Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Egzamin Gim(n/b)azjalny

Atomek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja napisałem ze dwa małe trójkąty mają identyczne kąty i boki. Powinno być dobrze, ale jeżeli nie to macie rozwiązanie jakie wypadło mi do głowy w autobusie:

R3B7aih.png

DObrze, teraz się módlmy o normalny klucz xD ;D

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ale zjebałem matmę ;/ wynik w ostatnim zadaniu podzieliłem przez 4;/ i wyszło 2 i pierwiastki z 17

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Ja się chyba załamię .____. Porażka :<

76561198009257917.png

"W heteroseksualnych parach, gdzie dziecko przychodzi na świat naturalnie, istnieje w głowach rodziców coś co można określić mianem swoistego "firewall". Czysta i bezwarunkowa miłość bez seksualnych podtekstów.. W przypadku par homoseksualnych i adopcji dzieci, dajmy dla przykładu - parę gejowską adoptującą córkę, mamy do czynienia z sytuacją gdzie dwóch mężczyzn zamieszkuje z "obcą kobietą", której nie chroni żadna biologiczna "blokada". Mężczyzni Ci przejawiają zainteresowanie ciałem dziewczynki, odczuwają pożądanie i chęć poeksperymentowania z kobiecym ciałem... Gwałt w takim przypadku jest tylko kwestią czasu."
Opublikowano

Ja porównałem te zwierze z żabą i bardziej mi na puaza wyszło :3 Wgl. miał lapy jak sie nie myle :P

76561198009257917.png

"W heteroseksualnych parach, gdzie dziecko przychodzi na świat naturalnie, istnieje w głowach rodziców coś co można określić mianem swoistego "firewall". Czysta i bezwarunkowa miłość bez seksualnych podtekstów.. W przypadku par homoseksualnych i adopcji dzieci, dajmy dla przykładu - parę gejowską adoptującą córkę, mamy do czynienia z sytuacją gdzie dwóch mężczyzn zamieszkuje z "obcą kobietą", której nie chroni żadna biologiczna "blokada". Mężczyzni Ci przejawiają zainteresowanie ciałem dziewczynki, odczuwają pożądanie i chęć poeksperymentowania z kobiecym ciałem... Gwałt w takim przypadku jest tylko kwestią czasu."
Opublikowano

szczerze to wole nie sprawdzać odpowiedzi choć po napisaniu byłem pewny że dobrze.. jednak teraz wątpie w to wszystko :mellow:

Opublikowano

Wziąłem płaza bo było napisane,że ma skrzela :)

a plebs z mojej klasy dał,że to ssaki xD

Opublikowano

Okurwa ludzie

mam 5 z matmy i bez problemu rozwiązuje równania czy inne wzory, jeśli tylko się ich nauczę (prawie na pamięć xD). Przy zadaniach tekstowych ja wysiadam. Nie umiem logicznie myśleć i na wszystko chcę magiczny wzór, nie zdziwię się jeśli będę miał 20%. Szacunek dla każdego kto rozwiązał 21 i 23. Ja podstawilem w 23 pod pole calkowite czyli

144 = 1/3Pp + 80

wyszlo mi dziwine bo Pp = 64/3

wiec pomnozylem przez 3

I Pp = 192 (zawsze sie uczylem ze trzeba sie pozbyc mianownika jesli nie da sie podzielic)

i teraz sobie zdaje sprawe co ja odjebalem xD

potem nie mialem pomyslu co z tym dalej zrobic zeby wyliczyc podstawe ostroslupa i krawędź boczną

albo to z dziewczynami (21)

jebnalem rownanie takie jak pisali

x = 8/10 y

x + 3 = y

ale co dalej z dwoma niewiadomymi mam zrobic to nie wiedzialem i nadal nie wiem

Z tym równaniem to robisz z podstawiania

Skoro x=8/10y to zapisujesz to jako 8/10y + 3 = y /-8/10y

3=2/10y /*5

y = 15

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...