Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[War Rock] Prywatny serwer WarRock'a

cvvaniaky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Musisz dodac do klienta i do bazy, tak zeby bylo wszystko identycznie. Wtedy nie ma zadnych problemow ze sklepem.

2. Musisz to zmienic rowniez w kliencie.

• Odpowiedzi 268
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

uporałem się ze wstawianiem broni oraz dodawaniem map teraz biorę się za bugi jak ktoś chce pomocy to pomogę kilka dni przed kompem i wiem już wszystko xD

Opublikowano

Mam pytanie nie mogę wejść na kolegi server czemu ?

Volvo to moja Pasja

Jeśli napisałem u ciebie posta lub Temat a Zaciekawił cie lub ci się spodobał kliknij Lubie to

Opublikowano

Przez Hamchi

Volvo to moja Pasja

Jeśli napisałem u ciebie posta lub Temat a Zaciekawił cie lub ci się spodobał kliknij Lubie to

Opublikowano

Mam problem czarny ekran i wyłącza się gra i mam proces aktywny  WarRock

i kolega wchodzi i crash  ?

Volvo to moja Pasja

Opublikowano

Mam bład. Kiedy uruchamiam launcher i sie juz zaladuje to klikam okienko do logowania. Jak już wpisze passy to na 3 sekundy sie zatrzymuje wr, a potem nic sie nie dzieje. Poprostu jestem w Menu logowania.

@edit.
Może to przez to że jak wrzuciłem Launcher to nazywał sie warrock.exe a nie warrock wiec usunalem tamten launcher i dopiero nazwe zmieniłem? O to chodzi?

.

61vo.png

By Me.

Opublikowano

1377517681-U688524.png

Przechodzimy do plików serwerowych.

Wypakowujemy je najlepiej na pulpit. 

O twieramy folder i wchodzimy kolejno do:

Warrock Files > GameServer > bin > Debug

Otwieramy plik gsettings za pomocą notatnika lub innego edytora tekstowego i ustawiamy wszystko aby tak wyglądało:

1377468320-U688524.png

Zapisujemy i uruchamiamy plik GameServer. Powinno to wyglądać tak:

1377468423-U688524.png

Minimalizujemy i wchodzimy do folderu:

Warrock Files > LoginServer > bin > Debug

Otwieramy plik settings notatnikiem lub innym edytorem tekstu. Zmieniamy wszystko aby wyglądało tak:

1377468569-U688524.png

Zapisujemy i uruchamiamy plik LoginServer. Ma to wyglądać tak:

1377468650-U688524.png

Minimalizujemy. 

1377517712-U688524.png

Uruchamiamy program WRIPChanger.exe. IP pozostawiamy takie jakie jest, czyli 127.0.0.1 i klikamy Generate EXE. Zapisujemy na pulpit i powinno wyskoczyć okienko że plik został wygenerowany. 

Wklejamy plik do wypakowanego klienta do folderu system i podmieniamy.

1377517970-U688524.png

Uruchamiamy launcher który poprzednio wkleiliśmy do folderu system i gra powinna się uruchomić.

Wybieramy serwer i logujemy się passami które podaliśmy wcześniej do navicata. 

Mam bład. Kiedy uruchamiam launcher i sie juz zaladuje to klikam okienko do logowania. Jak już wpisze passy to na 3 sekundy sie zatrzymuje wr, a potem nic sie nie dzieje. Poprostu jestem w Menu logowania.

@edit.

Może to przez to że jak wrzuciłem Launcher to nazywał sie warrock.exe a nie warrock wiec usunalem tamten launcher i dopiero nazwe zmieniłem? O to chodzi?

Skoro nic sie nie dzieje to może masz wyłaczony loginserwer?

320551442138510845087.png
Opublikowano

Skoro nic sie nie dzieje to może masz wyłaczony loginserwer?

xDDDD, Dzieki ;P  Like leci bo zapomnialem o tym ;p Jeszcze raz dzieki ;)

@Edit

Następny błąd -.------------

Kiedy sie loguje i wybieram server to warrock stopuje czekam chwile i pokazuje sie okienko "Connection Failed. Returning to main screen." Czy coś takiego

.

61vo.png

By Me.

Opublikowano

Wyłącz zaporę i sprawdź czy masz wszystkie ip ustawione poprawnie.

Dobra dziala mi juz. Ale jeszcze jedno pytanko.

Jak zrobic zeby ktos mogl wbic na server? Prosze o najlepszy(ze bedzie dzialac w 100%) spobow na granie z innymi ;)

Dzieki ;)

.

61vo.png

By Me.

Opublikowano

Nie udostępniam tej informacji z trzech powodów. Pierwszy to nie chcę zrobić z tej gry metina, drugi to było by z tego dużo kłopotów, bo wiele rzeczy nie działa, a trzeci to jeśli ktoś potrafiłby cokolwiek zrobić przy tym to się domyśli w moment :)  

Opublikowano

Weeedx  to już jest drugi metin, tylko, że bardzo dużo zjadające procesor pliczki serwerowe ;>

żeby takim serwerem operować, trzeba mieć bardzo dobrą maszynę to po pierwsze

po drugie, już jest masa tutków, nawet angielskich, więc nie problem jest się doczytać

po trzecie, zawsze coś kiedyś będzie ogólnie dostępne, pamiętam czasy wrpsp, jak te mondzioły sami to wszystko od zera zrobili, a potem rzucili tak o, bo czasu na to nie mieli :D

Opublikowano

Nie udostępniam tej informacji z trzech powodów. Pierwszy to nie chcę zrobić z tej gry metina, drugi to było by z tego dużo kłopotów, bo wiele rzeczy nie działa, a trzeci to jeśli ktoś potrafiłby cokolwiek zrobić przy tym to się domyśli w moment :)

A takie jedno pytanie? Czy zadziałało by na Hamachi?

.

61vo.png

By Me.

Opublikowano

Można prosić o reupload bazy sql i wripchanger? Linki niestety już wygasły ...

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...