Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[vSro] ARDEBRAN™ - Old School na dłużej! ;-)

ARDEBRAN™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie!

fdEcd.jpg

Mamy dziś do zaprezentowania nowy serwer w stylu Old School.

Serwer głównie tworzony jest pod Polskich graczy Silkroad Online.

Jest to typowy serwer Old School, czyli:

- Cap 80

- Exp / SP rate - x 5

- Part Exp / SP rate - x 7

- Alchemy - x 1

- Job profit - x 2

- Job price - x 5

- Drop rate - x 3

- Gold rate - x 3

EURO / CHINA

Cap 80, dlaczego? Odpowiedź jest prosta - najlepsze czasy Silkroad Online, oraz ta niezapomniana atmosfera gry jaka w tamtym czasie panowała.

Co więcej, jedna forteca (Hotan Fortress), brak magic pop'a, itemy Seal Of Sun wypadają z normalnych potworów, nie musimy bawić się w robienie zbędnych 100 questów jak to ma miejsce na innych serwerach. Celem tak niskich rat gold/drop jest uniknięcie na serwerze tak wysokich cen, np.: za elixir weapon nie będziemy musieli płacić 5 000 000 Gold'a, tylko zapłacimy około 100 000 Gold'a. Exp / SP rate też jest niskie, aby nie było kolejnego serwera na którym w 2 dni osiągamy maksymalny poziom i kończymy grę, tym razem będziemy musieli się trochę z tym pomęczyć ( albo zrobi to za nas odpowiedni program, nasz oddany przyjaciel na dobre i na złe, którego możemy beztrosko używać na serwerze :-) ). Kolejnym aspektem jest omówienie rat job'a, których głównym celem jest przyciągnięcie graczy do job'a.

Ceny silków przewidujemy na około 1€ - 100 silków, czyli wychodzi nam około 4PLN - 100 silków, co wydaje się być śmieszną ceną w porównaniu do tego co za tę cenę oferuje konkurencja ;-)

Ponadto mamy do dyspozycji wiele metod płatności, PayPal, SMS, zwykły przelew, płatność kartą, PaySafe Card, itd.

Planowane są różne, liczne promocje związane z zakupem silków.

Koszty itemów z IM nie różnią się praktycznie niczym od tych z iSRO, czyli np.: za avatar dress zapłacimy 130 silków, zatem troszkę więcej niż 4PLN.

Co do ekipy serwera, składa się Ona z wieloletnich graczy Silkroad Online, każdy z nas ma duże doświadczenie w grze oraz w tworzeniu i prowadzeniu serwera oraz naszym głównym celem jest zapewnienie Wam miłej atmosfery na serwerze jak i pomaganie nawet w najmniejszym problemie.

GM'owie będą używać Języka Polskiego jako głównego języka w grze.

Strona Internetowa również prowadzona jest w Języku Polskim, co powinno ułatwić korzystanie z niej, bo jest ona dość rozbudowana, m.in. mamy możliwość zalogowania się na stronie, dodawania zdjęć z gry, obserwowanie wielu rankingów takich jak np.: najlepszy hunter, thief, trader na serwerze, podgląd itemów postaci innych graczy, podgląd ilości silków, i wiele wiele innych.

Co do eventów - sprawa jest prosta - nie mamy zamiaru ograniczać się tylko do dość znanych "Unique Event'ów", mamy wiele nowych, świeżych pomysłów na umielenie Wam czasu spędzonego w grze. Na stronie prowadzony będzie grafik eventów, ale czekać Was będą również niespodzianki. Oczywiście wszystko, tj. notice i cała reszta po Polsku.

Planowane są nagrody dla najlepszych traderów, hunterów oraz thiefów na serwerze!

Własna grafika, tworzona przez naszego grafika, strona również robiona od podstaw przez nas samych.

Więcej informacji na bierząco po otwarciu serwera.

Client jest dostępny pod linkiem: http://www.multiupload.nl/SG4HZOJH25

Strona oficjalna: http://www.ardebran.com

Prosimy Was o komentowanie serwera oraz o dzielenie się z nami waszymi sugestiami i pomysłami względem serwera.

Silki dodaje automat, w ciągu 1 sekundy.

Pozdrawiamy, ekipa ARDEBRAN™ - Silkroad Online Private Server! :-)

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cześć ;) Startujecie z server troszkę nie w porę, gdyż kilka dni temu wystartował Polski server DragonRoad, na którym gra większość zwolenników Polskich serverów, Exp i sp odstraszy większość ludzi gdyż jest zdecydowanie za mały. Wiem, co mieliście na myśli dając takie raty, ale to nie przejdzie.. Ja osobiście jeśli miałbym grać na tak niskich ratach, to wybrałbym na pewno iSro. Jedyną rzeczą jaka jest atrakcyjna to ceny silków, chociaż i te na wiekszości serverow sa bezplatne. To tyle z mojej strony.
Pozdrawiam i powodzenia :)

Opublikowano

Ooo, coraz więcej PL projektów, no nieźle, w tym pierwszy OldSchool. Sprawdzimy. Tylko nie zróbcie tak jak pierwszy start D.R.O.

Powodzenia.

@DworeX

A ile chciałeś na CAP 80? X5 to i tak będą za duże, to vsro, więc jakieś pomieszane są i w jeden dzień bd można 80 mieć..

222e8ae1733713323837f5d.jpg
Opublikowano

Wiesz tylko wypowiedziałem swoje zdanie na ten temat nic więcej. Na pewno team czeka na opinie różne. Ja po prostu wyraziłem swoją. Chociaż na cap 80 racja x5 nie jest strasznie malo, ale jak sobie przypomnę isro za tych czasów to 80 lv wbić to było wyzwanie..

Opublikowano

Pomysł fajny tylko martwi mnie to ze server jest robiony tylko pod polakow . Nieoszukujmy sie kto z epvp przyjdzie grac jak notice i strona po Polsku bedzie .. . Czyli max osob grajacych na servie to jest ok 50 po 2 tyg - to tylko zalozenie bo niekazdy lubi ten cap , oraz takie raty ( sa one spoko jak dla mnie , ale polaczek powie ze za male i bedzie chcial miec x30) . Cena silkow przystepna dla kazdego mysle ale za ok 30 zl pewno masz juz all z IM co wazne do alchemi i expa ... wiec mysle ze dla gracza cena ok , ale gm chyba chcialby cos na tym zarobic wiecej ..

To tylko moje zdanie , niechce chetowac servera bo licze na to ze wam sie uda . Powodzenia

Edge-1.png
Opublikowano

DworeX, DRO wystartował nie kilka dni temu, a z 2/3tyg temu :) Mam nadzieje, że zrobicie reklame na epvp, a na notice GM nie będzie pisał o byle pierdołach i po Polsku.

Opublikowano

Pomysł fajny tylko martwi mnie to ze server jest robiony tylko pod polakow . Nieoszukujmy sie kto z epvp przyjdzie grac jak notice i strona po Polsku bedzie .. . Czyli max osob grajacych na servie to jest ok 50 po 2 tyg - to tylko zalozenie bo niekazdy lubi ten cap , oraz takie raty ( sa one spoko jak dla mnie , ale polaczek powie ze za male i bedzie chcial miec x30) . Cena silkow przystepna dla kazdego mysle ale za ok 30 zl pewno masz juz all z IM co wazne do alchemi i expa ... wiec mysle ze dla gracza cena ok , ale gm chyba chcialby cos na tym zarobic wiecej ..

To tylko moje zdanie , niechce chetowac servera bo licze na to ze wam sie uda . Powodzenia

Serwer w głównej mierze tworzony jest pod Polskich graczy Silkroad Online, co w cale nie znaczy, że rezygnujemy z graczy z innych krajów. Po prostu w głównej mierze chcemy ułatwić grę Polskim graczom, którzy nie za dobrze znają angielski.

Notice prawdopodobnie będzie w 2 językach - Polskim i Angielskim.

Co do ceny silków - nie chcemy na tym zarobić kokosów, tutaj nie o to chodzi. Cena jest niska, aby każdy mógł pozwolić sobie na zakup silków, do tego mamy dużo metod płatności, więc jeśli ktoś będzie potrzebował silków łatwo i szybko może je doładować na swoje konto ;-)

DworeX, DRO wystartował nie kilka dni temu, a z 2/3tyg temu :) Mam nadzieje, że zrobicie reklame na epvp, a na notice GM nie będzie pisał o byle pierdołach i po Polsku.

W żadnym wypadku GM'owie nie będą pisać na Notice o "pierdołach", tylko i wyłącznie ważne i istotne informację, np.: o eventach.

Tak, reklama na epvp też powstanie, ale póki co chcemy uzyskać waszą opinię o serverze, a Notice będzie funkcjonowało w 2 językach, w Polskim i Angielskim jak już wspomniałem wyżej :-)

zapowiada się świetnie, na 100% zagram ;)

jbc nick Erza

Dziękujemy, zapraszamy! :)

Opublikowano

Ja również zagram, serwer only CHN czy z EU?

EU / CHN :)

Pytajcie o wszelkie informacje dotyczące serwera - chętnie na nie odpowiemy :)

Opublikowano

Też myślę aby zostać przy CHIN. EU zdecydowanie popsułoby klimat starego silka. Prawdę mówiąc dobrze by było gdyby niedostępny był Const i Smark.

Sam osobiście grałem na serwerach "old times", czyli cap 80 only CHN i jakie są z tego wnioski? A takie, że na pvp co drugi build to dual Heuksal/Bicheon/Fire, a kolejny to nuker spear lub nuker s/s i nic więcej, 0 zabawy i różnorodności na PvP, więc naszym zdaniem dodanie EUR będzie sporym urozmaiceniem PvP i job'a :)

Coraz więcej graczy się zbiera :)

Opublikowano

A jakie będą itemy startowe ? Proponuje sun weapon na 1 dg i 100k sp. Zachęci to nowych graczy . Bo takie powolne expienie zwłaszcza na początku nie każdemu się uśmiecha.

Opublikowano

A jakie będą itemy startowe ? Proponuje sun weapon na 1 dg i 100k sp. Zachęci to nowych graczy . Bo takie powolne expienie zwłaszcza na początku nie każdemu się uśmiecha.

Jaki widzisz sens w 100k sp ? Jedyne co musisz zrobić to postawić bota i już masz 60+. Nie przesadzajmy nowi gracze powinni poradzić sobie z małą ilością sp na start i bez sun wep ;)

Opublikowano

Miałem już kilka wiadomości z tym właśnie pytaniem, nie jest to do prawdy jeszcze do końca uzgodnione, ale jak już pytanie to... standardowo Grab pet 3 dni, 3 Reversy, Devil Spirit 5 dni, 20.000 SP, 100.000 Gold'a (dlaczego tak 'mało'? aby uniknąć przekładania gold'a z postaci na postać, przy takim Gold i Drop rate 1.000.000 Gold'a to jest już sporo). Ponadto za questy: 1 Lv - SUN weapon, 8/16 Lv - SOM weapon, 24/32/42 Lv - SOS weapon :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...