Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem. Działało mi all ok, ale dziś chcę odaplić launchera i wyświetla się okienko za aktualizowania launchera do wersji 1.0.1, no to klikam ok.. Czekam pisze 0% i nagle "done" okno update sie zamyka i nic sie nie odapala :?. Usuwałem plik z %appdata% .launcherbybozek ale nic nie to nie dało ? Może ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić

• Odpowiedzi 196
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobra naprawiłem, usunąłem .minecraft, launchera pobrałem na nowo i śmiga :) krystiandj dzięki wielkie za objaśnienie jak wgrać mody i wgl .. Za launchera :D

Opublikowano

@up nie pisz post pod postem jest takie coś jak edit.

A co do modów zobacz na pierwszej stronie w opisie napisałem.

stopka.webp

Opublikowano

Launcher jest bardzo fajny dzięki temu, że ma różne wersje gry nie będzie potrzeby posiadania launchera na 1.5.2 i na 1.6.2

Opublikowano

Ja takze polecam. Nie mniej jednak prosil bym o pomoc, co niekiedy uzywam moda typu "nodus" w wersji 1.6.2. Na twoim laucherze nie moge go odpalic i musze zmieniac na oryginalny laucher MC. Masz na to jakies lekarstwo aby twoj to tez ogarnial ??

Opublikowano

No i znowu ja. Teraz problem polega na tym ze ciągle sciąga się ten launcher 1.0.1 a ja miałem go juz pobranego i tak zawsze a mój internet nie jest zbyt mocny i nie mogę tak ciągle pobierać ... Jest jakiś bezpośredni link ? A no i z tym ustawieniami to jak kliknę w tym folderze launchera Ustawienia to wszystko ok :).

Dobre, POMARAŃCZOWE 

Opublikowano

Mysle ze bedzie to bardzo fajny Launcher dla graczy no permium , osobiscie posiadam premium , ale gdybym nie mial napewno bym urzywal

POLECAM!

Pomoglem? Daj Like To Pomaga!

xy41b6u4apxo.jpg

Opublikowano

Dałoby się byś dodał funkcję która pozwala wybrać instalację mc gdzieś indziej?

Np. Żeby mc był na dysku "c" - w którym by była wersja np. 1.5.2 i "e" - w której by była wersja np. 1.6.2.

No i oczywiście żeby było można te wersje włączyć z jednego launchera.

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

Nowa wersja 1.0.4 zmiany znajdziecie w prezętacji

edit

podeślijcie mi linka do tego nodusa na 1.6.2 to coś pokombinuje

stopka.webp

Opublikowano

Nie wiem jak ale pobralem mod RUBIX i to o niego chodzi i ktorego moge uruchomic na oryginalnym laucherze. Nie podesle linka bo jest teraz troche niebezpieczny.

Ja go mam sprawdzonego pod kazdym katem i dziala bez zarzutu. To byla tylko sugestia ale nie powinna byc wdrozona bo i tak jestem przeciwnikiem cheatowania i nie uczciwej zabywy w Minecraft. Chodzi o to aby moc posiadac mozliwosc edytowania Profilu w Twoim bardzo dobrym laucherze , tak jak to jest w oryginalnym.

Opublikowano

I jak będziesz dodawał tą opcję którą opisałem?

Wszystkie launchery oddziałują tylko na docelowe miejsce minecraft a to jest lipa.

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

Bardzo bym prosił o dodanie tej opcji, to byłby najlepszy launcher :3

P.s Jeszcze opcja dodania profili i po prostu super :) (Ale nie koniecznie)

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

A ja mam problem z modami... Mianowicie chce tylko Inventory Tweaks. Co już zrobilem?:

-Wywalilem META-INF

1. Wrzucilem bezpośrednio do 1.6.2.jar

2. Wrzucilem uprzedzając wgraniem MODLoadera

3. Probowalem cos osiagnac z Forge

Program ma wlasny META-INF, ale nieważne czy go wyrzucę czy nie to z Launchera minecraft się nie odpala. Masz jakiegoś tipa na to?

Opublikowano

@UP

Inventory Tweaks nie wrzucasz do .jar.

Powinienieś mieć plik "InventoryTweaks-MC1.6.2-1.55-b56.jar" i wrzucić go do folderu mods.

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

@UP

Inventory Tweaks nie wrzucasz do .jar.

Powinienieś mieć plik "InventoryTweaks-MC1.6.2-1.55-b56.jar" i wrzucić go do folderu mods.

To to wiem, tylko co wtedy wrzucić do 1.6.2.jar żeby to dzialalo?

krystiandj, dnia 02 Sie 2013 - 19:56, napisał:

Vermar wrzucasz do 1.6.2.jar modloader uruchamiasz minecrafta tworzy ci się obok 1.6.2.jar folder mods i tam wrzucasz pliki modów

Ok zaraz ogarne

Vermar wrzucasz do 1.6.2.jar modloader uruchamiasz minecrafta tworzy ci się obok 1.6.2.jar folder mods i tam wrzucasz pliki modów

No ok, folder się tworzyl tylko moda mi nie lapie. Uzylem wersji "InventoryTweaks-MC1.6.2-1.55-b56.jar", poprobuje inne.

A teraz pytanie ogolne, jakie mody w ten sposób zainstalowane WAM wszystykim chodza?

Opublikowano

Wgrałeś mod loadera? Ogólnie lepszy jest forge tylko na tym launcherze trudniej zainstalować ale jest chyba pewien sposób.

PRZED EDYTCJĄ PAMIĘTAJ O ZROBIENIU KOPI ZAPASOWEJ!

Wystarczy zainstalować forge normalnie, następne przejść do \.minecraft\versions\1.6.2-Forge9.10.0.789 powinny się znajdować 2 pliki:

1.6.2-Forge9.10.0.789.jar oraz 1.6.2-Forge9.10.0.789.json.

1.6.2-Forge9.10.0.789.jar - Otworzyć winrarem i skopiować wszystkie pliki, następne te pliki wkleić do 1.6.2(\.minecraft\versions\1.6.2\1.6.2.jar <- wkleić do tego pliku)

1.6.2-Forge9.10.0.789.json - Zmienić nazwę na 1.6.2.json, następne otworzyć notatnikiem. Zamienić 1.6.2-Forge9.10.0.789 na 1.6.2 i zapisać. Następnie skopiować ten plik (powinniśmy już mieć 1.6.2.json) i wkleić go do \.minecraft\versions\1.6.2, potwierdzić zamianę pliku.

Gotowe, u mnie to jakoś zadziałało, coś pokombinowałem, mniej więcej tak jak tutaj opisałem.

Zbieram +

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...