Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośby, Problemy, Pytania.

Weest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym sie jeszcze dowiedzieć jakie są najlepsze bronie/armor/pety dla:

-Obieżyświat--->Skrytobójca

-Wojownik---> Mistrz Walk

-Hodowca--->Opiekun Zwierząt

-Paladyn--->Rycerz i Żołnierz

Dzięki za odpowiedź!

• Odpowiedzi 244
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Obieżyświat--->Skrytobójca

BROŃ:

PETY: MJ, hawk, ork, skielet, ośmiornica

Wojownik---> Mistrz Walk

BROŃ: topór 2H +7/8 ..... 2x topory 1h +7/8

PETY: Dżin, Hawk,Yeti,Cerber

Hodowca--->Opiekun Zwierząt

BROŃ: Laskę dwuręczna, Buława dwuręczna

PETY:

Podstawowy:

- Tank ( Żółwian, Yeti, Jastrzębiec, Ork, Dżin, Gnoll, Mistyczna Koala )

Drugorzędny:

- Zadające Obrażenia ( Jastrzębiec, Salamandra, Ork, Anioł, Kentauros, Szkielet, Harpia, Pantera, Wilk, Ośmiornica, Dżin, Cerberus, Biały Smok )

- Atakujący Magią ( Czerwona Wróżka, Naga )

- Debuffujące ( Pountry, Siren )

- Leczące ( Niebieska Wróżka, Anioł )

Paladyn--->Rycerz i Żołnierz

Rycerz

BROŃ: Jednoręczny obuch i tarcza/Jednoręczny miecz i tarcza/

PETY: Ork,Yeti,Jastrzębiec,Gnoll,Dżin

Żołnierz

BROŃ: Dwuręczny obuch/Dwuręczny miecz

PETY: Niebieska,Wróżka,Ork,Yeti,Jastrzębiec,Kentauros,Anioł,Dżin

Opublikowano

Obieżyświat--->Skrytobójca

BROŃ: 2 sztylety

a do petow jeszcze wilk

@down

Silkroad a dokladniej z serwera ZSZC

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi : >

Czy jak robię broń/armor na "+" ile można kostek ataku<?>,obrony maksymalnie połączyć?

Thx za odp.! Pozdrawiam : D

P.S

@Gorbi : a tak przy okazji , co to za avatar ? Z jakiej gry ? ; p

Opublikowano

Chyba to powinno pomóc:

1. Podniesienie poziomu, wykonujemy u kowala, jeden poziom odpowiada trzem poziomom postaci, np. podnosimy zbroje dla 20 lvl na Poz. 2, nasza postać musi mieć wtedy 23 lvl aby w pełni ją wykorzystać, maksymalny poziom wynosi 10, przedmiotu nie można zniszczyć.

2. Zaklinanie, musimy zaopatrzyć się w kostkę uderzenia (bronie) lub obrony (zbroje, buty, itp) i upewnić się, że posiada taki sam przedział poziomów co nasz przedmiot (czyli i kostka i przedmiot muszą być np. na 20 lvl), gdy już wszystko mamy otwieramy okno łączenia w ekwipunku, przeciągamy kostkę i przedmiot, klikamy wybierz i już mamy zbroje +1, maksymalny poziom to +20, ale uwaga: bezpiecznie ulepszać można do +3 później przedmiot może się zniszczyć.

Jeżeli moge to odpowiem za ciebie Gorbi: <_<

Jego avatar ma wgrane zdjęcie z gry silkroad tak mi się zdaje.

Opublikowano

@offtop

oj widze ze chyba nikt niewidzial tego co napisalem edytujac swoj post wczoraj wiec napisze tak:

tak jak UP powiedzial to jest avatar z gry silkroad a dokladniej moja postac na serwerze ZSZC ( prywatny serwer silkroada )

Opublikowano

Jak zauważyłem niektóre pety mają inne kolory(inaczej wyglądają) np: pantera- widziałem jak pewien kolega, posiada ją ale ona jest czarna. Jak to dokonał ?Czy kolor zmienia się dopiera jak np : połączy się karta pantery+ karta pantery+spajacz dusz? I wtedy wychodzi +2 karta pantery?

Opublikowano

Nie wiem czy w dobrym temacie napisałem, ale do rzeczy:

rappelzerror.png

Próbowałem typowych wygooglowanych rozwiązań typu: reinstal, reset kompa, wyłączenie antywira, wyłączenie zapory windowsa, ale na nic <_<

1280314365-U1.png

Opublikowano

Pobierz na nowo GameGuarda:

DOWLOAND

http://www.multiupload.com/HEXPPWJ4AX

SCAN

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=baf9839fd8670012423589ac05d310496d7be850515237a12cec8a20cc02a9e7-1299520622

Jeszcze jedno.

Pobierałeś na nowo rappelz.?

Spróbuj na nowo pobrać być może podczas ściągania wyskoczył jakiś błąd.

Ściągnij może z innego żródła rappelz.

Opublikowano
Spróbuj na nowo pobrać być może podczas ściągania wyskoczył jakiś błąd.

Nie będę następnych 4h siedział przy kompie -.- (na noc zostawić nie mogę, bo się na bank zawiesi, poza tym mam neta 1mb...)

A przy ściąganiu nie wyskakiwał żaden błąd. Echh, ten twój też nie działa...

1280314365-U1.png

Opublikowano
Zazwyczaj błędy GameGuard są wynikiem konfliktu między GameGuard i zainstalowanej aplikacji zabezpieczeń na komputerze. W kroku rozwiązywania problemów, należy wyłączyć wszystkie elementy startowe, aby upewnić się, że żaden program w tle lub procesy są przyczyną konfliktu. Aby to zrobić, wykonaj następujące czynności:

1. Naciśnij i przytrzymaj klawisz Windows, a następnie naciśnij klawisz R. To powinno wywołać okno dialogowe Uruchamianie.

2. Wpisz "msconfig" bez cudzysłowu, a następnie kliknij "OK". To powinno otworzyć Narzędzie konfiguracji systemu.

3. Przejdź do "Uruchamianie"i kliknij "Wyłącz Wszystko ".

4. Następnie przejdź do "Services" kartę i zaznacz opcję "Ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft, pole wyboru, a następnie kliknij"Wyłącz All ".

5. Po tych pozycji są wyłączone, kliknij przycisk "OK" i będzie się monit o ponowne uruchomienie komputera. Uruchom ponownie komputer.

Jak to nie pomoże spróbuj to:

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

1. Wyłącz antywirus, bo jak wiadomo GG (GameGuard) to rootkit czyli program mający tabele z virusami itp, czasami antywirusy wykrywają go jak Virus'a i zabiją proces a że GG (GameGuard) jest integralną częścią klienta zabija tez klienta... Wyłącz "pierdółki" mogą to być zapory itp które blokują GG (GameGuard)..

Jeśli nie pomoże usuń GG (GameGuard)

2. Czasami jest tak że grałeś w inna grę która korzystała z nowszego GG (GameGuard) np Rappelz ma 1,01 a inna gra miała 1,02, gdy się gg raz zaktualizuje to już potem się nie cofa to starszej wersji...

Instrukcja jak usunąć GG (GameGuard):

- Odinstaluj grę usunie to GG (GameGuard) z grą ale nie usunie go całkiem z kompa wiec,

- Usuń folder po grze, opróżnij kosz,

- Włącz wszystkie pliki w opcjach forderów (aby były widoczne pliki ukryte), przejdź do Windows\System32 (przeważnie tam są te pliki):

npptnt2.sys

nppt9x.vxd

Usuń je... oraz usuń: X:\Program Files\Common Files\INCA Shared (X partycja na której masz system)

Start > Run > then type 'Regedit' without the quotes.

Następnie oczyść rejestr: Start >> Run >> Wpisz w konosle Regedit, znajdź następujące "drzewo"

HKEY_LOCAL_MACHINE\\SYSTEM\\CurrentControlSet\\Services\\NPPTNT2

Usuń całą gałąź. Zamknij Regedit i uruchom ponownie komputer.

Pobierz i uruchom dobry program anty-rootkitowy wykrywający rootkity, taki jak skaner np Sophos Anti-Rootkit i uruchom pełne skanowanie systemu. Usuń wszystkie pliki znalezione przez program i uruchom ponownie komputer.

Zaistaluj ponownie Rappelza i powinno być ok...

Opublikowano

mam Problem 15 marca dali kod z cd action i wiele ludzi robilo nowe konta , moj kolega zrobił 30 kont przy 31 wyskoczyl mu komunikat " Zbyt wiele kont bylo utworzonych w jednym dniu na tym IP" jestesmy w tej samej sici i niemamy zewnętrznego IP i ja tez mam taki komunikat pisalem na HelpDesku do GMa ze mam problem odpisal mi ze wysle do ITP czy jakos tak i do tej pory nie odblokowali mi IP jest na top jakis sposób?? prosze o pomoc dam +

18706.png

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Poczekaj jeszcze troche może odpiszą.

Jeżeli nie będzie odezwu z ich strony napisz powtórnie.

Może kiedyś dotrze do nich że jesteś w potrzebie.

Ale w sumie:

Możesz pobawić się w zmiane IP ale za dużo z tym roboty.

Z wewnętrzenego na zewnętrzny i tak dalej i tak dalej.......

Opublikowano

Bawilem sie juz z tym Hide Ip itp programy nic nie dziala caly czas mi wyskakuje komunikat a dopiero co kupilem sobie hawka r7 ^^ jeden dzien poexpilem i kolega narobil bigosu ;p

18706.png

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Da rade jakos ominac tego bana na IP ?? prosze o pomoc

18706.png

Opublikowano

jak chce wbic na gre , wpisuje pasy i wyswietla mi sie ten komunikat

@ok thx za chęci nic musze czekać ;p

18706.png

Opublikowano

1.Pozostaje ci poczekać aż przyślą ci na e-mail jak masz dalej postępować.

2.

Hide My IP -program służy do zmiany IP przez proxy. Używany on jest w przeglądarkach po to by ukryć swoją anonimowość.

Zmiany IP po to by wbić do gry nie jest łatwa.

Nawet jak zmienisz swoje IP i zalogujesz się do gry to będziesz miał wysokie pingi/lagi/rozłączenie z grą.

@

Nie doubluj postów.Jest opcja Edit od tego.

Opublikowano

Mam problem mianowicie jak chce włączyć grę(już ściągnęły mi się wszystkie pliki ) to nic mi nie wyskakuje żaden ekran gry czarny ekran po prostu czekam czekam i nic .

Dankan6_eune_102_1_text.png

Opublikowano

-Wyłącz program antywirusowy

-Zainstaluj DirectX

-Zainstaluj aktulane sterowniki od grafy.

-Uruchom gre poprzez plik Win98sUpdateUtil.exe który znajduje się domyślnie C:\Program Files\gPotato.eu\Rappelz

Opublikowano

Czasami nawet na dobrych komputerach gra się nie uruchamia.

Bywa różnie.

Spróbuj jeszcze uruchomić grę jako administrator.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...