Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terezio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 692
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja bym się zmęczył tyle razy tylko "refresh" :D
Reklamę na yt byś zrobił, ale tu chuuuuja myślisz, tylko ref i 1 gracz + na serwie xD

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Prezentacja została zaktualizowana, zapraszam na serwer, ostatnio pojawił się duży update:

• Max. poziom zwiększony do 300,
  • Nowe bronie 260 poziom,
  • Nowe bronie 270 poziom,
  • Nowe bronie 280 poziom,
  • Nowe bronie 290 poziom,
  • Nowe bronie 300 poziom,
  • Nowe zbroje 260 poziom,
  • Nowe zbroje 270 poziom,
  • Nowe zbroje 280 poziom,
  • Nowe zbroje 290 poziom,
  • Nowe zbroje 300 poziom,
  • Dodano KD+7 (niektóre KD pozostają przy +6 max.),
  • Dodano KD+8,
  • Dodano KD+9,
  • KD+4 u handlarki zamienione na KD+5,
  • Ułatwiony system ulepszeń Kamieni Dusz + szansa na ulepszenie zawsze 100%,
  • Lochu Pająków V3 -> zwiększony exp,
  • Lochu Pająków V3 -> dodano bossa - Jadopluj,
  • Lochu Pająków V3 -> drop od poziomu 150 zamiast od 160,
  • Dungeon Komnata Rycerskiego Pająka -> od poziomu 165 zamiast od 170,
  • Dungeon Komnata Rycerskiego Pająka -> szansa na podwójny drop Zwoju Bezsilności,
  • Skrzynia Gladiatorów z Komnaty Rycerskiego Pająka -> zwiększony jej drop,
  • Skrzynia Gladiatorów z Komnaty Rycerskiego Pająka -> kompletnie zmieniony drop ze skrzyni,
  • Skrzynia Gladiatorów z Komnaty Rycerskiego Pająka -> szansa na trafienie pustej skrzyni 1% zamiast 30%,
  • Golemy -> zwiększony exp,
  • Katakumby V2 - Metin, Charon, Azrael -> dodany drop Zwojów Wiary,
  • Katakumby V3 - Metin, Charon, Azrael -> dodany drop Zwojów Siły Ducha,
  • Kompletne przepisanie systemu zwierzaków:
    • Pokarm dla zwierzaków będzie teraz dropić odpowiednio dla aktualnie przywołanego zwierzaka. Nie będzie już dropu pokarmu jeśli nie mamy przywołanego żadnego zwierzaka. Dodatkowo pokarm będzie trafiać od razu do ekwipunku zamiast na ziemię,
    • Teraz zwierzaki nie będą posiadały swoich stałych bonusów (pozostaje tylko Witalność, Atak oraz Atak Magiczny) zastępują je bonusy zmienne,
    • Powyższe jest spowodowane faktem, że teraz każdy zwierzak będzie mógł mieć max. 3 różne bonusy przypisane do pieczęci, które będziemy mogli zmieniać za pomocą zmianek i tak:
      • Zwierzak do 40 poziomu będzie posiadać 1 zmienny bonus,
      • Zwierzak od 41 poziomu do 85 będzie posiadać 2 zmienne bonusy,
      • Zwierzak od 86 poziomu będzie posiadać 3 zmienne bonusy,
      • Istnieje możliwość dodania zwierzakowi 3 bonusów na każdym poziomie przy użyciu Wzmocnienia Zwierzaka (póki co do nabycia tylko w IS),
    • Zaletą tej zmiany jest fakt, że zwierzaki nie będą już przypisane do swoich właścicieli - w związku z czym, możemy mieć kilka takich samych zwierzaków o całkowicie innych bonusach i poziomach. Możemy także nimi handlować, wtedy nowy właściciel otrzymuje zwierzaka ze wszystkimi dotychczasowymi statystykami ustanowionymi przez starego właściciela: nazwę, punkty, bonusy,
    • Wadą tej zmiany jest to, że kiedy czas naszego zwierzaka się skończy, to stracimy go na zawsze (łącznie z poziomem) ponieważ każda pieczęć to nowy zwierzak. Zostało to jednak rozwiązane w dobry sposób, dzięki któremu możemy dodatkowo zaoszczędzić SM - zamiast kupować nowego zwierzaka, mamy teraz możliwość przedłużenia jego czasu o 30 dni przenosząc na niego Zwój Smoczych Monet - jest to korzystniejsze (tańsze) od kupowania nowego zwierzaka po 80 dniach,
    • Zmianki do zwierzaków dropią z prawie wszystkich bossów,
  • Ziemia Śmierci -> drop z bossów od poziomu 190 zamiast 200,
  • Ziemia Śmierci -> zmniejszono czas respu smoka z 2h do 15~minut,
  • Ziemia Śmierci -> zmieniono wygląd smoka oraz osłabiono go w tym aspekcie, że nie będzie odpychiwać po użyciu skilla. Jest możliwość także bicia go przy obiektach blokujących, dzięki czemu my także jego nie odpychujemy,
  • Ziemia Śmierci -> dodano więcej respów smoków, blisko wejść poszczególnych królestw,
  • Ziemia Śmierci -> dodano nowego bossa - Wiedźma z Piekieł - została rozmieszczona tak, aby nie było problemów z jej znalezieniem,
  • Usunięta mapa AV5 - cały drop przeniesiony głównie do Lochu Pająków V3. Drop i łatwość zdobycia ulepszaczy został także powiększony o około 200% w stosunku do AV5. Pamiętajcie, że najświeższe informacje o tym gdzie co dropi zawsze ma dla Was NPC Mistrzy Gry,
  • Usunięta mapa AV6 - (prawie) cały drop przeniesiony na Ziemia Śmierci,
  • Usunięta mapa AV7 - zastępuje ją nowa mapa: Przylądek Smoczego Ognia,
  • Usunięta mapa AV8 - zastępuje ją nowa mapa: Mantykorska Zatoka,
  • Dodano mapę od 270 Lv. - Zbocze Gautama,
  • Dodano mapę od 285 Lv. - Góry Grzmotu,
  • Mobki na nowych mapach nie są agresywne, aby można było pić kawę podczas expa ^^,
  • Diabelskie Katakumby V1 -> zwiększono drop Brązowych Opasek,
  • Usunięto dungeon z Katakumb V1 (usunięty został tylko dungeon - expowisko zostaje),
  • Ponieważ usunięto DK V1 -> drop: Symbolu Chwały został przeniesiony do Metinów które znajdują się od teraz na parterze,
  • Ponieważ usunięto DK V1 -> drop: Demonicznych Szczątek nie został nigdzie przeniesiony - dalej dropi z Azraela, z tym, że Azrael jest teraz poza dungeonem - na końcu Katakumb V1 (resp co 15 minut na każdym CH). Ten zabieg musiał poskutkować niestety zmniejszeniem dropu z tego bossa (mowa tutaj o Kryształach),
  • Szkat. Azraela V1 -> zmieniony/ulepszony drop,
  • Wieża Wygnańców będzie teraz od 120 poziomu zamiast od 110, dodatkowo będzie potrzebnych tylko dwóch członków w grupie zamiast trzech,
  • Rozszerzony dungeon Wieży Wygnańców - na piętrze z Kowalem mamy teraz do wyboru pójście na Berana-Setaou (jak wcześniej) od 120 poziomu+ lub Zerona od 190 poziomu+ (drop trochę więcej kryształów od normalnego WW + skrzynka + prepustki na Ziemię Śmierci i Katakumby V2 + II Strona Zmienności której drop został usunięty bo usunięte zostało AV6]),
  • Skrzynia Burzy Pustynnej - usunięto niepotrzebny drop,
  • Nowy dungeon do nowego EQ - Sabat Czarownic, od 250 Lv.,
  • Nowy dungeon do nowego EQ - Bramy Piekiel, od 270 Lv.,
  • Do nowych dungeonów dodano funkcjonalność: Po wyjściu z dungeonu, wyrzuceniu z gry lub nagłego rozłączenia z serwerem (np. z powodu braku internetu) to mamy 5 minut na ponowne dołączenie do dungeonu,
  • Mocno ułatwiony system ulepszeń EQ 240, 250 oraz zwiększono szansę na ulepszenie z 50 do 60%,
  • W związku z powyższym, usunięto ulepszacze: Smocza Kula, Smocza Runa,
  • Event OX -> od teraz nie bedziemy widziec innych graczy oraz tego co pisza (widzimy tylko swoja postac i nic nie blokuje). Ten zabieg w pełni wyeliminuje lagi u graczy ze słabszymi PC,
  • Do miast dodano Treningowe Manekiny na których możemy 'testować' nasze dmg.,
  • Zwiększono czas trwania skilli: Berserk, Aura Miecza, Silne Ciało, Czarowane Ostrze, Strach, Czarowana Zbroja, Mroczna Ochrona do 5 minut~. Używanie tych skilli było bardzo uciążliwe na expie gdzie musieliśmy praktycznie co minutę włączać skill ponownie,
  • Nieskończone zmianki/dodania dzięki czemu możemy bonować EQ jednocześnie expiąc,
  • Usunięto sklepik z Pierścienia, ponieważ był już bezużyteczny,
  • Po zakończeniu dungeonów zostanie wyświetlony czas, w którym zdołaliśmy przejść dungeon. Dodany także został system rekordów - rekordy czasowe przejścia dungeonów możemy sprawdzić u Strażnika Wsi,
  • Szansa na wytworzenie zwojów u Deok-Bae powraca do 100%,
  • Zwój Zatracenia -> zmieniony wygląd,
  • Pierścień Teleportacji -> zmieniony wygląd,
  • Poprawiono przedmioty oraz ceny w IS. Możliwość zakupu większej ilości ulepszaczy + zmniejszone ich ceny,
  • Masa nowych kostiumów:

m8E4XiL.png

7qAkavH.png

IhuZnR7.png

Opublikowano

Jeden z lepszych podkreślam easy z nutką medium na jakim grałem od dawna.

Jest pare uwag, zażaleń i zmian jakie chciałbym zobaczyć na serwerze.

1. Większe spoty do ekspa na mapach 100+, przynajmniej na zombiakach

2. Zwiększenie dropu Receptury Ulepszeń, szlag mnie tutaj trafia. Serwer ma być easy a dropią 2 recepturki na 1h z metinów na mapie? Bez przesady.. To bym zmienił

3. Jeżeli chodzi o metiny to tak, od 100 do 120 lvl robiłem testy. Itemki wybadają mi do drugi albo trzeci metin. Z każdego powinny wybadać itemki jakieś a nie że stoje 3 min klepie metka a tutaj lipa z niego, prawda? Mowa tutaj jest o mapce od 95 na metiny.

4. Chciałbym zobaczyć ANTY PD na serwerze by się bardzo przydało, nie jestem pierwszym który tak mówi.

5. Jakieś nowości dla niższych leveli. 100-140 np.

6. Ulepszanie KD, takie pytanko mam 15x receptura ulepszeń jest cholernie ciężko do wydropienia a to tylko na kd +6 i jeszcze jest szansa że nie wejdzie. No przepraszam was tutaj ale to jest za dużo. Dropły mi 2 przez 1h na metinach co jest troche niesprawiedliwe.

7. W grocie poleciłbym aby mistycy, lucznicy i inni podbiegali pod miecz. Będzie wtedy łatwiej expic. 

8. Dodanie kowala na zbroje do DT.

9. Dodanie pereł na niższe levele, nie wiem jakiegoś dunga zrobić albo nową mape. Ludzie w grze się skarżą że mają po 75/80 lvl a nigdzie nie mogą pereł dostać, więc jak mają robić eq? To jest wada właśnie..

10. Zmniejszcie drop PD na mapce do metków po po co komu tyle pd z metinów.. Dodajcie inne recepturki albo przydatne ulepszacze.

11. Na małpim dungu z ilością 1,8k DEFA nie ustoje 5 sekund... Zmniejszcie DMG na AV2/3/4 i dungeonach.

12. Zmiana kanałów jest zbugowana lekko, daje na 3 tepa mnie na 2 itp.

13. Roski przedłużyć im czas do 15 min np. I może dodać jakieś?

14. Naprawic AUTO POTY BO NIE DA SIĘ ICH KUPIĆ

Ogólnie serwer bardzo przypadł mi do gustu i jest bardzo fajny i przyjemnie się gra. Czasami mam wrażenie że jest to czysty medium jeżeli chodzi o ulepszanie itp. Mam nadzieje że spróbujecie coś z tym zrobić. Nie atakuje was ostrymi słowami, powidziałem wam moje odczucia do serwera które mam nadzieje przyjmiecie do serca.

Pozdrawiam MaTee

Kappa.

Opublikowano

@Degistive Czytam, ale na MPC zazwyczaj wbijam tylko odświeżać :P. Dzięki za podpowiedzi, niektóre z tych pkt. zostały już wprowadzone, ale to nie koniec update.

Przy okazji ref ^^

IhuZnR7.png

Opublikowano

Jak oceniacie grę czy jest łatwo o eq czy lvl czy trzeba się troszkę pomęczyć ? Ile graczy online?

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Na stronie jest licznik online.... To sobie sprawdzcie. 

Na ta godzine pokazuje 303graczy.

Pytanie do doświadczonego gracza warto tu zaczynać od 0 czy nie ma to sensu?

12038566_974765759232972_778992918771970

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...