Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedz] BloodWar

SigMan

Pytania o server  

665 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na naszym serverze?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 362
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

irma Amazon gwarantuje maxymalne parametry:

- procesor 16 rdzenii po 2,7Ghz

- 256GB RAM

- Światłowód do 100Gbps

a6218612_chyba_cie_pojebalo.jpg

Taka pro maszyna a nawet zakłamana suko nie stać cie na stronę pod serwer

Zbieram minusy, odwdzięcze się.

18706.png

Opublikowano

zapowiada się ciekawie, chętnie bym zagrał z ziomkami :)

jakieś info kiedy dokładny start? ;>

+/- 2 tygodnie.

Doobryy! GRAM SE POD NICKIEM KOMEDIANTIX.

Opublikowano

irma Amazon gwarantuje maxymalne parametry:

- procesor 16 rdzenii po 2,7Ghz

- 256GB RAM

- Światłowód do 100Gbps

a6218612_chyba_cie_pojebalo.jpg

Taka pro maszyna a nawet zakłamana suko nie stać cie na stronę pod serwer

Ale Hejt.. Człowieku, może stronę tworzą? Przestań obrażać.. To że masz 10 lat nie oznacza że wszystko Ci wolno tutaj.. Ogarnij, wypij meliskę, wyjdź na dworek, wróć, odrób lekcję, bo jak przyjdziesz z 1 do mamy to Cie zleje ;/

Zbieram like ;x

Opublikowano

Ale Hejt.. Człowieku, może stronę tworzą? Przestań obrażać.. To że masz 10 lat nie oznacza że wszystko Ci wolno tutaj.. Ogarnij, wypij meliskę, wyjdź na dworek, wróć, odrób lekcję, bo jak przyjdziesz z 1 do mamy to Cie zleje ;/

Akurat nasz grafik teraz pracuje nad wizualnością strony

Opublikowano

Czlowieku przeczytaj sobie te parametry 3 razy zauważszysz , że pisze maxymalnie (co nie znaczy ze caly czas standardowo mamy 64gb ram i procek chodzi na tyle ile potrzeba), łacze 100gb nie wierzysz? mamy wykupione miejsce w szafie w gdansku w Amazonie ze swiatlowodem podlaczonym prosto do maszyny. Parametry w prezentacji sa maxymalne do jakich maszyna sie moze rozszerzyc w ciagu sekundy w zaleznosci od potrzeby. To, ze sie nie znasz nie znaczy , że musisz hejtować bo twój server nie wypalił(my ci go nie hejtowalismy)

Nie wiem co znaczy "chaker" jest haker jak juz i napewno nie hakerzy beda nam sie wlamywac tylko crackerzy. Zanim zaczniesz wyciagac dziwne opinie przeczytaj 5 razy co piszesz wpisz sobie w google, poczytaj.

A gnebic pewnie beda i co z tego? nie sa w stanie przy takim laczu i firewallu oraz innych zabezpieczeniach uwalic serva.

Pozdrawiam

kto ? crackerzy? Czy ja mowilem o wlamaniu, czy atakach. wpisz w google "chaker" to bedziesz wiedział kto to jest =).

ja nie hejtuje, tylko maszyna z NASA jest nie dostepna ;c. Ja nie musze wpisywać nic w google, bo wiem jak jest z takimi akurat rzeczami.

aw/ udanego startu, serwer bloodwar kojarzy mi się z jakimś serwerem jakim jest Tibia (który był z 2 lata temu - mniejsza)

; )

Opublikowano

kto ? crackerzy? Czy ja mowilem o wlamaniu, czy atakach. wpisz w google "chaker" to bedziesz wiedział kto to jest =).

ja nie hejtuje, tylko maszyna z NASA jest nie dostepna ;c. Ja nie musze wpisywać nic w google, bo wiem jak jest z takimi akurat rzeczami.

aw/ udanego startu, serwer bloodwar kojarzy mi się z jakimś serwerem jakim jest Tibia (który był z 2 lata temu - mniejsza)

; )

nie grałem w Tibie i nie mam pojecia, nazwa jest od Krwawej Wojny ew Wojny Krwi zalezy od tlumaczenia

Po 2 haker nie chaker

po 3 haker to osba, ktora probuje lamac zabezpieczenia a potem informuje o ew dziurach osobie, ktorej to sprawdzala..

cracker, osoba ktora wlamuje sie na servery, aby wyciagnac z tego nie korzysc ofiary......

Opublikowano

Troche tego nie rozumiem, z tego co widze, mamy usunąć nagrody, bożyjemy w takim narodzie gdzie nikt nikomu nie wierzy.

Witam w Polsce :)

SuperNiebo już pokazało nagrody :) Więc jakoś w to nie wierze żebyście i wy dotrzymali słowa no, ale cóż to tylko moje przemyślenia :)

Opublikowano

Jakby tak komus zapier**lić ddos'a z takei maszyny to by chyba dom spalilo^^

Polecam serwer na 100% wbije ;)

Możliwe tylko tak w sprostowaniu ta maszyna nie ma tych parametrów cały czas podstawowo w cenie 2,37$ za 1h ma 64gb ramu 30gb przpeustowosci, jezeli idzie w maszyne ddos o mocy 30gbs (malo realne dla gimbusów i nie tylko oj mało bo teraz leciało w naszą strone przez 3h 17 bootnetów uzyskały moc około 300mb/s zapychu) nawet jezeli zapelni sie 30gb/s to z automatu w ciagu sekundy chmura sama sie powieksza przez co rosna koszta. Fakt faktem licencje na 6 miesiecy mamy na maxymalne parametry podane w prezentacji. przy maxymalnych parametrach koszt na godzine bedzie wynosil bodajze 4,76$ za 1h // to tak nawiadem w kwestii technicznej :)

Opublikowano

[To nie ma być jako hejt :>]
Prezentacja jest od tego by poinformować o wszystkim graczy, została napisana wieć bierzcie sie do roboty aby ukonczyć pliki na czas i nie płacić za maszyne bezsensownie zeby stała tylko aby pliki trzymać ... im szybciej wystartujecie tym szybciej sie odkujecie ze 'zmarnowanej' kasy (bo i tak kazdy wie ze taki jest tego cel) tak więc... wypad z MPC ! i wchodzic na ftp serwa i dopracowywać go , robić stronke, usuwać bugi , otwierać bete i wszystko co potrzeba !!

Opublikowano

[To nie ma być jako hejt :>]

Prezentacja jest od tego by poinformować o wszystkim graczy, została napisana wieć bierzcie sie do roboty aby ukonczyć pliki na czas i nie płacić za maszyne bezsensownie zeby stała tylko aby pliki trzymać ... im szybciej wystartujecie tym szybciej sie odkujecie ze 'zmarnowanej' kasy (bo i tak kazdy wie ze taki jest tego cel) tak więc... wypad z MPC ! i wchodzic na ftp serwa i dopracowywać go , robić stronke, usuwać bugi , otwierać bete i wszystko co potrzeba !!

hehe tak własnie jest, prace przy serverze trwają 24/7 bo dzien w dzien conajmniej jedna osoba z teamu siedzi cala noc sama i pracuje przy serverze :)

Opublikowano

Tak na oko, to dużo rzeczy zostało jeszcze do zrobienia? ;]

Tak na oko wszystko co w prezce jest pracujemy przy 7 nowych mapach całkiem nowym systemie petów i nowych umiejetnosciach (nie skillach) ale to nie jest do konca gotowe wiec nie zdradzamy szczegolow

Opublikowano

Przykro mi to stwierdzić ale serwer nie przypadł mi do gustu ... To wszystko już widziałem na kilku innych serwerach. :) Nwm po jakiego wałka robić mediuma bez żadnych nowości. ? Serio to jest już nudne :D

No ale Powodzenia. :)

Opublikowano

Niestety serwer prawdopodobnie jak ruszy, będzie stał tydzień albo dwa tygodnie.

Mogę śmiało powiedzieć, że serwer będzie pod IS aby ludzie kupowali konto vip + 50% doświadczenia.

Nagrody za topkę?- Nie przejdzie ta bajeczka.

Na wielu serwerach była bajka tego typu aby więcej ludzi grało. Jak to się kończyło?: " Drodzy gracze niestety nie dajemy sobie rady z serwerem, musimy go zamknąć. "

Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, ja to zrobiłem. Prawdopodobnie pod moim postem będzie 5 tyś hejtów xD

12412png_newnawr.png

;33

Opublikowano

Niestety serwer prawdopodobnie jak ruszy, będzie stał tydzień albo dwa tygodnie.

Mogę śmiało powiedzieć, że serwer będzie pod IS aby ludzie kupowali konto vip + 50% doświadczenia.

Nagrody za topkę?- Nie przejdzie ta bajeczka.

Na wielu serwerach była bajka tego typu aby więcej ludzi grało. Jak to się kończyło?: " Drodzy gracze niestety nie dajemy sobie rady z serwerem, musimy go zamknąć. "

Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, ja to zrobiłem. Prawdopodobnie pod moim postem będzie 5 tyś hejtów xD

Nie, server nie jest na tydzień lub 2 tylko na dłużej....

Opublikowano

Poważne argumenty wytoczyłeś widzę.

A tak na marginesie podziwiam waszą maszynę. Ile płacicie za miesiąc? 7-10 tyś, patrząc po parametrach.

OVH oferuję nam maszynę dokładnie o 6x gorszych parametrach w cenie 2397,00PLN Netto ( dzierżawa miesięczna ).

Śmierdzi na kilometr powieścią Science Fiction w waszym wykonaniu. Ale cóż przy takiej maszynie i przepustowości łącza nie powinno być najmniejszego laga i problemów z serwerem, wszystko wyjdzie w praniu.

Dziękuję i pozdrawiam.

12412png_newnawr.png

;33

Opublikowano

Skąd masz taką pewność,wszystko może się zdarzyć,np.nie będziecie mieli dużej ilości graczy i nie będzie jak opłacić serwera.

Więc nie gwarantuj że postoi długo.Jeden tak planował to się zesrał między spodnie a kalesony. :P

Najpierw wystartujcie i wtedy możecie obiecywać że serwer postoi długo ^_^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...