Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wlasny serwer S&F

Pan Marcel

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Waza okolo 200 mb.

Sprzedawal bede napewno, tylko ciekawe czy ktos kupi.

Prawdopodobnie bede nadal nad plikami pracowal, ale nie mam za to raczej zamiaru prowadzic wlasnego serwera, wole sprzedac pliki, i niech ktos sobie go postawi, ewentualnie moge z boku tam przy nim pomoc.

Opublikowano

Własny server S&F to byłoby coś, jeżeli by takie coś powstało z twojej lub kogoś innego ręki to na pewno bardzo duża ilość osób chciała by wbić co mogłoby przeciążać server i z czasem musiałby powstać server 2 :]

sygn2.jpg

Opublikowano

Wątpię czy ktoś kupi za 300 euro!!! Wątpię czy wogóle ktoś kupi, bo jak ktoś zna się na np.html, php to bez najmniejszego problemu sobie poradzi z napisaniem tego co Marcel. Wiem że odwalileś kawał doberj roboty ale tak jak mówiłem nie kupi nikt tego za 1200 złotych, Znam się na tym trochę i ludzie własne gry pisane od zera sprzedawali za tyle.

Opublikowano

300 euro to dosyć sporo jak na polskie zarobki, ale jak ktoś mieszka i pracuje za granicą, to wtedy są to grosze :)

sygn2.jpg

Opublikowano

Za 300PLN to w Polsce ktoś kupi, ale za granicą za 300€ pójdą.

Opublikowano

Handel jest na forum zabroniony, więc jeśli chcesz porozmawiać o cenie to na pw albo poza forum na gg czy coś.

Marcel wyrwał wczoraj bana na 7 dni (nie ja zgłosiłem) także nie rozmawiajmy o pieniądzach.

Temat ma na celu pomóc przy tworzeniu serwera a nie inaczej.

Takie moje zdanie ;) 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Post Marcela:

Originally Posted by Kexxon viewpost.gif
I think i will start with group fights tomorow as a base for guild wars, guild dungeons and tower dungeon. Also maybe fix chat and open the server for 20-30-40 ppl on the weekend. 

Anyways, i got banned for "trading" on MPCForum, so i won't be posting there for a week...
Opublikowano

Marcel wiem ,że masz bana* , ale prosze udostępnij te pliki, na których wczoraj był serwer włączony bo naprawde tak jak kilka @up by sobie ludzie robili serwery hamachi a tak to drą kase.

Wie ktoś czemu off bo 8 minut po 18 jest

90858227232114326580.png

Opublikowano

Wtf uzgryźć ??

Ludzie w jakim świecie wy żyjecie ? ? On nie da tych plików za darmoche . Bo włożył w ten projekt swój cenny czas i chce dostać "nagrode" za to w formie pieniędzy...

nostaleh.png
Opublikowano

Albo czy są jakieś pliki w necie?

Wtf uzgryźć ??

Ludzie w jakim wy świecie wy żyjecie ? ? On nie da tych plików za darmoche . Bo włożył w ten projekt swój cenny czas i chce dostać "nagrode" za to w formie pieniędzy...

Chodziło mi o napoczęcie albo jak zacząć.

Na jakim świecie inny żyją, że oczekują kasę za coś za co nikt nie zapłaci...

Opublikowano

No tak, chyba że Marcel udostępni lub jeżeli ktoś zna się na php, html to sam może sobie zrobić. Jak Marcel nie da za darmo to trudno, sam sobie poradzę, ściągnę pliczki i je które są na necie i postaram się je uzupełnić do tego co Marcel skończył

Opublikowano

nie wytrzymałem uuuu, musze to skomentować. Marcel predzej czy poźniej pogodzi sie z myślą że robił "kopie" sfgame dla samego siebie.... przede wszystkim prawa autorskie .... jeszcze nie sprzedał, ale ... dalej sie nie posunie, co najwyzej za 200 stówki dla gimbazy jakiejs, po drugie no jesli server postawi to po co, dla gimbazy ? Mialby placic za hosting, systematycznie i regularnie, i w koncu caly swiat go pozna... a co taki on samarytanin by sie dzielić ?, nawet nie chcial wspolpracowac ze mną zapatrzony w swoja misje stworzenia "kopi" sfgame,  Caly pożytek z tego ze sie szanowny Pan Marcel poduczyl w php. No a gimbaza ciagle bedzie wypytywac kiedy bedzie server online ...

ja gdybym zrobił taką kopie sfgame, puścił bym ją za darmo w świat - hehe niemcy mieliby niezly problem jak gimbaza dorwałą by sie do stawiania serverow, pozwy za pozwami by szły buhahahaha.

do tych co chca stawiac wlasny server, to nie wiem na  ile czytelne i aktualne sa pliki, wydaje mi sie ze tylko baza mysql jest czytelna i użyteczna - a to bardzo dużo.

podpowiedź dla Pana Marcela, skorzystaj z aproksymacji albo iterpolacji, MNK do oszacowania expa, golda itp przy zmianach levelu.

Jesli wiesz jak zdekodowac klaser fajnie jakbyś podpowiedział (no chyba że tego nie ruszasz), a co ze złotą ramką ? :) no nic sporo pracy jak na jednego czlowieka.

Pytanie : co to sa za rzeczy i kiedy sie biora w grze ?

http://img.playa-games.com/res/sfgame/res/gfx/itm/11-1/itm11-10-1.png

http://img.playa-games.com/res/sfgame/res/gfx/itm/11-1/itm11-21-1.png

http://img.playa-games.com/res/sfgame/res/gfx/itm/11-1/itm11-22-1.png

http://img.playa-games.com/res/sfgame/res/gfx/itm/11-1/itm11-23-1.png

http://img.playa-games.com/res/sfgame/res/gfx/itm/11-1/itm11-24-1.png

Opublikowano

Chyba rozpocznę publiczną (oczywiście teoretyczną) interpretacje sfgame ... 

I. Jak ugryźć sklepy...

W każdym sklepie jest 6 itemow, każdy z nich (w grze) jest opisany przez 12 zmiennych  

1. rodzaj itema - np. helm , rekawice, gacie, tarcza, bron, laska itp

2. numer itema - np. jest iles tam mieczy zalozmy 20, dla Wojownika 1 - to miecz nr 1, dla Maga , 1001 - piewsza magiczna laska, dla Zwiadowcy 2001 - pierwsza proca

3. min obrazenia lub pancerz

4. max obrazenia

5. atr1 - np. 1 - czyli atrybut jaki wzmacnia dany item - tu siła bedzie wzmacniana bo jest jedyna. UWAGA !! tu pojawia sie 6 - jesli wzmacniane sa wszystkie 5 cech

6. atr2 - np. 4 - 2 atrybut - wytrzymalosc

7. atr3 - np. 5 - 3 atrybit - szczescie

8. 238 - +238 siły    UWAGA !!! tu jest jedna wartosc dla wszystkich wzmacnianych cech

9. 238 - +238 wytrzymalosc

10. 238 - +238 szczescie

11. cena w złocie

12. cena w grzybach

Wszystkie itemy sa opisane na takiej zasadzie, być może c.d.n

Opublikowano

nie wytrzymałem uuuu, musze to skomentować. Marcel predzej czy poźniej pogodzi sie z myślą że robił "kopie" sfgame dla samego siebie.... przede wszystkim prawa autorskie .... jeszcze nie sprzedał, ale ... dalej sie nie posunie, co najwyzej za 200 stówki dla gimbazy jakiejs, po drugie no jesli server postawi to po co, dla gimbazy ? Mialby placic za hosting, systematycznie i regularnie, i w koncu caly swiat go pozna... a co taki on samarytanin by sie dzielić ?, nawet nie chcial wspolpracowac ze mną zapatrzony w swoja misje stworzenia "kopi" sfgame,  Caly pożytek z tego ze sie szanowny Pan Marcel poduczyl w php. No a gimbaza ciagle bedzie wypytywac kiedy bedzie server online ...

ja gdybym zrobił taką kopie sfgame, puścił bym ją za darmo w świat - hehe niemcy mieliby niezly problem jak gimbaza dorwałą by sie do stawiania serverow, pozwy za pozwami by szły buhahahaha.

do tych co chca stawiac wlasny server, to nie wiem na  ile czytelne i aktualne sa pliki, wydaje mi sie ze tylko baza mysql jest czytelna i użyteczna - a to bardzo dużo.

podpowiedź dla Pana Marcela, skorzystaj z aproksymacji albo iterpolacji, MNK do oszacowania expa, golda itp przy zmianach levelu.

Jesli wiesz jak zdekodowac klaser fajnie jakbyś podpowiedział (no chyba że tego nie ruszasz), a co ze złotą ramką ? :) no nic sporo pracy jak na jednego czlowieka.

Też serwer/pliki robisz?

Opublikowano

Też serwer robisz?

nieeee, tylko myślę głośno  ;) , moje podpowiedzi na niewiele sie zdadza, bo kodowanie to żmudna robota i trzeba mieć dużo samozaparcia by zaczetą rzecz skończyć ... a ta gra ma naprawde dużo opcji do opisania i zakodowania. A co Ty też "robisz" serwer ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...