Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

quebo upload hype k***a mać, wszystko od nowa słuchać

Ja nie słuchałem żadnego leaka(a była chęć), nawet niektórych singli nie słuchałem, więc dla mnie prawie wszystko to nowości.

Wiadomka, że trzeba się pochwalić, ale ja na Twoim miejscu bym wziął jeszcze z 4 gb ramu :D

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ja nie słuchałem żadnego leaka(a była chęć), nawet niektórych singli nie słuchałem, więc dla mnie prawie wszystko to nowości.

w takim razie jak przesłuchasz to polecam ci poszukać leaków (jeszcze są), jest tam kilka zwrotek których nie było na oryginale a warto

Pasjonat
Opublikowano

I tak największy idol nastolatek to BRO, który jest miszczem raperuffff.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Ukryty bonus pod kopertą z płytą Ezoteryki jest w niektórych egzemplarzach.

Opublikowano

[Po pierwsze nie słucham rapu]

Zastanawia mnie kilka rzeczy w (polskim?) rapie;

• Dlaczego w jakimkolwiek utworze ZAWSZĘ występują słowa wulgarne? Przekleństwa to zawsze ciemna strona jakiegokolwiek języka i nie powinno się jej propagować. W naszym języku istnieje tyle słów i synonimów, więc dlaczego nie używać ich zamiast właśnie przekleństw?
  • Dlaczego tematyka rapu jest na poziomie problemów młodzieży na osiedlu. Moim zdaniem muzyka powinna właśnie być odskocznią od szarej, ponurej rzeczywistości, a nie źródłem kolejnych załamań.

#AntyBlezur

Opublikowano

• Dlaczego w jakimkolwiek utworze ZAWSZĘ występują słowa wulgarne? Przekleństwa to zawsze ciemna strona jakiegokolwiek języka i nie powinno się jej propagować. W naszym języku istnieje tyle słów i synonimów, więc dlaczego nie używać ich zamiast właśnie przekleństw?
  • Dlaczego tematyka rapu jest na poziomie problemów młodzieży na osiedlu. Moim zdaniem muzyka powinna właśnie być odskocznią od szarej, ponurej rzeczywistości, a nie źródłem kolejnych załamań.

Człowieku, widać, że się na rapie nie znasz.

1. Nie występują zawsze. Przekleństwa to także słowa. Nie jest to żadna ciemna strona jakiegokolwiek języka.

2. Proszę cię, poszukaj kogoś innego niż Chady czy innego zbuku

Oho, przyznaję się, dopiero zobaczyłem "Przyznam się, że nie słucham rapu" więc skąd bierzesz swoje informacje? od przyjaciół, którzy też rapu nie słuchają?

Opublikowano

Przeklenstwa od zawsze byly w tej kulturze uzywane, jedni nawijaja ich wiecej drudzy mniej. Co do problemow dzieci z osiedla, nie pierdol jak nie wiesz, bo nie kazdy o tym nawija. Wiekszosc ludzi ktorzy nie sluchaja rapu kojarza go wlasnie tylko z wulgaryzmami i blokowiskami, myla sie i to bardzo ;)

Opublikowano

Skoro nie słuchasz rapu, to dlaczego uważasz, że "tematyka rapu jest na poziomie problemów młodzieży na osiedlu"? XDDD

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Skoro nie słuchasz rapu, to dlaczego uważasz, że "tematyka rapu jest na poziomie problemów młodzieży na osiedlu"? XDDD

To, że nie słucham nie oznacza, że go nie słyszałem. Zawszę jak go gdzieś słyszę to porusza on tematy narkotyków, palenia papierosów i służb państwowych. W teledyskach występują najczęściej akty wandalizmu (przykładowo graffiti na dworcach, czy osiedlowych garażach).

#AntyBlezur

Opublikowano

To, że nie słucham nie oznacza, że go nie słyszałem. Zawszę jak go gdzieś słyszę to porusza on tematy narkotyków, palenia papierosów i służb państwowych. W teledyskach występują najczęściej akty wandalizmu (przykładowo graffiti na dworcach, czy osiedlowych garażach).

Zmień kolegów albo otoczenie. Polecam.

nie widziałem

Opublikowano

o przeklinajom, ale nie dobzi ludzie, weź się zastanów po co są wulgaryzmy i do czego się ich używa

Opublikowano

co złego jest w wulgaryzmach do c***a

Ogólnie wulgaryzmów używa się wtedy kiedy brakuje słów. Przykładowo chcę wypowiedzieć zdanie. Byłem dzisiaj w pracy, aczkolwiek się do niej spóźniłem - tak powie. Jak powie osoba z brakiem słów: Byłem dzisiaj w robocie, ale k***a się do niej spóźniłem.

Dlaczego padło tam słowo wulgarne? Taka osoba ma bardzo mały zasób słów. Po prostu nie zna synonimów. Po co uczyć ogromnej bazy słów i wyrażeń, skoro można to zastąpić prostą lekką i krótką k**ą?

Ogólnie rzecz biorąc dla mnie osoba która przeklina to osoba bez wykształcenia. W książkach jest pełna masa synonimów, wystarczy je czytać, a słowa zapisują się w pamięci same. Widzieliście kiedyś osobę wykształconą która używała przekleństw? Nie, dlaczego? Przeczytała masę książek i zna bardzo dobrze język polski.

Używanie języka polskiego to nie tylko główne zwroty, słowa, wyrażenia, ale także masa, naprawdę masa synonimów. Nasz język oferuje ich taką masę, że naprawdę używanie wulgaryzmów stanie się śmieszne.

Ja nie jestem osobą wykształconą (mieszkam także na emigracji, więc z językiem polskim nie rozmawiam w sklepie, szkole czy na mieście), aczkolwiek staram się minimalnie używać brzydkich słów. Dla mnie jest to krótko buractwo.

#AntyBlezur

Opublikowano

Ogólnie rzecz biorąc dla mnie osoba która przeklina to osoba bez wykształcenia. W książkach jest pełna masa synonimów, wystarczy je czytać, a słowa zapisują się w pamięci same. Widzieliście kiedyś osobę wykształconą która używała przekleństw? Nie, dlaczego? Przeczytała masę książek i zna bardzo dobrze język polski.

Oczywiście, że tak. Każdy człowiek używa wulgaryzmów. Bogaci i biedni, mądrzy i głupi.

A żeby pokazać, że osoby wykształcone z dużym zasobem słów przeklinają - wystarczy obejrzeć film, który @matheeo1337 wrzucił lub posłuchać nawet jebanego Quebonafide, który nie jest jedynym prawdopodobnie przykładem.

Burakiem nie jest osoba przeklinająca. Burakiem jest osoba, która ocenia ludzi po tym, że przeklinają.

a nie, czekaj, to nie jest hib hob

posłuchaj sobie chociażby tego

Opublikowano

Burakiem nie jest osoba przeklinająca. Burakiem jest osoba, która ocenia ludzi po tym, że przeklinają.

Czyli twoim zdaniem w sklepie zdanie "poprosze mleko, nie te k***a" brzmi normalnie.

Opublikowano

Czyli twoim zdaniem w sklepie zdanie "poprosze mleko, nie te k***a" brzmi normalnie.

Kto powiedział, że to brzmi normalnie? Twój kolega z ex-avatarem GMa nie określił w jakim przypadku. Tak, to jest wtedy buractwo. Ogólne używanie wulgaryzmów nie jest buractwem. Używajcie mózgu, macie się za lepszych przez to, że nie używacie wulgaryzmów. Teraz jeszcze czytanko ze zrozumieniem i pójście po nie-te-k***a mleko.

Btw. właśnie przeklnąłeś - jesteś chamem, burakiem, prostakiem, niewyedukowanym ćpunem, dresem i pewnie także raperem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...