Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] game_r34083 & db_r33820

Maliusek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 - u mnie dziala normalnie, co do id po 34010 nie sprawdzalem wiec nie powiem dokladnie.

2/3 - zly client, uzyj z globala.

Czyli co 2/3 nie trzeba questa? Tylko musze szukac bledu w kliencie?

A co do 1 to sprawdz sam ID 34011 i 34012 (pety Knuud i Bao Bao :) ).

Szukajac rozwiazania na epvp jest [http://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/2689425-release-pet-quest-sg-mit-allen-pets-client-serverside-zeugs.html] ale po podmienieniu plików z klienta (wpisy z npclist.txt mam dobrze) i wgraniu dla testu jego questa tez nic. :D

Edit// Ze w pliku blend.txt (/usr/home/game/share/locale/germany) mam dodac? Ale co?

• Odpowiedzi 266
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

system kostiumow bez questa tylko odpowiednie ustawienie w item_proto

system energii quest jedynie na wymiene itemow na kawalki i kawalki na kryszal + wpis w blend.txt w poland. ( tam gdzie rosy )

section
item_vnum 51002
apply_type ENERGY
apply_value 1 3 5 7 10
apply_duration 7200 7200 7200 7200 7200
end

http://wklej.to/wdWr2

sygna1.png

Opublikowano

A co zrobić jak itemy znikają ? Daje sobie item komendą /i i mi znika zaraz

Opublikowano

A co zrobić jak itemy znikają ? Daje sobie item komendą /i i mi znika zaraz

Kostiumy, zwierzaki itp są na czas, jak je przywołasz komendą to Ci zniknie. Musisz go dodać w bazie mysql od razu z czasem.

Opublikowano

Możesz jaśniej to wyjaśnić? ;d

Serio tego nie zrozumiałeś co mówił Terenzo ? <hahaha> xD. Dobra, pety i inne itemy są w game zapisane jako itemy na czas. Standardowo masz 0 sekund, dlatego poprzez pojawienie się itemka od razu znika. Dlatego musisz dodać wpis z odpowiednim ID i czasem, aby nie znikał :) (Nie wiem czy to prawda, wywnioskowałem to tylko z wypowiedzi Terenzo) ;)

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Podczas startowania mam taki błąd :

5
AUTH_SERVER: I am the master
log_file_delete_old: stat: No such file or directory
connect: Connection refused
MasterAuth 13=

Tam wyżej są indexy itp tylko pozniej ten błąd i game sie nie odpala odpala db,auth a ch1 nie.

Zwiększyłem ram,odpalilem i już nie ma błędu lecz dalej dziala tylko db i auth a h1 nie..

Dalej connection refused

Dziwne,Connection refused wyskakuje podczas odpalania auth,podczas odpalania ch1 itp idzie git,a auth i db dziala tylko ch nie.. nie czaje

Opublikowano

Podczas startowania mam taki błąd :

5
AUTH_SERVER: I am the master
log_file_delete_old: stat: No such file or directory
connect: Connection refused
MasterAuth 13=

Tam wyżej są indexy itp tylko pozniej ten błąd i game sie nie odpala odpala db,auth a ch1 nie.

Zwiększyłem ram,odpalilem i już nie ma błędu lecz dalej dziala tylko db i auth a h1 nie..

Dalej connection refused

Dziwne,Connection refused wyskakuje podczas odpalania auth,podczas odpalania ch1 itp idzie git,a auth i db dziala tylko ch nie.. nie czaje

Conection lata z 4razy podczas startu. Potem go nie ma.

Opublikowano

Jakiego launchera używasz?

http://www.mpcforum.pl/topic/914187-dl-co-zrobic-aby-dziala-nowa-binka/

All dziala,tylko h1 nie odpala (serwer NIE KLIENT) no i jest ino proces db i auth.

Opublikowano

Nie odpala ch czyli? Co się dzieje jak masz start przy ch?

Możliwe że nie masz zrobionych symlinków (Skrótów) W ch do Game.

Opublikowano

Up mam symlinki sam robiłem. Odpala sie w konsoli normalnie pozniej leci dalej bez błędu,później wchodze do gry - ch1 off a gdy wpisze ps jest tylko proces db i auth (game)

Opublikowano

Up mam symlinki sam robiłem. Odpala sie w konsoli normalnie pozniej leci dalej bez błędu,później wchodze do gry - ch1 off a gdy wpisze ps jest tylko proces db i auth (game)

Pokaż ss Folderów CH1 DB AUTH SHARE i start.sh

Opublikowano

Weź mi wytłumacz co mam zrobić aby to działalo mi po stronie serwera i clienta :)

Wrzucasz pliki, konfigurujesz, odpalasz - strona serwera

Wrzucasz binke r34+, odpalasz - strona clienta.

Jak ktoś nie ogarnia to nie dla psa kiełbasa.

Włączać brain.exe ludzie bo niebawem pokolenie wyginie a Wy nawet do sracza sami nie traficie.

4anr.png

Zapraszam!

Opublikowano

Wrzucasz pliki, konfigurujesz, odpalasz - strona serwera

Wrzucasz binke r34+, odpalasz - strona clienta.

Jak ktoś nie ogarnia to nie dla psa kiełbasa.

Włączać brain.exe ludzie bo niebawem pokolenie wyginie a Wy nawet do sracza sami nie traficie.

Co mam tam skonfigurowaćbo nie wytłumaczyłeś :) Te forum jest od pomagania czy od czegoś innego ?

Opublikowano

Co mam tam skonfigurowaćbo nie wytłumaczyłeś :) Te forum jest od pomagania czy od czegoś innego ?

A co się konfiguruje w plikach? Wielkość liter w nazwach folderów?

4anr.png

Zapraszam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...