Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Paczka HardCore - 1.6.2 by FUSH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak na razie wszyscy piszą że autor ma zrobić to i to, okej rozumiem to są wasze propozycje ale jak na razie widać autor pluginu nic się nie wypowiada.

• Odpowiedzi 487
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fajnie, fajnie wreszcie jakiś ogarnięty plugin na gildie, szkoda tylko że tak nie rozbudowany, masz like, Jak byś chciał parę pomysłów które by upiększyły ten plugin to pisz do mnie na pw lub na skype: mat41997

EDIT:

Tylko zmień nazwę tej wtyczki bo jest nie zbyt orginalna.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Fajnie, fajnie wreszcie jakiś ogarnięty plugin na gildie, szkoda tylko że tak nie rozbudowany, masz like, Jak byś chciał parę pomysłów które by upiększyły ten plugin to pisz do mnie na pw lub na skype: mat41997

EDIT:

Tylko zmień nazwę tej wtyczki bo jest nie zbyt orginalna.

Ogarniety plugin na gildie?

hahahahaha ahahaaaaahahahahaha

ahahahahahaha

ahahahhhhahhhhhahah

ahahahhhhhahahaaaa aaaaaah....

taaa home z essentials, cuboidy z worldguard, wszystkie opcje z innych pluginow.

Na mpc forum wystraczy wrzucic najwiekszy szit i i tak sie wszyscy zachwycaja.

Tu jest wiecej bugow niz kodu... (jak ktos chce moge mu zrobic liste.... ale to moze potrwac)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

ahahahahahaha

ahahahhhhahhhhhahah

taaa home z essentials, cuboidy z worldguard, wszystkie opcje z innych pluginow.

Tu jest wiecej bugow niz kodu... (jak ktos chce moge mu zrobic liste.... ale to moze potrwac)

Nie wiem czy jest sens karcić autora pluginu z powodu słabej jakości kodu. W końcu nie każdy jest profesjonalistą. Myślę natomiast, że bardziej liczy się sama inicjatywa i chęć udostępnienia swojej pracy. Co nie zmienia jednak faktu, że autor rzucił się prawdopodobnie na zbyt głęboką wodę o czym świadczy np. wymagany WorldGuard czy Essentials bo sam pewnie ma trudności z zaimplementowaniem niektórych funkcji w swoim pluginie. Życzę jednak powodzenia w kontynuowaniu rozbudowy pluginu i mam nadzieję, że ukażą się kolejne wersje.

Opublikowano

Nie wiem czy jest sens karcić autora pluginu z powodu słabej jakości kodu. W końcu nie każdy jest profesjonalistą. Myślę natomiast, że bardziej liczy się sama inicjatywa i chęć udostępnienia swojej pracy. Co nie zmienia jednak faktu, że autor rzucił się prawdopodobnie na zbyt głęboką wodę o czym świadczy np. wymagany WorldGuard czy Essentials bo sam pewnie ma trudności z zaimplementowaniem niektórych funkcji w swoim pluginie. Życzę jednak powodzenia w kontynuowaniu rozbudowy pluginu i mam nadzieję, że ukażą się kolejne wersje.

Ja rozumiem ze się uczy, ale lepiej poczekać aż się nauczy jako tako pisać i dopiero zaczai udostępniać.

Po 2 według mnie świadczy to o jego malej pomysłowości, skoro nie pomyśli jak zrobić własne cuboidy.

np cuboidy na szybko:

Zapisać 2 pkt np [-500,50,-800] na [0,200,100] i podczas eventu interakcji/niszczenia bloków (wszystkiego co może coś popsuć) sprawdzamy tylko czy dana lokacja jest w tych kordach. Można użyć wektorów, albo po prostu bierzemy kordy. np [-300,60,0] i sprawdzamy czy każda liczba jest większa od 1 pkt, ale mniejsza od 2 (1 kordy zawsze muszą zawierać najmniejsze możliwe liczby, a 2 największe) Ale wektory to chyba lepsze wyjście.

To teraz lecimy z błędami i innym tegesem:

• W kodzie nie ma żadnej klasy otrzymującej config, za każdym razem odwołujesz się do niego od nowa.
  • Sprawdzasz czy wysalając jest graczem dla każdej komendy... co nie ma sensu. coś się stanie jak ktoś wpisze help z konsoli? świat wybuchnie?
  • Tak samo jak sprawdzanie w każdej komendzie czy ma idealnie ta sama ilość argumentów. Jak ktoś wpisze /gildia help lol to coś się stanie? (mało ważne)
  • eeem... WTF?

ArrayList lista = new ArrayList();
                lista.add("0");
                ArrayList lista1 = new ArrayList();
                lista1.add(name);
                ArrayList lista2 = new ArrayList();
                lista2.add(name);
                ArrayList enemy = new ArrayList();
                enemy.add("G:");
                ally = new ArrayList();
                ally.add("A:");
                ArrayList neutral = new ArrayList();
                neutral.add("Guilds");
                ArrayList aally = new ArrayList();
                aally.add("Guilds");
                ArrayList oczn = new ArrayList();
                oczn.add("N:");
                ArrayList ocza = new ArrayList();
                ocza.add("A:");

• Twoje itemki za gildie nie obsługują "mety"
  • Używasz tego samego dziwnego kodu z 4 pkt aż 2 razy, jak starczyło by to odpowiednio napisać.
  • RLY? Jak jest gracz, to po co bierzesz go 2 raz?

Player target = Bukkit.getServer().getPlayer(args[1]);
              if (target != null)
              {
                Player mod = sender.getServer().getPlayer(args[1]);

• Uzywasz wiele razy tego samego kodu po prostu go wklejajac zamiast napisac to inaczej/uzyc metod... (w kazdej komendzie jest jakis kod ktorego uzywasz 2 razy...)
  • Uzywasz worldguarda do robienia cuboidow zamiast napisac wlasny system
  • Nie dosc ze pkt 9. to jeszcze to:

DefaultDomain domain = set2.getOwners();
                    domain.addPlayer(player.getName());
                    set2.setOwners(domain);

Jak jest odpowiednio permissions napisane od worldguarda to każdy członek gildi może wywalić innego z cuboida... nawet właściciela, a czasami nawet zmieniać flagi.

• Brak plików językowych.
  • Można nakładać 1 gildie na 2 do polowy terenu. Dlaczego? bo sprawdzasz tylko czy gracz stoi na terenie innego cuba, ale nie sprawdzasz czy aby na pewno gdzieś na terenie gildi nie ma innego cuboida.
  • Pobierasz worldguarda za każdym razem gdy chcesz go użyć... GORZEJ BYĆ NIE MOGŁO...
  • Używasz essentials do głupiego teleportowania graczy...
  • Masz 1 klasę na wszystkie komendy.
  • Masz 1 klasę na wszystkie eventy.
  • Nie umiesz nazywać zmiennych i metod.
  • Tam gdzie trzeba posługiwać się innymi pluginami ty to olewasz i robisz na własna rękę, a tam gdzie trzeba na własna rękę używasz innych pluginow.... Chat ustawiamy używając vault

No dobra... chyba starczy. Reszta błędów wynika z tych poprzednich wiec nie ma co opisywać.

BukkitSmerf

Opublikowano

Karolina, rozumiem, że chcesz pokazać swoją wyższość, jednak troszkę przeginasz. Gościu ma 13 lat, co się spodziewasz od (przepraszam) dziecka?

I tak zrobił kawał dobrej roboty, jednak z błędami, ale da się to usunąć, u mnie na serwerze wszystko śmiga jak należy. Wystarczą poprawki .java (po dekompilacji .class)

Jednak co nie co racji miałaś.

Znawca
Opublikowano

Bardzo fajny plugin. Dla mnie wystarczy to, że automatycznie zakłada się cuboid, są tagi nad głową oraz można otwierać skrzynie na terenie gildii, dzięki temu gracze się bardziej zabezpieczają stawiając bloki nad. Życzę autorowi więcej tak dobrych pluginów.

Pozdrawiam

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Karolina, rozumiem, że chcesz pokazać swoją wyższość, jednak troszkę przeginasz. Gościu ma 13 lat, co się spodziewasz od (przepraszam) dziecka?

I tak zrobił kawał dobrej roboty, jednak z błędami, ale da się to usunąć, u mnie na serwerze wszystko śmiga jak należy. Wystarczą poprawki .java (po dekompilacji .class)

Jednak co nie co racji miałaś.

Na Bukkit.org dużo osób ma 10-16 lat znacznie mniej jest 17-22 itd...

I nawet ci z 10-13 potrafią dobrze pisać :) co prawda nie wszyscy.

Powinien zacząć od prostszych pluginow...

I poczytać o umownych zasadach pisania w javie, jak i kilka dobrych tutkow (raczej nie polskich...., każdy kto się nie opierdzielał w szkole angielski powinien znać na tyle dobrze by umieć dość dobrze czytać).

I ja tez nie jestem jeszcze stara... dopiero do technikum ide :) Moja java tez nie jest dobra, ale starłam i staram się dalej słuchać wszystkich rad na bukkit.org i wszystko poprawiać na lepsze :)

BukkitSmerf

Opublikowano

tak a potem piczka avaterys bd spamować że w pluginie jest kod który usuwa zawartość serwera itp, miłej podróży przez bagno.

hqdefault.jpg?feature=og

Opublikowano

Plugin nawet dobry, aczkolwiek jak napisali wyżej ma za dużo błędów, aby go normalnie używać. ;)
Dopracuj go i będzie świetny! ;-)

a6Shvr9.png

Pozdrawiam, Magda!

Opublikowano

Jak ten plugin ustawić aby nie kolidował z pluginami czatu

Możesz wytłumaczyć do EssentialsChat lub iChat

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

ahahahahahaha

ahahahhhhahhhhhahah

Jeśli tak uważasz - a widocznie tak - zrób plugin lepszy , potem wrzuć go tutaj ZA DARMO jak to zrobił Fush. Błędy są, troche skopiowane może i jest ale to darmowy plugin - naprawi tylko ten bug z cuboidami że można jeden na drugi i będzie git.

Narazie tylko hejtujesz , jeszcze nic nie wstawiłaś , wydaje mi się że jesteś trollem.

"Aktualnie nie pisze żadnych pluginów , mam dużo do zrobienia" - ale na MPC siedzisz sporo co zauważyć łatwo gdybyś wykorzystała to na zrobienie jakiegoś porządnego plugina ( a po tym co piszesz to wygląda na to że wymyśliłaś jave ) i wtedy byś mogła w sumie hejtować.

Plugin ogólnie spoko tylko jak już pisałem ten bug jest do naprawienia czekam na to do 22 lipca :)

Pozdrawiam.

Bez reklam fb

Opublikowano

@up
Dołączę się że za pomocą jd-gui można sprawdzać kody.
Ps takie coś w scripcie napisał dzikoysk, nawet lepiej.

Najlepiej kupić taki plugin. nq ja kupuje za 130 zł :).

Ale plugin się rozwija wiesz co łap to:
player.getLocation().getBlock().setType(Material.Dragon_EGG);
Pojawia się jajko dragona.

Opublikowano

@michal12386

Dzieki. To nie jest koniec. Teraz robie zeby byly cuby 100*100 wiec wiesz. Staram sie :).

Mam pytanie da sie wylaczyc zeby gracz nie mógł napisac /gildia dom niechce żeby go tepało :D

Opublikowano

@Myszka_PL

Napisałem i skrypt będzie być może jeszcze publiczny. Jestem zdenerwowany za bana, którego otrzymałem zaraz po wydaniu beta wersji skryptu. Co do ceny za którą kupujesz, to uwierz że przepłacasz :D

dzikoysk.net && panda-lang.org && bukkit.pl

Opublikowano

A zechciał byś dodać 2 najważniejsze komendy

/gildia odejdZ

/gildia wywal

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...