Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] game_r34083 & db_r33820

Maliusek1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 266
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

pety ale te a epvp bo nwm jakie są na plu

"Mimo wszystko do normalnego życia jest potrzebna nam druga osoba."

Każdy kiedyś musi...

Koniec z MpcForum.pl

Opublikowano

Mi wywala jak sie chcę zalogować syserr z ch1:

SYSERR: Jun 24 15:12:33 :: pid_init: 
Start of pid: 1290

SYSERR: Jun 24 15:12:34 :: SetShopItems: Shop: no item table by item vnum #11902
SYSERR: Jun 24 15:12:34 :: SetShopItems: Shop: no item table by item vnum #11902
SYSERR: Jun 24 15:12:34 :: ReadEtcDropItemFile: No such an item (name: 30073)
SYSERR: Jun 24 15:12:34 :: Boot: cannot load ETCDropItem: locale/germany/etc_drop_item.txt
SYSERR: Jun 24 15:12:34 :: pid_deinit: 
End of pid
Opublikowano

Mi wywala jak sie chcę zalogować syserr z ch1:

SYSERR: Jun 24 15:12:33 :: pid_init: 
Start of pid: 1290

SYSERR: Jun 24 15:12:34 :: Boot: cannot load ETCDropItem: locale/germany/etc_drop_item.txt
SYSERR: Jun 24 15:12:34 :: pid_deinit: 
End of pid

upewnij sie czy masz w locale folder "germany" jak masz inny to zmien jego nazwe na germany lub zmien locale w bazie w common.

sygna1.png

Opublikowano

upewnij sie czy masz w locale folder "germany" jak masz inny to zmien jego nazwe na germany lub zmien locale w bazie w common.

Tak na pewno jest folder germany i na pewno w mam w common germany :x

3pveH.png

3pvfg.png

Opublikowano

w etc jest item ktorego w bazie nie ma "30073" dodaj go do bazy lub usun z etc_drop_item

najlepiej wyczysc etc_drop_item i sprawdz czy ci sie odpali serwer

sygna1.png

Opublikowano

Zmieniłeś item proto i nie może znaleźć itemów albo nie zmieniłeś txt z singapure i też nie odnajduje

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

Witam!

Zasadnicze pytanie. Czy na prawdę opłaca przesiadanie się na nowe game? Czy nowe funkcje które zawiera na prawdę nie można odwzorować na 2089 w mniejszym lub większym stopniu? Dodawanie do game systemu petów, systemu energii itp udowodniło że jednak jest taka możliwość.

Opublikowano

Mam jeszcze problem z Auth:

SYSERR: Jun 24 15:38:42 :: pid_init: 
Start of pid: 1345

SYSERR: Jun 24 15:38:42 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.

Jeśli dobrze rozumiem to nie może się połączyć z portem 15000 czyli DB :x

syserr z DB:

SYSERR: Jun 24 15:44:48 :: pid_init: 
Start of pid: 1361

SYSERR: Jun 24 15:44:48 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default
SYSERR: Jun 24 15:44:50 :: Load:  DirectQuery failed(SELECT login FROM block_exception)
SYSERR: Jun 24 15:44:53 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 20
SYSERR: Jun 24 15:44:58 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 20
SYSERR: Jun 24 15:45:03 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 20
SYSERR: Jun 24 15:45:08 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 20
SYSERR: Jun 24 15:45:10 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 20
SYSERR: Jun 24 15:45:15 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 20
SYSERR: Jun 24 15:45:20 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 20
SYSERR: Jun 24 15:45:25 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 20
SYSERR: Jun 24 15:45:30 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 20
SYSERR: Jun 24 15:45:35 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 20

Opublikowano

Dodawanie do game systemu petów, systemu energii itp udowodniło że jednak jest taka możliwość.

Taaa dodając przez dify, tysiace modyfikacji w roocie, pseudo questy z funkcjami "chat send", questliby wpisujące do bazy i setki bugów

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

No ale jednak działało, a jak były problemy to zazwyczaj wcześniej czy później się je rozwiązywało :) Wydaje mi się że to game na privy sie jeszcze nie nadaje. I głupotą byłoby stawianie serwera w oparciu o nie. Najpierw trzeba je porządnie przetestować i sprawdzić jego możliwości ;)

Opublikowano

Hym? I to ma być game SG? A niemcy już dają poprawki... Śmieszne. Coś mi tu nie gra, także odpuszczam sobie to i wole korzystać z zaufanego 2089 które jest bdb przetestowane i sprawnie funkcjonuje na wielu serwerach. Co do nowości, taniec można dodać inaczej, skybox można mieć na starym game. System kostiumów jest na epvp. Jedynie ds nie znalazłem.

To moje zdanie. Nie hejtować ;)

Opublikowano

Hym? I to ma być game SG? A niemcy już dają poprawki... Śmieszne. Coś mi tu nie gra, także odpuszczam sobie to i wole korzystać z zaufanego 2089 które jest bdb przetestowane i sprawnie funkcjonuje na wielu serwerach. Co do nowości, taniec można dodać inaczej, skybox można mieć na starym game. System kostiumów jest na epvp. Jedynie ds nie znalazłem.

"Wszystko co nowe to straszne" - Jakiś tam ktoś.

Nad tym game jest dużo pracy, a "stare śmieci" najlepsze, zresztą czy w tym GAME jest coś czego nie mamy? ;)

Opublikowano

ds nie znalazles i w tym game tez go nie znajdziesz

to game nie posiada go.

co do game nie jest to czyste game metin2 sg

po 1 uzywal go serwer world of metin2 i mozliwe ze wgral sobie jakies dify, cos przypadkowo zepsuli etc.

po 2 ktos mogl wsadzic go przed udostepnieniem skoro go ktos kupil jest pare mozliwosci.

- kupil celowo bo wiedzial ze przeszkodzi to czy cos jakies osobie

- kupil, wsadzil cos do niego, udostepnil.

- kupil i udostepnil by inny mieli ( w co watpie)

+ osoba sprzedajaca mogla cos dodac.

wiele jest mozliwosci, wiec na razie nie ma 100% pewnosci co do tego game.

sygna1.png

Opublikowano

na epvp napisali cos o nowym game moze ktos przetlumaczyc bo nie znam niemieckiego

game hat einen ernsten Mangel in der Fähigkeit, den Datenbank-Server zu löschen und deaktivieren Spieler Position

Opublikowano

na epvp napisali cos o nowym game moze ktos przetlumaczyc bo nie znam niemieckiego game hat einen ernsten Mangel in der Fähigkeit, den Datenbank-Server zu löschen und deaktivieren Spieler Position

Game jest niestabilne oraz ma problemy z bazą danych, np usuwa postacie lub kordy jej pozycję na mapie przez co może się bugować.

Coś w tym stylu.

1011932_514376648616209_1943977858_n.png
Opublikowano

"Wszystko co nowe to straszne" - Jakiś tam ktoś.

Nad tym game jest dużo pracy, a "stare śmieci" najlepsze, zresztą czy w tym GAME jest coś czego nie mamy? ;)

Tak np. prymitywny 6 taniec, którego możliwością dodania było podmiana za inną emocję lub dodania jako skilla... Tutaj już masz bez zbędnego kombinowania.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Tak np. prymitywny 6 taniec, którego możliwością dodania było podmiana za inną emocję lub dodania jako skilla... Tutaj już masz bez zbędnego kombinowania.

Tee ja to pisałem :D nie wiem co wy odpierdalacie i jakich plików używanie ale mi śmiga pięknie i 0 bugów.

"Mimo wszystko do normalnego życia jest potrzebna nam druga osoba."

Każdy kiedyś musi...

Koniec z MpcForum.pl

Opublikowano

Pety są idealne na starym game, nie? Najbardziej mi się podoba to, że latają za nami, a nie się teleportują.

Btw. lepiej używać bibliotek od kogoś (system kostiumów od ricky92) niż oryginalnego Ymirowskiego kodu.

To moje zdanie, nie hejtować ;)

Opublikowano

Pety są idealne na starym game, nie? Najbardziej mi się podoba to, że latają za nami, a nie się teleportują.

Btw. lepiej używać bibliotek od kogoś (system kostiumów od ricky92) niż oryginalnego Ymirowskiego kodu.

To moje zdanie, nie hejtować ;)

Właśnie mnie zarypałeś hejtem. Metin jest idealny? Wsiadanie na konia jest realne? Miga ekran i tyle. A ty pierdzielisz że pet się nie teleportuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...