Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wersja.  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz abym przeszed? na wersj? serwera 1.5 oraz usun?? spoutcrafta?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie będę tu cytował pytań które mi zadano a kto je zadawał będzie wiedział o co chodzi.

Nie, nie będzie beta testów nigdzie o tym nie pisałem więc nie wiem skąd taki pomysł.

Dla mnie nie jest priorytetem start serwera tylko dopracowanie go na ostatni guzik, sam widziałem mnóstwo zapowiedzi które nijak miały się do tego co było potem albo serwery te nawet nie wyszły z fazy projektu.

Siedzę naprawdę kupę czasu już nad moim serwerem i nie chce niewypału. W oczekiwaniu na start możecie przecież poczytać książkę, pouczyć się czy zrobić coś innego pożytecznego.

PvP poza miastami będzie wszędzie. Waluty nie będę też zmieniał bo jest taka jak w ALO czyli Yurudo. Nie nie wiemy kiedy jest dokładny start bo co jeśli np. złamie mi się noga albo coś gorszego?

Pozdrawiam i czekam na dalsze pytania jeśli takowe zaistnieją.

• Odpowiedzi 876
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Up

KOKSZ zgłosiłem Cię, już proszony byłeś o nie nabijanie postów jednak nie potraktowałeś tego poważnie...

A co do tematu, czy można było by prosić o screena z siedziby Wodników?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Czemu ludzie wybierają w ankiecie klasy premium jak nawet nie wiedzą czy będą je posiadali...

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Wgrany jest Smart Moving?

@up

mówienie że się kogoś zgłosiło to typowe nabijanie postów -.-

Opublikowano

@Up

KOKSZ zgłosiłem Cię, już proszony byłeś o nie nabijanie postów jednak nie potraktowałeś tego poważnie...

A co do tematu, czy można było by prosić o screena z siedziby Wodników?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Czemu ludzie wybierają w ankiecie klasy premium jak nawet nie wiedzą czy będą je posiadali...

Prosić można ale nie dostaniesz :) W siedzibach nie będzie nic ciekawego, a przynajmniej na razie bo później wprowadzę questy jednak nie takie typu zabij 10 świń bo mi się mięso skończyło tylko rozwinięte rozmowy z kilkoma wariantami za pomocą GUI. Na tą chwilę będa tam może 2,3 npcki które nic nie robią.

@UP

Czy gdzieś jest informacja o tym w prezentacji? Nie więc niczego takiego nie będzie.

Opublikowano

Start w tym tygodniu oznacza że serwer wystartuje do niedzieli?

Opublikowano

1 Nie nabijam postów bo po kij

2 Ciągle spamie ponieważ chce żeby każdy widział ten temat ponieważ dużo ludzi czyta tylko tematy oznaczone ze jest ,gorący, i tyle a jak chcesz to pisz skargi mi to wisi

Opublikowano

Po co się unosisz ? Jeżeli serwer będzie dobry to sam sobie reklamę zrobi więc takie odświeżanie nie jest potrzebne.

Rybeusz nam pomysły z Overlandu podpierdalasz (żarcik oczywiście :P). Cóż z dnia na dzień coraz bardziej mi się podoba ta zapowiedź. Co z tego wyniknie ? Się okaże...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@up

Overland nie ma szans na przetrwanie, bo już niedługo powstanie The Elder Scrolls Online i Neverwinter Nights 3

Opublikowano

Równie dobrze można tak powiedzieć o każdej inne grze RPG. Że tak powiem każdy co innego lubi. Skoro taka jest Twoja opinia to nie pozostaje mi nic innego jak ją uszanować. A czas pokaże :)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Dorzucam świeżą porcję screenów. Niestety ale screen z handlu w pierwszy moim poście jest nieaktualny, musiałem zmienić plugin na handlowanie z NPC ponieważ tamten był zbugowany, jednak gdy tylko jego autor to naprawi zmienię z obecnego na tamten. Różnica będzie niewielka ponieważ dalej będzie się handlowało z NPC jednak nie będzie wyświetlało ceny po najechaniu na przedmiot tylko będzie trzeba kliknąć prawym i wyświetli nam cenę na czacie. Ekonomia będzie w przypadku niektórych NPC taka jak realna, czyli NPC nie ma nieskończonych zapasów ani pieniędzy, jak wszystko wykupicie z NPC to będzie trzeba poczekać na nową dostawę no chyba że gracze będą sprzedawali NPC swoje przedmioty.

Oto screeny:

-----

Sklep elektryczny

-----

20130321204243.png

-----

Sklep z pieczonym mięsem, imię chyba wszystkim znane :)

-----

20130321204220.png

-----

Sklep alchemiczny.

-----

20130321204153.png

-----

Drwal i jego zapasy na sprzedaż.

-----

20130321204230.png

-----

Sprzedawca melonów i dyń.

-----

20130321204144.png

-----

Kowal i jego pracownia.

-----

20130321204208.png

-----

Piekielny sklepik umieszczony głęboko pod ziemią.

Netheru nie ma ponieważ Władcy Ciemności zamknęli do niego wrota.

-----

20130321210048.png

-----

Na koniec zakładka "Podstawowe" z GUI.

-----

20130321210103.png

Opublikowano

A ja tam czekam na serwer. Zagram sobie Kung-Fu master, Masterful hand :D

@Edit

Czemu pan Maurycy jest kowalem? Nie lepiej jak z SAO Lizbeth? :D Wiem, że nie z ALO, ale bardziej takie z anime :D

Opublikowano

Serwer nie wystartował jeszcze, a cuboidy to podstawowa rzecz. Gdy skończy mapę, to pewnie zrobi, jeżeli nie zrobił :)

Opublikowano

Po prostu chciałem mieć pewność że nie popełnisz tego banalnego (jednak bardzo poważnego) błędu

//Edit

Surowce będą wydobywane na surowcowej, jeśli dobrze rozumiem? Bo gracze w kilka dni rozwalą 2000 x 2000

Opublikowano

Mi też, ale jeśli gracze mają do dyspozycji tylko 2000 x 2000 to mapa szybko zostanie griefnięta.. Niech będzie surowcowa.

Opublikowano

Ale no jak se wyobrażacie? Będziemy robić siedziby na surowcowej? Może będą gotowe siedziby? Lub miejsca na nie? Ale wtedy jak by były możliwe ataki.

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...