Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ascarial.pl [Dedyk] [Medium]

Azprime

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kamienie Metin z mapy 115lv zostały wycofane, poniewaz mozna bylo je bugowac. Wraz z jutrzejszym update na owej mapie zostanie zastosowane parę autorskich rozwiazań, które umilą Wam expienie, a takze sposoby zarobku, nie bedzie juz tak monotonnie. Przy update zostanie dodane dla wyższych leveli również nowe expowisko na 125lv, ok. 30 questów, nowy dungeon, nowe bossy, oraz systemy. Pojawią się również cztery nowe sety broni na 110lv oraz 115, kolejno do expa i PvP, również zwiększony maksymalny poziom do 135, także na brak zajęc nie będziecie mogli narzekać.

~ Azprime

Co sądzicie o nowym wyborze postaci?
10520743_696984817062536_828931893209690

stać was na coś lepszego

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ten wasz licznik kurczy sie w zastraszającym tempie.

539551409425806922706.png Godzina 21:00

Skoro w niecały tydz ubyło ok 30% społecznosci,przypuszczam ze po pierwszej wywiadówce nie bedzie z kim grac ;)

Jak myślicie co najbardziej przyczyniło sie do spadku graczy? Bugi na ww czy olewka teamu?

Srij9JT.png

Opublikowano

Ten wasz licznik kurczy sie w zastraszającym tempie.

539551409425806922706.png Godzina 21:00

Skoro w niecały tydz ubyło ok 30% społecznosci,przypuszczam ze po pierwszej wywiadówce nie bedzie z kim grac ;)

Jak myślicie co najbardziej przyczyniło sie do spadku graczy? Bugi na ww czy olewka teamu?

hmm graczy nadal jest dużo ( po miastach nie widac ubytku graczy prawie wcale )

Ale jeden plus spoty się zwolniły w dużym stopniu i bossy :)

Zwłaszcza bugi jak biolog, smocze skile ( ludzie kończyli bo nie mogli ugrac swoimi postaciami )

także bug z ww się przyczynił do tego. ( gracze stracili chęci do gry gdy zobaczyli że inni mają po 3k+ bryłek a niektórzy nawet 6k + )

Opublikowano

hmm graczy nadal jest dużo ( po miastach nie widac ubytku graczy prawie wcale )

Ale jeden plus spoty się zwolniły w dużym stopniu i bossy :)

Zwłaszcza bugi jak biolog, smocze skile ( ludzie kończyli bo nie mogli ugrac swoimi postaciami )

także bug z ww się przyczynił do tego. ( gracze stracili chęci do gry gdy zobaczyli że inni mają po 3k+ bryłek a niektórzy nawet 6k + )

Ale administracja akurat cały czas pozbywa się sellerów. Wydaje mi się też, że troszkę osób odeszło z powodu braku zajęcia na serwerze. Myślę, że nadchodzący update skusi chociaż część graczy do powrotu. :)

Opublikowano

Generalnie na serwerze grało się super 2 miesiące temu, później administracja wszystko, za przeproszeniem, j*b*ła ;) Teraz usunięcie metków z mapy 115 to jest cios poniżej pasa, odebraliście mi chęci do gry zupełnie. Mam 119 lvl i nie mam gdzie expić, ani zarabiać (nie lubie chodzić na dungeony, a na metkach odnajdywałem się wspaniale ;) ) Dopóki nie przywrócą metków nie polecam serwera, administracja psuje go strasznie zmianami i bugami - naprawiają kilka, wprowadzają następne. Ciekawe co będzie po update......

Opublikowano

Ale administracja akurat cały czas pozbywa się sellerów. Wydaje mi się też, że troszkę osób odeszło z powodu braku zajęcia na serwerze. Myślę, że nadchodzący update skusi chociaż część graczy do powrotu. :)

Co z tego,ze pozbywaja sie ''yangsellerow'' nie wszyscy sprzedaja bugowane brylki na allegro.Wallander sprzedal swoje calkiem przyzwoite eq,nad ktorym spedzil troszke czasu za 72b.Teraz wyobraz sobie,ze niektorzy posiadaja 5kb+

Czyz nie jest to przytlaczajace?

Srij9JT.png

Opublikowano

Co z tego,ze pozbywaja sie ''yangsellerow'' nie wszyscy sprzedaja bugowane brylki na allegro.Wallander sprzedal swoje calkiem przyzwoite eq,nad ktorym spedzil troszke czasu za 72b.Teraz wyobraz sobie,ze niektorzy posiadaja 5kb+

Czyz nie jest to przytlaczajace?

Jest. I mnie też to irytuje, bo inni muszą zarabiać uczciwie. Ale oni nie banują już tylko yang-sellerów, ale także wychwytują ludzi, którzy sprzedają bryłki na Allegro. Z resztą na forum dzisiaj zostały wrzucone screeny potwierdzające ich działania. Wiadomo, że to zajmie troszkę czasu, być może powinni wcześniej zainteresować się bugiem to nie byłoby tego aż tyle, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Ważne, że naprawdę wzięli się do roboty i mam nadzieję, że tym razem przywrócą serwer do normalnego stanu. ;)

to o co chodzi o te brylki i metki? :D

ktos wyjasni ?

Był bug i ludzie narobili tony bryłek, które sprzedają teraz na Allegro. 

A z metkami chodzi o to, że na mapie 115 można było je bugować i expić na nich (z tego, co wiem - jeżeli się mylę niech mnie ktoś poprawi).

Opublikowano

czyli nie warto teraz nowemu tu zaczynac?

Ja zaczęłam grać parę dni temu. Sposobów na zarobek jest multum, rynek dalej dobrze prosperuje, wcale nie jest ciężko, bo ceny nie skoczyły diametralnie do góry, czy coś.

Opublikowano

a jak z isem? podobno bez niego jest trudno w cholere...

chodzi o pety i wierzchowce

Szczerze mówiąc to mało osób lata z wierzchowcami z IS-u. Konia militarnego (którego używa większość) nie jest ciężko zdobyć. Fakt - z ISem jest szybciej, ale to działa tak wszędzie. :p Bez IS-u się da, ale zajmie to więcej czasu. Pety, np. tak uwielbiany Bao Bao kosztuje około 800-900kk, co zarobić na ulepszaczach nie jest wielkim wyczynem. :) Wystarczy wiedzieć, co dropić i sprzedawać.

Opublikowano

a jak z isem? podobno bez niego jest trudno w cholere...

chodzi o pety i wierzchowce

Server bardziej pod IS lecz w grze jest tyle ludzi co sprzedaje doslownie wszystko z IS, ze nie ma problemu ze zdoyciem czegokolwiek, wystarczy tylko chciec :)

@1373230489-U611928.pngMiyoshi LC juz cie nie kreci, ze metin wrocil do lask?

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Server bardziej pod IS lecz w grze jest tyle ludzi co sprzedaje doslownie wszystko z IS, ze nie ma problemu ze zdoyciem czegokolwiek, wystarczy tylko chciec :)

@1373230489-U611928.pngMiyoshi LC juz cie nie kreci, ze metin wrocil do lask?

Znaczy, serwer nie jest pod IS, bo bez IS-u jest się w stanie wszystkiego dorobić, ale wiadomo po prostu wolniej, bo trzeba dropić, żeby mieć kasę. :p

Co do LC - po prostu jest nudne. Metin oferuje jednak dużo więcej zabawy. ;)

Opublikowano

Znaczy, serwer nie jest pod IS, bo bez IS-u jest się w stanie wszystkiego dorobić, ale wiadomo po prostu wolniej, bo trzeba dropić, żeby mieć kasę. :P

Co do LC - po prostu jest nudne. Metin oferuje jednak dużo więcej zabawy. ;)

Ale ty jestes lizodupem...to jest nie do pomyslenia pierwszy raz w zyciu widze taka dziewczyne . Nie wstyd ci, dziewczynko ?

@w ile wyexpie ten 30lvl , ogolem serwer pobugowany ale  w ile wbije 30?

Opublikowano

Ale ty jestes lizodupem...to jest nie do pomyslenia pierwszy raz w zyciu widze taka dziewczyne . Nie wstyd ci, dziewczynko ?

@w ile wyexpie ten 30lvl , ogolem serwer pobugowany ale  w ile wbije 30?

XDDDDDD Nie, nie wstyd mi, bo nie widzę nic złego w wyrażaniu swojej opinii i odpowiadaniu na pytania w sposób cywilizowany. Smutne, że coraz więcej ludzi nie potafi być po prostu miłym dla drugiej osoby, bo jest to traktowane źle, chamstwo na propsie, a co tam! Ale ja rozumiem, że w Twoim świecie kultura to słowo obce, więc zostaje Ci to wybaczone, chłopczyku. ^^

@-=PAL=- lvl? Szybko. 2h jakoś.

Opublikowano

XDDDDDD Nie, nie wstyd mi, bo nie widzę nic złego w wyrażaniu swojej opinii i odpowiadaniu na pytania w sposób cywilizowany. Smutne, że coraz więcej ludzi nie potafi być po prostu miłym dla drugiej osoby, bo jest to traktowane źle, chamstwo na propsie, a co tam! Ale ja rozumiem, że w Twoim świecie kultura to słowo obce, więc zostaje Ci to wybaczone, chłopczyku. ^^

@-=PAL=- lvl? Szybko. 2h jakoś.

Nie mam nic przeciwko kulturze,ani wypowiadaniu sie w sposob cywilizowany,lecz nie podoba mi sie kultura na sile,gdzie w innych postach dobrze pokazujesz ze ze wsi jestes.

Oraz nie podoba mi sie wypowiadanie w sposob cywilizowany na sile . Jest to zalosne poprostu .

Dodatkowo , piszesz o wypowiadaniu sie w "sposob cywilizowany" a uzywasz takich slow jak "na propsie" lub "XDDDDDDD"

Opublikowano

@backspaces1 jestem ze wsi i jakoś ludzie potrafią być bardziej "cywylizowani" niż ci "miastowi" więc uważaj lepiej na to co piszesz...

a co do Niej, odpowiada na pytania i chociaż tyle dobrego, bo teraz większość osób potrafi wypiąć się i mieć cie głęboko w du***

a to że piszę "XD"  co zrobisz? nic nie zrobisz, taki rocznik.

Opublikowano

podobno mieli w nocy runy naprawić, nie naprawili. nie polecam serwera, był dobry 2 miesiące temu, ci co chcieli zagrać spóźnili się ;)

Opublikowano

podobno mieli w nocy runy naprawić, nie naprawili. nie polecam serwera, był dobry 2 miesiące temu, ci co chcieli zagrać spóźnili się ;)

Niestety, ale to prawda.

579571423327107377857.png

Opublikowano

Nie mam nic przeciwko kulturze,ani wypowiadaniu sie w sposob cywilizowany,lecz nie podoba mi sie kultura na sile,gdzie w innych postach dobrze pokazujesz ze ze wsi jestes.

Oraz nie podoba mi sie wypowiadanie w sposob cywilizowany na sile . Jest to zalosne poprostu .

Dodatkowo , piszesz o wypowiadaniu sie w "sposob cywilizowany" a uzywasz takich slow jak "na propsie" lub "XDDDDDDD"

Widzisz, trzeba nauczyć się wyczuwać sarkazm. Być może w internetach to trudniejsze, ale i tak dobrze jest opanować tą umiejętność. Nawiązując do 'ze wsi jesteś' - nie jestem ze wsi i nawet nie rozumiem, co to w ogóle ma do rzeczy. I tu się z Tobą zgodzę - kultura na siłę jest niefajna, dlatego nie będę miła dla kogoś, kto mi ubliża, bo to się mija z celem. Ale 'nie być miłym' nie oznacza od razu chamstwa, które niestety dominuje w większości osób z młodszych roczników, bo jakoś starsze nie mają takiego popędu do mieszania innych z błotem. ;)

Dzisiaj podobno aktualizacja serwera ?

Tak, dzisiaj wieczorem ma być wprowadzany update.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...