Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sztosik

Właśnie miałem wrzucać sztosik w chooj.

Kiedy ten album z ciachami wychodzi ? Wie ktoś bo trochę tematu nie ogarniałem ?

PS. Niby to ma być CIACH # 16

https://www.youtube.com/watch?v=i-IzmjWhZfw

edit : teombe sie wkurwił przez te przecieki i wjebał sam

*ODDAM TROCHĘ RZECZY METIN2 WIĘCEJ W OPISIE*

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak to poszło z tymi wyciekami TomBa? Bo spałem, a rano już wszystko na kanale SB :c Ogólnie oba te ciachy straszny props, cd z ciachami to sobie nawet kupię.

Płyta roku ponoć u Queby do końca miesiąca ma być, czyli jeszcze troszke pozostało poczekać.

Opublikowano

Jak to poszło z tymi wyciekami TomBa? Bo spałem, a rano już wszystko na kanale SB :c Ogólnie oba te ciachy straszny props, cd z ciachami to sobie nawet kupię.

Płyta roku ponoć u Queby do końca miesiąca ma być, czyli jeszcze troszke pozostało poczekać.

Sam do końca nie rozkminiłem niby na jakimś filmiku jak TomB dzwonił do jakiejś laski leciało to w tle.

- Piosenkarze jebani...

Opublikowano

6cix9y.jpg

miało już być tydzień temu , ale quebo spłakał i wrzucił jakieś smuty xD

#CZEKANKO #JARANKO

Opublikowano

Ryszard się wkurzył ;/

1782071_756380997707493_460794567_n.png

SS nie moj

o choj chodzi ? jestem prawnikiem zaraz go jebnę prawilna gadka i będzie elo .

Opublikowano

Pezet zginął w wypadku samochodowym ok tygodnia temu...

Pytałem managera Pawła drogą mailową, potwierdził to że skasowali pezetowi facebook ze względu na jego tragiczną śmierć.

Od dłuższego czasu nie można się skontaktować z małolatem, KOKA nie odpisuje na maile, musimy poczekać do oficjalnego oświadczenia i pożegnania rapera przez środowisko hip hopowe. Pogrzeb chyba już się odbył w gronie najbliższej rodziny.

[*]

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

swoją drogą ciekawe czemu wyłączył fanpage, prowo dobre skoro pisał, że już za nim dzwonią :D

pisanka laiga:

UWAGA PROPAGANDA

Aleksandra Kovaleva

Chciałabym zaapelować do europejskich dyplomatów i polityków – choć w zasadzie nie wiem dlaczego. Wiem, że nigdy nie przeczytają tego tekstu, niemniej – i tak chcę go napisać.

Więc, drodzy Europejczycy, jako aktywistka kijowskich protestów, chciałabym coś wyznać. Nigdy nie lubiłam słowa “Euromajdan” (‪#‎Євромайдан‬). Szczególnie dlatego, że od ponad dwóch i pół miesiąca protesty nie mają nic wspólnego z Europą, czy Unią Europejską.

Dwa miesiące temu wciąż byłam w stanie usprawiedliwić owo “euro” oznaczające “europejskie” wartości. Choć w zasadzie chodzi o wartości uniwersalne, ogólnoludzkie, które z czasem zostały przywłaszczone przez Europę, odróżniającą się w ten sposób od Rosji, Białorusi i innych “Korei Północnych” gdzieś w Azji.

Jednak dzisiaj idea “wartości europejskich” upada jako argument. Przeskoczyliśmy “europejskie” wartości. Bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić Europy, w której ludzie zdolni byliby walczyć i ginąć za wolność i godność. Wartości te nie mają racji bytu w niemrawej, dobrze nakarmionej Europie.

Mieszkałam w Europie, widziałam wiele europejskich protestów. Od pierwszych dni “cywilizowani” mieszkańcy Europy niszczyli witryny sklepów, podpalali samochody, a przede wszystkim – kradli na potęgę. Ukraińcy na Majdanie pokojowo stali na mrozie przez długie miesiące, mimo drakońskich działań władz. Powiedzcie mi – kto ma większe prawo, by nazywać się człowiekiem cywilizowanym? My, czy wy? Nie rozumiem, jak wy – drodzy europejscy politycy – śmiecie w ogóle mówić o ekstremizmie na Ukrainie.

Wracając do europejskich protestów – dochodzę do wniosku, że niemal wszystkie wasze protesty wyzwalane są przez jeden czynnik. Pieniądze. Europejczykom zawsze brakuje pieniędzy. Dla pieniędzy wychodzą na ulice; dla pieniędzy niszczą samochody; a nawet ich ciche niezadowolenie dotyczy kwestii pieniędzy. Wygląda na to, że pieniądz stał się najważniejszą “europejską” wartością.

Gdy na Ukrainie ludzie umierają, walcząc przeciw niesprawiedliwości, walcząc o zwykłą, ludzką godność – w Europie już dawno o godności zapomniano. Nie dlatego, że Europejczycy jej nie mają, ale dlatego, że jej nie potrzebują. Nie używają jej. Godności już nie ma.

Tak więc – drodzy europejscy politycy – dlaczego uważacie, że macie prawo uczyć nas czegokolwiek? Obecne okropieństwa pokazały nam w końcu ile jesteście warci.

Na Majdanie stoją obecnie różni ludzie – inteligenci, przedstawiciele małego i średniego biznesu, pozostałości ukraińskiej klasy średniej, studenci i mieszkańcy wsi – którzy wywarli na mnie największe wrażenie. Młodzi i starzy – za co umierają? Za sprawiedliwość i wolność. W XXI wieku, w środku Europy. Za cholerną sprawiedliwość i wolność. I nie jest w tej chwili ważne kto zaczął, kto ma rację, a kto jej nie ma, nie jest ważne, czy to wszystko ma jakiś sens. Potwór wysyła czołgi przeciw cywilom, wojsko strzela do kobiet, a ludzie ze wsi, którzy nigdy wcześniej nie interesowali się polityką, przyjeżdżają do obcego miasta ze swoimi widłami i szpadlami, by umrzeć tutaj za jakąś efemeryczną godność i jakąś teoretyczną wolność, o których Europa już dawno zapomniała. Powiedzcie mi, czy waszych europejskich mieszczan byłoby stać na coś takiego?

Oczekujemy, że nałożycie sankcje na naszych potworów, jednak nie chcecie ich nałożyć. Ostatecznie – wasza gospodarka jest w kłopotach, a pieniądze naszych oligarchów pomogą wam przetrwać. A wy – drodzy europejscy politycy – nie przejmujecie się tym, że pieniądze te zostały ukradzione Ukraińcom, w tym również mi.

Jednocześnie nie zauważacie prostego faktu – że sami przywiedliście waszą gospodarkę do upadku, starając się ożywić martwy system bankowy kolejnymi pożyczkami. Wy jesteście winni waszego kryzysu, nie Ukraińcy. Bierzecie kradzione pieniądze z rąk Ukraińskich gangsterów, a gdy Ukraińcy mówią: “O co chodzi, drodzy Europejczycy? Bandyci mordują nas z powodu tych skradzionych pieniędzy, które trzymacie w swoich bankach” – to nawet wtedy nie potraficie zamrozić ich kont. Nie wspomnę już nawet o zwróceniu pieniędzy. Kim wy w ogóle jesteście?

Janukowycz pieprzy was przez cały czas. Pieprzy również i nas, ale my przynajmniej próbujemy się opierać. Tym czasem wy – drodzy europejscy politycy – chyba nawet to lubicie. W przeciwnym razie nie zajmowalibyście się jedynie nawoływaniem do dialogu z tym zbirem. Wiecie przecież, że dwa razy siedział w więzieniu, spędził wiele lat wśród złodziei i morderców, a jego osobowość stoczyła się do poziomu psychopaty (nie wspomnę nawet, że odsiadywał wyroki za rzeczywiste przestępstwa). Wiecie co zrobił w Doniecku po swojej odsiadce. A mimo to opowiadacie o negocjacjach pokojowych. Potwór morduje ludzi, a wy opowiadacie, że został legalnie wybrany. Nie wspomnę o łapówkach i pogwałceniach wolności wyborów. Zwrócę jedynie uwagę na fakt, że i Hitler został legalnie wybrany. Że za czasów Stalina też były “wybory.” Ups, o czym ja w ogóle mówię? Przecież z tymi dwoma też mieliście swoje układy, prawda? I to bez mrugnięcia okiem. Macie duże doświadczenie we współpracy z rozmaitej maści dyktatorami.

Na Ukrainie mówimy, “mądrość przychodzi z wiekiem, ale czasem wiek przychodzi bez mądrości”. Czasami – i tak jest w waszym przypadku – z wiekiem przychodzi stagnacja. Europo – jesteś za stara. Mentalnie, historycznie. Od stu lat nie potrafisz się ruszyć, drzemiąc w swoim ciepłym i wilgotnym bagienku wygody. Dawno, dawno temu walczyłaś o wolność / równość / braterstwo, po to, by zaraz spocząć na laurach. Przez lata jednak laury zgniły, a ty wciąż siedzisz w miejscu. Tam, gdzie kiedyś były wartości, dziś są tylko interesy i udawana lojalność wobec wzrastających dyktatur. Śpicie w swojej wygodzie. Wygoda to dobra rzecz – naprawdę cieszę się, że możecie sobie na nią pozwolić. Co nie zmienia faktu, że wciąż – śpicie.

Jesteście zbyt starzy, zbyt ślepi by widzieć, co się dzieje i zbyt głusi, by słyszeć krzyk. Nie jesteście w stanie ruszyć dupy. Przede wszystkim jednak – nie pomożecie nikomu, o ile nie przyniesie to wam korzyści, a mimo to udajecie ważniaków i oczekujecie szacunku. Tak czynią zgorzkniali starcy. Pijcie więc swoje dobre wino, jedzcie ekologiczne produkty, zmieniajcie samochody co pięć lat i – broń Boże – nie ruszajcie dupy z miejsca.

I nie zapomnijcie oskarżyć mnie o dyskryminację ze względu na wiek.

W czasie gdy wy miotacie się udając że coś robicie – powstaje nowy kraj. Powstaje w zmaganiach o prawdziwe wartości. A gdy powstaniemy (z wami, czy bez was), z przyjemnością zaprosimy was tutaj i pokażemy wam – drodzy europejscy politycy – jak wyglądają prawdziwe, ludzkie wartości.

P.S.

Często jeżdżę do Europy. I zawsze odczuwam tam, że jestem Ukrainką. To nie jest fajne. Co byście nie powiedzieli, fajniej byłoby mi być Francuzką, Angielką, Włoszką, czy Niemką. Ukraina? Koło Rosji? Wódka, bałałajka? Europejczycy potrafią pokazać, jak niefajnie jest być Ukraińcem. “U was na Ukrainie nie ma normalnego sera,” “Jak możecie pić takie ohydne wino?,” “Jak wy żyjecie bez normalnego mięsa?,” “Ta wasza korupcja – katastrofa,” “Boże, samochody macie takie drogie, a facetów takich brzydkich,” “Jak sobie dajecie radę z takimi strasznymi drogami?” Oto co mówią obywatele Europy i mają rację. A ja mogę jedynie przytaknąć ze smutkiem i czuć się jak reprezentantka Trzeciego Świata. Dziś te kompleksy znikają.

Wiem, że od dziś będę się uśmiechać, gdy Europejczycy zaczną rozmowę na temat różnic pomiędzy nami. Pijcie swoje dobre wino i kupujcie nowe samochody – drodzy europejscy politycy. Najwyraźniej kierujemy się różnymi wartościami.

To wszystko.

I tak – dziękujemy Polsko. Słyszymy was i kochamy.
Ostatnie wydarzenia na Majdanie są ode mnie tak daleko jak historia Polski czy gramatyka języka francuskiego, natomiast ten tekst jest dla mnie ważny z jednego powodu i ten powód się nazywa ''zgrabnie napisany przez kobietę''. I o kobiet podejściu do słowa będzie pisanka, czyli zacznę od mężczyzn. Jerofiejew (oczywiście napierdolony) potrafił mówić o mieszaniu alkoholu gałązką tak, jakby to miało dość, kurwa, monumentalne znaczenie w dalszej części tekstu, gdzie rozlicza Kreml z jego decyzji po to, żeby wrócić do spania na torach i jazd po delirce. Nie chodzi o to o czym on pisał, po prostu potrafił podnieść wszystko do wymiaru godnego uwagi czytelnika. Celine'a nie tykam bo się nie poczuwam. Hemingway (równiez na bombie, a jakże) wychodził z domu kogoś najebać, wracał se po strzelbę i jechał do lasu coś zastrzelić. Kiedy już zjadł co zastrzelił to siadał i pisał, a pisał pięknie. Otulał czytelnika wspomnieniami polowań i wycieczek chuj wie gdzie, teraz nikt tak nie układa juz zdań, teraz się zdania rwie, wpierdala w nie mocne słowa i opisuje życie nerwowo, nachalnie. Wojaczek wiadomo, że przypadek kliniczny i zawieszki w mięsnym, ale też ładnie mimo wszystko. Joyce rozpierdol językowo i tak można długo. Chodzi mi o to, że mężczyźni, jak bardzo napierdoleni by nie byli, zawsze znajdą drogę do wyrażenia się literacko z elegancją. Nawet proste ''dooobra wypierdalaj'' jest lepsze od '' ja cię kocham a ty chuju wolisz narkotyki''. Lepsze językowo, składniowo doskonałe bo nie zostawia miejsca na margines błędu. A ''ja cię kocham'' zostawia hektary łaknące popisu. Nara. No i dupeczki tera... Passent sztywna jak chujowe (nomen omen) próby wpierdolenia się w świat lektur obowiązkowych rzeczonej małżonka, Bronte nudna w chuj, Masłowska nawet w wywiadach sprawia wrażenie kurwa NIEOBECNEJ, poezja Le Guin rozpierdala ale to jak prowadzi fabułę jest mdłeeeee. Wymieniłem nazwiska, które możesz kojarzyć bo to jest moja pisanka i mi chodzi tylko o to, żebyś skumał/skumała wzór. Aleksandra, czyli Ola, zajebała tekst o zabijaniu ludzi i on jest lekki i wzruszający bedąc w tym samym czasie bezlitośnie bezpośrednim. Olka jest wyjątkiem, który potwierdza regułę a reguła idzie tak: kobiety z piórem są jak kobiety za kółkiem: kiedy już w kogoś przypierdolą to zawsze można się rozpłakać i każdy wybaczy. Mężczyźni operujący słowem zawodowo przypierdalają w kogoś specjalnie i płacze zawsze ten, w kogo przypierdolili.

Opublikowano

potwierdzam info ze queba to pizda . już tydzień temu miał dać tracka ale miał chujowy humor i wrzucił jakieś smuty : < a teraz obiecuję obiecuję i chuja tracka nie ma.

Opublikowano

moze panowie pomozecie ostatnio u znajomego slyszalem utwor ale zapomialem sie go zapytac o nazwe wpadl mi w ucho probowalem go szukac na necie ale nici z tego

moze pomozecie :)

w utworze gosc rapuje ogolnie o kraju ma fajny taki underground'owy floow

wiem ze pada tam tekst chyba 'panowie w czarnych kominiarkach' czy 'skurwy**ny w czarnych kominiarkach' czy 'policja w czarnych kominiarkach'

jedzie tez on po naszym rzadzie po tusku itd.

ktos moze cos kojarzy ? :)

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Widzę że tylko na mpc wszyscy się jarają tym Quebo

Tak ajaladreipyw

Opublikowano

Widzę że tylko na mpc wszyscy się jarają tym Quebo

Teraz jego słuchacze to:

-slizg

-fani ripa, którzy byli fanami słonia, ale nie cheatujom "techno bitów"

-cheaterzy treuschoolu, fani sb mafiijjijijijjij i alc mdz

https://www.facebook.com/franciszek.magellan/posts/807271859288783?stream_ref=1

uszaty skurwiel-poeta też dobrze daje

A co do Pezeta, to pewnie już mu jebie na łeb i usunął żeby się nie zabić.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Polski rap to kpina, która opiera się na wybiciu się ponad poziom ulicy.

Owszem, są wyjątki, jednak w większości przekleństwa w rapie to konieczność. 80% to wulgarne słownictwo.

Bardzo dużo piosenek nagrywanych jest o wulgarnym znaczeniu. Nie ma już ludzi, którzy przez rap wyrażają uczucia, emocję.

No cóż, zmieniamy na wakacje kraj i zobaczymy co tam jest :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...