Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] uMetin

uMetin.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy gracze. Potrzebuję od Was informacji, a właściwie rady. Mamy wątpliwości- czy dodać mapę, na której znajdować się będą metiny (i tylko metiny), od którego poziomu ją udostępnić, jakie metiny miałyby tam występować, czy wstęp byłby darmowy (jeśli nie- co w zamian za wstęp?). Serwer ma być med/easy, więc taka mapa to chyba dobry pomysł... Ale co z detalami? :)

Co do bety, musicie się jeszcze chwilę wstrzymać, choć nie ma się co smucić. Problemów mamy niewiele, więc jeśli wszystko pójdzie sprawnie, beta nie potrwa długo! :)

Dodatkowo, pracujemy nad forum, które chcielibyśmy wydać przed otwarciem bety :)

Jak Kazdy :) od 100lvl metki 100+ i jakas przepustka co leci z bosa lub mozna ja zakupic np w isie :) czekam na start

• Odpowiedzi 361
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Myślę, że dodawanie nowego przedmiotu jest bez sensu, chyba, że miałby sensowne miejsce dropu.

Co do np. 10 pereł, moim zdaniem to zbyt wiele. Złowić 10 sztuk bądź zdobyć z bossów [...] nie jest tak łatwo, a myślę, że dostęp na tą mapę nie powinien być strasznie blokowane.

Jakieś sugestie? :)

1373986324-U917591.png

Zapraszam do prezentacji serwera uMetin2:

KLIK

Opublikowano

Przepustka mogła by dropić np z metków 90 albo z jakichś bossów np. Wróżka czy Smok to taka moja sugestia żeby nie było za łatwo tez sie dostać na tą mape.

Ja pewnie i tak nie zagram przez 6/7 na klasy jak to pisałem wcześniej pewnie jeszcze 6/7 będą w IS ??

Opublikowano

Co do przepustki myślę że było by dobrze jakby dropiła ona w red lesie z metinów i było by tak ok 50-90% szansy na drop.

rush12_by_rush1213-d71mpr3.png
Gdy pomoge daj LIKE

Opublikowano

A moze przpustka to Małz?:]

A mapka jak najbardziej od 100+:)

Przepustka mogła by dropić np z metków 90 albo z jakichś bossów np. Wróżka czy Smok to taka moja sugestia żeby nie było za łatwo tez sie dostać na tą mape.

Ja pewnie i tak nie zagram przez 6/7 na klasy jak to pisałem wcześniej pewnie jeszcze 6/7 będą w IS ??

6/7 rowniez z bosoow metinow..

A mapka od 100+ moze byc

A przepustka to moze np:Małz?:D

''Może nie wystarczę ale będę tuż obok, prócz Ciebie nie ma dla mnie nikogo''

Opublikowano

Ok. Więc postanowione. Żeby dostać się na mapę metinów- trzeba będzie niszczyć metiny! Stworzę ikonkę, dopracuję resp metinów, dodam mapę, opracuję proces dostawania się na mapę i napiszę jak to wyszło :)

A co sądzicie o stronie wizualnej naszej WWW (umetin2.pl)? :)

1373986324-U917591.png

KLIK

Opublikowano

Ok. Więc postanowione. Żeby dostać się na mapę metinów- trzeba będzie niszczyć metiny! Stworzę ikonkę, dopracuję resp metinów, dodam mapę, opracuję proces dostawania się na mapę i napiszę jak to wyszło :)

A co sądzicie o stronie wizualnej naszej WWW (umetin2.pl)? :)

Stronka moze byc ale mogla byc nazwa : umetin.pl :D

Ale i tak fajna nawet:]

PS: Bedzie dzis ta beta wieczorem czy nie?;/

Opublikowano

Stronka moze byc ale mogla byc nazwa : umetin.pl :D

Ale i tak fajna nawet:]

PS: Bedzie dzis ta beta wieczorem czy nie?;/

Domena umetin.pl jest niestety zapchana przez kogoś.

Co do bety, staramy się, ale niestety przez komplikacje klienta, a mianowicie problem z przenośnością (na większości komputerów, w tym moim- pięknie, aczkolwiek na części występuje parę bugów, które eliminuje Shen.) Ja w tym czasie zajmuje się mapą metinów :) Będę informował! :)

1373986324-U917591.png

KLIK

Opublikowano

Po tym jak wypowiadasz sie na forum i gadasz z graczami mysle ze serwer bedzie Udany . Czekam na start i chcialbym dzis pograc na becie . A tak wgl to kiedy oficialny start ?

Opublikowano

Macie jakaś większą reklamę ? Czy będzie 200 graczy ?

Raczej cos ludzi bedzie gralo nawet bez reklamy ale powinna chyba byc ;d

Chociaz nie wiem moze nam zaraz napiszą.

Opublikowano

Macie jakaś większą reklamę ? Czy będzie 200 graczy ?

Jak wspominałem, nie chcemy upierać się przy reklamie olbrzymiej w każdym zakątku sieci zanim wystartujemy choćby z betą. Może dla Was to dziwne, ale często łatwiej testować coś w mniej osób, a także jednym z powodów jest nacisk ze strony graczy. Widzicie, mamy przesunięcia- łatwiej poczekać dwustu osobom te 2 dni niż tysiącowi. Zanim opanujemy wszystko chcemy mieć swobodny kontakt z każdym. :)

1373986324-U917591.png

KLIK

Opublikowano

można wiedzieć kiedy i o której tak mniej więcej planujecie rozpoczęcie bety ? :)

Dobre pytanie:D

Opublikowano

Let's go uMetin dzisiaj?

Nie

Wydaje mi sie,ze admimistratorzy uwazaja tak:

Im dluzej prezentacja bedzie publikowana w zapowiedziach tym wiecej graczy przybedzie.

Prezka zalozona 30kwietnia a dzisiaj jest 28.Czyli prawie miesiac.

Z tego co mi wiadomo nie zapowiadamy serwerow,ktore startuja pozniej niz 2tyg po publikacji.

Graczy wiele tutaj nie bedzie.Kopia imetina.Nic wiecej.

Srij9JT.png

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo nie zapowiadamy serwerow,ktore startuja pozniej niz 2tyg po publikacji.

Nie ma takiego punktu w regulaminie.

Mapa metinów już gotowa! Pracujemy jeszcze nad dwoma misjami, które chcemy kilkukrotnie przetestować w celu usunięcia bugów. Do startu coraz bliżej! :)

1373986324-U917591.png

KLIK

Opublikowano

Nie ma takiego punktu w regulaminie.

Mapa metinów już gotowa! Pracujemy jeszcze nad dwoma misjami, które chcemy kilkukrotnie przetestować w celu usunięcia bugów. Do startu coraz bliżej! :)

Nie wiem który Ty regulamin czytałeś :

30. Zapowiedź tworzymy max. 3 tygodnie przed przewidywanym startem Serwera.

A ta zapowiedz ma juz miesiąc i jeszcze nawet bety nie ma chociaż miała być juz w sobote potem niedziele i poniedziałek a mamy juz środe :) Brawo dalej przekładajcie i tak dużo ludzi tu nie będzie grać ;p

Opublikowano

Nie wiem który Ty regulamin czytałeś :

30. Zapowiedź tworzymy max. 3 tygodnie przed przewidywanym startem Serwera.[/size]

A ta zapowiedz ma juz miesiąc i jeszcze nawet bety nie ma chociaż miała być juz w sobote potem niedziele i poniedziałek a mamy juz środe :) Brawo dalej przekładajcie i tak dużo ludzi tu nie będzie grać ;p[/size]

Kolego, punkt ten został dodany kilka dni temu, a jeśli wiesz, bądź nie- prawo nie działa wstecz.

1373986324-U917591.png

KLIK

Opublikowano

To nie wiem na huj piszesz ze nie ma takiego punktu skoro od kilku dni jest :(

Z resztą wyjebka serwer przeciętny na wakacje startuje kilka ciekawszych :D Domyśl się który wybiorą gracze ;p

Jeszcze 6/7 na klasy bez Isu będą na 100% ciężkie do zdobycia a trzeba będzie 4 sety na klasy robić, nie wiem czy wiesz ale to juz nie są czasy 6/7 na klasy :)

Opublikowano

To nie wiem na huj piszesz ze nie ma takiego punktu skoro od kilku dni jest :(

Z resztą wyjebka serwer przeciętny na wakacje startuje kilka ciekawszych :D Domyśl się który wybiorą gracze ;p

Jeszcze 6/7 na klasy bez Isu będą na 100% ciężkie do zdobycia a trzeba będzie 4 sety na klasy robić, nie wiem czy wiesz ale to juz nie są czasy 6/7 na klasy :)

Piszę tak, ponieważ prawo nie działa wstecz i nasz temat został utworzony wcześniej. Na wakacje startuje kilka ciekawszych- nie ma problemu. Proszę Cię tylko, żebyś napisał mi, po ilu godzinach padną. Jeśli to je wybiorą gracze- szybko zmienią swe nastawienie, znam tysiące historii 'cudownych' serwerów padających po mniej niż dniu.

1373986324-U917591.png

KLIK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...