Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź]World of Metin2

Emichu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W zapowiedzi można wnioskować, że będzie exp jak na PL. Prezentacja trochę uboga, gdyby było więcej info pewnie też więcej zainteresowanych by było. Jak dowiem się więcej na temat tego projektu to chyba zagram.

trakzsub.jpg
  • Odpowiedzi 186
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

1. jakie raty serwera ?
  2. jaki max lvl ?
  3. status do ilu punktow ?
  4. jak z bronmi i zbrojami ? (mile widziane jakies ss-y,i od ktorego lvl beda?)
  5. czy ktorys GM posluguje sie biegle jezykiem Polskim
  6. strona i forum beda dostepne w jezyku Polskim ?

Troche slaba prezentacja stylistycznie

1. Exp będzie 200%, reszta jak na globalu

2. Max lvl 105

3. do 90 jak na globalu

4. Zbroje i bronie będą normalnie. Stalki od 66+ (na +9 na 70 lvl), aqua zbrojki od 80+ (na +9 na 90 lvl), bronie epickie od 80+ (+9 na 92 lvl)

5. Tak, ja, w grze bede miala nick Karliah

6. Niestety nie, ale możecie pisac na forum po polsku w odpowiednim dziale jakbyscie czegos potrzebowali :)

Prezentacja nie byla robiona przezemnie, ja ją tłumaczyłam co zajeło mi troche czasu, a niestety nie znam się zbyt dobrze na forach aby to jakoś wyglądało :) ważne, że ma sens :D

5 kwietnia będzie dopiero beta?;/

a kiedy rusza oficjal ?

5 Kwietnia to już oficjal, bety nie będzie bo sami wszystko testujemy na test serwerze :)

Dla wszystkich którzy si pytają o system ulepszeń/handlarzy itd.

Nie podamy wam ss'ów handlarzy, powinniście sami je zobaczyć :) szczególnie, że to nie jest privek 4fun więc u handlarzy wszystko jest jak na globalach (nie ma co pokazywać)

Chcieliśmy zrobić serwer globalny, ale licencjii nie dostaliśmy, więc startujemy tak.

Jeszcze raz: większość rzeczy jest jak na globalach tylko ulepszone tak aby graczom żyło się lepiej

Jak chcecie więcej info to po prostu pytajcie, chętnie odpowiem :)

emiiq.png

Zapraszamy na World of Metin2 :3!

metin2.co.nz

Opublikowano

to jest jak global spójrzcie co na stronie pisze:

Metin2 © 2004 YMIR Entertainment, published by Fennex Games.

All other trademarks are the property of their respective owners.

Opublikowano

no to widze niezły hardzik :D

ale zagram :)

w grze będzie wszystko po angielsku?

trochę będzie lipa z misjami bo ja wgl nie umiem angielskiego ;/

Opublikowano

Jeszcze pomyślimy nad tym czy nie przetłumaczyć niektórych questów na inne języki, ale przed startem tego nie zrobimy. Niestety wszystko będzie po angielsku, ale myśle, że powinniście dać sobie rade :) Jak nie, zawsze możecie pisac na forum o pomoc, nawet po polsku :P

emiiq.png

metin2.co.nz

Opublikowano

Chętnie zagram jeżeli już niebawem koniec zamkniętej bety :)

Może i hard ale chcę wreszcie pograć na dłużej, a Nexa**** upadł i ciągle pada więc mam nadzieję, że tutaj będzie inaczej :)

PS Raty expa zwiększone, a drop i yang także? Chodzi mi głównie czy szybko wydropimy tego fmsa czy riba:)

photo261314.png

Opublikowano

Jeżeli ten serwer , jest zrobiony praktycznie identycznie jak Global , z niewielkimi zmianami , serwer niestety nie ma szans się wybić , było parę takich "Między narodowych" i większość padła z powodów małej ilości graczy, i jestem przekonany że będzie podobne tutaj. No ale nic powodzenia.

xD 

Opublikowano

misje będą wszystkie z PLA?

czy tylko niektóre?

Misje będą różne, niektóre mogą być te same co na PL, niektóre nowe a niektóre te same co na innych globalach, sami sie przekonacie. Ale nagrody powinny byc dobre :D

Chętnie zagram jeżeli już niebawem koniec zamkniętej bety :)

Może i hard ale chcę wreszcie pograć na dłużej, a Nexa**** upadł i ciągle pada więc mam nadzieję, że tutaj będzie inaczej :)

PS Raty expa zwiększone, a drop i yang także? Chodzi mi głównie czy szybko wydropimy tego fmsa czy riba:)

Nie ma u nas closed beta, serwer jeszcze nie wystartował, jedynie team ma dostep do gry aby samemu wszystko testować :)

Drop i yang są raczej większe niż na PL, bo wzorowaliśmy się na innym globalu który też niestety zaczął upadać a gdzie drop jest większy i lepszy (i nie ma buga z rękawicą z is i rękawicą z gry). W każdym razie drop ribów i fmsów nie powinien być taki zły, szczególnie gdy włączymy hunting hour (gdzie drop znacznie zwiększa się na 1 godzine, czyli taki mały surprise event od czasu do czasu :) )

emiiq.png

metin2.co.nz

Opublikowano

SZUKAM GILDII OGARNIETY GRACZ Z PL GRAM 6 LAT W METKA BD GRAL Prawdopodobnie WP/BODY/Dagger Piszcie na skype krystian65552 dawajcie do znajomych i tutaj na pw!

Opublikowano

Max 5 bonów?

Można wiedzieć jak wygląda bonowanie ?

Tak, jest max 5 bonów. Na bronie i zbroje do 40 lvla można używac zielonych dodań/zmianek, na inne itemy i bronie/zbroje na wyższy lvl już normalne. Do 5 bonu potrzebne jest to co na globalach, czyli marmur.

W 1szym poście napisałam, że wszystkie rzeczy z is będą dostępne w grze ze szkat bossów, eventów, questów itd. więc nie powinniście mieć z tym problemów

emiiq.png

metin2.co.nz

Opublikowano

w jaki sposob sie zdobywa bony 1-4 ? i 5bon

is bedzie dla Polakow dostepny poprzez kod sms,przelewy ?

tlumaczenie misji wystarczy dac na forum serwera

jak juz pisałam, te itemy będą dostępne ze szkat bossów, eventów i questów.

Na temat przelewu/sms dla polaków jeszcze nic nie wiem, IS nie będzie dostępne przez pierwsze 15 dni serwera, potem wszystko zostanie ogłoszone co do form płatności.

emiiq.png

metin2.co.nz

Opublikowano

nie trzeba byc wrozka zeby wywrozyc wielki upadek zaraz po wielkim otwarciu. zmianki i dodania w is, czytanie ku takie samo jak na globalu i cala reszta rzeczy tak samo, chyba wystarczy zeby odstraszyc wiekszosc. jezeli nie jest to global to po co na sile probowac z niego zrobic globala ? piszecie, ze trzeba wlozyc duzo czasu zeby byc dobrym, a z tego co widac w tym momencie to wystarczy wlozyc duzo pieniedzy

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

nie trzeba byc wrozka zeby wywrozyc wielki upadek zaraz po wielkim otwarciu. zmianki i dodania w is, czytanie ku takie samo jak na globalu i cala reszta rzeczy tak samo, chyba wystarczy zeby odstraszyc wiekszosc. jezeli nie jest to global to po co na sile probowac z niego zrobic globala ? piszecie, ze trzeba wlozyc duzo czasu zeby byc dobrym, a z tego co widac w tym momencie to wystarczy wlozyc duzo pieniedzy

to nie bedzie zupelnie jak global. Rzeczy w is będą też w grze, więc nie musisz wydawac kasy, wystarczy ze troszke sily w to włożysz :)

Pozatym nie znudzilo was juz to, że ludzie którzy wydają kase osiągają to co wy w 2 lata w 2 tygodnie? Właśnie dlstego my próbujey temu zapobiec, aby grało się fajnie bez względu na wszystko, a nie tylko jak wydasz majątek.

Ja się nie zdziwie jak wszysyc którzy teraz piszą, że serwer zaraz upadnie po jakimś czasie sami zaczną grać bo wszystkie serwery, globale i privy, polegają tylko na tym kto ile kasy wyda

emiiq.png

metin2.co.nz

Opublikowano

chodzi mi głownie o to, że nie bardzo zgadzamy się z tym co inne globale robią z graczy i chcemy zrobić coś nowego i innego. Mamy po prostu nadzieje, że to wyjdzie, bo według nas naprawde warto grać na serwie gdzie można grać na luzie bez wydawania kasy zamiast na serwie gdzie wszystko masz dostępne w sklepach i w ciągu 5 min robisz lvl 30 z pro eq +9. Po co?

emiiq.png

metin2.co.nz

Opublikowano

Widać, że projekt Lea ujrzał światło dzienne.

Jeśli dopniecie wszystko na ostatni guzik, to kto wie, może nawet będzie więcej graczy, niż na Globalach?

Powodzenia.

Opublikowano

A pomyślcie jaką kase na tym zbiją hehe ;) Nie widziałem innego serwera prywatnego tak bardzo ustawionego pod IS, bo global to max pod IS, a ten serwer wiele od globala nie odstaje pod tym względem.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Ja tam nie co wy pieprzycie.. przecież zmianki itp będa możliwe do zdobycia w grze (łatwiej niż na PL'u) więc o co chodzi? Ja oczywiście wejdę ale jeśli będzie sporo graczy bo jak będzie 400graczy to nie ma co:P Musi być minimum 1.5k + jak na takie raty itp :)

photo261314.png

Opublikowano

A pomyślcie jaką kase na tym zbiją hehe ;) Nie widziałem innego serwera prywatnego tak bardzo ustawionego pod IS, bo global to max pod IS, a ten serwer wiele od globala nie odstaje pod tym względem.

jakbyś przeczytał prezentacje to byś widział, że jest zupełnie odwrotnie :)

Prosze Was, czytajcie ze zrozumieniem :)

pytanko:

jak tu się będzie robić bojowca/militara ? tak samo jak na PL?

Co do koni będzie troche inaczej niż na serwerach GF.

Na bojowca będzie potrzeba 50 łuczników, nie 100, a czas między misjami konnymi zostanie zredukowany, więc nie będziecie musieli czekać 24h aby podnieść lvl konia :)

emiiq.png

metin2.co.nz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...