Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] game_r34083 & db_r33820

Maliusek1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 266
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Teraz tylko czekać aż wszyscy za spamią Youtube filmikami, co oni nie mają dzięki temu game.. hehe..

Dokładnie. :P

Ja już mam to game przedifowane konkretnie i można zacząć nagrywać filmiki! ;D

Nie no... game ogarnięte tylko dla testu. :P

1011932_514376648616209_1943977858_n.png
Opublikowano

Zanim odkryjecie co ten gejm naprawdę w sobie konkretnego ma to miną wieki :D

Ogólnie polecam do zabawy ze swoim gejmem bo ma kilka ciekawych rzeczy, za które w libach trzeba by było troche zapłacic.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Może źle się wyraziłem, bo wróciłem z pracy cały skacowany (nie ma to jak pić z dziewczynami w nocy w pracy :))

Miałem na myśli, że rozwiązanie z plikami txt to same wady:

- niska wydajność

- caly mechanizm wyszukiwania, edycji i dodawania rekordów musimy stworzyć sami co nie jest ani szybkie ani wydajne

- Czyni je potencjalnie zagrożonymi (można co prawda umieścić je powyzej drzewa DocumentRoot serwera, ale w wielu przypadkach nie jest to mozliwe)

- problem z wielodostępem (trzeba ręcznie blokować pliki)

Edit: Miltinka, jesteś do Megabitu...

różnica między plikiem txt a sql jest taka że jest innym rozszerzeniem, odczytuje cały "program" zainstalowany przez ciebie samego o nazwie Mysql, tak samo możesz swoją baze danych zaprogramować na wzór mysql, mssql czy postgresql...

samo w sobie mysql i tak jest powolne.

Opublikowano

Hmm co do game, to bd trochę zabawy, osobiście to nie za bardzo mi się podoba pomysł,

Z tymi plikami txt, jakoś to nie za wygodne...

Zobaczymy jak "oni" zrobili system petów itd.

derin.png

Opublikowano

działa pięknie, 1pytanie.

czemu na tym game jest 99lvl a nie 105 jak na Pl'u? można zwiększyć komędą MAX_LEVEL:105?

"Mimo wszystko do normalnego życia jest potrzebna nam druga osoba."

Każdy kiedyś musi...

Koniec z MpcForum.pl

Opublikowano

Daj zrodloo ^^ fajnie jest skopiować temat i Sobię go przywłaszczyć, i sam nawet nie wiesz czy on działa ^.-

Niestety, nie zwracasz się do amatora.

Osobiście pliki odpaliłem w ciągu kilku minut i mogę zagwarantować, że poprawnie funkcjonują.

Źródło to moja skrzynka mailowa (kto wie o co chodzi ten wie).

Na razie znalazłem jedną lukę w tym game, ale banalnie do naprawienia.

Game ma fajne funkcje, nie tylko do gry.

Opublikowano

help me!!!

wywala z 40 connetction refused i tak w nieskonczonosc jak chce sie zalogowac to bez przerwy pisz zostaniesz połączony z serwerem i tak stoi i stoi...

SYSERR: Jun  6 07:40:36 :: socket_connect: HOST localhost:16000, could not connect.
Jun  6 07:40:36 :: CLIENT_DESC [db_clientdesc] trying DBPacket() while not connected
Jun  6 07:40:37 :: CLIENT_DESC [db_clientdesc] trying DBPacket() while not connected
Jun  6 07:40:38 :: CLIENT_DESC [db_clientdesc] trying DBPacket() while not connected
Jun  6 07:40:39 :: CLIENT_DESC [db_clientdesc] trying DBPacket() while not connected
Jun  6 07:40:39 :: SYSTEM: Trying to connect to localhost:16000
SYSERR: Jun  6 07:40:39 :: socket_connect: HOST localhost:16000, could not connect.
Jun  6 07:40:39 :: CLIENT_DESC [db_clientdesc] trying DBPacket() while not connected
Jun  6 07:40:40 :: CLIENT_DESC [db_clientdesc] trying DBPacket() while not connected
Opublikowano

Niestety, nie zwracasz się do amatora.

Osobiście pliki odpaliłem w ciągu kilku minut i mogę zagwarantować, że poprawnie funkcjonują.

Źródło to moja skrzynka mailowa (kto wie o co chodzi ten wie).

Na razie znalazłem jedną lukę w tym game, ale banalnie do naprawienia.

Game ma fajne funkcje, nie tylko do gry.

Pewnie do zaginania czasoprzestrzeni

Opublikowano

help me!!!

wywala z 40 connetction refused i tak w nieskonczonosc jak chce sie zalogowac to bez przerwy pisz zostaniesz połączony z serwerem i tak stoi i stoi...

SYSERR: Jun  6 07:40:36 :: socket_connect: HOST localhost:16000, could not connect.
Jun  6 07:40:36 :: CLIENT_DESC [db_clientdesc] trying DBPacket() while not connected
Jun  6 07:40:37 :: CLIENT_DESC [db_clientdesc] trying DBPacket() while not connected
Jun  6 07:40:38 :: CLIENT_DESC [db_clientdesc] trying DBPacket() while not connected
Jun  6 07:40:39 :: SYSTEM: Trying to connect to localhost:16000
SYSERR: Jun  6 07:40:39 :: socket_connect: HOST localhost:16000, could not connect.
Jun  6 07:40:40 :: CLIENT_DESC [db_clientdesc] trying DBPacket() while not connected

Żeby nie potrafić wgrać gotowca :x

Błąd wskazuje na to, że kurwa nie wgrałeś db.

Btw. Możesz przestać spamować?

64349649036432363794.png

Opublikowano

wgrałem db i nie przestane jak ty to napisałeś "kurwa" spamować

a jak wgrać do klienta? bo coś tu o kliencie pisze

wgrales mob/item_proto.txt do player?-.-

nic do clienta tylko trzeba miec nowa binke

sygna1.png

Opublikowano

Jak niektóry mają problem z tym by wgrać gotowca, to ja się boję pomyśleć co będzie gdy jakiś bug się w game pojawi...

Co do samego GAME, czy ktoś już mu się bliżej przyjrzał? Ktoś może już w jakiś sposób sprawdził jego stabilność? Struktura bardzo odbiega od 2089 i czy warto jest się przerzucać? Interesują mnie pierwsze wrażenia i opinie.

Opublikowano

Co do samego GAME, czy ktoś już mu się bliżej przyjrzał? Ktoś może już w jakiś sposób sprawdził jego stabilność?

To że SG na tym smigał to już nie wystarczy?! Jak zarazie dla mnie wszystko ładnie działa

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

Podrzuci ktoś rooty, locale_xx, uiscript, Index i binke z metin2 SG ?? Bo mi nie chce się połączyć z tym game, tzn. Gdy wpisuje złe pasy to pisze że są błędne natomiast gdy pisze dobre wywala Błąd podczas łączenia się z serwerem a na drugiej bince jest podobnie tylko że zamiast pisać Błąd podczas łączenia się z serwerem to wyłącza metka i tworzy plik ErrorLog.txt z taką zawartością:

Module Name: C:\Serwer\klient\Launcher_.exe
Time Stamp: 0x50ed330e - (null)
Exception Type: 0xc0000005
eax: 0x0e9924ac ebx: 0x00000000
ecx: 0x006e7480 edx: 0x30e92f18
esi: 0x00000000 edi: 0x0e9924ac
ebp: 0x5c88b3a4 esp: 0x0018f138
0x005892d8 C:\Serwer\klient\Launcher_.exe
0xf6335db9

8910814572903361049127.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...