Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośby, Problemy, Pytania.

Weest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam parę pytań jestem nowy, więc nie wiem jeszcze o co chodzi. :)

1. Rozpocząłem grę ASURĄ teraz jestem mrocznym czarodziejem i mam dość dużo czarów. Moje pytanie brzmi czy można je mieć wszystkie czy jest na to jakiś limit, bo jakby był to musiałbym przemyśleć jakie chcę i w ogóle.

2. Czy da się jakoś wpłacać exp na gildię lub coś w tym stylu, bo chciałbym sobie jakoś czary poprawić, a do tego potrzebne PP, a przecież PozP też jest chyba ważny.

3. Następną zmianą profesji to będzie (chyba tak słyszałem) czarnoksiężnik i mag chaosu kogo wybrać ? Słyszałem różne opinie i mag chaosu był bardziej chwalony.

Bardzo proszę o odpowiedzi osób doświadczonych, którzy dobrze znają się na grze. Jestem nowy proszę o wyrozumiałość :)

• Odpowiedzi 244
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja mam parę pytań jestem nowy, więc nie wiem jeszcze o co chodzi. :)

1. Rozpocząłem grę ASURĄ teraz jestem mrocznym czarodziejem i mam dość dużo czarów. Moje pytanie brzmi czy można je mieć wszystkie czy jest na to jakiś limit, bo jakby był to musiałbym przemyśleć jakie chcę i w ogóle.

I tak all wymaksujesz ;)

2. Czy da się jakoś wpłacać exp na gildię lub coś w tym stylu, bo chciałbym sobie jakoś czary poprawić, a do tego potrzebne PP, a przecież PozP też jest chyba ważny.

Nie da sie :D

3. Następną zmianą profesji to będzie (chyba tak słyszałem) czarnoksiężnik i mag chaosu kogo wybrać ? Słyszałem różne opinie i mag chaosu był bardziej chwalony.

Mag Chaosu koks.

Bardzo proszę o odpowiedzi osób doświadczonych, którzy dobrze znają się na grze. Jestem nowy proszę o wyrozumiałość :)

KOCHAM MINECRAFTA

Opublikowano

Pomocy, jeśli już gdzięs to jest to sorki podajcie link. Przy Uruchomieni Launchera.exe pobiera mi Plik launcher.exe dochodzi do 99% albo do 96% i cofa się, i tak w kółko. Wyskakuje błąd invalid Launcher, a teraz Connection closed from update server. Prosze o pomoc

Robiłem reinstal

Opublikowano

Witam mam pytanie gdy wchodz ew launcher rappelz laduje mi sie wszystko ida paski jest 99% i nagle pisze insvalide size files czy cos takiego.Nic nie pomaga ani reinstal ani nic oco chodzi?

Za poprawne wyjasnienie bedzie +

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

o.O

Znowu mam kilka pytań ; o

1) Jakie pety są najlepsze dla mrocznego czarodzieja lub maga chaosu?

2)Co to jest kostka umiejętności i jak się jej używa?

3)Jak się nakłada pancerz dla chodowlańca?

4) Jak się robi żeby zwierzak był na + ?? Widziałem jak kolega miał Pantere +6

5)Co to jest kostka umiejętności i jak się jej używa?

6) Propnąła mi jakaś odwaga szkielettu i centaura ? Co to jest jak się jej używa? Wiem że to jest dla zwierzaka... Tylko nie umiem mu tego założyć ; /?

Z góry dzięki za pomoc ! ;D

Opublikowano

Wiec tak, na czesc odpowiem, na druga czesc nie bo nie zbyt to zrozumialem za co przepraszam O_o

1. Najlepszym petem, na ktorego nie bedzie trzeba wydac znaczacego pokladu finansowego to czerwona wrozka ( z ang. RP (red pixie) ), chociaz zalezne tez jest od tego jakim petem chcesz obslugiwac, czy atakujacym magicznie, fizycznie czy suportujacym (czyt. pomagajacym ci np w leczeniu czy bufowaniu), lecz jak pisalem wczesniej najlepszym petem bez duzego nakladu finansowego byla by czerwona wrozka, ew. niebieska dla heala.

2. Jesli sie nie myle jest to rzecz sluzaca do polaczenia dwoch kart umiejetnosci w jedna, wtedy zazwyczaj przy nazwie karty po szczesliwym polaczeniu pojawia sie "+2 Nazwa Karty". Uzyc mozna jej przez polaczenie w kombinacji ktora masz w inventory, wkladasz dwie karty wazne zeby byly takie same z taka sama cyfra przy nazwie np 2x +1 + kostka umiejetnosci. Pamietaj tez ze ulepszanie karty na wiekszy plus nie jest pewne, kazdy "+" przypada jakims tam % sukcesu, a maksymalnie mozna miec karte +10.

3. Zeby nalozyc pancerz na howanca ( nie chodowlanca chyba ze piszesz o czyms zupelnie innym ), trzeba jak w punkcie 2 uzyc opcji kombinacji w inwentory lecz potrzeba ci bedzie pancerza lub broni + specjalna rzecz ktora mozesz nabyc u merchanta w kazdym miescie, jesli dobrze pamietam kosztuje ona ze 30k.

4. Zeby zwierzak mial + przed nazwa to wystarczy mu wbijac odpowiedni lvl, ta opcja zwie sie OB (skrot od Overbreeding ), jak wiemy kazdy pet ma 3 ewolucje, 1 od 1 lvl, druga ewolucje mozna zmienic po osiagnieciu 50 lvla przez naszego zwierzaka, lecz zeby zwierzak mial + przed nazwa nalezy mu wbic lvl 60 ( bedzie to wtedy pelne "OB" ) zwierzak wtedy przez to zyskuje wieksze statystyki i +10 przed nazwa, ostatnia ewolucje mozna zrobic na poziomie 100 naszego zwierzaka, lecz mozna przeczekac z tym do lvlu 115 zwierzaka wtedy zyska on kolejne dodatkowe statystyki i +15 przed nazwa, wtedy lacznie bedzie mial przed nazwa +25.

5. Patrz punkt drugi.

6. Tutaj nie mam pojecia co to moze byc. Ale jak sie dowiem na pewno napisze.

15097.png
Opublikowano

Zależy o jaką naprawę Ci chodzi. Czy Twoja rzecz zepsuła się poprzez ulepszanie jej na wyższy "+", czy skończyło jej się durability ?

15097.png
Opublikowano

Mam problem :/ pożyczyłem od kolegi peta i gdy go używałem wzmocnienie mu spadło :/

Jak naprawić wzmocnienie ? Zależy mi na w miarę szybkiej odpowiedzi :)

Opublikowano

Mam problem :/ pożyczyłem od kolegi peta i gdy go używałem wzmocnienie mu spadło :/

Jak naprawić wzmocnienie ? Zależy mi na w miarę szybkiej odpowiedzi :)

By naprawić kartę i naładować punkty trwałości karty, wymagany jest Przekaźnik Dusz (dostępny ui Mistrza Bestii w każdym mieście), oraz Pusta Karta Bestii tego samego typu co zniszczona Karta Bestii.

15097.png
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

mam problem otóż zarejestrowałem się na serwerze rappelza http://rappelz.galalab.kr/ z tego linku i mam taki problem że podobno jest to KTS gdzie jest zwiększony exp itp. lecz po wbiciu na serwer gdzie sa dwa do wyboru na każdym z nich jest taki sam exp jak na us czy PL(napewno taki sam jak na us bo na nim gram)

i chciałbym zapytać czy aby na pewno jest to ten cały KTS czy może jest jakaś inna strona

Opublikowano

Tak rejestrowałeś się z dobrej strony.

KTS rózni się od rappelz tym że jest zwiększony exp.

-Możesz zalogować się do gry i wybrać serwer na którym chcesz grać?

-Przed uruchomieniem Launchera musisz posiadać VPN lub zmienione proxy

-Z jakiego źródła pobierałeś KTS?

Opublikowano

moge zalogować się do gry normalnie zmieniam proxy itd klient sciągany z oficjalnej strony mam do wybotu 2 serwery(tak jak na us np.naga.bahamut)wbijam na 1 serwer i gram widze ze exp jak na us(ubijam 1 potwora i 2 lvl a powinien byc 4)wygląda no to że zalogowałem się na oficjalny serwer koreanski a nie na KTS

Ps: chciałem jeszcze dodać że coś mało ludzi widziałem

http://translate.google.ca/translate?hl=en&sl=ko&tl=en&u=http%3A%2F%2Frappelz.galalab.kr%2Fcommunity%2Ftestserver.aspx mogłby ktoś z tego parę rzeczy przetłumaczyć

Opublikowano

Co dokładnie tam przetłumaczyć( nagłówki menu,bloki po boku,czy to co jest po języku angielskim?)

Poczytaj ten temat.Może coś znajdziesz bo jest dość sporo rozwinięty.

http://gryok.net/forum/ogolne-dyskusje/kts-download-t5980.html

Opublikowano

wszedlem na link co dales camasutra i tam widze taki ciekawy poczatek:

W związku ze zdjęciem blokady IP i prośbami ...
czy to znaczy ze nietrzeba zadnego proxy ani nic?? ( nieznam sie na tym wiec pytam jak to jest )
Opublikowano

W z tą bronią/pancerzem , w tym przypadku chodzi o "durability"? Więc jak to naprawidź ?

Thx za odpowiedź :D

P.S

sry za ten irytująca styl pisanie , ale nie jestem pros w tej grze :X

Opublikowano

Przeczytaj to powinno pomóc.

Przywracanie trwałości

1.Na początek przedmioty, które należy kupić od Kupca:

*Przechowalnik Trwałości (100k) lub Średni Przechowalnik Trwałości (10kk),

*Katalizator Trwałości (1000),

*Kamień Naprawy (500),

*Kamień Odzyskania (200k) ; kupuj tylko wtedy, gdy zniszczysz przedmiot.

2. Ładowanie Przechowalnika trwałości.

Aby naładować Przechowalnik potrzebujemy:

* Katalizator Trwałości,

* niepotrzebny przedmiot z bonusem i najlepiej pełną trwałością.

Kiedy wszystko mamy, to:

* w główne pole łączenia przeciągamy Przechowalnik,

* w pola dodatkowe przeciągamy Katalizator Trwałości oraz przedmiot (im większy Rank przedmiotu tym więcej punktów) i klikamy wybierz,

* gotowe, Przechowalnik został naładowany o losową ilość punktów.

3. Przywrócenie trwałości przedmiotu.

Aby przywrócić trwałość potrzebujemy:

* Kamień Naprawy,

* Przechowalnik Trwałości.

Kiedy wszystko mamy, to:

* w główne pole łączenia przeciągamy przedmiot z trwałością nie mniejszą niż 1 punkt,

* w pola dodatkowe przeciągamy Przechowalnik Trwałości oraz Kamień Naprawy (każdy Kamień zabiera 1 punk trwałości z Przechowalnika i przekazuje do przedmiotu, zatem jeśli chcemy przywrócić 30 punktów, potrzebujemy 30 Kamieni oraz Przechowalnik, który posiada minimum 30 punktów) i klikamy wybierz,

* gotowe, przedmiot został naładowany.

3. Naprawa zniszczonego przedmiotu.

Aby naprawić zniszczony przedmiot potrzebujemy:

* Kamień Odzyskania (ich ilość musi być równa Rank przedmiotu),

* identyczny przedmiot jak ten, który uległ zniszczeniu (poziom zaklinania oraz poziom przedmiotu nie są ważne).

Jak już wszystko mamy to:

* w główne pole łączenia przeciągamy zniszczony przedmiot,

* w pola dodatkowe przeciągamy Kamień/nie Odzyskania oraz identyczny przedmiot jak ten zniszczony i klikamy wybierz,

* gotowe, przedmiot został naprawiony.

4. Uwagi na koniec.

Wszystkie przedmioty umieszczane w dodatkowych polach ulegną zniszczeniu, wyjątkiem jest Przechowalnik trwałosci od którego odejmowane są tylko punkty trwałości.

Opublikowano

Witam.Zacząłem dzisiaj grać w Rappelz.Nie umie zbytnio w to grać więc mam 2 problemy.Problemy to 2 questy , które są bardzo trudne.Oto ss tych questów , w spoilerze , bo obrazek jest duży.

1296337714-U233333.jpg

Nie wiem gdzie są potwory z pierwszego questa , tak samo z drugiego.Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam Pawemol. B)

Opublikowano

ziola to te kwiatki co tam sa ( musisz je zebrac klikajac na nie 2 razy ) a opud to te pantery co tam biegaja musisz poprostu ubic 3, a tak pozatym ja dalej sie niedostalem odpowiedzi na moje pytanie

Opublikowano

Jeżeli misji nadal ni zrobiłeś patrz w dól:

Tu znajdują się zioła i opud długoniasty (Na Wschód).

wschodnigaj.jpg

Tak wygląda opud długoniasty

opud.jpg

A tak zioła/kwiatki

ziolo.jpg

Opublikowano

Dzięki za odp.

Mam znowu kilka pytań , mianowicie:

Co trzeba zrobi by nasz chodowlaniec miał na +? Np. 10+ Yeti lvl 60 ?

Jaka jest najlepsza broń dla rp.?

Jakie są najlepsze bestie dla Maga Chaosu?

Z góry thx za odpowiedź ! :)

Opublikowano

jak nabijesz dla peta lvl 60 to automatycznie zrobi sie +10 (51 +1; 52+2; 53+3 ... az do 60+10) ( a na lvl 60+10 mozna go przemienic na nastepna przemiane ) bron: rozdzka dwureczna a najlepszy pet dla maga chaosu czerwona wrozka ( rp pet t2 ) naga ( pet t4 ) mistyczny dzin ( pet t5 ) oraz bialy smok ( pet t6 )

Opublikowano

Witam , mam parę pytań:

1. Gdzie expić i robić questy na 15 lvl ?
  2. Do czego służy kamień filozoficzny i jak go używać ?
  3. Do czego służy kamień obrony i krytyki i jak go używać ?

A i dziękuje za pomoc w queście macie po +.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...