Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośby, Problemy, Pytania.

Weest

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 244
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Spróbuj ściągnąc jeszcze raz:) jeżeli to nie zadziała to proponuje wejść na stronę gpotato.eu i napisać na HedlDesk (powiadomienia) informacje o owym problemie

sygnaturampc.jpg

Z miłością jest jak z masłem, od czasu do czasu trochę chłodu utrzymuje ją w świeżości (M. Achard)

( nr 1028)

sygna2t.png

Zapraszam na Najlepiej Zapowiadający Się Dedyk!!!

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, mam problem,otóż trwałość mojego peta spadła do zera i teraz nie mogę połączyć kart.Wiem,że trzeba mieć taką samą kartę bestii i przekaznik dusz i tu mam bardzo ważne pytanie,czy jak zepsuta bestia ma 120 lev to czy nowa karta do której będę przenosić duszę to też musi mieć 120 czy nie.Z góry dziękuję za odp :(

Opublikowano

ok wszystko już w porządku,pet cały i zdrowy,teraz już wiem co robić,wystarczy pusta karta nie musi być złapana.Serdecznie Ci dziękuję za pomoc :P

Opublikowano

kiedy włączam gre przez ikonkę na pulpicie pojawia się duże zielone okno z napisem "połączenie zostało zamknięte przez serwer aktualizacji"i da się tylko zamknąć.Co mam zrobic?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

siemka mam pewien problem mianowicie gdy klikam start wszystko pięknie ładnie a jak wyskakuje okienko z logowaniem z 3 sekundy jest a później wywala z gry i żadnego błędu nie pokazuje tylko pulpit itp.

próbowałem reinstala proszę o pomoc

Mam ten sam problem wlasnie i niewiem o co chodzi sciagalam z kazdej strony ta gre bo myslalam ze to jakis bug poprostu ale dalej tak samo .(

Opublikowano

Oczyść komputer z wirusów / błędów rejestru

Zaktualizuj sterowniki

Zainstaluj service pack oraz net framework

Opublikowano

Witam.

Mam problem z wejsciem na moja główną postać.

Gdy wchodze na postac i juz sie załaduje all odrazu automatycznie wyłancza mi sie rappelz. O co chodzi?

Nie wyskakuje mi żaden błąd.

PS.

Na inne postacie moge wejsc tylko na 1 niemoge (glowna na ktorej gram).

Opublikowano

Naciskasz na przeciwnika.

W górnym prawym rogu wyświetli Ci się jego wizerunek.

Naciśnij na niego Prawym przyciskiem myszy bądź lewym i wybierasz opcje "Pojedynek".

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, zaczynam przygodę z rappelzem, także nie bardzo wszystko ogarniam.

Prosiłbym o pomoc w takiej sprawie jak:

NAJLEPSZY dobór petów na pasek dla sina.

Jakie kamyczki wkładać w eq dla sina.

Z jakim petem powinienem chodzić jako sin.

Z jakimi bonusami eq szukać, oczywiście dla sina ^^

Miecze ? sztylety?

Edit:

Jakie statusy najważniejsze, przy jakich mam się skupiać?

Opublikowano

1.Pet na pasek dla sina

jest kilka rozwiązań ,ale rozumiem ,że pod prędkość ataku . Tak więc harpia ,lub kilka harpii

^^.

do tego możesz dołożyć kartę jastrzębia. Wyjdzie Ci z tego dobra prędkość + dobry atak

2. Jakie kamyczki do eq

Polecam na prędkość ataku i uniki

3.Z jakim petem powinien chodzić sin

Jeżeli chcesz robić postać pod prędkość ataku to oczywiście harpia,ale skoro masz w eq kamyczki na prędkość to możesz z jastrzębcem

^^

4.Bonusy w eq

Na unik lub prędkość ataku

5. Miecze czy sztylety

Jak masz eq pod prędkość ataku to miecze bo zadają więcej obrażeń

6. Jakie statusy najważniejsze

Unik / Prędkość ataku.

Sin to ninja !!

^^

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć!!!

Jestem nowy na tym forum i zaczynam przygode z rappelz...

Przeczytałem wiekrzość interesujacych mnie tematów i moge powiedzieć że z grubsza obyłem sie w temacie gry.

Jednak nie "zaspokoiłem" swoich wątpliwości. ;s

Wacham się jaką postać wybrać na początek:

- asura mag chaosu doczytalem sie ze robi najwiekrzy dmg z calej gry ale jest trudny do prowadzenia i drogii aczkolwiek to mnie w nim kreci :)

- deva zolnierz czytalem ze postac dobra dla poczatkujacych z uwagi na spora obrone i roznorodnosc skilli ofensywnych... tylko ze troche zbrzydl mi tak zwany "wojownik" gdyz prawie wszedzie nimi zaczynalem

ps(tak czytalem tuta) :)

- i tu mogl bym pokusic sie o gre healerem ale nie wiem jak sie sprawy maja co do niego poniewaz nie znalazlem konkretniejszego poradnika na jego temat. No i czy dam sobie sam rade do np. 20 lvl ?

- tank tu prosil bym o odp. jak sie sprawy maja z nim zwiazane ;p

Najchetniej bym zagrał profesja prowadzącą do maga chaosu a pózniej nemesis jesli sie nie myle :)

No ale chcial bym uslyszec wasza opinie jak to widzicie.

Jeszcze chcialem dodac ze jestem pozytywnie nastawionym czlowiekiem i jesli ktos chce pomoc w starcie lub siedzicie na jakims ts'sie to prosil bym o namiary. W "kupie" razniej xdd

Opublikowano

Na początku zapisz się w temacie " Zapisy na wspólną grę" . Znajdziesz tam też , nicki osób ,które oferują pomoc w grze.

Healerem do 20 spokojnie da radę, oczywiście potem też. W rappelz healer jest najbardziej zapotrzebowaną postacią. Zawsze brakuje

:). Tak,więc jest to dobra postać ,jeżeli chcesz wyexpić szybko ;). Z drugiej strony jest to najczęściej padająca osoba w pt :/ .

Tank tutaj jest większy problem bo na małym lvlu ma problem z obroną ,aczkolwiek z wyższym lvlem wyrabia się i może spokojnie utrzymywać stwory na sobie. Tank to nie tylko uderz i niech bije Cię pierwszy . Postać trudna do ogarnięcia.

Nie polecam,gdy masz słabego kompa. Postać na również wymaga dużego wkładu finansowego.

Mag Chaosu jest najlepszy do pvp. Największy dmg zadaje Mroczny Czarodziej. Niestety jest papierowy ,a często nie umiejętny tank doprowadza do tego ,że MC szybko i często pada.

Żołnierz ma nie tylko wysoką obronę ,ale i także atak. Szybki cooldown (regeneracja) skilli pozwala mu na zadawanie dużych ataków. Nie schodzi tak z szybko z many . Żołnierz może zastępować DD (Damage dealer - Osoba zadająca bardzo duże obrażenia) ,a także tanka.

Opublikowano

Oki. Zapisze sie :)

Czyli wychodzi na to ze zolnierz bylby najlepsza postacia ale zapalu do gry nia mi brakuje... Napewno tez miales taki czas :)

Tank odpada bo kompa to nie mam najlepszego ;/

Healer pod znakiem zapytania

Papierowy miales namysli maga chaosu czy mrocznego czarodzieja? ;o

Ktorego z magow bys mi polecil jak bym mial juz w nich wybierac?

Kto wchodzi w sklad pt na dungeony? tank ,healer, i dwie postacie z najwiekrzym dps??

Opublikowano

Tank ,healer , dd , peciarz :)

Powiem Ci ,że zanim zagrałem żołnierzem zagrałem każdą postacią ,którą wyexpiłem do 100 lvla. Żołnierzem dobiłem do 150 ;)

Papierowy jest każdy mag. Potwory w dungeonach niszczą ich :). Oczywiście z odpowiednim ekwipunkiem już nie tak ,bardzo ,ale jednak tak ;)

Opublikowano

Oki. Zapisze sie :)

Czyli wychodzi na to ze zolnierz bylby najlepsza postacia ale zapalu do gry nia mi brakuje... Napewno tez miales taki czas :)

Tank odpada bo kompa to nie mam najlepszego ;/

Healer pod znakiem zapytania

Papierowy miales namysli maga chaosu czy mrocznego czarodzieja? ;o

Ktorego z magow bys mi polecil jak bym mial juz w nich wybierac?

Kto wchodzi w sklad pt na dungeony? tank ,healer, i dwie postacie z najwiekrzym dps??

Zolnierz nie jest Najlepszy. Ja gam Evokerem i jes Miooodzio. Duzo Defa, HP i Duzy Atak + BOny na Petka. Moze rowniez posolowac. Evoker = Minstrel/Przywolywacz

61093c6efb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...