Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[START - 06.12.2013 - 19:00] [1.7.2 + NOWE BLOKI] SOPHER PRISON | PRISON + RP - UNIKALNY SERWER | SZCZEGÓŁOWA PREZENTACJA | ŚWIĄTECZNE EVENTY

Sopher.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP

Jeszcze nie zostało to ustalone, ale z pewnością nie będziemy się sugerować ilością widzów. Prędzej aktywnością :-)

Zobaczymy jak wypadnie kilka dni po starcie, jeżeli serwer będzie pełny to powiększymy liczbę slotów o 100-150, bo z tym akurat nie ma problemu.

• Odpowiedzi 183
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP

Nie, lecz przewidujemy osobny sektor z celami, w których będzie możliwość zagospodarowania jej. Póki co każda cela w innym sektorze jest inaczej wyposażona.

Opublikowano

Po prezentacji serwera mogłeś zauważyć, że połączyliśmy typ serwera prisona z typem role play. Większa ilość sektorów nie ma sensu, bo więzienie i tak jest już wystarczająco duże. Kopać nie będziesz musiał cały czas, bo możesz zdobyć walutę serwerową haldując, wykonując zadania, broniąc więzienia przed atakami "zarażonych" (zombie) lub po prostu zabijając innych graczy.

Nie, to nie prawda, że jest to połączony serwer z typem RolePlay. Są to BEZUŻYTECZNE dodatki, gdyż na serwerze nie obowiązuje odgrywanie postaci, więc jest to po prosu kłamstwo. " gracze (od jednego do kilku) wcielają się w role fikcyjnych postaci." Jasne, mamy swoje imiona i nazwiska, ale nie odgrywamy w ŻADNYM stopniu naszych postaci. Ten dodatek jest na ten moment bezużyteczny, gdyż mówiłeś, że RP na czacie nie obowiązuje.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@UP

Ohh god. Pisałem Ci już o tym w trakcie beta testów, a ty nadal powtarzasz tą samą wypowiedź. Serwer startuje jutro i jest to BARDZO wczesna "wersja" serwera. Są tam podstawowe rzeczy. Póki co tylko kilka cech postaci wpływa na rozgrywkę gracza. Jeżelibyśmy chcieli skończysz serwer to zajęłoby to bardzo długi okres czasu. Zauważ, też, żeby odgrywać rolę RP nie jest potrzeby do tego chat. Chat służy Ci jedynie do komunikacji z innymi graczami. Mamy innowacyjne pomysły na serwer, który połączymy z serwerem teamspeak i uwierz mi, będzie to coś niesamowitego.

Głównym celem każdego gracza jest wydostać się z więzienia i przetrwać w mieście. I już na samym początku gracz dąży do tego - odgrywa określoną role, która na początku została ustalona przez serwer, administrację. Będą określone zasady, które wzmocnią rozgrywkę role play. Póki co odsyłam do wpisu na wikipedi.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Gra_fabularna
Opublikowano

@UP

Ohh god. Pisałem Ci już o tym w trakcie beta testów, a ty nadal powtarzasz tą samą wypowiedź. Serwer startuje jutro i jest to BARDZO wczesna "wersja" serwera. Są tam podstawowe rzeczy. Póki co tylko kilka cech postaci wpływa na rozgrywkę gracza. Jeżelibyśmy chcieli skończysz serwer to zajęłoby to bardzo długi okres czasu. Zauważ, też, żeby odgrywać rolę RP nie jest potrzeby do tego chat. Chat służy Ci jedynie do komunikacji z innymi graczami. Mamy innowacyjne pomysły na serwer, który połączymy z serwerem teamspeak i uwierz mi, będzie to coś niesamowitego.

Głównym celem każdego gracza jest wydostać się z więzienia i przetrwać w mieście. I już na samym początku gracz dąży do tego - odgrywa określoną role, która na początku została ustalona przez serwer, administrację. Będą określone zasady, które wzmocnią rozgrywkę role play. Póki co odsyłam do wpisu na wikipedi.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Gra_fabularna

Nie tak mi mówiłeś. Zwracam honor w takim razie, jeśli na serwerze w dalszym stadium pojawi się odgrywanie postaci.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Mały spoiler dotyczący tworzenia postaci :-)

1386351661-U1028798.png

Wiek, wzrost, waga są ustawione ręcznie :v

Co tam widzicie w tle? :3

Opublikowano

Mały spoiler dotyczący tworzenia postaci :-)

1386351661-U1028798.png

Wiek, wzrost, waga są ustawione ręcznie :v

Co tam widzicie w tle? :3

Hmm staruszek już nie miał co robić w życiu, pewnie wiedział, że niedługo zginie to publicznie się zabawiał dildo.

Innego wniosku nie widze xD

A dla niego dożywocie to w sumie nic :D

Opublikowano

Wczoraj serwer nie działał w godzinach 22:23 - 23:40, ponieważ były atakowane 2 serwery CubeHost. Nic nie mogliśmy zrobić, musieliśmy czekać. Od godziny 23:40 włączyła się whitelista, dlatego nie można było wejść na serwer. Wejść na serwer można od dzisiaj (około godziny 8:30). Dodano na serwerze zadania (pierwsze zadanie można wziąć od Huberta, który znajduje się na spawnie - villager). Planujemy także zrobić dzisiaj pierwszy event - "Atak na więzienie" :-)

Zapraszam na serwer.

Opublikowano

trochę pobugowałem, wyrejestrowałem się rejestrowałem, wpisywałem na oślep komendy twórz i mam dwie zbugowane postacie

plz pomocy plz;_;

lolol

Opublikowano

@UP

No widzisz jak to fajnie. Postać zbugowaną masz, dlatego, ponieważ nie postępowałeś według PROSTYCH instrukcji dotyczących tworzenia postaci. Jest to tylko twoja wina. Nie będę tego naprawiał, bo wspomniałeś na serwerze, że w prezentacji serwera na mpcforum napiszesz obelgi. W dodatku postanowiłeś, że się wylogujesz i już tam nie wejdziesz.

@Topic

Na serwerze zaraz zostaną dodane nowe postacie NPC, u których będzie można przyjąć nowe zadania :-)

Opublikowano

1386493569-U1028798.png

PIERWSZY ŚWIĄTECZNY EVENT JUŻ JEST DOSTĘPNY!

Świąteczny Bałwan pojawił się na spawnie. Pomóż mu odzyskać formę zdobywając śnieżki z kamienia. Musisz go jak najszybciej uratować, bo bez Twojej pomocy zginie! Oddając śnieżki możesz zdobyć wiele ciekawych przedmiotów! Na co czekasz? Wejdź na serwer i pomóż uratować święta!

PLAY.SOPHERPRISON.PL

Opublikowano

Zapraszam na serwer :-)

@Dodano:

* arene pvp

* zadanie u Maćka

@Naprawiono:

* atakowanie z broni w całym wiezieniu - teraz tylko na piasku

* bug w kuchni (możliwość kradzieży z piecy)

Opublikowano

Zapraszam na serwer :-)

@Dodano

* 3 nowe zadania: Anna, Karolina oraz Stanisław

* system zapachu; jeżeli nie myjesz się przez 5 dni to śmierdzisz i gracze mogą atakować Cie w każdym miejscu

* gre w kości - /kosci pomoc

* wymianę poziomu XP na amunicję - sklep

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...