Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[War Rock] Prywatny serwer WarRock'a

cvvaniaky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest dobrze.
Rozłączyło Cię z serwera logowania, a połączyło z serwerem gry. Tak jest zawsze i jest ok.

@Down
Może gdybyś więcej kombinował i szukał dziury w całym to błędów by nie było ;)
Zamiast robić to co napisałem to Ty do tego robisz stos innych rzeczy przez które masz tyle błędów.
A praca którą można wykonać w max godzinę zajmuje Ci 3 dni z niewiadomych powodów. Po prostu zrób tylko tyle ile masz w poradniku. Nic więcej.

• Odpowiedzi 268
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To juz nie mam pojecia jak to naprawic, nadal nie moge sie zalogowac....

Jeszcze raz zrobie to samo co w tucie... i dam edita (2-go)

W pliku settings miałem 91.127.0.0.1 a powinno byc 127.0.0.1... juz dziala

w jaki sposob moge dac premium?

320551442138510845087.png
Opublikowano

Dynamo... Toż pisałem, że pewnie masz zły adres w jednym z plików konfiguracyjnych, a ty napisałeś mi, że wszystko jest w porządku. -.-

Następnym razem, twój problem to będziemy poprzez TS'a rozwiązywać - tak będzie prościej. ^^

w jaki sposob moge dac premium?

W navicat trzeba zaznaczyć premium (1 - bronze, 2 silver, 3 gold, 4 platyna) premium expire na 999999999999999 okolo xD Wtedy się pojawia prema.

Opublikowano

Bynajmniej dla mnie ten sposób z premą nie działa ;) Będę próbować dalej.

"Za te wszystkie wybryki teraz najmocniej żałuje

powiem tylko przepraszam , bo tylko tyle umiem"

Opublikowano

Bynajmniej dla mnie ten sposób z premą nie działa ;) Będę próbować dalej.

Musisz ustawić te 9999999999 żeby było :)

Gdy ustawisz mniej to nie wejdzie.

Rób to na wylogowanym koncie.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko z mojej strony, np mam m249_nickel i na 2 wave zombie mi nie działa (na tych zółtych) I kombinuje w navicat i nie moge

tego zrobic...

Gdzie bo jakos nie widze...

Widziałem to, robie tak jak pisał i dalej nie działa...

320551442138510845087.png
Opublikowano

Masz wcześniej opisane jak naprawić.
Ale znając Twoje umiejętności to zrodzi się z tego pierdyliard błędów i problemów, więc nie szalej ;)

Jak już tak wszyscy zaczęliśmy bawić się z tymi serwerami WarRock'a, to powiem wam jak naprawić obrażenia w niektórych broniach.

W bazie danych, (items) odpowiadającej za wszystkie item'y w grze, nie zostały dodane wszystkie bronie, np. brakuje w niej wartości dla M249 Nickel.

Teraz przejdźmy do tego jak to naprawić.

1. Włączamy Navicat i łaczymy się z bazą danych naszego serwera.
  2. Przechodzimy następująco do: "warrock" > "items" (table).
  3. Dodajemy nową linijkę (klikamy "+") nadając jej wolną numerację (np. jeżeli ostatnią mamy 350 to nadajemy nr 351).
  4. W tabelce "strcode" wpisujemy kod broni, dla przykładu M249 Nickel ma kod D901.
  5. W tabelce "name" wpisujemy nazwę broni, dla przykładu M249_Nickel.
  6. W tabelce "damage" wpisujemy obrażenia które ma zadawać broń, dla przykładu wartość 300 odpowiada 30% obrażeń.
  7. Zapisujemy (klikamy "") i zamykamy Navicat.
  8. Przeładowujemy serwer wpisując komendę "/reload".
Opublikowano

Widziałem to, robie tak jak pisał i dalej nie działa...

Sposób na naprawianie wartości obrażeń w broniach opracowałem sam, nie zaczerpnąłem go z żadnej innej strony. U mnie działa to jak należy, zarówno na AI jak i na CQC, a skoro u ciebie nie to musisz jednak robić coś nie tak. Przeczytaj to uważnie i wykonaj te polecenia. ;)

Jako taki mały dodatek. Bronie w których znalazłem brak tych wartości (oczywiście zapewne jeszcze nie wszystkie...):

• M249_Nickel - D901
  • AI_AW_Camo - D701
  • G36_Camo - D802
  • SCAR_L_Black - DE05
  • BARRETTM82_Camo - D702
  • G36C_D_Gold - D502
  • XM8_NavyCamo - DC68
  • RPG7_SW - DJ63
  • RPG7_Pink - DJ07
  • Gurkha - <brak>

Btw...: Będę teraz rozpracowywał system dodawania map do gry. Jak go uda mi się rozgryźć to napiszę wam jak to zrobić. ;)

//Hahahah, rozgryzłem i przetestowałem (ze znajomym) to w niecałe dwie minuty. :D Później napisze wam o co w tym chodzi.

Opublikowano

Ah, pliki montany ..., osobiscie polecam, bo nie ma n nich bugow i wgl, sam osobiscie mialem je jako kilka osob z pierwszych, jeszcze bez publikacji na epvp.

1357040469-U286162.png
Opublikowano

@Up

To nie są pliki montany tylko pliki EngineWar. Montana miała trochę więcej bugów niż te tutaj.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Ponury, autorami plików EngineWarToXiiC i Sleutel. Tak więc myślę, że jest jednak jakieś powiązanie EngineWar--Montana. ;)

Autorem plików nie jest żaden ToXiiC, to jest zwykły złodziej i oszust dot. prywatnych serwerów, zna się na tym i będąc gm'em na paru serwerach powykradał pliki ;-)

Autorem jest zapewne ktoś inny ;)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

ToXiiC zmienil tylko nick w konsoli, moglbym zmienic na swoj i podac sie jako wlasciciela plikow.. Nonsens. Pliki nie sa z epvp, choc znalazlem je tam rowniez ale najstawrsza publikacja jaka znalazlem to uzytkownika o nicku p00w. Mozliwe ze to toxiic ale watpie.

P.S. Szukam kogos chetnego do wspolpracy przy serwerze oraz kilku osob do testowania roznych rzeczy. Najprawdopodobniej w pazdzierniku serwer bedzie stal juz na prywatnym serwerze :)

@down

Napisz na gg, jest w profilu

Opublikowano

Coś w tym waszym gadaniu chyba jednak jest, bo ToXiiC został wczoraj zablokowany na epvp. Prawa autorskie niby sobie przypisywał do tych plików, więc... No cóż, piszę to co widzę pomimo tego, że wiem do czego on jest zdolny.

Btw.: Weed, przepraszam, że się do ciebie nie odezwałem, brakowało mi na to czasu. Oczywiście mogę ci w pewnym stopniu pomóc. Zdążyłem się już w tym nieco obeznać, co można zresztą zauważyć po mojej aktywności w tym temacie. ;)

@Down

Dobrze, odezwę się do ciebie tylko przeinstaluję gg, bo mi się ciągle psuje... >.<

- Mhm, tak też można. Jednak już bardziej preferuję telefon, sam nie wiem dlaczego.

Opublikowano

Kasma, akurat teraz mi się możesz bardzo przydać :)
Naprawiłem tryby BG i UO ale nie mogę tego sprawdzić do końca bo oczywiście nie ma z kim <_<

Jeśli możesz to gg i wszystko objaśnię :)

@up
To w przeglądarce otwórz ^_^

Opublikowano

Dobra panowie potrzebuje pomocy. Chodzi o kolegów. Jak zrobić przez hamachi by jakiś kolega mógł wbić. Jesteśmy w tej samej sieci i co dalej ? Gdzie to ip w plikach pozmieniać ?? :)

I jeszcze takie pytanko. Bo mam ip zewnętrzne i bez problemu stawiam serwer No-hamachi do minecrafta. Tzn. wpisuje swoje ip wew. 192.168.1.1. i typ im wchodzę ja na serwer, a ja wygenerowanym ip z pfpportchecker'a wchodzą znajomi. Czy jest opcja tutaj zrobić serwer no-hamachi ? Z góry bardzo dziękuje za pomoc.

49617363.png

Wypraszam sobie nazywanie mnie laggerem ;D

Pomogłem ? Daj plusika to nie boli.

Proszę. Ściągnijcie mi ten 1%. Oczywiście dziękuje za ściągnięcie tych 4%

:)

Opublikowano

@EDIT

<ciach> :x

//Usunąłem, bo za chwilę będzie drugi "mt2"...

Cokolwiek tam było słuszna decyzja, tak samo zrobiłbym na miejscu weeedxa aby nie psuć uroków prywatnego serwera :D

Co do toxiica, jest to jeden wielki oszust, wykradał wszystkie pliki z serwerów, jedynie dobre cheaty robił ;)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Cokolwiek tam było słuszna decyzja, tak samo zrobiłbym na miejscu weeedxa aby nie psuć uroków prywatnego serwera :D

Co do toxiica, jest to jeden wielki oszust, wykradał wszystkie pliki z serwerów, jedynie dobre cheaty robił ;)

Tak sie dziko sklada ze ja poprosilem o ten "ciach" :)

Co masz na mysli? Z tym na miejscu weeedxa? ;x

A ja nadal poszukuje osob chetnych do pomocy w testowaniu roznych rzeczy lub w pomocy przy serwerze. Chetnych prosze o kontakt na gg (w profilu).

Opublikowano

Tak sie dziko sklada ze ja poprosilem o ten "ciach" :)

Nu wiesz... Jako, że teraz współpracujemy to raczej w tej kwestii nie było się ciężko dogadać. ^^

Btw.: Proszę nie wypisywać do mnie ciągle wiadomości na PW odnośnie prywatnych serwerów. Nie udzielę na nie odpowiedzi z wiadomych już większości przyczyn.

Opublikowano

jak Wlączam WRA do pisze CRC CHEKED FAILED ?? POMOC

Musisz miećtego klienta który jest tutaj. Nie może być klient globalnego WR. Musisz pobrać wszystko to co jest w temacie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...