie.

Ściagnalem tego bota i wyswietla mi sie komunikat "brak dostepu do pliku" (antywirus blokuje). Po usunieciu i przeskanowaniu kompa wykrylo i usunelo wirusy - pozostalosci po bocie...

Własnie, ze "grzebie w systemie" jak ty to napisałeś. Widzialeś kiedyś bota do gry bez nieszkodliwych czy tez szkodliwych plikow, ktore twoj antyvirus wykrywa jako zagrozenie?

Co do bot'a jeszcze jedno... uwazam ze Bot Gorszek wymaga nowego sposobu rozwiaznia ten motyw z X,Y jest beznadziejny na dluzsze bicie profy. Zazwyczja jak ustawie dobre xy bije on max do 30min potym ktos przyjdzie lub inny potworek sie nawinie bot kliknie na dane xy w rzeczywitosci kliknie na moba lub na ziemie i bedzie chodzil po mapie tak mialem juz 2 nocy z rzedu <_<

Opublikowano

Okej. Wiem że to X, Y nie działa zbyt dobrze. Postaram się przerobić to by klikał na obraz moba a nie tylko w ustalone X, Y. W każdym razie to załatwi sprawę.

Dlatego skupie się na tym bocie do groszków + te wszystkie ustawienia dotyczące siadania, pełnego plecaka itp.

Po za tym pomyśle by bot sam niszczył niepotrzebne rzeczy które zbiera takie jak np. wąsy kreta.

Opublikowano

Okej. Wiem że to X, Y nie działa zbyt dobrze. Postaram się przerobić to by klikał na obraz moba a nie tylko w ustalone X, Y. W każdym razie to załatwi sprawę.

Dlatego skupie się na tym bocie do groszków + te wszystkie ustawienia dotyczące siadania, pełnego plecaka itp.

Po za tym pomyśle by bot sam niszczył niepotrzebne rzeczy które zbiera takie jak np. wąsy kreta.

Dzięki za ułatwienie mi życia ! :lol:

zabieram sie za testowanie nowej wersji.

PS. wiesz moze gdzie mozna fajnie pobotować holly czy tez zwyklym magiem na 50+ : )?

Btw. lepiej na rarach pisz jaka wersja programu bo tak samo NexBot jest przyda sie :P

Opublikowano

Dzięki za ułatwienie mi życia ! :lol:

zabieram sie za testowanie nowej wersji.

PS. wiesz moze gdzie mozna fajnie pobotować holly czy tez zwyklym magiem na 50+ : )?

Btw. lepiej na rarach pisz jaka wersja programu bo tak samo NexBot jest przyda sie :P

PS2. niestety bot nie działa po wskarzaniu folderu z nostale wyskakuje bład w oknie programu pisze "sound failed" czy cos takiego cos z dzwiekiem nie ogarnoles.

Opublikowano

Przeczytaj jeszcze raz co trzeba wskazać :] Nie jest to folder z NosTale tylko z NexBotem :P

ah, ta moj blad... w glownym oknie bota popraw tekst przed a przecinek :P Co do gorszk-bot'a nie moglbys zrobic filter mobów i ustawienie, ze bije tylko strączki.. bo nie moge wytrzymac jak po 5min bicia nagle klika obok straczka i lipa. Btw. myslales o działaniu bota na zminimalizowanym oknie?

Opublikowano

mam uwage co do wykrywania GM.

w pierwszym wypadku bot zadzialal i chwala ci za to

201005050chochotek.jpg

w kilku innych wypadkach bot sie myli

http://img512.imageshack.us/img512/8544/201005060chochotek.jpg

http://img19.imageshack.us/img19/5460/201005061chochotek.jpg

Zawsze gdy podnosi ziarna mocy robi ss i zamyka gre. pewnie chodzi o te gwiazdki nad postacia.

A w tym przypadku nie mam pojecia jak on wykryl GM.

http://img694.imageshack.us/img694/8909/201005070chochotek.jpg

Opublikowano

Ten pierwszy screen mnie bardzo cieszy przynajmniej wiem że wszystko działa jak należy :D

By rozwiązać problem fałszywego alarmu wykrycia GMa, wystarczy przed włączeniem bota ustawić by był aktywny (włączony) Chat "Ogólne" a nie Chat "Wszyscy". To powinno załatwić sprawę.

Te fałszywe alarmy są spowodowane tym że bot bierze pod uwagę wszystkie wiadomości na Chatcie gry które mają kolor złoty, w tym np. komunikaty że masz mało many itp.

Raymid

Właśnie taki mam plan. Bot będzie klikał TYLKO w strączki.

Co do zminimalizowanego okna... Fajnie by było gdyby bot działał na zminimalizowanym oknie, ale niestety przyznam się że nie potrafię tego zrobić :)

Opublikowano

Aslani trzeba by było poglębic wiedze auto it'a, a mysle ze tak ciezko nie jest.... :P prosze powiedz, ze to bedzie twoj nastepny priorytet po bot groszku ;)

btw. alozaour wez pomysl i zamaz nick na zdjeciach zanim bana dostaniesz,myslisz ze ludzie ktorzy to tepia tu nie wchodza?

Opublikowano

Ja tam sie bana nie boje nikt mnie w grze na zadnym bocie niezlapal. A te ss to sobie Gm-owie nostale moga jako tapetki poustawiac niezalezy mi to postac z 25lvl tylko.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...