Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapowiedź - MMORPG 2D przez przeglądarkę!

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 257
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wstępna alpha miała być dostępna 30 marca, a było to związane z forumowym konkursem. Konkurs został odwołany tak więc nie było potrzeby publikacji baaardzo niedopracowanej wersji. Praca nad tym silnikiem to praca na dwa etaty, a ja mam naprawdę dużo innych obowiązków.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam widzę ,że gra zapowiada się ciekawie :3..

Jak każdy z obecnych w tym temacie chciałbym dostać Beta-Keya ;ss

Nie wiem czy to coś da ale polubiłem FanPage'a

Opublikowano

Siemka jestem mało obłapanym grafikiem i informatykiem, ale mogę ci pomóc z tworzeniem questów itp. Mogę się zaoferować do pomocy przy fabule i (o ile będzie) do pilnowania forum danej gry ;) Jakbyś potrzebował takowej pomocy pisz na PW to się dogadamy mi nie zależy na kasie czy na odnośnikach do stronek :-) Chce po prostu pomóc przy stworzeniu gry która nie będzie jakimś tanim szmatławcem ;)

Przy okazji bym prosił o Beta Key aby sprawdzić jak działa gra z góry dzięki ;)

Na razie cisza...

Opublikowano

Chciałbym przypomnieć, że tworząc clienta musicie się liczyć z tym, że jeszcze w tym samym tygodniu będzie bot do tej gry, i połowa graczy będzie na to nażekała. Co do gry na www. To bd ciężej ale owe i tak powstaną. Czy zamieżacie jakieś zabezpieczenia przed botami zrobić. 2 pytanie, jak chcesz zabezpieczyć stronę\hosting przed atakami ddos?

Opublikowano

No tak, na pewno powiem ci w jaki sposób rozpoznaję boty...

Gry tego typu są samoistnym DDoS-em dla serwera...

I jeszcze taka ciekawostka: margo jest na rynku od n lat i jakoś nie słyszałem o olbrzymiej ilości botów, które rujnują grę.

EDIT:

moi gracze nie

nażekała

Oni mogę co najwyżej narzekać.

Opublikowano

Be prepared...

Po 24 na fanpage jak i stronie głównej ukaże się nakręcony przez nas trailer (zwiastun) do gry :D

A mógłbyś coś z gry ?

Do Admina/Moderatora Tak się staram zdejmiecie mi parę procent ?

Opublikowano

@Bialy_Wilk

No przecież to normalny zwiastun jest - na filmie nawet 100D ,a w grze 3D.

Co do filmu - według mnie z takim myśleniem by nagrać film zamiast zrobić film przy pomocy tego co mamy czyli gry 2D to zrobiłeś takie coś.

Jak dla mnie film 1/10

@foxbond`

Ja nie hejtuję osób nagrywających ,a bardziej ciebie bo film nie pokazuje nic z gry ,ani nie zachęca do grania w nią. Ja bym rzekł ,że nawet odpycha.

Znajdź mi 2 taki zwiastun gry gdzie masz pokazany normalny świat zamiast świata ,który jest w grze.

Opublikowano

Grupa osób nagrywająca ten trailer leje ciepłym moczem na anonimowe hejty.

Pozdrawiam (również w ich imieniu)

@UP

ten filmik nie mial na celu promowanie gry, byl zrobiony 4fun.

W sumie to zastanawiam sie jak mozna zrobic

ciekawy filmik z gry dwa-D

Moze jakbym tworzyl cos na unreal engine czy cryengine to zwiastun nakrecony w grze bylby ciekawy...

W sumie hejty mnie tez nie ruszaja, aczkolwiek staram sie ustosunkowac do wszystkich opinii.

cholerna aktualizacja androida, klawisz 'dwa' mi nie dziala...

Opublikowano

Jeszcze te samochody :D Nie ma to jak odwzorowanie gry :D Wprowadzasz pojazdy do gry :D Jak tak to zagram xD. To był oczywiście żart, a projekt jak i osoby na tym filmiku uważam za żałosne. Tak jak i ty foxbond` w tych okularkach wyglądasz jak niedorobiony krasnoludek.

Opublikowano

Trailer gry pomógł mi w zrozumieniu mechaniki gry, oraz tego jak wyglądać będzie świat gry.

Grafika jest nieziemska, jeszcze te modele, te tekstury - wszystko wygląda jak w prawdziwym świecie! Czuję że gra odniesie sukces, i będzie najlepiej sprzedającą się grą 2013.

A najciekawsze jest to - że autorzy potrafią zrobić grę 3D (albo nawet 6D!) w grze 2D w przeglądarce! Grocepcja!

A tak na serio:

Ten "trailer" to raczej filmik, który miał według mnie pokazać jak grupa osób która to nagrywała - potrafi biegać, lub położyć się na ziemi.

Moglibyście się chociaż troszkę postarać, i połączyć te klipy z klipami z gry, żeby pokazywało grę.

Opublikowano

Trailer gry pomógł mi w zrozumieniu mechaniki gry, oraz tego jak wyglądać będzie świat gry.

Grafika jest nieziemska, jeszcze te modele, te tekstury - wszystko wygląda jak w prawdziwym świecie! Czuję że gra odniesie sukces, i będzie najlepiej sprzedającą się grą 2013.
A najciekawsze jest to - że autorzy potrafią zrobić grę 3D (albo nawet 6D!) w grze 2D w przeglądarce! Grocepcja!
A tak na serio:
Ten "trailer" to raczej filmik, który miał według mnie pokazać jak grupa osób która to nagrywała - potrafi biegać, lub położyć się na ziemi.
Moglibyście się chociaż troszkę postarać, i połączyć te klipy z klipami z gry, żeby pokazywało grę.

Jedyny normalny komentarz, no cuż, jakie forum tacy użytkownicy (albo na odwrót).

Tak jak i ty foxbond` w tych okularkach wyglądasz jak niedorobiony krasnoludek.

Pokaż mi gdzie ja jestem. No chyba, że wykraczasz poza trailer...

btw. niezły krasnoludek co ma 1,80.

Jakiś filmik z gry również się niedługo pojawi, tylko po prostu nie wiem co można pokazywać bez walk. jak może ktoś nie zauważył, jestem na danarroth stratny dlatego jednocześnie pracuję przy sklepie internetowym. Jeśli mi zostaje godzina wolnego wieczorem to bez urazy, wolę sobie kotki pooglądać niż znów pisać kod.

P.S. Samochody w fantasy? Świetny pomysł! Chcesz samochód ślij SMS na nr xxxx...

@DOWN

małpa down? pasuje!

No właśnie zrozumiałem. Wypowiedź kolegi była sensowna, bez jakiś zbędnych wyzwisk.

No i czekam na odpowiedź, gdzie żeś ty mnie widział na tym filmiku.

Opublikowano

" Jedyny normalny komentarz, no cuż, jakie forum tacy użytkownicy (albo na odwrót). "

Chyba nie zrozumiałeś sarkazmu krasnoludku..

@EDIT

A czy to ja pisałem, że cię widziałem na filmiku? Ja cię nie widziałem, i szczerze? - DOBRZE MI Z TYM.. :)

"małpa down? pasuje!"

Chciałeś mnie w tym momencie obrazić czy jak? Jaki był cel tej twojej 'wypowiedzi'?
No chyba, że nie zrozumiałem twojego świetnego kawału..w takim razie czekam na oświecenie mnie.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...