Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wersja.  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz abym przeszed? na wersj? serwera 1.5 oraz usun?? spoutcrafta?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm... nie wiem co wybrac czy Impetum czy Sagittante.Jak myslicie?W luku jestem w miare dobry.W walce wrecz tez.I trzeba tez na serwer jakies textury ladne.Ja proponuje Mise :)

Polecam gorąco tego texture packa. Co do postaci to musisz się mocno zastanowić, rasę można wybrać tylko raz a zmieniając klasę danej rasy tracisz calkowicie lvl :)

http://www.minecraftforum.net/topic/345738-32x-15-derivation-rpg-v52-15-ready/

• Odpowiedzi 876
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ja pier. server sie zapowiada Super. Boskie SS, Boskie Klasy, Super napewno zagram

1365336413-U179206.png

1365336413-U179206.png

|Grafik|Let´sPlayerowiec|Administrator PCM PVP|Administrator Rzeznia SV+FR|

Aktualnie Na mchc.pl (O.n.l.i.n.e)

Opublikowano

Zobaczymy jak to będzie wyglądało, z oceną się powstrzymam, bo widziałem wiele miodnych zapowiedzi, a serwer był kicha. Mam nadzieje, że w tym przypadku będzie inaczej i życzę Ci powodzenia :)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Zobaczymy jak to będzie wyglądało, z oceną się powstrzymam, bo widziałem wiele miodnych zapowiedzi, a serwer był kicha. Mam nadzieje, że w tym przypadku będzie inaczej i życzę Ci powodzenia :)

Dziękuję za neutralną opinię, takie najbardziej motywują do pracy :)

Opublikowano

Ja zagram Impetum. Po przeczytaniu wydaje się być jak dla mnie idealną klasą ;d

Czekamy na serwer ^^

Opublikowano

Mozesz zrobic informacje o przedmionatch jak najedzie sie na nie myszka np. najeżdżasz myszko na mieć pokazuje jakie zadaje obrażenia i jakie posiada bonusy(jak sa ale nie enchanty tylko przez ciebie zrobione) a na zbroje to pokazuje jaka ma obronę

Z tego co czytałem klasa premium to jedna z słabszych na pewno gorsza od Impentuim, Protectione, Sagittante i Veloxcultri

Myślałem o tym żeby dodać opisy przedmiotów ale doszedłem do wniosku że to nie ma sensu.

Klasy premium wcale nie są takie złe, szczególnie Kungfu Master, z ręki wali na początku tyle ile z żelaznego miecza się zadaje obrażeń, to dlatego że ręki nie można wyenchantować więc musi to jakoś nadrabiać :) Bounty Hunter też złą klasą nie jest, może wystrzelić granat, i to dosłownie, tnt które wyrzuca zachowuje się jak granat, odbija się od ścian itp, wybucha po 3 sek.

Opublikowano

Nie moge sie doczekac kiedy serwer wystartuje :D Mam już pomysł na wioske swoją.Będzie to wioska obronna zbudowana z obsydianu mająca różne pułapki oraz fose z lawy :)

tylko szkoda że będzie ograniczenie mapy :( Chociaż zwiekszyć to do ok. 7000-8000 kratek :)

xxx

Opublikowano

@Up podobnie jak w SV+frakcje czy mi sie wydaje? ^_^ I oto właśnie chodzi. Żeby walczyć o tereny dla wioski/bractw aha czy dodasz że będzie można jakoś napadać na wioski? xD

I czy będzie Nether i The end? :P

xxx

Opublikowano

@Up podobnie jak w SV+frakcje czy mi sie wydaje? ^_^ I oto właśnie chodzi. Żeby walczyć o tereny dla wioski/bractw aha czy dodasz że będzie można jakoś napadać na wioski? xD

I czy będzie Nether i The end? :P

W wioskach i miastach ( nie bractwach ) będzie pvp ale nie będzie można niszczyć niczego, a tereny bractw to takie zasady jak w factions.

Nie będzie netheru, itemy z niego będzie można kupić w specjalnym piekielnym sklepiku na Wyspie Świata, Władcy Ciemności nikogo nie dopuszczają do swojego królestwa, jednak w świecie wojen na środku mapy jest piekielna przepaść z której od czasu do czasu wydostają się żądni krwi Książęta Ciemności. The End natomiast opanował smok który skutecznie zablokował portal do jego królestwa, jego słudzy jednak cały czas mogą przemieszczać się między światem realnym a końcowym w konsekwencji czego świat jest ciągle zagrożony. Ratować go możecie tylko wy!

Opublikowano

ZAJEBISTY SERWER, JAK MARZENIE <3. Czekam tylko na start. Wiedziałam, że to z SAO, kufa wiedziałam, też mieliśmy taki pomysł ze znajomym, może nie do końca taki, trochę inny, bo bardziej połączenie i SAO i ALF + db, ale niestety funduszy na to nie ma. :3.

czeeekam na start *-*

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

To chyba będzie teren frakcji(plugin factions) bo tam można walczyć na terenie frakcji jak nie to powinno być wyłączone pvp w wioskach i miastach

Lepszy mam pomysł na wioski

Wioska:

- Aby założyć wioskę musisz zapłacić dla króla 1000 waluty świata ALfheim

- Wielkość wioski 50x50 kratek

- Aby awansować wioskę na osadę potrzebujemy:

- Ratusz, sklep, 1 farma, więżenie z 2 celami albo i więcej, 10 zamieszkanych domów, zapłata dla króla 1000 waluty świata ALfheim i 64 sztuk pszenicy

Osada:

- Wielkość osada 100x100 kratek

- Właściciel osady może awansować mieszkańca na strażnika

- Aby awansować osadę na miasteczko potrzebujemy:

- Mury ochronę grubość murów 3 kratki, 5 farm, więżenie z 5 celami albo i więcej, 20 zamieszkanych domów, 1 strażnika, zapłata dla króla 2000 waluty świata ALfheim, 128 sztuk pszenicy, 64 drewna(nie desek), 64 bruku(nie kamienia)

Miasteczko:

- Wielkość miasteczka 150x150 kratek

- Właściciel miasteczka może awansować 3 mieszkańców na strażników

- Aby awansować miasteczko na miasto potrzebujemy:

- Mury ochronę grubość murów 5 kratki, 10 farm,więżenie z 10 celami albo i więcej, 30 zamieszkanych domów, 3 strażnika, zapłata dla króla 3500 waluty świata ALfheim, 256 sztuk pszenicy, 128 drewna(nie desek), 128 bruku(nie kamienia), 64 sztuki białej i czarnej wełny razem 128

Miato:

Wielkość miasta 250x250

- Właściciel miasteczka może awansować 5 mieszkańców na strażników

Wyłączone pvp na tych rejonach

Osoba która ma w danym osadzie/miasteczku/mieście strażnika może tam walczyć i zamykać osoby w więzieniu które są na danym rejonie

To tylko wzór można zmienić

Opublikowano

To chyba będzie teren frakcji(plugin factions) bo tam można walczyć na terenie frakcji jak nie to powinno być wyłączone pvp w wioskach i miastach

Lepszy mam pomysł na wioski

Wioska:

- Aby założyć wioskę musisz zapłacić dla króla 1000 waluty świata ALfheim

- Wielkość wioski 50x50 kratek

- Aby awansować wioskę na osadę potrzebujemy:

- Ratusz, sklep, 1 farma, więżenie z 2 celami albo i więcej, 10 zamieszkanych domów, zapłata dla króla 1000 waluty świata ALfheim i 64 sztuk pszenicy

Osada:

- Wielkość osada 100x100 kratek

- Właściciel osady może awansować mieszkańca na strażnika

- Aby awansować osadę na miasteczko potrzebujemy:

- Mury ochronę grubość murów 3 kratki, 5 farm, więżenie z 5 celami albo i więcej, 20 zamieszkanych domów, 1 strażnika, zapłata dla króla 2000 waluty świata ALfheim, 128 sztuk pszenicy, 64 drewna(nie desek), 64 bruku(nie kamienia)

Miasteczko:

- Wielkość miasteczka 150x150 kratek

- Właściciel miasteczka może awansować 3 mieszkańców na strażników

- Aby awansować miasteczko na miasto potrzebujemy:

- Mury ochronę grubość murów 5 kratki, 10 farm,więżenie z 10 celami albo i więcej, 30 zamieszkanych domów, 3 strażnika, zapłata dla króla 3500 waluty świata ALfheim, 256 sztuk pszenicy, 128 drewna(nie desek), 128 bruku(nie kamienia), 64 sztuki białej i czarnej wełny razem 128

Miato:

Wielkość miasta 250x250

- Właściciel miasteczka może awansować 5 mieszkańców na strażników

Wyłączone pvp na tych rejonach

Osoba która ma w danym osadzie/miasteczku/mieście strażnika może tam walczyć i zamykać osoby w więzieniu które są na danym rejonie

To tylko wzór można zmienić

Powiem Ci właściwie że coś podobnego mi w głowie leżało od dawna, przed startem muszę jeszcze zrobić parę tabelek informujących co i jak. Miasta i wioski to będą cuboidy ale pvp na nich będzie, tak że wróg może napaść jak nie mamy zabezpieczonego terenu :)

Cena założenia wioski to 10000 Yurudo jednak może się to zmienić by wydaje mi się że za łatwo wam będzie uzbierać tą kwotę ;)

Dziękuję za takie szczegółowe rozpisanie, na pewno tym się tym posłużę przy tworzeniu wzoru.

Opublikowano

A zrobisz tak ze osoba która ma osadę/miasteczko/miasto może nadać mieszkańcowi range strażnik i strażnik będzie mógł zamykać osoby do wiezienia na dany czas na rejonie właściciela który dał mu tą range

Opublikowano

A zrobisz tak ze osoba która ma osadę/miasteczko/miasto może nadać mieszkańcowi range strażnik i strażnik będzie mógł zamykać osoby do wiezienia na dany czas na rejonie właściciela który dał mu tą range

Jest to możliwe tylko po co takie więzienie?

Opublikowano

Jak dla mnie skopionwane z meuma(meumcraft)było dakładnie coś w tym stylu no ale mniejsza meum upadł a to naprawde ożywi grę trzeymam kciuki by serwer wypalił

Opublikowano

Nie grałem a nie słyszałem o serwerze meumcraft na dużo serwera jest wiezienie

Jest to możliwe tylko po co takie więzienie?

Strażnik by karał za małe wykroczenia np. złodziejstwo albo coś innego ustalić za co ile czasu spędza się na serwerze ale trzeba być online np. dana osba zostanie zamknieta na 5min to liczy się ten czas co jest na serwerze a nie sobie wyjdzie za 5 min wróci

Opublikowano

Nie grałem a nie słyszałem o serwerze meumcraft na dużo serwera jest wiezienie

Strażnik by karał za małe wykroczenia np. złodziejstwo albo coś innego ustalić za co ile czasu spędza się na serwerze ale trzeba być online np. dana osba zostanie zamknieta na 5min to liczy się ten czas co jest na serwerze a nie sobie wyjdzie za 5 min wróci

Właściwie to dobry pomysł, jednak do startu z tym raczej się nie wyrobię więc jak coś to kilka dni po tym wprowadziłbym takie coś, zresztą wątpię by po 1 czy 2 dniach ktoś wioche kupował xD Właściciel wioski dostawałby specjalny dział w GUI niewidoczny dla normalnych graczy i tam miałby opcje z tym wszystkich związane.

Opublikowano

A masz już przybliżony czas startu np. w piątek 22 marze

Tez wątpię ze ktoś by miał osadę pewnie gdzie bo 2-4 tygodniach gry

Opublikowano

A masz już przybliżony czas startu np. w piątek 22 marze

Tez wątpię ze ktoś by miał osadę pewnie gdzie bo 2-4 tygodniach gry

Napisałem że w przeciągu tygodnia i tego będę starał się trzymać, nie podaję dokładnej daty bo nie chce później sytuacji że coś mi się np stanie i nie będę mógł wystartować a gracze będą zawiedzeni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...