Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Turion.pl [Dedyk]

Phoenix.

Turion.pl  

414 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz na serwerze Turion.pl?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logoturion2.png

informacje.png

Typ serwera Turion

Zdecydowaliśmy się zaprezentować Wam serwer z serii MEDIUM.

Doszliśmy do wniosku, że na takim właśnie gra się najlepiej.

Nie jest ciężko ze zdobyciem ekwipunku, ale również nie zdobędziecie wszystkiego od razu.

Maksymalny poziom serwera

Jako iż jest to serwer medium, maksymalny poziom na serwerze wynosi 200.

Z czasem, gdy większa ilość graczy osiągnie największy poziom zostanie on zwiększony

wraz z dodaniem nowego ekwipunku.

Umiejętności

Na serwerze został dodany 6-ty skill! Dlatego też wszystkie umiejętności dostawać się będzie

u NPC po osiągnięciu 40-go poziomu.

Pytanie: Ile jest % na pomyślne ulepszenie?

Odp. Szansa na ulepszenie wynosi 100%!

Pytanie: Czy na serwerze będzie Item-Shop?

Odp. Tak, jednak znajdować się w nim będą jedynie itemy, potrzebne do umilenia Wam gry.

Pytanie: Czy na serwerze będą nowe wierzchowce?

Odp. Tak, oczywiście że będą.

Pytanie: Jak wygląda zdobywanie konia?

Odp. 11 poziom konia dostajemy na start, natomiast militara można zrobić poprzez

klikanie na medale (zwiększają poziom naszego konia o 1 poziom), lub kupienie go w IS.

Pytanie: Czy na serwerze jest nieskończona pelerynka?

Odp. Tak, pelerynka nigdy się nie kończy.

Pytanie: Czy jest rosa na magię?

Odp. Tak, jednak jej wartość została zmniejszona do 10%.

parametry.png

Procesor:
Intel I3 3220, 3.3 GHz

Ram:
24 GB RAM

Łącze:
Łącze 1GB/s

Dysk:
HDD2x 1 TB SATA

Dodatek:
Filtr DDOS

IP naszego TS3:

79.133.217.85

Strona serwera:

http://www.turion.pl

Rejestracja serwera:

http://www.turion.pl/account.html

Item-Shop:

http://www.turion.pl/shop.htm

Strefa pobierania:

Client: https://mega.co.nz/#!kxkkWDCY!JlW1JSLlUSISAN2J5O9Kfy1RUPMCF3hpBESBBIHzooQ
Łatka do clienta z bety: https://mega.co.nz/#!YokykCZb!M4K8TDWIh0ql1L5OwwdKbAUnKwoR1lb7r6PfQu2t0ko
Mini launcher: https://mega.co.nz/#!htMxRRyD!F-23oF-tVloijpFaUkzvYCU8Op05eoeuG0X0_AnpIU0

nastart.png

nastartt.png

Na start zdecydowaliśmy dać Wam w/w ekwipunek.

Stalka jest na pierwszy poziom i posiada bonusy do expa.

Następnie na 70-tym poziomie można przerobić ją na Zbroję Hwang,

z ciekawszymi bonusami. Drop ze Skrzyni Ucznia został edytowany.

handlarze.png

handle.png

Z handlarza odpada jedynie Zwój Powrotu Statusu :)

sysulepbroni.png

bronie.png

sysulepzbroi.png

zbroje.png

sysulepbizu.png

bizu.png

ulepy.png

ulepszacze.png

Ulepszacze na naszym serwerze będą miały sporą wartość.

Każdy ulepszacz jest odpowiednio dobrany do danego setu. Na nowych mapach z nowych bossów oraz metinów

możecie dropnąć odpowiednią ilość potrzebą do ulepszenia.

Dodatkowo dropić będzie Niebieska Perła, którą mamy zamiar wprowadzić jako nową walutę.

Zobaczymy, czy się nam to uda.

bossy.png

boss2.png

boss3.png

boss4.png

boss5.png

nowemapy.png

mapy.png

Nowe mapy to:

Stare Przedmieścia - wstęp od 90 poziomu.

Dziki Pastwiska - wstęp od 125 poziomu.

Oazy - wstęp od 150 poziomu.

Kraina Skorupiaków - wstęp od 180 poziomu.

nowosci.png

Olimpijska Szkatułka:

olimp.png

Dodatkowo dodaliśmy do dropu z wszystkich mobów Olimpijskie Szkatułki.

Z nich możecie zdobyć w/w przedmioty.

Szkat. Blasku Księżyca:

blaski.png

Ze Szkatułek Blasku dropią na serwerze KD.
KD dropią od razu maksymalne, czyli +4!

Szkaty lecą również z wszystkich mobów.

Zakładka Bonusów:

zakladkabon.png

Anty-Rozpocznij w mieście:

miasto.png

Zdarza się Wam, że klikniecie przypadkowo Rozpocznij w mieście?

Teraz to już przeszłość. Na naszym serwerze macie opcję potwierdzenia tego wyboru.

Dodawanie do znajomych jednym kliknięciem:

doznajomych.png

Na serwerze Turion dodawanie do znajomych standardową opcją wpisywania nicku zostało

zastąpione przyciskiem, który załatwia wszystko za nas.

Dodane również zostały nowe emotikony!

oraz

PETY!

1370068176-U661747.png

i Tygrysy Bengalskie!

Piecz%C4%99%C4%87_Tygrysa_Bengalskiego.j

bonusy.png

55128687371062473678.jpg

kostium.png

kost.png

Używane są póki co tylko Pustynne Kostiumy.

Dostępne w IS oraz za specjalne eventy, typu OX.

Niewykluczone, że w przyszłości dodamy do kolekcji kolejne serie kostiumów.

dungeony.png

Komnata Pająka:

komnatav3.png

Komnata Smoka:

smoczek.png

Wymiar Władców:

Czyli standardowe bicie bossów na czas.

Zostaje ujawniony Twój czas oraz wiadomość na czacie z Twoim wynikiem.

Być może będziemy organizować konkursy na najlepszy czas.

Wymiar dostępny jest od 120 poziomu.

administarcja.png

[HA]ChiluS

[HA]True

[GA]Kara

[GA]Syn3k

Weryfikacja!

wery1.png

wery2.png

START SERWERA - 29 CZERWIEC, TJ. SOBOTA W GODZINACH 14-16 !!!

727881401622271220780.jpeg
  • Odpowiedzi 703
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zagram ! Pierwszy :D

@ Kto zakłada ze mną gildie w Jinno ? ew. Shinshoo

Opublikowano

Drugi! :D

Polecam serwer jest genialny. Administracja zawsze pomocna. Niewiele bugów na becie, które mam nadzieje zostały poprawione.

Opublikowano

Zapraszam do gilldi KOMORNICY !!! SHINSO !

Rekrutacja TS : b-ts.omfg.pl , piszcie PW !

Na serwach ------------------- kaN

Opublikowano

Serwer świetny polecam naprawdę idealny serwer na wakacje i zabicie czasu :) zapraszam i pozdrawiam ;]

ddz8gi.png

Opublikowano

Czekalem na ten serwer, praktycznie od czasu kiedy zapowiedz wyszla. No zobaczymy jak to wyjdzie. :> Btw. Administracja bardzo mila, fajna jak i pomocna. Miejmy nadzieje ze tak zostanie.

W zapowiedzi bylem tym ktory zadawal najwiecej pytan. I tutaj sie to pewnie nie zmieni do samego startu! :D

No to zaczynamy (nie martwcie sie, tylko kilka, nie tyle co w zapowiedzi, pozdro True! <3)

1. Pytanie: Ile jest % na pomyślne ulepszenie?

Czyli na WSZYSTKO bedzie 100%? Nie wazne czy ulepszamy na samego epika czy potem go na +7/8/9? Nie za latwo? O_o

2. Pytanie: Czy na serwerze będzie Item-Shop?

Odp. Tak, jednak znajdować się w nim będą jedynie itemy, potrzebne do umilenia Wam gry.- Mam nadzieje! Bo wiecie chyba ze IS jest czasami wazniejszy niz sam serwer. ^^

3. Pytanie: Jak wygląda zdobywanie konia?

Odp. 11 poziom konia dostajemy na start, natomiast militara można zrobić poprzez klikanie na medale (zwiększają poziom naszego konia o 1 poziom), lub kupienie go w IS.

Skad medale? No chyba nie z lochu ? :P

4. Stalka jest na pierwszy poziom i posiada bonusy do expa. Następnie na 70-tym poziomie można przerobić ją na Zbroję Hwang.

Co trzeba dac na tego hw? I skad to(ten ulepek/ulepki) dropi/a? A takze jak to dziala z tym hw bo nie widze go tam w tych setach wszystkich. Czy to jest poprostu tak jakby 2 set robienia zbroi jezeli wiecie o co mi chodzi. Poprostu czy z hw sie cos robi jeszcze? Jezeli nie to gdzie dropi ta zbroja z ktorej bedziemy w stanie zrobic ostatnia zbroje?

5. Z bojowego czy egzo bedzie sie robilo dla WP? (moze to byc oczywiste [ze bojowy] lecz jak wszyscy wiemy, serwery sie roznia od siebie :>)

6. ''Dodane zostaly rowniez pety i tygrysy bengalskie''- Dobrze ze sie zdecydowaliscie!!! :D Ale jak je zdobyc? (mam nadzieje ze przez ''dodane'' nie macie na mysli IS<3)

7. Bony w koncu zostawliscie max. tak?

8. Jakies zabezpieczenia przed BS'em macie?

9. Jakies zabezpieczenia przed atakami macie?

10. (Pytalem sie o to wczesniej lecz nie uzyskalem pelnej odpowiedzi) Bedzie mozna esy z Anglii wysylac? ^^

To tyle! :D

//

Jednak zapomnialem jedno dodac.

11. Uzytkownik Dejw dal pomysl z zapowiedzi zeby dodac TYLKO 6 bon zamiast 6 jak i 7 a w nim TYLKO bon na potwory a wartosc to juz od Was zalezy.

A takze byloby to dobre pod tym wzgledem ze by Was to wyroznialo od innych serwerow!!! :D Co Wy na to? :P

//Czekam z niecierpliwosciana oficjalna reje jak i clienta. :>

P.S. Jednak uda mi sie byc na starcie. ^^

Opublikowano

No serwer dla mnie git tylko mnie martwi ta wasza cala waluta niebieska perła nie potrzebne to normalnie yang :|

Powiem Ci szczerze, że taki z początku był nasz zamiar.

Jednak to czy on wypali zależy od Was, czy będziecie chętni uznać ją za walutę i ją wykorzystywać. Jeśli nie, zostajemy przy standardowych yang :)

Opublikowano

100% ulepszenia, będę mógł ulepszac co chce na +9. Ale nie grałem w bete,bo ten hosting nie dawal zyc.

Opublikowano

Czekalem na ten serwer, praktycznie od czasu kiedy zapowiedz wyszla. No zobaczymy jak to wyjdzie. :> Btw. Administracja bardzo mila, fajna jak i pomocna. Miejmy nadzieje ze tak zostanie.

W zapowiedzi bylem tym ktory zadawal najwiecej pytan. I tutaj sie to pewnie nie zmieni do samego startu! :D

No to zaczynamy (nie martwcie sie, tylko kilka, nie tyle co w zapowiedzi, pozdro True! <3)

1. Pytanie: Ile jest % na pomyślne ulepszenie?

Czyli na WSZYSTKO bedzie 100%? Nie wazne czy ulepszamy na samego epika czy potem go na +7/8/9? Nie za latwo? O_o

2. Pytanie: Czy na serwerze będzie Item-Shop?

Odp. Tak, jednak znajdować się w nim będą jedynie itemy, potrzebne do umilenia Wam gry.- Mam nadzieje! Bo wiecie chyba ze IS jest czasami wazniejszy niz sam serwer. ^^

3. Pytanie: Jak wygląda zdobywanie konia?

Odp. 11 poziom konia dostajemy na start, natomiast militara można zrobić poprzez klikanie na medale (zwiększają poziom naszego konia o 1 poziom), lub kupienie go w IS.

Skad medale? No chyba nie z lochu ? :P

4. Stalka jest na pierwszy poziom i posiada bonusy do expa. Następnie na 70-tym poziomie można przerobić ją na Zbroję Hwang.

Co trzeba dac na tego hw? I skad to(ten ulepek/ulepki) dropi/a? A takze jak to dziala z tym hw bo nie widze go tam w tych setach wszystkich. Czy to jest poprostu tak jakby 2 set robienia zbroi jezeli wiecie o co mi chodzi. Poprostu czy z hw sie cos robi jeszcze? Jezeli nie to gdzie dropi ta zbroja z ktorej bedziemy w stanie zrobic ostatnia zbroje?

5. Z bojowego czy egzo bedzie sie robilo dla WP? (moze to byc oczywiste [ze bojowy] lecz jak wszyscy wiemy, serwery sie roznia od siebie :>)

6. ''Dodane zostaly rowniez pety i tygrysy bengalskie''- Dobrze ze sie zdecydowaliscie!!! :D Ale jak je zdobyc? (mam nadzieje ze przez ''dodane'' nie macie na mysli IS<3)

7. Bony w koncu zostawliscie max. tak?

8. Jakies zabezpieczenia przed BS'em macie?

9. Jakies zabezpieczenia przed atakami macie?

10. (Pytalem sie o to wczesniej lecz nie uzyskalem pelnej odpowiedzi) Bedzie mozna esy z Anglii wysylac? ^^

To tyle! :D

//

Jednak zapomnialem jedno dodac.

11. Uzytkownik Dejw dal pomysl z zapowiedzi zeby dodac TYLKO 6 bon zamiast 6 jak i 7 a w nim TYLKO bon na potwory a wartosc to juz od Was zalezy.

A takze byloby to dobre pod tym wzgledem ze by Was to wyroznialo od innych serwerow!!! :D Co Wy na to? :P

//Czekam z niecierpliwosciana oficjalna reje jak i clienta. :>

P.S. Jednak uda mi sie byc na starcie. ^^

1. Myślę, że nie. Samo zdobycie ulepszaczy nie będzie aż tak proste :)

2. Tak, wiemy o tym :)

3. Póki co z lochu, zastanawiamy się też nad dodaniem medali do Olimpijskich Skrzyń, lub moją osobistą sugestią będą Metiny rozrzucone w lochach małp (coś, czego nigdy nigdzie nie było, a kto wie, może się to wprowadzi :D).

4. Ze stali robi się Hwang do expa (potrzebne perły, które dropią ze szkat, metków, bossów. Do zbroi PVP jest osobny set (widoczny wyżej). Zbroje to Zbroje Fenixa i lecą z metinów +75.

5. Dla WP akurat bronie przewidziane są z bojowego, natomiast z egzo bronie będą bardziej pod BM.

6. Wierzchowce to na pewno IS :) Do tego w różnych eventach, a i być może w nowych questach które pojawią się niedługo (chociaż co do tej nagrody nic nie obiecuję).

7. Bony będą wchodziły max.

8. Najlepsze :)

9. Mamy wykupione bardzo dobre zabezpieczenia + filtry DDoS, myślę, że uda nam się wytrzymać wszystko (a przynajmniej większość).

10. Powiem Ci, że płatności raczej będą dostępne z innych krajów Europy (zapytam później True, bo on się tym zajmował).

11. Zobaczymy, co da się zrobić :)

Bardzo nam miło, zapraszamy serdecznie! :)

Start jutro, tj sobota w godzinach 14-16.

Opublikowano

3. Póki co z lochu, zastanawiamy się też nad dodaniem medali do Olimpijskich Skrzyń, lub moją osobistą sugestią będą Metiny rozrzucone w lochach małp (coś, czego nigdy nigdzie nie było, a kto wie, może się to wprowadzi :D).

4. Ze stali robi się Hwang do expa (potrzebne perły, które dropią ze szkat, metków, bossów. Do zbroi PVP jest osobny set (widoczny wyżej). Zbroje to Zbroje Fenixa i lecą z metinów +75.

5. Dla WP akurat bronie przewidziane są z bojowego, natomiast z egzo bronie będą bardziej pod BM.

6. Wierzchowce to na pewno IS :) Do tego w różnych eventach, a i być może w nowych questach które pojawią się niedługo (chociaż co do tej nagrody nic nie obiecuję).

9. Mamy wykupione bardzo dobre zabezpieczenia + filtry DDoS, myślę, że uda nam się wytrzymać wszystko (a przynajmniej większość).

10. Powiem Ci, że płatności raczej będą dostępne z innych krajów Europy (zapytam później True, bo on się tym zajmował).

No to super! Dzieki wielkie za te wszystkie odpowiedzi i pozostalo mi chyba powiedziec tylko jedno- POWODZENIA!

Dalbym Ci lajka ale mam limit wyczerpany ^^, pozatym komu na nich zalezy tak naprawde? :P

Ah, przypomnialo mi sie jeszcze jedno, bardziej sugestia niz pytanie.

Czy bylibyscie w stanie zrobic taka 'wiki' na temat wszystkich ulepszaczy, etc na serwie? Wydaje mi sie ze byloby to BARDZO przydatne zwlaszcza teraz na starcie jak i w przyszlosci dla nowych graczy jak i oczywiscie zaoszczedzilo by to Wam duuuzo czasu bo za kazdym razem kiedy by ktos o cos pytal, byscie dawali linka i tyle. :D

A co do pytan to mam 2 jeszcze.

Jak zdobyc peta i co daje oraz co daje Hwang?

//

Btw. Mam nadzieje ze te wszystkie zbroje nie daja defa tyle ze jak sie dostanie raz z przeszywki to sie padnie... ;)

Opublikowano

nie macie zabezpieczenia przed bs ;) jest taki jeden który mi działał na becie i to ładnie

Opublikowano

Beta betą, spokojnie :D

Co do tego "wiki" to powiem tak.

Jeśli nie będzie tego opisanego na forum (a myślę, że będzie) to zrobimy dodatkowy fanpage na FB z wszystkimi aktualnościami + bieżącymi informacjami.

Hwang natomiast daje: 30% poruszania się, 4k PŻ oraz 20% na potwory. PŻ zostało również usunięte ze stalki, dzięki czemu robiąc zbroję Hwang macie możliwość zdobycia 8,5k pż :)

Opublikowano

Beta betą, spokojnie :D

Co do tego "wiki" to powiem tak.

Jeśli nie będzie tego opisanego na forum (a myślę, że będzie) to zrobimy dodatkowy fanpage na FB z wszystkimi aktualnościami + bieżącymi informacjami.

Hwang natomiast daje: 30% poruszania się, 4k PŻ oraz 20% na potwory. PŻ zostało również usunięte ze stalki, dzięki czemu robiąc zbroję Hwang macie możliwość zdobycia 8,5k pż :)

Znowu, dzieki!

Co do Wiki to pewnie, forum, fb, obojetnie, byle zeby bylo! ;)

Ostatnie, bo chyba pominales.

Co z petami? Skad wziac i co daja?

Opublikowano

noo powiem , ze zapowiada się dosyć ciekawie.Z chęcią pobawie sie na serverze , jak nie zniszczą go jutro ddosy w 5 minut:) Powodzenia i przede wszystkim wytrwałości

UggNk9.gif

Opublikowano

szkoda ze start dopiero jutro o 14/16 no nic czekam z niecierpliwoscia <3

tez jestem za tym aby byl 6 bon (na potwory ) bedzie eq do pvp i expa 2 w 1 :D

gdy to zrobicie bedzie zaj3bisci3 ^.^

Opublikowano

Znowu, dzieki!

Co do Wiki to pewnie, forum, fb, obojetnie, byle zeby bylo! ;)

Ostatnie, bo chyba pominales.

Co z petami? Skad wziac i co daja?

Z petami jest jeszcze niedokładnie ustalone. Gdy wszystko się usprawni dam jutro wzmiankę w prezentacji :)

Opublikowano

Aha,no i zróbcie takie coś na hacki,tj. Jak ktoś ma hacki i sie wykryje,to usuwa mu sie wszystko z eq,kasa i magazynu oraz is, a nie dostaje bana. I wtedy ten ktoś nie może korzystać z is ani bonów.

Opublikowano

Co z tymi 6/7 bonami?

Czy bedzie mozliwosc tpania bufka 40 lvl na nowe mapy przez slub?

Opcja teleportowania się będzie raczej zablokowana.

Co do 6/7 wciąż myślimy... :D Ostateczna wersja pojawi się jutro na starcie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...