Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 196
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mi po ostatniej aktualizacji wyskakuje że jest problem i wirus i usuwa cały launcher :)

SS:

pnsvqn.jpg

zaufałem że to tylko wymysły avasta i wyłączyłem osłony na 10 min, komp niby jeszcze śmiga xD ale mam problem bo nie odpala mi mc po tym jak jest optifine+ forge, czysty sie odpala

@edit

czysty w sensie gdy w forgu nie ma modów

2@edit

teraz zauważyłem że launcher odpala minecrafta gdy jest wgrany 1 mod, w moim przypadku ic2, gdy dodam do niego treeasist gra już nie odpali ;/

;)

Opublikowano

Potwierdzam działa przed chwilą testowałem

%appdata% -> .minecraft - > versions - > 1.6.2 ->1.6.2.jar

Dajemy otwórz za pomoca winrar usuwamy folder META-INF wrzucamy mody i uruchamiamy.

Potwierdzam działa bez problemowo!

Opublikowano

Być może te dwa mody kolidują ze sobą sprawdź czy z innymi modami też tak się dzieje.

dzieję się tak z każdym, jak jest 1 mod nieważne jaki wszystko śmiga, jak wgram inną kombinację to nie działa ;/

;)

Opublikowano

hmm.. Wiesz ja mam wgrane ze 4 mody cały czas i mi nic się nie dzieje. Powiedz mi jaki masz system (Pamiętajcie że na win xp będą bugi). Spróbuj standardowej metody usuń .minecraft i przeinstaluj jave.

edit

a zapomniałem się spytać czy wyskakuje jakiś błąd czy porostu nic się nie dzieje ?

stopka.webp

Opublikowano

Pobieram, zaraz dam edita czy jest jakiś virus (ja sam nie wierze zeby tam był)

A no i jeszcze tak przy okazji, dodaj do tematu (do listy zmian) co sie zmieniło

EDIT : Mój antivirus nic nie wykrył, oto dowód :

post-577328-0-68330400-1377966382.png

Dobre, POMARAŃCZOWE 

Opublikowano

Pobieram, zaraz dam edita czy jest jakiś virus (ja sam nie wierze zeby tam był)

A no i jeszcze tak przy okazji, dodaj do tematu (do listy zmian) co sie zmieniło

EDIT : Mój antivirus nic nie wykrył, oto dowód :

attachicon.gifSkan.png

Co do ostatniej aktualizacji to chciałem wywalić kod który mógłby być podejrzany dla antywirusa ale jednak to nie pomogło myślę że to przez ten kod z animacją gifa za chwile zrobię testy i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Dodasz Moda MorganaCraft?

Masz ty linka do strony z modem ;p

www.morgana.cba.pl

Dodany :)

Edit

proszę ostatnia aktualizacja

https://www.virustotal.com/pl/file/08f28be676ee94426eae5bd565005c7027540cbaa039678b593d653ead837dae/analysis/1378025305/

stopka.webp

Opublikowano

ref.

I tutaj przy okazji odpowiedź od avast:

Dzień dobry,

Dziękuję za informację.

Błąd został naprawiony w najnowszej bazie definicji wirusów. Proszę aktualizować bazy.
Przepraszamy za utrudnienia.

Pozdrawiam, 

Ewelina Wrzosek
Technical Support Engineer
AVAST Software a. s.
www.avast.com

stopka.webp

Opublikowano

Ehh... nie działa minecraft, launcher działa poprawnie ale gdy uruchomie mc do pokazuje się to:

Error: Could not create the Java Virtual Machine.

Error: A fatal exception has occurred. Program will exit.

Dodam jeszcze to, że z 1 godz temu jeszcze wszystko było ok:(

Opublikowano

Ehh... nie działa minecraft, launcher działa poprawnie ale gdy uruchomie mc do pokazuje się to:

Error: Could not create the Java Virtual Machine.

Error: A fatal exception has occurred. Program will exit.

Dodam jeszcze to, że z 1 godz temu jeszcze wszystko było ok:(

Ustaw własną ścieżkę do javy (Znajdziesz to w ustawieniach) lub zmniej ram np na 1G lub 512m

Czemu nie Działa mi Optifine na tym Launcherze ?

Optifine możesz sam zainstalować (dodać profil) lub wejść w Modyfikacje - > Dodaj profil optifine. Spróbuj tego a i wyskakuje ci jakiś komunikat ?

Przy okazji:

W następnej wersji prawdopodobnie dodam opcję tworzenia logów tzn. Po uruchomieniu minecrafta wszystko co się ładuje i dzieje będzie zapisywane do pliku.

stopka.webp

Opublikowano

Chce mieć pare modów razem .. Shadery , optifine , i min mapka ... Nie , nic własnie nie wyskakuje , bo jak wgrywam Optifine to wgl Minecraft się nie uruchamia .

Opublikowano

No ok wszystko spoko tylko, że mam własna paczke modów i chce odpalac ja przez ten launcher ,a nie moge.

Oto co robie:

ściągam moją paczkę, ściągam twój launcher, odpalam launcher, tworze profil z plików z innych profili(zmieniam nazwy),

wybieram mój profil, klikam "modyfikacje", potem otwórz folder mods, z tego folderu cofam sie do .minecraft i tu wklejam paczke.

Według mnie powinno działać...... ale gdy uruchomię grę mam czysty 1.6.2 i nie wiem co dalej.

Yebnij plusa to nie boli............

Opublikowano

Własnie sprawdzilem lauchery i ten jest najbardziej przejrzysty i prosty, wlaszne mody szybko instaluje itd bardzo polecam szkoda ze nie moge dac kilku + naraz :D dzieki ziomek za LAUCHER

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...