Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] game_r34083 & db_r33820

Maliusek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, wszystko ładnie pięknie, ale skąd te game się wzięło na forach do pobrania. Wiem, że z Metin2.sg, ale jak ? Włamania ?

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

• Odpowiedzi 266
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobra, wszystko ładnie pięknie, ale skąd te game się wzięło na forach do pobrania. Wiem, że z Metin2.sg, ale jak ? Włamania ?

ktos kto byl/jest w team world of metin2 sprzedal, a pliki world of metin ma przez to ze ktos w z nich tec pracowal czy jakos tak

sygna1.png

Opublikowano

Ogólnie wszystkie game i db która są na niemieckim forum pochodzą z metin2.sg. Jak jest teraz to nie wiem (pewnie się nie zmieniło) ale na stronie metin2.sg jest dziura (specjalnie pozostawiona) przez którą Niemcy głosy chodziły ,że członek Teamu metin2.sg na boku sobie zabierał game i db i sprzedawał na forum.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Stary admin SG sprzedał pliki paylasali, potem paylasali siedział z kimś na team viewerze i poszedł afk a oni skopiowali te pliki. Teraz ktoś to kupił i opublikował.

alepoco.jpg

Opublikowano

@2up

Skompresowane ;]

@edit

Co do binki, wie może ktoś dlaczego ja na nowej bince nie widzę znaczka GM choć działają wszystkie komendy ?

Opublikowano

Ogólnie wszystkie game i db która są na niemieckim forum pochodzą z metin2.sg. Jak jest teraz to nie wiem (pewnie się nie zmieniło) ale na stronie metin2.sg jest dziura (specjalnie pozostawiona) przez którą Niemcy głosy chodziły ,że członek Teamu metin2.sg na boku sobie zabierał game i db i sprzedawał na forum.

a czy przypadkiem game2089 nie jest z bety? :rolleyes:

Opublikowano

Udało się komuś zrobić polskie znaki? U mnie polskie przekrztałca do krzaków ,a hex w ogóle nie przyjmuje

3hdx4jz6zoaq_t.jpg

w pliku mob_names.txt zmień kodowanie na ANSI i odpal ponownie serwer.

Opublikowano

ej pomoże mi ktoś z wgraniem tego? bo po wgraniu mam błąd połączenia z serwerem gdy wpisuje prawidłowe passy a gdy wpisuje zle to wyskakuje komunikat "nieprawidłowa nazwa użytkownika lub haśło"

Opublikowano

PleaseExplain.jpg

Mógłbyś wytłuamczyć jak plik .txt na serwerze miałby zapraszać do włamania?Sg

Może źle się wyraziłem, bo wróciłem z pracy cały skacowany (nie ma to jak pić z dziewczynami w nocy w pracy :))

Miałem na myśli, że rozwiązanie z plikami txt to same wady:

- niska wydajność

- caly mechanizm wyszukiwania, edycji i dodawania rekordów musimy stworzyć sami co nie jest ani szybkie ani wydajne

- Czyni je potencjalnie zagrożonymi (można co prawda umieścić je powyzej drzewa DocumentRoot serwera, ale w wielu przypadkach nie jest to mozliwe)

- problem z wielodostępem (trzeba ręcznie blokować pliki)

Edit: Miltinka, jesteś do Megabitu...

59649524317135950350.png

Opublikowano

Może źle się wyraziłem, bo wróciłem z pracy cały skacowany (nie ma to jak pić z dziewczynami w nocy w pracy :))

Miałem na myśli, że rozwiązanie z plikami txt to same wady:

- niska wydajność

- caly mechanizm wyszukiwania, edycji i dodawania rekordów musimy stworzyć sami co nie jest ani szybkie ani wydajne

- Czyni je potencjalnie zagrożonymi (można co prawda umieścić je powyzej drzewa DocumentRoot serwera, ale w wielu przypadkach nie jest to mozliwe)

- problem z wielodostępem (trzeba ręcznie blokować pliki)

Edit: Miltinka, jesteś do Megabitu...

zW0Wrna.jpg

Idąc dalej twoją logika, połowa plików serwerowych jest "potencjalnie zagrożona" gdyż ma rozszerzenie txt. Game odczytuje te pliki tylko raz przy starcie, tak samo jak obecnie tabele item_proto i mob_proto, więc gdzie tu jest zmniejszona wydajność (dowodem jest fakt, że po wystartowaniu serwera możesz usunąć te tabele, a serwer nie padnie, tak samo jest z tymi plikami .txt)? Te pliki (obecnie tabele) nie ulegają zmianie podczas pracy serwera, to nie tabela typu item, gdzie stale następuje zmiana rekordów w niej.

caly mechanizm wyszukiwania, edycji i dodawania rekordów musimy stworzyć sami co nie jest ani szybkie ani wydajne

Nie wiem co miałeś na myśli... Chyba edycja plików txt lub ich odczyt nie jest ci obcy?

Co do samego game.... nie wiem czy go wykorzystam. Obecne wersje są w miarę stabilne i chyba wolę "walczyć" z starym znanym wrogiem. Nowe game to masa nowych pytań związanych z nim. Nie wiemy dokładnie jak z stabilnością, bugami, backdoorami. Te game najpierw trzeba dobrze sprawdzić i przetestować, bo np. ja obecnie do niego zaufania nie mam. Przyzwyczaiłem się, że cenne rzeczy rzadko kiedy od tak pojawiają się na forum. Gdy tak się dzieje to często jest to wersja z "dodatkami". W przypadku quest łatwo jest znaleźć lukę, w przypadku game już nie. Wolę może nie mieć oficjalnej wersji petów lub kostiumów, ale mieć większą pewność, że mam kontrolę nad tym co jest na serwerze.

Opublikowano

Wam też wywala syserr ze wszystkimi mobami, mapami itd ?

@edit

Dlaczego syserr wywala mi, że game wczytuje lub chciałby wczytać questy od psów do tych wyższych lvl ?

Opublikowano

Dziwne te bazy w txt w MySQL o wiele mniej bajzlu

Game waży tyle bo jest okrojony z komentarzy ma tylko sam kod źródłowy kiedyś mi to Tenma Tłumaczył

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

Dziwne te bazy w txt w MySQL o wiele mniej bajzlu

Game waży tyle bo jest okrojony z komentarzy ma tylko sam kod źródłowy kiedyś mi to Tenma Tłumaczył

Lolz, czyli komentarze ważyły 38 mb, więcej niż kod, który był wykonywalny.

Spoczi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...