Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.5]Lord of the Rings

bilon22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poco tworzyć mody? Wystarczy wziąć mc 1.2.5, ponieważ jest na niego pełno przeportowanych modów. Ew. pozmieniać modele itemów/stworów w modach i będzie dobrze. W ten sposób można zaoszczędzić wiele pracy i czasu. Można również użyć odpowiedniego pluginu by zmienić crafting itemów, by pasowały pod nowe textury oraz w przypadku ,gdy jakiś item z moda będzie op. Chętnie pomogę przy serwerze, ponieważ jakiś czas już robie swój który wykorzystuje to o czym pisze ,ale zainteresowanie moim serwerem jest małe, wiec nie wiem czy jako fan LOTR niewole pomóc komuś z taką pasja :>.

Serwer Minecraft'a RPG 100% Blitzzlike- Comming soon

http://imageshack.us/gal.php?id=r52pkt_Y2eDb2-eR2-HNmw

• Odpowiedzi 266
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cytuję: "Poszukuję paru budowniczych oraz 1 osobę, która zna się na modach"

Chyba 3 linijka jak dobrze pamiętam.

Aaa... :D Ale kiedy to było :) Na tą prośbę odpowiedziało 2 osoby ;) Ale to nie oznacza, że nikt nowy się nie przyda.

Mody tworzymy, ponieważ jest dużo rzeczy, których nie da się przerobić na podstawie innych :). (oczywiście co się da to bierzemy z neta :D)

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Jakby co jestem gotow odpowiedzieć na wszystkie pytania związane z Władcą pierścieni..

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

wujekstaszek123

Na pewno nie jedno Ci jeszcze zadam ;)

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Mogę wam mody robić, lecz portować nie będę ;)

Wątpie ,żeby był jakiś szaleniec chętny do portowania :>.

@Bilon- Mody które tworzycie sami portujecie? Bez portowania mody zbytnio się nie przydadzą.

Wkońcu na jakiej wersji tworzycie serwer? Jest to dość istotne pytanie. Jeżeli na 1.4.7, możecie użyć "Mo'creatures". W ostatnich patchach dodano możliwość jazdy na mamutach (Wprawdzie to nie te same stwory które były w LOTR, ale zawsze coś. Mamuty te posiadają możliwość jazdy we 2 osoby),a jeżeli na 1.2.5 polecam Animal Bikes. Są tam smoki które mogą robić za nazgule,iron golemy które można przerobić na enty (Jak już wcześniej wspomniałem , model z "DivineRPG") . Co do zbroi polecam metalurgy/simple ores. (Oba mody mają porty, ale metalurgy niema na 1.2.5) . Jeżeli będziecie mieć jakieś problemy chętnie was wesprę swoją wiedzą (Nie jest ona nieograniczona, ale w mc gram 2.5/3 lata i trochę modów i pluginów poznałem) Co do pluginu na zmiane receptur polecam "RecipeManger" , mod ten potrafi exportować crafting z modów co jest wielkim ułatwieniem.

Opublikowano

Hmm nowych metali chyba nie potrzeba,(ew. brąz i srebro.) Lecz niezbędny jest milithril :0

1378394466-U624308.jpg

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Opublikowano

Dodając np. metalurgy dostajemy pełno rud. Wystarczy te których się nie chce usunąć z generatora (Trudniejsza wersje) ,lub wyłączyć crafting (Prostsza wersja) tym których nie chcemy (Można by np. sprzedawać je) Miecze z tych zablokowanych rud dostały by zmienioną texture, enchant(np. unbreaking XX sharpnes VII) przez jakiś plugin oraz zmiane nazwy i już mamy legendarny i unikalny miecz o takich właściwościach jakie chcemy :>.

Opublikowano

3 ostatnie posty bardzo mi pomogły :). Serwer robimy na 1.4.7 :D Mamuty przerobimy na te słonie co są opisane... no... nie pamiętam :D

Bronie muszą wypadać z konkretnych stworów+ trzeba usunąć zombie i szkielety :). Wszystko sobie ładnie opisałem na kartce, ale przepisanie wszystkiego trochę mi zajmie :D. Trochę gorzej ze stworami, bo jeszcze ich nie skończyłem opisywać i nie wymyśliłem z nich wszystkich loot'ów :C Będę to mógł zrobić dopiero w piątek więc jakby ktoś się na tym znał może opisać pare, a ja dokończę :)

Opublikowano

3 ostatnie posty bardzo mi pomogły :). Serwer robimy na 1.4.7 :D Mamuty przerobimy na te słonie co są opisane... no... nie pamiętam :D

Bronie muszą wypadać z konkretnych stworów+ trzeba usunąć zombie i szkielety :). Wszystko sobie ładnie opisałem na kartce, ale przepisanie wszystkiego trochę mi zajmie :D. Trochę gorzej ze stworami, bo jeszcze ich nie skończyłem opisywać i nie wymyśliłem z nich wszystkich loot'ów :C Będę to mógł zrobić dopiero w piątek więc jakby ktoś się na tym znał może opisać pare, a ja dokończę :)

Olifanty w jezyku shiru(jako legenda), lub mumakile we wspólnej.

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

@UP

A to nie zależy od przekładu? :D

Opublikowano

Olifanty to tekst hobbicki... Mumakile to tekst we wspólnej... Ostatnio książkę czytałem więc nawet nie próbuj mnie zgiąć:P

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

A mógłbyś spisać stwory, to jak miałyby wyglądać, i jakie umiejętności posiadać?

Opublikowano

Jak się znasz to możesz zrobić to ty :)

Opublikowano

Bd miał czas to opiszę, teraz tylko se wypisze te podstawowe

Uwaga ten post będzie edytowany !!

Elfy(Rasa której nie trza opisywać)

Krasnoludy(-//-)

Ludzie(-//-)

Hobbity- Mały ludek zamieszkujący shire, gdy chce cicho się porusza. Lubi wygody itp.

To tyle jeśli chodzi o rasy.

Teraz potwory:

Ork - Wolny ale silny, mieszkają głównie w mordorze. Coś w rodzaju zombiego(z mc.).

Goblin - Szybki, zwinny, lecz mniejszy kuzyn orka (up) , najczęściej korzystają z zakrzywionych ostrzy i łuku.

Enty(nie wiem czy to rasa) - Stworzenia przypominające z wyglądu drzewa, wolne, wysokie lecz silne.

Koń(jaki koń jest każdy widzi)

Warg - (wilk) Wielki i monstrualny wilk, dosiadany przez gobliny i orki.

Uruk'hai - Półork wychodowany przez sarumana, karmiony ludzkim mięsem. Elita wśród orków, dosiadają wargów.

Nazgul - Latający Wierzchowiec czarnych jeźdźców. (jest ich 9)(Smok endu z inna skórką)

Czarni jeźdźcy - 9 sług saurona, posiadające pierścienie mocy, dosiadają nazguli lub czarnych koni. Mają słaby wzrok lecz dobry słuch.

Pająki - Pająki wielkości konia, atakują wszystko czym mogą się najeść.

Stworzenia poślednie typu krowy koty itp są takie jak w realu.

Postaci specjalnych nie wypisuje.(frodo itp).

Gdybym sobie o czymś przypomniał to dam znać.

Uzupełnie potem.

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Gdybym o czymś zapomniał, proszę użytkowników forum o zwrócenie mi uwagi,

Rasy też mam dokładnie opisać ? Czy tylko powierzchniowo/wogle ?

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Rasy szczególnie dokładnie :D Miło tez jakbyś dał porady co z nich mogłoby wypadać :) Fajnie jakbyś opisał Miruvor :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...