Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Rise of Metin To nie Metin3 !

ProBoszcz`

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ehh .. widać tutaj że wszyscy są mojego zdania :)

Pjona! ... Metin3 to ''Gunwo'' potocznie nazywane :x

Moje zdanie wyraziłem w Prezentacji (Video) Tego Rise'a ... Naprawdę ... Jeśli miałbym coś takiego zrobić to najlepiej wziął bym silnik gladiatusa (na przyklad) i nazwal gre przegladarkowa ''Metin2 Oryginal'' i to by to samo było co ten Rise ... :/ ogólnie? Szkoda słów na ten syf co wypuścili Chinole :x

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Rozbawiają mnie komentarze że grafika jest "zrąbana", jeżeli faktycznie RoM w wersji Chińskiej ma się różnić od Europejskiej to nie wiemy czego możemy się spodziewać. Z tego co wiem Metin2 którym dystrybutorem (wydawcą) jest GameForge 4D podlega Niemcom, zawsze było tak że najpierw w innych krajach wychodził nowy patch a dopiero potem u nas. GameForge nie wykupił pełnych praw do metin2 (z tego co pamiętam) dlatego nie "mogliśmy" sami ingerować w grę. Natomiast ingerować w samą grę mógł jedynie wydawca który wykupił prawa, lub oficjalna firma Webzen (dawniej YMIR). Tylko tacy wydawcy mogli wydawać swoje własne patche. A "my" jedynie mogliśmy od nich kupić niektóre pomysły.

Co do RoM - Jestem zachwycony iż możliwe jest postanie czegoś podobnego do metin2. Tutaj również pojawia się pytanie:

A co z Globalnym Polskim Metinem? - odpowiedź jest prosta, jeżeli Webzen zechce im, się ruszyć tyłki to możliwe są spore aktualizacje (co wątpię). Wydaje mi się również że metin raczej nie upadnie (a może się mylę).

I tutaj już rodzi się kolejne pytanie:

Co z prywatnymi serwerami? :

Z pewnością żaden z bardziej rozwiniętych serwerów nie pozwoli sobie aby opuściło ich XXX graczy, co generalnie jest nawet teraz widoczne przy powstawaniu innych serwerów (mam tutaj namyśli typowe ataki).

Zdania są podzielone, albo będzie dobrze albo będzie źle. Ja natomiast nie zagram na Chińskich serwerach ponieważ nie chcę się zrazić już na początku. Ci którym gra się spodoba to sprawa jest oczywista, natomiast znajdą się też tacy co będą chcieli zniechęcać do grania (co już nawet widać).

Przepraszam za błędy, i zapraszam do hejtowania :).

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Do wszystkich... Ogarnijcie się bo robicie burdel z tego działu. Gra jednym się podoba, a drugim nie. Gra nosi tytuł "Metin 3"? Nie. Więc po co jej używacie?
To zupełnie świeże MMO, a to że w nazwie ma słowo "Metin" to zapewne chwyt marketingowy by było o niej głośno. Nie ma sensu porównywać tych gier według mnie.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Postaram się Wam wytłumaczyć to wszystko, bo widzę, że niektórzy mają z tym bardzo duży problem.

Po pierwsze tytuł wątku, "Rise of Metin to nie Metin3" - Autor tematu zabłysnął, gdyby to miał być metin3 to nazywał by się metin3, prawda?

Po drugie, wiele razy powielacie coś takiego " Gunwo! Metin2 ma całkiem inną grafikę!", ehh to chyba logiczne, spójrzcie na metin1, a następnie na "dwójkę" zapewne zauważycie różnicę w grafice ...

Po trzecie, nie wzorujcie się na chińskiej wersji, europejska będzie zmieniona, tak pod europejskie standardy/przyzwyczajenia, choć pewnie i tak tego nie zrozumiecie...

Po czwarte, ktoś napisał (nie chce mi się sprawdzać kto) "Dla mnie metinem 3 jest Metin2Masters (czy jakoś tak ...), bo miał dużo nowości...", gdy to przeczytałem to nie wiedziałem, czy mam się śmiać czy płakać, M2M jest to prywatny serwer metina, ludzie chyba mylicie pojęcia, jak prywatny serwer jakiejś gry może stać się jej kontynuacja, prequelem ...

Po piąte, piszecie " To nie metin3 bo nie robią tego twórcy metina", nikt z Twórców nie nazwał ROM, jako metin3, tylko jako kontynuacje przygód, które mieliśmy na METIN2, do tego sami się gubicie (hejterzy) Piszecie, że M2M to dla was Metin3, a następnie stwierdzacie, że Metina "trójkę" mogą wydać tylko Twórcy "dwójki"...

Po piąte, 95% hejterów pomyliło prywatne serwery metina z tym tytułem, Ci co mają zrozumieć to zrozumieją.

Po szóste, jeżeli gra to dla Was gunwo, to wyjdźcie z tego działu i nie wracajcie. Większość z Was to napaleni gracze metina, którzy boją się że ich ulubiona gra straci wielu graczy. A sam autor tematu, pewnie znowu ma zamiar postawić jakiegoś privka "dwójki" i boi się, że mało kto zagra.

Dodam, że nie jestem jakimś fanbojem RoM-a, tak gra mi się nawet spodobała, a twórcy zachęcili mnie do grania w ich "produkt", jednak nie ocenie tej gry do momentu gdy zagram w FINALNĄ wersję :)

Opublikowano

Widzę że dużo osób narzeka tu na grafikę, mimo że i tak jest lepsza (jakościowo, nie kolorystycznie bo to kwestia gustu) niż w Metinie 2. Poza tym weźcie pod uwagę że w Azji, USA i Europie Zachodnie (czyli docelowych rynkach) prawie nikt nie gra w gry na kompie. Tam do gier służą głownie konsole ( zwłaszcza USA/Azja), jeśli już ktoś gra na kompie to raczej na lapku w jakieś mmo, bo na konsole rynek mmo nie jest (jeszcze) tak rozwinięty. Większość laptopów nie posiada superzajebistych kart grafiki więc i bez sensu jest robić super grafikę w MMO, mogąc stracić przy tym graczy ze słabszym sprzętem. Poza tym grafika w grach nie jest najważniejsza, najbardziej liczy się grywalność.

Opublikowano

Ale czy ma to sens robienie takich tematów ??:D

I w kółko czytanie odpowiedzi "To nie jest Metin3" itp

Poczekajmy na tą wersje EU i będziemy wtedy gdybać , porównywać

Opublikowano

To ja się też wypowiem

Po pierwsze jak wiecie Metin 1 nie jest grą podobną do metin 2 a jakoś nosi w nazwie "metin" a hejterzy mówią że RoM nie powinien mieć w środku nazwy metin bo nie ma nic wspólnego z metinem 2 . Więc pytam się kurde czemu metin 1 ma w nazwie metin skoro nie jest podobny do dwójki?? Hejt z dupy wzięty. Żaden sequel,prequel gry nie musi mieć NICZEGO podobnego z poprzedniej części gry aby był kontynuacją gry.Więc wtf?

Po drugie jeśli chodzi o chińską wersje gry to ona ma inny klimat.Ludzie zrozumcie to że chińczycy inaczej grają w gry a i naczej europejczycy dlatego firma która będzie wydawała RoMa w Europie chce ją zmienić na klimat europejski.

Po trzecie jeśli wam się nie podoba ta gra to za przeproszeniem na h*j wchodzicie do tego działu ?? Chyba żeby obrażać ludzi którym ta gra się podoba i twórców owej gry którzy dla was zrobili "syf" bo nie nawiązuje do metina 2..

Po czwarte nie wzorujcie się na tym że RoM to "gunwo" dlatego że nie ma takiej samej szaty graficznej jak dwójka... Przecież silnik dwójki był zrobiony 11 lat temu a więc jak napisali twórcy RoMa nie chcieli używać tego samego silnika ponieważ daje to mnóstwo ograniczeń.

Dzięki za przeczytanie.Dobranoc

nostaleh.png
Opublikowano

Dział tego shitu nad metinem. WTF?

Post Twój na czwartej stronie. WTF?

Ludzie, ale Wy pieprzycie. A zwłaszcza ProBoszcz, przecież jak robią Metin'a 3 to nie będzie to ten sam silnik gry co Metin2, tylko kuźwa zmienią to, wszystko zmienią. No hello, ale to nie ma być prywatny serwer.

dziendobry1sygnatura6.png

Opublikowano

Odpowiedź na to, dlaczego ta gra ma w nazwie metin zna tylko ymir :D

Może wg nich metin to nie gra, a jakiś wyraz w innym języku, który został wykorzystany w nazwie.

Opublikowano

Może wg nich metin to nie gra, a jakiś wyraz w innym języku, który został wykorzystany w nazwie.

Bo ma to być tak jakby kontynuacja dwójki.

dziendobry1sygnatura6.png

Opublikowano

Oo i wkoncu jakaś konkretna odpowiedz. Sprawdziłem to i wyskoczyło mi coś bardzo bardzo zabawnego:D:D:D

Według Metina ziemia jest płaska :D:D

Xdd.PNG

A pytanie mam kolejne. Skąd wiadomo ze to wydawnictwo Ymira ????

Uwaga na bandziorów z interentu. 12 latkowie zaczęli prężnie szerzyć i wzmaciać swoje szeregi

Opublikowano

Oo i wkoncu jakaś konkretna odpowiedz. Sprawdziłem to i wyskoczyło mi coś bardzo bardzo zabawnego:D:D:D

Według Metina ziemia jest płaska :D:D

Xdd.PNG

A pytanie mam kolejne. Skąd wiadomo ze to wydawnictwo Ymira ????

To nie jest od ymira

Opublikowano

Osobiście gra mi się nie podoba. Bezsens, zrespiłem się obok jakiś motyli i głazów, nie wiadomo gdzie miasta, npc i inni gracze. Nasrane tego tam jest. Szału nie ma, dupy nie urywa.

Opublikowano

Ja się dopiero wypowiem na temat gry kiedy ją zrozumiem...

Wam też radzę się wstrzymać.

(PuenTa)

post-607560-0-64160100-1380066368_thumb.jpg

Pozdrawiam pana ze screena :)

CPU: Intel Core i7 4770K 4,4GHz / MOBO: Asus Z87-K / RAM: Corsair Vengeance 2x8GB 1866MHz C9  / GPU: Palit GeForce 770 GTX OC / HDD: Toshiba DT01ACA200 2TB 7200RPM / SSD: Kingston V300 (ten starszy :P) / PSU: Corsair CX600M / CASE: Corsair C70 White

///Peryferia

KEYBOARD: Steelseries Apex  / MICE: Steelseries Kana V2 / MAT: Steelseries QCK / HEADPHONES: Steelseries Siberia V2

Opublikowano

Wiadomo, że to nie metin3 co wy kurwa mysleliscie ze metin3 bedzie na tych samych plikach tylko dodane nowości ?? To jest na 95% priwach z których 90% poupadało :) To bedzie nowa gra z nowym silnikiem itp z nową grafiką (a nie pixele z metina) tylko zostaną zachowane niektóre elementy z metina2 takie jak metki, systemy bonowania, pvp, petów, zielarstwa, górnictwa itp Zobaczymy co to wyjdzie w Eu

Zobaczcie róznice metin1 a metin2 świat idzie do przodu... Albo nawet mt2 stary koreanski a terazniejszy polski tez róznica jest kolosalna.

Opublikowano

Jednak się nie pomyliłem, że to chamska kopia silkroada. Ten sam silnik, taki sam interfejs i trochę zmienione modele....

9368_gold.png

Opublikowano

Miałam okazję zagrać na tym chińskim wydaniu, lecz osobiście mi się nie podoba. Mam nadzieję, że w europejskiej wersji zajdą diametralne zmiany. Wchodząc do gry, to człowiek może się pogubić, mam wrażenie, że panuje tam jeden wielki chaos. Grałam w wiele gier, 4story, shaiya, cabal itp, ale nigdzie nie było takiego syfu, jak w tej grze. Osobiście grafika mi nie przeszkadza, lecz nie lubię oczojebnych kolorów, jakie są w tej grze. Myślę, że nie będzie to jakiś szał, a metin w nazwie, to tylko chwyt marketingowy, który za bardzo mnie nie rusza, ponieważ metin zostanie metinem i nadal będzie posiadał swoich zwolenników.

c8f7.png

Opublikowano

Ludzie, zanim zaczniecie komentować i w ogóle zakładać głupie tematy to poczytajcie FAQ!

Q: Czy gra będzie kontynuacją metin2?

A: Tak, gra będzie bezpośrednią kontynuacją przygód zawartych w metin2.

Q: Dlaczego gra wygląda jak WoW lub TERA?

A: Większość nowo wypuszczanych gier wygląda w dzisiejszych czasach tak samo, gdyż korzysta z tego samego silnika, my jednak posiadamy w swojej kadrze pracowników Ymir Entrainment, którzy dopilnują, aby gra diametralnie różniła się od innych!

Q: Czym lub czy w ogóle chińska wersja gry różni się od angielskiej, którą wypuścicie później?

A: Planujemy zmienić nazwę gry, mechanikę walki oraz wiele, wiele więcej!

Odstęp czasowy między M2 a RoM to 8 lat (chodzi tutaj o rok publikacji).

Przez ten czas na rynku gier zmieniło się prawie wszystko, co zmienić się mogło.

897771404427433574016.png

Opublikowano

Według mnie RoM to zajefajna gra, pozdro dla tych ludzi którzy nie umieją się posługiwać mapą -,- miasta niee ma, debile wszędzie debile!! tylko hejtujecie chińską wersje który jest easy, a europie wychodzi bardziej hard/medium. A wy wciąż płaczecie ze to nie metin2 bo wogle grafa itp klasy, podróba wowa, wtf??! mmorpg właśnie takie jest!

Ps.

W metinie nie chodzi o jakąś fabułę kontynuacje kolejnej wersji gry tylko o bicie lvlów i dobre pvp!!!

Szukasz kogoś kto wykona grafikę, logo do drużyny esportowej? 

Napisz do mnie postaram się wykonać prace jak najlepiej.

Aktualnie nie mam czasu na wykonywanie grafik.

Opublikowano

No bo to nie jest metin, jak kolega wspomniał- metin1, a metin2- inne gry, metin2 a rzekomy metin3- wszystko inne. Tyle na temat, nie porównywać gry do metina, choć rise of metin może być ciekawe ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...