Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Słucham tego tyle co na lekarstwo. Jedynym wykonawcą, którego staram się na bieżąco słuchać to Słoń. 

~ PandoraMT2 ~

Opublikowano

Słuchał ktoś już skrzypka? Na SLG widzę chwalą, warto sprawdzać?

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Nie jest napisane, że dyskusja jest tu o rapie polskim więc dodam nowego Young Leana.

Opublikowano

Tede? idol gimbusów? #jebać_ścierwo

No i wychodzi jak słuchacie ksywek, a nie rapu. Owszem ten kawałek to jest przerabianie schematu ale k***a... kto dzisiaj z mainstreamowców nie jest idolem "gimbusów", pierdolnij się w łeb jeden z drugim zanim coś napiszecie bo logiki w tym nie ma.

Tutaj ładnie płynie, dobra odskocznia od dotychczasowych singli.

No i Sobota z singlem do mixtape, nawet goście nawinęli na poziomie (może nie światowym ale słuchalne flow, Bezczel odpuścił hashtagi i mu wyszło na dobre). Matheo co on zrobił na ty autotune PDT_bud.gif

Opublikowano

W Polsce jest kilku nielicznych mainstreamowych raperów, których słucham. Teraz na siłę próbują być niuskulowi.

Preferuję zagraniczny rap (Sosa  <3 ). Bangery wpadają mi w ucho.

Jeżeli kogoś interesuje taka muzyka to wymienię czarnych raperów. Jak najbardziej losowo.

Chief Keef, Lil Durk, Migos, Cashout, Lil Jay, New Ara, Gucci Mane, Lil Mouse, King L (King Louie), Sasha Go Hard też może być, Ballout, Billionaire Black, FBG Duck, Fetty Wap, Montana of 300, RIP Speaker Knockerz, Yung Blaze, SD, Capo, Rae Sremmurd, Young Thug, Peewee Longway, Travis Scott, Soulja Boy, Ace Hood, Rocky (A$AP Rocky), Lil Bibby, Plies, Tay 600, Juicy J, Lil Reese, French Montana

Z tych mniej znanych Polskich lubię:

ALCMDZ - Stara twórczość

G.R.A Squad

SOMD - Również stara twórczość. TSK x Rzabka, KGR props za bity

Pablo Novacci (to rap?)

Sentino

Btw. Nie ograniczam się tylko do rapu. Co mi wpadnie w ucho to słucham, ale gdy wyszukuję nowej muzyki, szukam właśnie rapu.

Tutaj moja playlista: https://www.youtube.com/playlist?list=PL09-Eh1BXtv1emN1DtfvONpPWJODCsD0z

Opublikowano

No i wychodzi jak słuchacie ksywek, a nie rapu. Owszem ten kawałek to jest przerabianie schematu ale k***a... kto dzisiaj z mainstreamowców nie jest idolem "gimbusów", pierdolnij się w łeb jeden z drugim zanim coś napiszecie bo logiki w tym nie ma.

Tutaj ładnie płynie, dobra odskocznia od dotychczasowych singli.

No i Sobota z singlem do mixtape, nawet goście nawinęli na poziomie (może nie światowym ale słuchalne flow, Bezczel odpuścił hashtagi i mu wyszło na dobre). Matheo co on zrobił na ty autotune PDT_bud.gif

Nie wiem jak można soboty słuchać. 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Dla mnie łak na poziomie Tomasza Chady.

Może i Sobota nie jest jakimś kozakiem, ale porównywanie go do Chady to już lekka przesada.

Sam nie przepadam za żadnym raperem z tego ostatniego kawałka Soboty, no ale całkiem całkiem się wkręca.

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Może i Sobota nie jest jakimś kozakiem, ale porównywanie go do Chady to już lekka przesada.

Sam nie przepadam za żadnym raperem z tego ostatniego kawałka Soboty, no ale całkiem całkiem się wkręca.

SAm lubię czasem odstawić New school na rzecz posłuchania "prawilnych mordeczek" ale sobota jak i chada to właśnie dwa ostatnie typy, które bym odpalił.

Wolę przykładowo takiego Hadesa czy Kękę- radomscy przyboczni #pamiętamy

Ogólnie to czekam na coś świeżego od Harego bo petardy już się trochę przejadły.

P.S

Sytuacja z Bonusem tak samo idotyczna jak z Chadą. 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Ja p******e napisanie że Sobota to wack dyskwalifikuje cie w dyskusji, plus to porównanie z Chadą, k***a na jakiej podstawie? Gościu ma na koncie kilka bengerów które można już śmiało uznać za klasyki.

Opublikowano

matheeo1337 dla portalu mpcforum.pl:

k***a k***a k***a k***a k***a k***a k***a k***a k***a k***a k***a k***a k***a k***a k***a k***a k***a... NARA KURWA.

Czemu wy dyskutujecie z tym bobsonem, przeciez ten typ to totalna porażka i pośmiewisko tego tematu.

topic.

Te ostatnie single(?) od Deysa mega mi siedzą, ale płyty nie kupie bo mi rudy kurwiak nie wysłał audiogramow i mowi abym sprawdził w skrzynce (tak k***a, od września pewnie płyta lezy w skrzynce).

Opublikowano

@Endymion_
Smieszny jesteś.
Widzę jakich tu mamy dyktatorów rap gry. 
Może waszym zdaniem paluch to też klasyk ? Śmieszne bo kilku typa utworzyło sobie kółko wzajemnej adoracji i po dupach się klepią ;)
Uznawanie sobótki za dobrego gracza to strzał w kolano bo to łak, może zaliczył jakiś tam realny postęp ale w dalszym ciągu to łak. 
To, że ma kilka dobrych kawałków to nie oznacza, że należy go wykreślić z listy łaków.
Ostatnie 3 traki BROwara też na wyższym poziomie ale i tak nikt go jeszcze nie uznał za dobrego gracza.
Idąc waszym tropem Chada też może być spoko rapsem skoro nagrał 3 dobre kawałki ;)

Po jakich wy szkołach jesteście zawodówki czy zdz ?

P.S
Wymienienie słowa klasyk przy takim czymś jak sobota to obraza dla kogoś takiego jak przykładowo Eis B)

P.S 2

Patrzę tego Twojego Lasta i Tomb i Alcomindz właśnie Ciebie dyskwalifikują. 

Masz tam pełno tego gówna czasem tylko się Deys i inni w miarę przeplatają.

Słabo jeśli chcesz wchodzić, ze mną w dyskusję słuchając wodorostów ;)

No widzisz nawet rudy dejs Cie wyruchał  -.-

Żabson z nowym kwałkiem mocno średni 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Nie, paluch to nie klasyk, chociaż przyznam że ostatnią płytę mam na telefonie bo Carson co za bit. Sobota nie jest mega dobrym raperem, ale jak już ktoś wyżej pisał - ostatnie płyty poziom co najmniej dobry, więc wypierdalaj. Nigdy się BRO nie jarałem, ale te Perpetum mobile to mega benger jak dla mnie. TomB propsik, ciachy mega spoko mimo wypadania. Ale wgl k***a chłopie, po co ty dyskutujesz? Patrząc na twoje posty to zero do ciebie szacunku, przecież ty się k***a nie znasz na muzyce. Cytując Laika, nara k***a.

ps. Ogólnie c**j Cie obchodzi jakie szkoły skończyliśmy? xD Technikum Elektroniczne nr 1 w Gdyni here, także ocb?

Opublikowano

No właśnie nie kumam typie po czym wnioskujesz, że nie znam się na muzyce skoro potwierdziłeś praktycznie wszystko co napisałem a to, że Tomb to gumiak to Ci każdy powie :)
SB tylko beezy i model, tomb samozwanczy king srednio wypada przy każdym z nich. 
Poza tym oceniając się jako znawcę muzyki słuchając polskiego gówna daleko nie zajdziesz ;)

Nie wiem czy kojarzysz ale proponuję posłuchać Evidence, Dilated peoples, Run The Jawlers*, Perrion, Tyler the Creator etc. Na cos Ci się przyda ten last.
Zresztą ja nie podbijam do tematu dyskutować na poziomie bruku, masz jakieś ale to pisz normalnie a nie pizgasz się jak gimnazjalista :)

Też Ci mogę laika zacytować "K***a ja p******e co za debil" ale nie mam wewnętrznej potrzeby. 

Odbij i posłuchaj sobie tego i sam oceń o czym mówię ;)

@Endymion_

EDIT:

Średnio mu kibicuje ale to jest sztos :)

2utq9g5.png b6u4qg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...