Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pracuję właśnie nad dodaniem własnego profilu. Co do @up sprawdzę to jutro jak będę na kompie bo trudziłem się z tym forge i mi nie chciało działać.

edit

Nowa wersja wydana :)

stopka.webp

• Odpowiedzi 196
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Super, launcher robi się coraz lepszy :3

A dałobysię zrobić tak aby podczas dodawania nowego profilu można było zmienić jego miejsce docelowe?

EDIT:

Czemu zawsze gdy wchodzę na 1 stronę, to ścina mi przeglądarke i wyskakuje okienko z informacją skrypt nie odpowiada? Strasznie to denerwujące, a wyskakuje tylko u Cb.

A to ten niby skrypt:

Skrypt: http://www.mpcforum.pl/public/js/3rd_party/prettify/prettify.js:17

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

Na razie nie planuje zmieniać miejsca docelowego instalacji minecraft z tego powodu że mam masę kodu do przebudowy bo wszystko jest oparte na \.minecraft

edit

Synix Pod skanem masz spoiler rozwiń go i przeczytaj wyjaśnienie

stopka.webp

Opublikowano

Aha ok już widzę najwyraźniej nie doczytałem. Pobieram leci + :)

edit

Mam jeszcze takie pytanie - gdy tworzę swój profil to z kąd mam wziąć te pliki które mam tam umieścić ?

Opublikowano

Klikasz przycisk dodaj profil i tam tworzysz folder np mine i w środku niego wrzucasz mine.jar i mine.josn te pliki pobierasz sobie z neta lub wchodzisz do %appdata% .minecraft version i tutaj np kopiujesz folder 1.6.2 i wklejasz go do Wlasne i tam modyfikujesz dogrywasz mody itp..

stopka.webp

Opublikowano

Spróbuj pobrać na nowo launcher (link w prezentacji) jeżeli to nie pomoże wejdź %appdata% i usuń folder .LauncherByBozek i odpal launcher powinno zadziałać :)

stopka.webp

Opublikowano

Wgrałeś mod loadera? Ogólnie lepszy jest forge tylko na tym launcherze trudniej zainstalować ale jest chyba pewien sposób.

PRZED EDYTCJĄ PAMIĘTAJ O ZROBIENIU KOPI ZAPASOWEJ!

Wystarczy zainstalować forge normalnie, następne przejść do \.minecraft\versions\1.6.2-Forge9.10.0.789 powinny się znajdować 2 pliki:

1.6.2-Forge9.10.0.789.jar oraz 1.6.2-Forge9.10.0.789.json.

1.6.2-Forge9.10.0.789.jar - Otworzyć winrarem i skopiować wszystkie pliki, następne te pliki wkleić do 1.6.2(\.minecraft\versions\1.6.2\1.6.2.jar <- wkleić do tego pliku)

1.6.2-Forge9.10.0.789.json - Zmienić nazwę na 1.6.2.json, następne otworzyć notatnikiem. Zamienić 1.6.2-Forge9.10.0.789 na 1.6.2 i zapisać. Następnie skopiować ten plik (powinniśmy już mieć 1.6.2.json) i wkleić go do \.minecraft\versions\1.6.2, potwierdzić zamianę pliku.

Gotowe, u mnie to jakoś zadziałało, coś pokombinowałem, mniej więcej tak jak tutaj opisałem.

Jeżeli Ci to działa to spakuj swojego 1.6.2 z tym plikiem z dzialajacym forge bo mi na nowej aktualizacji nic nie zaskakuje ;/

Opublikowano

U mnie działa:

https://www.dropbox.com/s/wk0yebduksywu1j/lol.rar

https://www.virustotal.com/pl/file/2b1a30bcfce3f9a02bb8a71cd58164de0bd372152e94ad76da0d07925f04e391/analysis/1375688903/

Wrzucasz to do %appdata% > .minecraft > Wlasne odpalasz launcher tworzy się folder mods w .minecraft i tam wrzucasz mody bynajmniej u mnie działa

stopka.webp

Opublikowano

Jest Jakiś bezpośredni link ? Bo mi się ciągle ten sam Launcher pobiera (wersja 1.1.3), jakby pobierał "Tylko na raz" i to mnie wkurza ze muszę ciągle czekać :/

Dobre, POMARAŃCZOWE 

Opublikowano

Spróbuj pobrać na nowo launcher (link w prezentacji) jeżeli to nie pomoże wejdź %appdata% i usuń folder .LauncherByBozek i odpal launcher powinno zadziałać :)

Sqart czytaj co napisałem spróbuj tego a bezpośredni link do downloadu jest w prezentacji

Edit

Nowa wersja 1.1.4

stopka.webp

Opublikowano

Sqart czytaj co napisałem spróbuj tego a bezpośredni link do downloadu jest w prezentacji

Edit

Nowa wersja 1.1.4

Nie wiem co Ty tam jeszcze aktualizujesz ale teraz się wersja nie chce pobrać ;/

Edit. Usunalem .launcher z folderu roaming i pobralo się już poprawnie.

Opublikowano

Poprawie tę aktualizację jutro jak będę na kompie

edit Zapomniałem dodać najlepiej nie zmieniajcie nazwy launchera na "minecraft1.6.2" lub "minecraft bleble" bo będziecie mieć problemy z aktualizacją spróbuje to kiedyś naprawić.

stopka.webp

Opublikowano

Poprawie tę aktualizację jutro jak będę na kompie

edit Zapomniałem dodać najlepiej nie zmieniajcie nazwy launchera na "minecraft1.6.2" lub "minecraft bleble" bo będziecie mieć problemy z aktualizacją spróbuje to kiedyś naprawić.

Czy zrobisz aby mozna bylo mody brac np z twojej strony ze dodaja sie do minecrafta albo w tym launcherze aby dodawać do minecrafta jak u zycza

5vwxw5.png

Opublikowano

Czy zrobisz aby mozna bylo mody brac np z twojej strony ze dodaja sie do minecrafta albo w tym launcherze aby dodawać do minecrafta jak u zycza

Hmm.. trochę bym miał do pisania. Nie wiem pomyśle nad tym.

stopka.webp

Opublikowano

Hmm.. trochę bym miał do pisania. Nie wiem pomyśle nad tym.

Zlituj sie wtedy bedzie wiecej ludzi korzystac z niego^^

5vwxw5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...