Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapowiedź - MMORPG 2D przez przeglądarkę!

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 257
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam! Oczywiście gra zapowiada się ciekawie. Jest szansa również dołączyć? Ponieważ wymaga ona kluczyka do grania. :)

Gdy zostaną rozpoczęte testy otrzymasz klucz. Zostaną one wysłane do osób, które polubiły fanpage lub zarejestrowały się na naszym forum.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, projekt dość ciekawy widać tutaj troche wspólnoty z margo więc powinno wyjść na dobrą grę, gdy projekt dojdzie do gotowca to z chęcią zagram ale jest pytanie czy projekt jeszcze żyje?

Opublikowano

osoby pytaja sie o prywatny serwer do margo. To jest wlasnie cos takiego, w dodatku ma wiecej mozliwosci niz wykupiony priv na 4K sl od thinkera

osoby pytaja sie o prywatny serwer do margo. To jest wlasnie cos takiego, w dodatku ma wiecej mozliwosci niz wykupiony priv na 4K sl od thinkera

Sprecyzuj swoją wypowiedź.

Opublikowano

W czasie późniejszych betatestów będzie można tworzyć prywatne serwery, a te, o największej popularności lub ciekawym klimacie będą kontynuowane po ukończeniu testów. Dodatkowo na późniejszym etapie można będzie wykupić prywatny serwer, jednak nie będzie pozwalał on na większą swobodę w zarządzaniu niż te w margo. Dodatkowo osoby na nim grające nie będą musiały nic płacić. (tylko właściciel(e) za utrzymanie).

Co więcej bractwa będą miały możliwość zajmowania i tworzenia lokacji. Mechanika tego rozwiązania jest zbyt złożona, żeby przedstawić ją w tym poście.

Opublikowano

Zarobek tylko jeśli główna gra również będzie. W dodatku z tej opcji będą mogły skorzystać tylko serwery fabularne, a nie masówki z x10 exp itp.

Własna stronka i klient w ograniczonym zakresie. Ew. jest możliwość stworzenia własnego klienta i skorzystanie z API serwera.

Opublikowano

foxbond, mam pytanie (niedawno zauważyłem ten temat) jak mogłoby ci się pomóc? Jedyne w czym robiłem grę to 001 Engine (coś jak RPG Maker), ale skrypty wszędzie buduje się podobnie (chyba). Może mógłbym jakoś pomóc bądź to przy skryptach, bądź to przy grafice. Właśnie, co do grafiki, mam znajomego który jest dobry w te klocki, i potrafi zrobić coś niesamowitego. Tylko nie wiem czy znajdzie czas.

Opublikowano

ale skrypty wszędzie buduje się podobnie (chyba)

Wszystko zależy od silnika, a ten jest autorski.

bądź to przy grafice. Właśnie, co do grafiki, mam znajomego który jest dobry w te klocki, i potrafi zrobić coś niesamowitego.

Zapraszam na forum, http://forum.danarroth.com/ tam będą mogły wypowiedzieć się również pozostałe osoby z zespołu.

Opublikowano

Projekt nieco ożył, skończyłem kilka pobocznych projektów.

M.in. ostatnio doszedł chat, obsługujący bbcode, tagowanie, prywatne wiadomości, chat roomy oraz komendy (głównie dla modów)

f8Ph70m.png

(powyższy obrazek przedstawia bbcode)

Jakiś mod mnie nieźle ztrollował przenosząc mój temat. Zniknął on m.in. z tematów napisanych przeze mnie (lista na profilu) ^^ Dopiero szukajka mi pomogła.

Opublikowano

tak tylko powiem:

Przypomnę wam o "projekcie" node.js (dla niewtajemniczonych = JavaScript po stronie servera)

Gdybyś robił desktopową wersje warto to wykorzystać, gdyż Node.JS >Ma "Opcję" WebSocket'ów<

Poza tym mógłbyś upublicznić statystyki i ogólnie takie "informacje typu np. waluta, statystyki, obciążenie czy coś" za pomocą WebSocketów / MySQL (wtedy Człeki mogły by robić różne aplikacje i takie tam do twojej gry)

Opublikowano

Serwer posiada rozbudowane API, jednak aby uzyskać odpowiedź należy posiadać authKey-a

API będzie w pewnym stopniu udostępnione

//

Spora liczba wszelkiego rodzaju statystyk będzie dostępna na stronie głównej więc nie ma potrzeby pisać nadmiarowego kodu, aby każdy mógł 'gdzieś' pobierać te statystyki.

////

Desktopowy klient na będzie napisany w C# lub c++

Opublikowano

@up po co ci teraz konto jak beta wystartuje np. za rok ? W rok to ty o tej grze zapomnisz ;/

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

~Foxbond - mógłbym "przyłączyć się do projektu" i pomóc ci w WebMaster'ce (ta strona główna - fe!

~Foxbond rozwiń spoiler

PS: Dlaczego nie używasz HTML5??? <!DOCTYPE html>

Prostsze, i więcej funkcji oferuje.

PSx2: Jak rozumiem strona jest "statyczna"? [wszystkie informacje i wiadomości są pisane w HTML?]

contentScript.js
static.dreamsadnetwork.com/chromeapp/js
GET
(FAILED)
Pending
inject.js:5
Script

ga.js
www.google-analytics.com
GET
(FAILED)
Pending 

Opublikowano

Mi wystarcza "html", css, js. To co wprowadza HTML5 można spokojnie zrobić z wykorzystaniem wymienionych języków. Np. walidacja formularzy. Po co mam to pisać w html5 skoro i tak muszę użyć js do ajax-a.

Dodatkowe bajery jak article, header, footer itd. mogą pomóc jedynie w kwestii pozycjonowania, które na razie mnie nie interesuje.

Strona nie jest statyczna. Owszem, nie ma panelu admina (dodawanie newsów itp.), ale wszystko działa na fw z systemem szablonów. Umożliwi to szybkie dodanie pożądanej funkcjonalności gdy zajdzie potrzeba.

Zmiana designu strony głównej ma niski priorytet, gdyż nie ma wpływu na grę. Nie będę się tym zajmować. Jeśli ty chciałbyś ją wykonać zapraszam na nasze forum.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mam na imię Damian i interesuję się informatyką o profilu technik programista.

W wolnym czasie uczę się pisać gry via/www, strony, skrypty (głownie związane z web designem) oraz rozpoczynam zabawę jako grafik.

interesuje mnie gra na waszej grze (przypuszczam, że w 70% wzorowanej na popularnej grze Margonem).

- Zarejestrowany Na Forum.

- Polubiłem Fan Page.

- Jeśli trzeba będzie to udzielę kontaktu poprzez wiadomość e-mail.

Pozdrawiam i życzę sukcesów.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Położenie ekwipunku , czatu i reszty jak w Margonem ale te instancje , walki gildi , inwazje to jak Margonem 5 , który nigdy nie wyjdzie :P Gra mi się bardzo podoba , polubiłem fanpage i czekam , może będę starał się o wcześniejszy dostęp :D

1377531174-U173186.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...