Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośby, Problemy, Pytania.

Weest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Wejdź w niżej podany link a dowiesz się gdzie expić.

http://www.mpcforum.pl/topic/108055-mapa-rappelz/

2.

* Fragmenty Kamienia Filozoficznego mogą być łączone by otrzymywać nowe przedmioty

- 1000 Fragmentów Kamienia Filozoficznego => 100 x Ukruszony Kamień Filozoficzny + szansa na +1 dodatkowy Ukruszony Kamień Filozoficzny.

- 10000 Fragmentów Kamienia Filozoficznego => 1000 x Ukruszony Kamień Filozoficzny + od 1 do 10 dodatkowych Ukruszonych Kamieni Filozoficznych.

Jak łączyć kamienie?

można je łączyć potrzeba tak jak w opisie 10 sztuk zwykłego kamienia tego samego typu i do tego trzeba dorzucić 1 sztukę ukruszonego kamienia filozoficznego (tak chyba teraz się nazywa), niestety nie polecam bo częściej się nie udaje a rzadki kamień też potrafi wypaść z moba - innymi słowy lepiej czekać aż dropnie lub kupić chociażby na aukcji.

3.Kamienie dusz:

Oczywiście - ich kluczem jest sprawność aby uzyskać jak największy atak.

Jak sama nazwa mówi kamień obrony służy do podnoszenia obrony w walce z np.mobem

kamień krytyki- Podnosi nasz atak krytyczny.

• Odpowiedzi 244
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tym razem mam pytanie dotyczącej profesji:

-W rasie Asura jaka profesja jest najlepsza?

-Czy rzeczywiście mag chaosu jest lepszy od czarnoksiężnika?

-Bardziej lepszy jest Mag Bitewny czy Mag Chaosu?

-Profesja Maga Bitewnego, przeważnie na czym polega?

-Czy Mag Chaosu może mieć 2,3 bestie naraz?

-Jakie jeszcze profesje pozwalają na trzymanie 2,3 bestii naraz?

Dziękuje za odpowiedź ! Pozdrawiam B)

P.S

Do czego służą punkty Gen?Taka różowa karta? I jak je wykorzystać?

Gdy zalogujemy sie na konto jest do wyboru serwer : Cerber(PvE)? Co to znaczy PvE i dlaczego nie można używać tam opcji WZG ?

P.S 2

Naszyjnik Elohików???

Akceptowałem questa , wszedłem przez portal i jestem na "wyspie wróżek"? Więc próbuje zebrać ten wielki niebieski "totem" i nic. Klikam na niego z 1000 razy i nic?

Więc stwierdziłem że zrobię to później... Lecz gdy następnym razem próbuje wejść przez portal, aktywuje go i nic? Wiecie co się stało? Może ktoś mi pomóc albo screen na mapie zrobić gdzie te miejsce się znajduje? I proszę jeszcze ,jakby mi ktoś wyjaśnił dlaczego nie mogę naszyjnik zebrać?

Opublikowano

1.Zależy czy postać pod pvp czy pod expienie w grupie/samotonie

2.Przeczytaj:

http://gryok.net/forum/mroczny-mag/porownanie-czarnoksieznik-vs-mag-chaosu-t5461.html

3/4/5/6.

Przeczytaj po kolei profesje które cię interesują i wtedy sam sobie odpowiesz na swoje pytania.

http://pl.rappelz.wikia.com/wiki/Potrzebne_strony

7.Punkty Gen możesz zdobyć w grotach Ursa.Za dużą ilość punktów Gen możesz kupić coś konkretngo.

Ile można zdobyć maksymalnie punktów za jednym wypadem do Ursy?

Odp. 720 Punktów Gen plus to co dostaniesz z bonusowego pudełka, które też dostaniesz po zakończeniu sesji w Ursie. Maksymalną ilość punktów dostajemy, gdy nasze party osiągnie 6 tysięcy punktów (ta biała, a po 3 tys niebieska liczba po prawej na dole ekranu).

8.

Cerber(PvE) - jest to serwer nastawiony tylko na walkę z potworami, nie da się PK-nąć innego gracza, dla jednych to zaleta, a dla normalnych graczy wada

Co daje (WzG):

Pozbycie się denerwującego gracza.

9.Jak będe coś wiedział oco biega z tą misją to ci później najwyżej napisze(edytuje posta)

Opublikowano

Ok dzięki za odpowiedź

Ale za bardzo nie wiem jak wykorzystać te punkty Gen? Nie można tego wykorzystać nigdzie w sklepie :| , przynajmniej ja tak próbowałem...

Z tym serwerem, jeśli mam postać na Cerber'ze mogę zmienić kanał na Serafin ?

Dzięki Wielkie !

Jeszcze bardziej byłbym wdzięczny jakbyś mi odpowiedział na ten quest. :P

Opublikowano

Mam pytanie, nie grałem w rappelz od roku i dzisiaj naszła mnie ochota żeby znowu wejść na moją postać. Więc wchodze na gpotato.com próbuję się zalogować i wyskakuje że zły ID. Na mailu sprawdzałem i ID się zgadza, a jak chcę przypomnieć ID to jest pytanie, a nie pamiętam na nie odpowiedzi, a przypominając haslo ID jest błędne. Czy konta w rappelz są usuwane jeżeli są nieaktywne? a może istnieje jakiś inny sposób na zalogowanie się? ostatnie pytanie, czy login w rappelz musi być taki sam jak nazwa konta na gpotato.com? Przepraszam że tyle pytań ale już nie pamiętam wielu rzeczy.

Opublikowano

1.

czy login w rappelz musi być taki sam jak nazwa konta na gpotato.com

Ja mam inny niewiem jak jest teraz(później sprawdze).W grze login mam inny i login na gpotato też mam inny.

Przykład:

W grze mam tak:

ID: camasutra

hasło: ******

Na gpotato:

ID: pitbull007

hasło: ******

2.

Czy konta w rappelz są usuwane jeżeli są nieaktywne?

Nie nie są usuwane.Ja też niedawno powróciłem do gry.Przy nieobecności prawie roku.

3.

a może istnieje jakiś inny sposób na zalogowanie się?

No niewiem jaki inny sposób może być.

Ale zrób tak.Wejdź na e-mail w którym zarejestrowana jest postać(w rappelz).

Znajdź wiadomość o aktywacji konta otwórz go i przeczytaj może coś tam znajdziesz.

Ale jak nie znasz ID/hasła/pytania pomocniczego to raczej konta nie odzyskasz.

Opublikowano

dziwna sprawa, bo w mailu jest Witaj (mój nick) i jak wpisuje ten nick na gpotato to nie jest napisane że ID nieprawidłowe...

Jeszcze jedno czy musze się rejestrować na rappelz jak zarejestrowałem się na gpotao?? Przepraszam ze tyle pytań

Opublikowano

Poczytaj na google:

http://lmgtfy.com/?q=proxyfier+testing+failed

Jak coś nie będzie działać spróbuj z tymi programami.

-Hide IP

-Vidalia+Tor

-Steganos Internet Anonym

-HTTP-Tunnel Client

-free vpn

-Jeżeli masz firefoxa to przez wtyczkę.

http://mozillapl.org/baza_rozszerzen/inne/switchproxy

Opublikowano

mi sie udalo zrobic Vpn które działa 20min i potem trzeba albo neta resetnac albo poczekac 5min przy nastepnym zalogowaniu i zauwazylem ze tam prawie nikt nie gra widziałem dziś dwóch niemców

Opublikowano

to da sie cos zrobic czy trzeba placic za te proxy bo jak wchodzilem w ten temat:

http://gryok.net/forum/ogolne-dyskusje/kts-download-t5980.html

to z tego co zrozumialem to tam pisze ze niema juz blokady ip czy ja cos zle zrozumiale??

@down

dzieki za info

Opublikowano

Ostatnia strona w temacie(wyżej podanym).

Aktualnie jest IP block na wszystkie IP poza Korei więc pewnie musisz korzystać z VPN lub proxy.

Jak będe miał czas sprawdze wszystko jeszcze raz o co chodzi z tym KTS'em.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam prośbę i pytanie :

Exp'iłem wróżką ostrzy,gdy ją niestety pewien mob zabił ta karta zrobiła się kompletnie szara.I nie mogę jej przywołać ,ani założyć w szyku bestii. Co mam zrobić by ta karta się "odnowiła " i mógłbym ją nadal "używać" ? Dzięki za odpowiedź! Pozdrawiam!

Opublikowano

Bestia ci umarła.

Musisz ją wskrzesić za pomocą zwoju wskrzeszania (kupisz u handlarza).

Bądź za pomocą skilla.

Jak zaznaczyć i wskrzesić martwego gracza/chowańca?

Odp. Zaznaczyć możesz poprzez przytrzymanie klawisza Shift i kliknięcia lewym przyciskiem myszy na jego zwłoki. Nie mniej jednak jeśli masz zamiar go wskrzesić, należy wcześniej zaprosić go do drużyny. Drużynę tworzymy odpowiednim przyciskiem w oknie otwieranym kombinacją klawiszy alt+t. Zaprosić gracza do drużyny można na 3 sposoby:

Po zaznaczeniu go kliknąć prawym przyciskiem myszy na jego portrecie i wybrać opcję Zaproś do Drużyny.

Wpisać na czacie /pinvite [nick], gdzie nick to imię postaci, którą chcemy zaprosić.

W oknie drużyny kliknąć mały biały kwadracik z czarnym trójkątem i wybrać pierwszą opcję od góry, po czym wpisać imię gracza, którego pragniemy zaprosić.

Po zaproszeniu i zaznaczeniu gracza wystarczy kliknąć dwa razy na Zwój Wskrzeszenia w oknie ekwipunku (jeśli go nie posiadamy to nie możemy nikogo wskrzesić). Nie zwróci to jednak postaci utraconego w wyniku śmierci doświadczenia, odnowione PŻ i PM też będą niewielkie. Niektóre profesje posiadają umiejętność wskrzeszania graczy (Uzdrowiciel, Kapłan, Kapelan, Druid) lub ich chowańców (Hodowca, Opiekun Zwierząt). W przypadku wskrzeszenia z wykorzystaniem umiejetności, a nie zwoju, utracone doświadczenie jest częściowo zwracane (im większy poziom umiejętności tym więcej doświadczenia wraca do wskrzeszanej postaci), a i odnowione PŻ i PM z reguły są większe niż w przypadku wskrzeszania Zwojem Wskrzeszenia.

W przypadku chowańca jego właściciel musi być z nami w drużynie i zmarły pet (chowaniec) musi być przywołany. Zaznaczamy go metodą Shift+klik lub w oknie drużyny.

Opublikowano

Tak, to prawda pet mi zginął ale go wskrzesiłem... Tylko później ją odwołałem.Gdy już chciałem ją przywołać,niestety nie mogłem. Spojrzałem do ekwipunku a tam karta jest całkiem szara.Zobaczyłem też w szyku bestii jej nie było wstawionej.Probowałem wstawiać i nic . Pokazuje się ta karta w szyku , po czym szybko znika.Wiem jak się daje bestie do szyku ;p

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź !

Opublikowano

tak jak UP powiedzial byla to pewnie karta laczona musisz kupic nowa karte tej bestii i przeniesienie dusz czy cos takiego

Opublikowano

Ok więc zrób tak jak niżej jest napisane.

V. Pet zginął. Wskrzeszam go i po sprawie?

Generalnie tak. Jednak są pewne trudności. Pety po połączeniu zyskują pasek trwałości (tak jak itemy z bonusami). Trwałość spada w przypadku śmierci peta (nie liczą się pojedynki lub śmierć w strefie DeathMatch) przy czym im większy +, tym więcej trwałości traci przy śmierci. Standardowo każdy pet ma 100 trwałości. Dzisiaj zginęła moja pantera +2 i utraciła 10 punktów trwałości więc mniej więcej macie rozeznanie jak to wygląda. Kiedy trwałość spadnie do zera peta nie można przywołać. Nie spadnie jednak jeśli przed śmiercią naszej bestii użyjemy Łez Gai, Światła Odrodzenia, Wiecznego Ratownika lub Niebiańskiej Ofiary. Są to umiejętności jakie posiadają niektóre klasy w grze Rappelz.

VI. Jak w takim razie mogę naładować trwałość?

Trwałość ładujemy poprzez połączenie (naturalnie w oknie Łączenia) naszego "ulepszonego" chowańca z pustą kartą takiego samego chowańca oraz Przekaźnikiem Dusz (do kupienia u Mistrza Bestii za 200k).

Opublikowano

Jeżeli już widzisz że twoja trwałość spada to uchroń się przed utratą wytrzymałości poprzez:

Łez Gai, Światła Odrodzenia, Wiecznego Ratownika lub Niebiańskiej Ofiary

A gdy już spadnie do "zera" to poprostu musisz go naładować jak wyżej zostało napisane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...