Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Paczka HardCore - 1.6.2 by FUSH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy claim jest dawany automatycznie czy czeba zrboić

Jeszcze nie ma claima bo autor pluginu pracuję jeszcze nad tym z tego co czytałem dziś albo jutro ma być pełna wersja :)

• Odpowiedzi 487
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

[...] To żenada! Dlatego, że nie jest to prawdą. Plugin Factions posiada chyba z 300 klas w tym pluginie są 3 klasy [...]

Posiadanie tak malej ilości klas to raczej powód do płaczu niż do dumy :) (z wyjątkiem małych pluginow, ale te większe lepiej rozkładać na odpowiednia ilość plików, są wtedy szybsze)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Czy za gildie placi się itememi, czy poprostu ja zakladamy??

Płaci się itemkami ale możesz sobie w configu ustawić jakimi.

Opublikowano

Plugin spoko :) Ale i tak zostane przy moim skrypcie ponieważ mam w nim cuby i tagi na chacie ;3 A za dobrą prace Like!

Opublikowano

Posiadanie tak malej ilości klas to raczej powód do płaczu niż do dumy :) (z wyjątkiem małych pluginow, ale te większe lepiej rozkładać na odpowiednia ilość plików, są wtedy szybsze)

Ty chyba nie wiesz co mówisz. Pisałeś/aś kiedyś plugin? Założę, się że na pewno nie. Jeżeli jest mało .class tym lepiej dla Nas (pobierających) a także dla autora. Ponieważ nie jest to wszystko wyje***e w ch*j wie ile .class tylko ładnie zrobione w trzech. Założę się, że w wielu pluginach większość .class jest nie potrzebne, wystarczy mała redukcja aby plugin dobrze działał.

Takie pieprzenie mnie rozwala. Gościu ma powód do domu, bo zrobił dobrą robotę z tym pluginem, sam go teraz użytkuje, tylko po wielkiej przeróbce ;)

Opublikowano

Ty chyba nie wiesz co mówisz. Pisałeś/aś kiedyś plugin? Założę, się że na pewno nie. Jeżeli jest mało .class tym lepiej dla Nas (pobierających) a także dla autora. Ponieważ nie jest to wszystko wyje***e w ch*j wie ile .class tylko ładnie zrobione w trzech. Założę się, że w wielu pluginach większość .class jest nie potrzebne, wystarczy mała redukcja aby plugin dobrze działał.

Takie pieprzenie mnie rozwala. Gościu ma powód do domu, bo zrobił dobrą robotę z tym pluginem, sam go teraz użytkuje, tylko po wielkiej przeróbce ;)

Taa.. masz 20 dużych komend w 1 pliczku/klasie, podczas kazdego użycia powstaje nowa "instancja (Nie jestem pewna czy dobrze napisałam)", i musi powstać z wszystkimi komendami na raz, pomimo ze użyłeś tylko 1 :)

Była nawet taka większa dyskusja na bukkit.org.

Ma ten plugin przynajmniej ConfigHandlera? czy pobiera jak potrzebuje? Aż sobie spr...

EDIT: oczywiście że nie ma :P

BukkitSmerf

Opublikowano

Taa.. masz 20 dużych komend w 1 pliczku/klasie, podczas kazdego użycia powstaje nowa "instancja (Nie jestem pewna czy dobrze napisałam)", i musi powstać z wszystkimi komendami na raz, pomimo ze użyłeś tylko 1 :)

Była nawet taka większa dyskusja na bukkit.org.

Ma ten plugin przynajmniej ConfigHandlera? czy pobiera jak potrzebuje? Aż sobie spr...

EDIT: oczywiście że nie ma :P

Plugin działa i to jest +

Dobrze, że dał komendy do jednej klasy, po co ma rozwalać po następnych? Pomyślał logicznie, ale niektórzy nie myślą i dlatego te hejty. ConfigHandler po co? Wystarczy, że odnosi się do importu z bukkita

Z tego co widziałem, to masz

@EventHandler
Opublikowano

Plugin na gildie najlepszy jaki mam na kompie :)
Mogę wiedzieć kiedy wyjdzie pełna wersja ?
I czy są teraz jakieś bugi bo już go chcę używać ! :D

10868302_191445524359374_550385651884749

Opublikowano

@ref

Nowa Wersja

Dodano Cuboidy !!!

Unbenannt.jpg

Sygnaturka wykonania EFCEBE - Jok3rStars [GILDIA DAUN]

Opublikowano

MrLusise zrób sobie kanał na yt i wgrywaj filmiki z prezentacjami swoich pluginów oraz download w opisie :P

Opublikowano

@up

Moze kiedys tak zrobie ale nie jestem pewien :)

Unbenannt.jpg

Opublikowano

@up

Nie da sie ale da sie otwierac skrzynki na cubach innych gildi.

Unbenannt.jpg

Opublikowano

Nie działa

/gildia dom

2013-07-02 17:54:18 [INFO] Skull issued server command: /gildia dom
2013-07-02 17:54:18 [SEVERE] null
org.bukkit.command.CommandException: Unhandled exception executing command 'gildia' in plugin Gildia v1.0
	at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:46)
	at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:189)
	at org.bukkit.craftbukkit.v1_6_R1.CraftServer.dispatchCommand(CraftServer.java:523)
	at net.minecraft.server.v1_6_R1.PlayerConnection.handleCommand(PlayerConnection.java:983)
	at net.minecraft.server.v1_6_R1.PlayerConnection.chat(PlayerConnection.java:901)
	at net.minecraft.server.v1_6_R1.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:858)
	at net.minecraft.server.v1_6_R1.Packet3Chat.handle(SourceFile:49)
	at net.minecraft.server.v1_6_R1.NetworkManager.b(NetworkManager.java:293)
	at net.minecraft.server.v1_6_R1.PlayerConnection.d(PlayerConnection.java:118)
	at net.minecraft.server.v1_6_R1.ServerConnection.b(SourceFile:37)
	at net.minecraft.server.v1_6_R1.DedicatedServerConnection.b(SourceFile:30)
	at net.minecraft.server.v1_6_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:591)
	at net.minecraft.server.v1_6_R1.DedicatedServer.t(DedicatedServer.java:226)
	at net.minecraft.server.v1_6_R1.MinecraftServer.s(MinecraftServer.java:487)
	at net.minecraft.server.v1_6_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:420)
	at net.minecraft.server.v1_6_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:582)
Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: com/earth2me/essentials/Essentials
	at pl.mc.fush.Commands.handleTeleport(Commands.java:1589)
	at pl.mc.fush.Commands.onCommand(Commands.java:1479)
	at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:44)
	... 15 more
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: com.earth2me.essentials.Essentials
	at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
	at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
	at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
	at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
	at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass0(PluginClassLoader.java:80)
	at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass(PluginClassLoader.java:53)
	at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
	at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
	... 18 more
2013-07-02 17:54:26 [INFO] Stopping server
Opublikowano

Plugin działa i to jest +

Dobrze, że dał komendy do jednej klasy, po co ma rozwalać po następnych? Pomyślał logicznie, ale niektórzy nie myślą i dlatego te hejty. ConfigHandler po co? Wystarczy, że odnosi się do importu z bukkita

Z tego co widziałem, to masz

@EventHandler

Nie kumasz...

A komendy wystarczy ładnie rozdzielić :) tworzysz nowa paczkę i w niej wszystkie komendy, kod staje się szybszy, czytelniejszy i łatwiejszy w edycji dla autora/autorów.

Tak samo z listenerami, tu naprawdę warto rozdzielać na klasy jak ma się pewna porcje kodu :), bo wywoływanie 1000 linijek kodu gdy tak naprawdę używasz eventu z 100, jest marnowaniem mocy i pamięci. A możesz zrobić osobna klasę i wywoływać tylko potrzebny kod.

ConfigHandler to nie jest adnotacja, to przykładowa poprawna nazwa klassy odpowiadającej za utrzymanie configu, zwiększa ona szybkość kodu ponieważ wszystkie wartości są już załadowane i nie trzeba za każdym razem brać cały config i ładować wartość.

Przykładowy ConfigHanlder: (z starej wersji mojego pluginu ProfessionalWarns(V1.4.9)):

http://pastebin.com/zxq1Hn4i

Dodatkowo stworzenie takiej klasy znacznie ułatwia tworzenie komendy od przeładowania configu.

Oraz ten kod zawiera tez automatycznie uaktualnianie configu w brakujące opcje/komentarze :P nie zwracać uwagi na lipny angielski to się poprawi! :D

PS: Mój config tez nie jest wykonany jakoś specjalnie dobrze :), Ale wystarczający by plugin nadawał się do użytku, nie szukać go... bo w necie są tylko stare wersje o ile dobrze pamiętam to coś kolo V 1.4.2.1 i nic nowszego.

Mam nadzieje że autor się troszkę postara i ulepszy kod :) Wtedy może ten plugin się przyda.

BukkitSmerf

Opublikowano

bugi są:
1.Folder z konfiguracją pluginu się nie update'uje po restarcie i reloadzie serwera,
2.Nie pokazuje komunikatu o sojuszu dwóch gildii.

Opublikowano

Plugin przypomina mi skrypt na gildie w skript, dobrze że są prefixy

Co bym poprawił:

- Dodał bym wiadomość co jest potrzebne na gildie (możliwość edytacji w config'u)
- Naprawiłbym te bugi co gracze piszą.
- Zrobiłbym ogólnie lang.yml gdzie można edytować każdy MSG
- Poprawiłbym zapis.
- Na twoim miejscu też samemu bym testował.

10868302_191445524359374_550385651884749

Opublikowano

@up

To to dodam.

Bug z kickaniem narpawiony.

Zaraz napisze ze jest wymagany essentials

Unbenannt.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...