Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[War Rock] Prywatny serwer WarRock'a

cvvaniaky

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 268
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mi już nieco wcześniej udało się zdobyć te pliki, ale serwera nie zrobiłem... Dlaczego? 99% postępu wgrywania bazy warrock i nagle RWE wyłączyło na chwilę prąd... Zdenerwowałem się i zostawiłem to w cholerę. ^^ W każdym bądź razie poradnik zrobiłeś elegancko. Myślę, że teraz już każdy powinien sobie z tym bezproblemowo poradzić. ;)

@EDIT

Jednak się pomyliłem, bo ludzie mają z tym problem.

Opublikowano

Ha ja tez już dawno mam win 7 x64. Widać, że albo działa tylko na win7 x86, albo mamy wszyscy jakiś dziwny problem z wyjątkiem radka :)

No i ZIP nie daje różnicy ;c

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Ale nie wiem od czego to zalezy bo ja to robilem na 4 wersjach systemu:

Win XP

Win XP Black Edition

Win 7 Ultimate

Win 7 Home Edition. Na zadnym z nich nie mialem problemu z postawieniem serwera. Wiec albo problem tkwi w tym ze macie 64-bitowe systemy (choc to dziwne ze to moze byc to) albo po prostu cos zle robicie/instalujecie. Jeszcze sprobujmy tak ze ktos dzis wieczorem poda mi teamviewer i ja postawie system u niego. Zobaczymy co sie bedzie dzialo. W poradniku bledu nie ma bo pisalem go tworzac serwer na bierzaco i wystartowal bez bledu. Jesli ktos jest chetny na probe z teamviewerem to ja okolo 22 bede na kompie i mozemy dzialac. Wiec czekam na pw.

Opublikowano

Beka, Vis-à-vis z tematu od mory, same problemy a nikt nie jest ogarnięty by serwera postawić, nikt nie umie :D

No sorry ale ja nic nie poradzę że komuś coś nie działa. Mi kilkakrotnie poszło bez żadnego błędu.

Pliki mory były jakie były i wszyscy dobrze o tym wiedzą, a tutaj pliki są dobre.

A jak ktoś nie poradzi sobie z tak prostą rzeczą jak postawienie serwera mając gotowca to po prostu nie będzie tego co opisał MadMike - zasypu serwerów jak w Metinie.

Za chwilę będziemy z Haritirox'em próbowali naprawić ten błąd przez TV i dam odp. co i jak.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

No i mamy rozwiązanie problemu :)

Należy zainstalować te sterowniki:

http://dev.mysql.com/downloads/connector/odbc/5.1.html 
Opublikowano

teraz wszystko ładnie działa ;)

mam kilka pytań

-jak ustawić premium dla siebie bo kombinuje w navicat ale nie moge ustawic ?

-zeby kolega wbil na serwer to wystarczy ze dam mu klienta i zrobie mu konto w navicat ? czy cos innego ?

Opublikowano

Co do premium to daje się jak zwykły item, ale potrzebny jest kod. Do Silver jest to CC44.

No i ładnie już działa wszystko. :)

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Co do premium to daje się jak zwykły item, ale potrzebny jest kod. Do Silver jest to CC44.

No i ładnie już działa wszystko. :)

w inwentory pisze ze mam premium silver ale jak jestem na lobby to nic nie ma i jak koncze runde to te nie dostaje exp za premium cos tu nie jest tak xD

Opublikowano

mam pytanko, chcem pograć z kolega.

Sciagnął klienta ktory jest w poradniku, wyslalem mu plik ktory wygenerowalem w ipChangerze polaczylismy sie przez hamachi i on nie widzi serwera.

musi miec cos jeszcze ? czy ja musze cos jeszcze dodatkowo wlaczyc ?

zapore mam wylaczona

@edit: przepraszam ze post pod postem juz prawie 24h

Opublikowano

W navicat trzeba zaznaczyć premium (1 - bronze, 2 silver, 3 gold, 4 platyna) Pc dac na 1, a premium expire na 999999999999999 okolo xD Wtedy się pojawia prema.

MAL

Opublikowano

W navicat trzeba zaznaczyć premium (1 - bronze, 2 silver, 3 gold, 4 platyna) Pc dac na 1, a premium expire na 999999999999999 okolo xD Wtedy się pojawia prema.

nie, ten sposob nie dziala mam tak ustawione a premium jak nie bylo tak dalej nie ma. A masz moze id premium gold ?

Opublikowano

Działa na 100%

Musisz ustawić tak jak powiedziałem. Czasem przy ustwianiu tych drugich okieniek premium zmienia sie na 0. Btw. musisz byc wylogowany. Id nic ci nie da, bo premium pojdzie do IS i nie mozna go uzyc

MAL

Opublikowano

To jest legalne ? gdy postawie serwer beda kłopoty ?

Nie będzie kłopotów :)

ujmnji ja to chciałem napisać! :angry:

Co nie zmienia faktu że sposób działa. Ale tych "9" troszkę mniej dajcie bo może się nie pojawić.

mam pytanko, chcem pograć z kolega.

Sciagnął klienta ktory jest w poradniku, wyslalem mu plik ktory wygenerowalem w ipChangerze polaczylismy sie przez hamachi i on nie widzi serwera.

musi miec cos jeszcze ? czy ja musze cos jeszcze dodatkowo wlaczyc ?

zapore mam wylaczona

Musisz ustawić w plikach serwerowych ip z hamachi :)

Opublikowano

gdy tak ustawie to wchodze na serwer i premki nie ma, cos jest zle, bo np jak pozniej zmienie obojetnie co w navicat to premium i premium i premium expirie sie kasuje, ale jak tam ustawie tak jak mowisz i wejde na serwer to i tak premki nie ma. weeedx sprobuj na swoim serwerze bo mowiles ze tez sie z tym meczysz

@EDIT:

moge zmienic ip w plikach serwerowych ale nei moge zmienis Host w plikach serwerowych bo wtedy wyskakuje moglbys powiedziec mi dokladniej co powinienem zroobic aby serwer dzialal na hamachi ?

żeby zrobic serwer na hamachi to trzeba chyba w vawicat ustawic odrazu zamiast localhost nasz adres ip ale ja nie moge wyskakuje jakis blad

Opublikowano

Tak sie sklada ze ja sie domyslilem dlaczego kasuje -,- u mnie dziala. Wpisz tak jak podalismy wyzej i musi dzialac. Tylko pamietaj zeby zapisac i zrobic to na wylogowanym koncie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...