Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] game_r34083 & db_r33820

Maliusek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak np. prymitywny 6 taniec, którego możliwością dodania było podmiana za inną emocję lub dodania jako skilla... Tutaj już masz bez zbędnego kombinowania.

Niby dlaczego tylko za inną emocję lub jako skill? Terenzo. dodał jako całkiem nową emocję i nie było żadnego problemu ;).

Pety są idealne na starym game, nie? Najbardziej mi się podoba to, że latają za nami, a nie się teleportują.

Btw. lepiej używać bibliotek od kogoś (system kostiumów od ricky92) niż oryginalnego Ymirowskiego kodu.

To moje zdanie, nie hejtować ;)

Mi się np. podoba, że teleportują się :D.

2. Dobrze, że ludzie jeszcze potrafią zrobić coś sami (np. ricky92). Ostatnio widziałem na inforge lib'a na system energii jak na globalach, ale nie sprawdzałem. (lib blackwolfa)

---

"Kiedy nie chcesz - szukasz powodów. Gdy chcesz - szukasz sposobów"

• Odpowiedzi 266
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Właśnie mnie zarypałeś hejtem. Metin jest idealny? Wsiadanie na konia jest realne? Miga ekran i tyle. A ty pierdzielisz że pet się nie teleportuje.

Gdzie ja napisałem, że metin jest idealny? Po prostu bardziej podoba mi się rozwiązanie od ymiru, gdzie pet jest cały czas przy nas, a nie na końcu mapy ;)

@Xenore

obydwa zdania z mojego poprzedniego posta to ironia ;) możliwe, że nie wyczułeś.

Opublikowano

Jak dla mnie zawsze będą najlepsze rozwiązania ymiru, bo jak coś zrobią to mamy pewność, że będzie działać i nie będzie bugów. Nasze czy może Niemieckie rozwiązania nie są idealne i nie działają dokładnie tak jakbyśmy chcieli ;)

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Jak dla mnie zawsze będą najlepsze rozwiązania ymiru, bo jak coś zrobią to mamy pewność, że będzie działać i nie będzie bugów. Nasze czy może Niemieckie rozwiązania nie są idealne i nie działają dokładnie tak jakbyśmy chcieli ;)

nie zawsze, globale nie sa idealnymi serwerami pozbawionymi bugow, po aktualizacji PL'a w marcu do tego z new mapami bugow bylo pelno.. ymir nie jest jakims "bogiem" czy czyms, nawet jesli to jego kod, to tez moze popelnic blad.

juz nie mowiac o tym ze do DS'a na PL'u przy czwartkowym resetach do teraz dodaja jakies poprawki do tego systemu co jakis czas bo bledy sa.

sygna1.png

Opublikowano

nie zawsze, globale nie sa idealnymi serwerami pozbawionymi bugow, po aktualizacji PL'a w marcu do tego z new mapami bugow bylo pelno.. ymir nie jest jakims "bogiem" czy czyms, nawet jesli to jego kod, to tez moze popelnic blad.

juz nie mowiac o tym ze do DS'a na PL'u przy czwartkowym resetach do teraz dodaja jakies poprawki do teo systemu co jakis czas bo bledy sa.

No tak, ja wiem. Tylko, że oni znają się na rzeczy i jak już coś znajdą to, to naprawią i jest po sprawie. U nas może to się ciągnąć dniami i miesiącami, a gdy się niby naprawi jest jeszcze więcej bugów.

Moja wypowiedź dotyczyła bardziej game niż samych plików serwerowych typu map, dropu itd. Bo gdy korzystasz z nich game to masz pewność, że to jest dobra robota i wgl przetestowane na globalu ;). Nasza robota może wydawać się dobra, ale gdy wypuścisz projekt na dedyku dla graczy może spowodować nawet upadek serwera gdyż będą bugi.

Opublikowano

juz nie mowiac o tym ze do DS'a na PL'u przy czwartkowym resetach do teraz dodaja jakies poprawki do tego systemu co jakis czas bo bledy sa.

Ludziki z YMIR'a wiedzą od nas więcej, w końcu to kur. jest ichnia gra .. prawda? ( Nie czepiajcie się praw GF'a, bo to YMIR normalnie "ma" prawa do metina )

Nie mówię o tym czy popełnia błędy czy nie, lecz lepiej jest i tak używać swoich sprawdzonych "receptur" niż rzucać się na nowe, często pobugowane rzeczy. ( Człowiek, ma prawo do błędów nawet twórcy)

Zadajmy sobie pytanie - Co to game ma w sobie, że zostało opublikowane?

Nie wierzę, że ktoś z czystego serca je wrzucił do sieci, jak tutaj @up mówili, była jakaś kłótnia o to kto je kupił itd.

@Antywarn

Już wypowiadałem się w tej materii, wolę zostać przy game 2089_32M :)

@PS. To tylko moja opinia :)

Opublikowano

Ludziki z YMIR'a wiedzą od nas więcej, w końcu to kur. jest ichnia gra .. prawda? ( Nie czepiajcie się praw GF'a, bo to YMIR normalnie "ma" prawa do metina )

Nie mówię o tym czy popełnia błędy czy nie, lecz lepiej jest i tak używać swoich sprawdzonych "receptur" niż rzucać się na nowe, często pobugowane rzeczy. ( Człowiek, ma prawo do błędów nawet twórcy)

Nie wierzę, że ktoś z czystego serca je wrzucił do sieci, jak tutaj @up mówili, była jakaś kłótnia o to kto je kupił itd.

@Antywarn

Jak dostaliśmy game 2089, to też nie wiadomo było czy można go używać. Były bugi, teraz są już fixy - ale na rev34083 też będą ;) trzeba poczekać, lub samemu je naprawić (i tak już dużo difów jest).

Do tego dodajmy fakt, że game2089 było z bety, gdzie mogło mieć bugi, bo było testowane - a tutaj jest z SG.

Pewności nie masz, że game 2089 nie było modyfikowane przed wrzuceniem je na forum, tak samo jest tutaj.

Opublikowano

@Antywarn

Co prawda to prawda, mi też ciężko uwierzyć w to, że ktoś oddał to tak z "czystego serca". Są różne możliwości dlaczego to jakimś cudem dostało się do Internetu. Możemy rozważać w nieskończoność, a prawdy i tak pewnie nie poznamy.

Co do tych game. Mówisz że ty zostajesz przy "swoim" game i to jest Twoja decyzja i szanuję to. Mówisz również, że nie warto jest się rzucać na coś co dokładnie nie zostało przetestowane. Game_2089_32M też zostało opublikowane, a ludzie rzucili się na to jak na "mięso" :D Po czym wyszło, że nic strasznego w nim nie jest. Dlatego gdy game wyszło już nowe każdy pobierze i będzie testować na swoją rękę, kto będzie chciał opublikuje bugi na forum, a kto nie to zostawi na siebie. Gdy być może wszystko odbugujemy z kolegami niemcami ^^ Ty dalej bedziesz przy swoim game 2089_M32 z niedokładnie działającymi petami i systemami kostiumów w pełni. A my będzie brać się rzeczy nowsze, bo game posiada ponoć nowe funkcje ;]

Opublikowano

I tak kiedyś trzeba będzie wprowadzić to game, bo już za ok. miesiąc, będzie ono standardem, nie wiem tylko po co Ymir kombinował coś z bazą, ale ok :) Spróbujemy wprowadzić na swój serwer.

Ma któs konwenter mob_proto.xml to .txt?

Opublikowano

Dlaczego chociaż mam nową binke, to client gdy mam wybrać postać się wyłącza i wyskakuje errorlog?

Sysser jest pusty, lecz na kilka sekund powstaje wtedy plik errorlog.txt, w którym jest jedynie to:

http://wklej.to/yf06z

Opublikowano

Co prawda to prawda, mi też ciężko uwierzyć w to, że ktoś oddał to tak z "czystego serca". Są różne możliwości dlaczego to jakimś cudem dostało się do Internetu. Możemy rozważać w nieskończoność, a prawdy i tak pewnie nie poznamy.

Co do tych game. Mówisz że ty zostajesz przy "swoim" game i to jest Twoja decyzja i szanuję to. Mówisz również, że nie warto jest się rzucać na coś co dokładnie nie zostało przetestowane. Game_2089_32M też zostało opublikowane, a ludzie rzucili się na to jak na "mięso" :D Po czym wyszło, że nic strasznego w nim nie jest. Dlatego gdy game wyszło już nowe każdy pobierze i będzie testować na swoją rękę, kto będzie chciał opublikuje bugi na forum, a kto nie to zostawi na siebie. Gdy być może wszystko odbugujemy z kolegami niemcami ^^ Ty dalej bedziesz przy swoim game 2089_M32 z niedokładnie działającymi petami i systemami kostiumów w pełni. A my będzie brać się rzeczy nowsze, bo game posiada ponoć nowe funkcje ;]

Oj tam oj tam, kiedyś się do niego przekonam :)

Jak skończę ogarniać binkę to zacznę go badać, coraz więcej pozytywnych komentarzy jest. Musimy sprawdzić co w nim jest :)

@ps.

Niedługo się skuszę :p

Opublikowano

Mozecie dac jakies gotowe czyste SF z ogarnietym tym bo siedze z 3 godziny nad tym i lipa .

I co robiłeś przez te 3 godziny? Bo moim zdaniem szukałeś gotowca działającego a nie tędy droga! :)

1011932_514376648616209_1943977858_n.png
Opublikowano

Mam do was takie malutkie pytanie:

Czy ktokolwiek z was posiada sprawny konwerter starego item_proto i mob_proto do nowego? Chodzi mi bardziej o konwerter z serwerowych plików do .txt, nie z .xml do .txt. Byłbym bardzo wdzięczny za przekazanie mi linków do owego konwertera. Z góry dziękuję!

Pozdrawiam

zf0m.png

LINK DO PREZENTACJI (KLIK)

Nic dodać, nic ująć.

Opublikowano

Słuchajcie, z tymi postaciami to rozumiem, że to wina zapytań mysql tak?

Ale jak to się odbywa? To się dzieje przy crashu serwera, nadmiernej pracy, zawieszeniu (niepotrzebne skreśl)?

Opublikowano

Mam pytania: (:))

1. |PETY|

Do petów musialem dograc ten krociutki quest

quest pet_system begin

state start begin
function get_pet_info(itemVnum)
pet_info_map = {
-- [iTEM VNUM] MOB_VNUM, DEFAULT NAME, buff_idx, spawn_effect_idx
[53001] = { 34001, "'s Fire Phoenix", 0},
[53002] = { 34002, "'s Baby Reindeer", 0},
[53003] = { 34003, "'s Ice Phoenix", 0},
[53004] = { 34001, "'s Fire Phoenix", 0},
[53005] = { 34004, "'s Baby Gahnasel", 1},
[53010] = { 34008, "'s Leonidas", 0},
[53011] = { 34007, "'s Khan", 0},
[53012] = { 34005, "´s Porky", 0},
[53013] = { 34006, "´s Rufus", 0},
[53007] = { 34010, "'s Bambi", 0},
}
itemVnum = tonumber(itemVnum)
return pet_info_map[itemVnum]
end
function get_spawn_effect_file(idx)
effect_table = {
[0] = nil,
[1] = "d:\\\\ymir work\\\\effect\\\\etc\\\\appear_die\\\\npc2_appear.mse",
}
return effect_table [idx]
end
when 53007.use or 53013.use or 53012.use or 53011.use or 53010.use or 53005.use or 53004.use or 53003.use or 53002.use or 53001.use begin
local pet_info = pet_system.get_pet_info(item.vnum)
if null != pet_info then
local mobVnum = pet_info[1]
local petName = pet_info[2]
local spawn_effect_file_name = pet_system.get_spawn_effect_file(pet_info[3])
if true == pet.is_summon(mobVnum) then
if spawn_effect_file_name != nil then
pet.spawn_effect (mobVnum, spawn_effect_file_name)
end
pet.unsummon(mobVnum)
else
if pet.count_summoned() < 1 then
pet.summon(mobVnum, petName, false)
else
syschat("You already summoned a pet.")
end
pet.spawn_effect(mobVnum, spawn_effect_file_name)
end
end -- if pet.is_summon
end -- if null != pet_info
end -- when
end -- state
end -- quest

No i niby dziala dobrze tylko, dlaczego zwierzak po jakims czasie znika? I ile u was dziala zwierzakow? U mnie dzialaja tylko ID {34001 - 34010} a dalej 34011... nie przywoluje sie zwierzak . ID sa w game wpisane i juz wiecej nie bedzei dzialac? Czy jak?
2. |KOSTIUMY|
Dziala takze ekstra tylko ikonek fryzur oraz kostiumow nie widac "ekwipunku" na nie, sa puste pola i w ten sposob nie moge ich zdejmowac :<
Trzeba dograc jakis quescik?
3. |ENERGIA|
I tu takze nie wiem jak ma dzialac. Jakis quest potrzeba?
Opublikowano

Mam pytania: ( :))

1. |PETY|

quest pet_system begin

state start begin
pet_info_map = {
}
end
effect_table = {
[0] = nil,
}
end
when 53007.use or 53013.use or 53012.use or 53011.use or 53010.use or 53005.use or 53004.use or 53003.use or 53002.use or 53001.use begin
if null != pet_info then
end
pet.unsummon(mobVnum)
else
else
end
end
end -- if pet.is_summon
end -- when
end -- state
end -- quest

No i niby dziala dobrze tylko, dlaczego zwierzak po jakims czasie znika? I ile u was dziala zwierzakow? U mnie dzialaja tylko ID {34001 - 34010} a dalej 34011... nie przywoluje sie zwierzak . ID sa w game wpisane i juz wiecej nie bedzei dzialac? Czy jak?
2. |KOSTIUMY|
Dziala takze ekstra tylko ikonek fryzur oraz kostiumow nie widac "ekwipunku" na nie, sa puste pola i w ten sposob nie moge ich zdejmowac :<
3. |ENERGIA|

Ad.2

Musisz mieć wgrane wszystkie ikonki w kliencie + questy (np. od terenza) + funkcje w mysql.

Ad.3

Podobnie jak wyżej.

Ad.1

Dzisiaj zacząłem to game testować, nie spotkałem się z tym problemem.

Opublikowano

Mam pytania: ( :))

1. |PETY|

quest pet_system begin

state start begin
pet_info_map = {
}
end
effect_table = {
[0] = nil,
}
end
if null != pet_info then
end
pet.unsummon(mobVnum)
else
else
end
end
end -- if pet.is_summon
end -- when
end -- state
end -- quest

2. |KOSTIUMY|
3. |ENERGIA|

1 - u mnie dziala normalnie, co do id po 34010 nie sprawdzalem wiec nie powiem dokladnie.

2/3 - zly client, uzyj z globala.

+ system energii masz gdzie rosy w blend.txt w poland czy co tam masz.

sygna1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...