Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaraz poleca pewnie hejty :P

A wiece że, ja dużo słyszałem o tym Eripe ale jakoś nigdy nie chciało mi się go włączać, choć sprawdzam większość co wychodzi. Poda mi ktoś coś ciekawego od tego typa? może się zajaram :D

nieregulaminowa sygnatura

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zaraz poleca pewnie hejty :P

A wiece że, ja dużo słyszałem o tym Eripe ale jakoś nigdy nie chciało mi się go włączać, choć sprawdzam większość co wychodzi. Poda mi ktoś coś ciekawego od tego typa? może się zajaram :D

Najlepiej w kolejności Bootleg Patokalipsy, Chamskie Rzeczy, Odium, fity.

1. http://www.patokalipsa.com/bootleg/

2. http://www.patokalipsa.com/chamskierzeczy/

3. http://www.patokalipsa.com/odium-ep/

Po fity wbij na slg do jego cv, napiszę do gościa żeby zaktualizował.

e: Pisząc fity miałem na myśli fity i luzaki. Łap na zachętę

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Dziwnie tak słuchać Eripe w wywiadzie.. wolę go słuchać jak rapuje :)

Btw. dobrze mówi, też ostatnio zauważyłem, że Eripe słuchają ludzie, którzy do końca nie wiedzą o czym on nawija, słuchają bo koledzy słuchają.

Może nie do końca słuchają bo koledzy ale podoba się im tylko nie kumają linijek i o to jest cały problem bo nie wiedzą że często gościu o nich wstawia nieciekawe linijki.

Opublikowano

Może nie do końca słuchają bo koledzy ale podoba się im tylko nie kumają linijek i o to jest cały problem bo nie wiedzą że często gościu o nich wstawia nieciekawe linijki.

Hahah, rozpierdala mnie to jak RIP pojechał po idiotach w 100 linijek 3, a oni i tak się jarali. Sam w wywiadzie co wrzuciłem mówił, że nie chce fanów, którzy nie mają nic wspólnego z rapem (props).

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

W temacie - znajomy twierdzi, że nie znam się na rapie, ale jest paru wykonawców którzy mnie, że tak powiem, urzekli. Bywają świetne teksty, wiele znam na pamięć i często mruczę pod nosem. ;] Wiadomo - co kto lubi, z wielu gatunków z których wybieram i z rapu zawsze coś sobie znajdę.

Opublikowano

W temacie - znajomy twierdzi, że nie znam się na rapie, ale jest paru wykonawców którzy mnie, że tak powiem, urzekli. Bywają świetne teksty, wiele znam na pamięć i często mruczę pod nosem. ;] Wiadomo - co kto lubi, z wielu gatunków z których wybieram i z rapu zawsze coś sobie znajdę.

Kogo słuchasz?

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Hahah, rozpierdala mnie to jak RIP pojechał po idiotach w 100 linijek 3, a oni i tak się jarali. Sam w wywiadzie co wrzuciłem mówił, że nie chce fanów, którzy nie mają nic wspólnego z rapem (props).

Powiedział to jak Popek tylko ładniej xD

Opublikowano

@Ultimate7 Nikogo konkretnie, w sensie, nie znam całych dyskografii, nie powiem jaka piosenka jest z jakiej płyty, głównie jak mi coś ktoś podrzuci, trochę Pezeta, ze dwie HuczuHucz, Buka, tzn też kilka, Eldo, są też kawałki których wykonawców nie pamiętam. ;) Przewinął się O.S.T.R. Z zagranicznych nikogo nie słucham, bo zwyczajnie nikt mi nic nie polecił.

Opublikowano

@Ultimate7 Nikogo konkretnie, w sensie, nie znam całych dyskografii, nie powiem jaka piosenka jest z jakiej płyty, głównie jak mi coś ktoś podrzuci, trochę Pezeta, ze dwie HuczuHucz, Buka, tzn też kilka, Eldo, są też kawałki których wykonawców nie pamiętam. ;) Przewinął się O.S.T.R. Z zagranicznych nikogo nie słucham, bo zwyczajnie nikt mi nic nie polecił.

No to kolega miał rację xD

Jak chcesz coś więcej podłapać to poczytaj sobie slizg (wejdź w google i wpisz, pierwszy wynik). My tutaj też wrzucamy świeże rapy.

e: To możesz poczytać http://www.swiadomysluchacz.blogspot.com

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Nie ma racji! Każdemu się co innego podoba! :D Może nie znam jakichś "najlepszych" w tym klimacie, ale i też hm,może mam małe wymagania, bo dużo w tym nie siedzę. ;) Ale jak masz/macie jakieś propozycje czego warto słuchać, to sobie mogę pośledzić. ;P

Opublikowano

Nie ma racji! Każdemu się co innego podoba! :D Może nie znam jakichś "najlepszych" w tym klimacie, ale i też hm,może mam małe wymagania, bo dużo w tym nie siedzę. ;) Ale jak masz/macie jakieś propozycje czego warto słuchać, to sobie mogę pośledzić. ;P

Na pewno nie warto słuchać tego co się aktualnie promuje, czyli tego syfu w legalnym obiegu. Jeśli chcesz słuchać dobrego rapu to oprócz słynnych 4 elementów musisz mieć wiedzę i ją wykorzystać xD

Na ślizgu jest napisane co warto sprawdzić, a czego nie i tego bym się trzymał to będzie Ci najłatwiej.

Opublikowano

To zależy. Polski rap w erze swojego pełnego rozkwitu obwity był treści typu 'JP', 'tępić frajerów tak wychowano nas', 'a lamusy dupa cicho'.

Mam kilku swoich faworytów, m.in. Bisz, którego po prostu uwielbiam. Według mnie najlepszy przekaz.

Opublikowano

To zależy. Polski rap w erze swojego pełnego rozkwitu obwity był treści typu 'JP', 'tępić frajerów tak wychowano nas', 'a lamusy dupa cicho'.

Mam kilku swoich faworytów, m.in. Bisz, którego po prostu uwielbiam. Według mnie najlepszy przekaz.

Przecież teraz mamy najlepszą kondycję rapu, przez ostatnie 2 lata wyszło pełno mega dobrych płyt.

Opublikowano

Przecież teraz mamy najlepszą kondycję rapu, przez ostatnie 2 lata wyszło pełno mega dobrych płyt.

Mówię o rozkwicie, kiedy polski rap stawał się popularny. Wzorce czerpane zza zachodniej granicy itd. Największa jazda na policję, HWDP, ACAB te sprawy.

Opublikowano

Ja się nie znam to się wypowiem, że przez tego typu teksty (nawet nie wiem czyje to są, chociaż to JP to ta cała Firma chyba?) może się wielu osobom wydawać, że rap głównie na takich treściach się opiera i że dlatego to syficzna muzyka - słyszałam takie opinie. :) Nie zgadzam się z tym, bo czegoś tam "liznęłam" ale to okropne, że znajdzie się ktoś od takich idiotycznych tekstów i przez to ktoś może się zniechęcić do całego gatunku. No ale to też ludzi wina,że słysząc jedno nie chcą sprawdzić czy jest coś innego,lepszego.

Na pewno nie warto słuchać tego co się aktualnie promuje, czyli tego syfu w legalnym obiegu. Jeśli chcesz słuchać dobrego rapu to oprócz słynnych 4 elementów musisz mieć wiedzę i ją wykorzystać xD

Na ślizgu jest napisane co warto sprawdzić, a czego nie i tego bym się trzymał to będzie Ci najłatwiej.

Dzięki, ogarnę, bo w sumie czemu nie, jak już i tak czegoś słucham (uznawanego za dobre czy też nie) to można by się odrobinę zagłębić. :D

Opublikowano

Do kolekcji doszło Zioło - Hip Hop i tera nie wiem co kupić; Gedziulę czy Zeusa (nie żyje)?

Pomoooocy!!11!

e: a chuj, kupię Gedza.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Do kolekcji doszło Zioło - Hip Hop i tera nie wiem co kupić; Gedziulę czy Zeusa (nie żyje)?

Pomoooocy!!11!

e: a chuj, kupię Gedza.

A ja na twoim miejscu kupił Zeusa, tego co umarł i nie żyje

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

A ja na twoim miejscu kupił Zeusa, tego co umarł i nie żyje

Zeusa mam na półce ale HH Zioła bardziej się jaram "follow up do niemieckiego dyktatora poszedł / to solo będzie najgorsze, a to dopiero początek" i jakbym miał możliwość (ciągle hajsu brak) to sobie zakupiłbym płytkę Zioła.

Opublikowano

Do Zeusa jakoś nie wracam w ogóle, a Gedz często lata, to se jego kupie.

Musiałbyś być Kaabanem, a Gedziuli ostatnio nie puszczałem, muszę powrócić do tej płyty bo choć IMO (i nie tylko IMO) jest bardzo dobra to jakoś ciągle o niej zapominam co jest dziwne bo do takiej płyty powinienem często wracać, a wracam raz na jakiś czas.

Opublikowano

Rap w wykonaniu

Arab'a

Peji

HempGru

Paktofonika

Jest dobry powiem nawet że zajebiaty

ale reszta to gowno

szczegolnie OSTR .. kto to może słuchać

jakieś pierdolenie smętów

Opublikowano

Rap w wykonaniu

Arab'a

Peji

HempGru

Paktofonika

Jest dobry powiem nawet że zajebiaty

ale reszta to gowno

szczegolnie OSTR .. kto to może słuchać

jakieś pierdolenie smętów

Nawet mi się kurwa nie chce tego komentować...

japierdolxpwrhne.jpg

Jakieś dobre kawałki na noc? Coś poza Manekinem od Quebo i VNM'ami.

7m9a.png

Opublikowano

jak chada jest zly to czemu inni dobrzy raperzy chca z nim nagrywac ? chuj w kakao

Tak dobrzy jak South Gimb System? icon_lol.gif A po drugie: nawet jakby 2Pac zmartwychwstał, specjalnie żeby z nim nagrać kawałek, to i tak dalej byłby chujowy. Od kiedy poziom rapera określa się na podstawie tego, z kim nagrywa?

7m9a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...