Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie wulgaryzmów używa się wtedy kiedy brakuje słów. Przykładowo chcę wypowiedzieć zdanie. Byłem dzisiaj w pracy, aczkolwiek się do niej spóźniłem - tak powie. Jak powie osoba z brakiem słów: Byłem dzisiaj w robocie, ale k***a się do niej spóźniłem.

Dlaczego padło tam słowo wulgarne? Taka osoba ma bardzo mały zasób słów. Po prostu nie zna synonimów. Po co uczyć ogromnej bazy słów i wyrażeń, skoro można to zastąpić prostą lekką i krótką k**ą?

Ogólnie rzecz biorąc dla mnie osoba która przeklina to osoba bez wykształcenia. W książkach jest pełna masa synonimów, wystarczy je czytać, a słowa zapisują się w pamięci same. Widzieliście kiedyś osobę wykształconą która używała przekleństw? Nie, dlaczego? Przeczytała masę książek i zna bardzo dobrze język polski.

Używanie języka polskiego to nie tylko główne zwroty, słowa, wyrażenia, ale także masa, naprawdę masa synonimów. Nasz język oferuje ich taką masę, że naprawdę używanie wulgaryzmów stanie się śmieszne.

Ja nie jestem osobą wykształconą (mieszkam także na emigracji, więc z językiem polskim nie rozmawiam w sklepie, szkole czy na mieście), aczkolwiek staram się minimalnie używać brzydkich słów. Dla mnie jest to krótko buractwo.

Pozostaje wrzucić tylko: https://www.youtube.com/watch?v=KpxH6s_fHEY

Nie żeby coś ale trzeba być idiotą żeby nie skumać sensu tego filmu i tyle, zasób słów zasobem. Po za tym te przykłady... Sam je wrzucasz i nawet nie wiesz że są złe:

"Byłem dzisiaj w robocie, ale k***a się do niej spóźniłem."

I gdzie tu mały zasób słów? K***A czyni tam rolę przerywnika i jednocześnie zaznacza zdenerwowanie https://www.youtube.com/watch?v=KpxH6s_fHEY

Czyli twoim zdaniem w sklepie zdanie "poprosze mleko, nie te k***a" brzmi normalnie.

kolejny pajac specjalista od języka, ten przykład co podałeś akurat jest buracki ale jak oceniasz gościa po tym czy wrzuci sobie przerywnik do zdania, to nara poziom umysłowej ameby

Mes co tu dał!

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mes co tu dał!

prawda ale Open your eyes strasznie wbija się w mózg, cholernie podoba mi się też początek

@1373230489-U611928.pngnasty mind niestety nie ale przyznam szczerze, że sugerowałem się troszeczkę :)

Opublikowano

O k***a. Na razie widzę 3 z*******e płyty wyjdą/wszyły już w tym roku :D

prawda ale Open your eyes strasznie wbija się w mózg, cholernie podoba mi się też początek

to ty? :v

551b090894586.png

Opublikowano

jak ja widze wiekszosc rapsow -  jebac k***a jebac jp jestem biedny jp jebac dziwki dziecko ulicy

nie stac mnie na chleb ale co miesiac wyjezdzam do innego kraju na wakacje - typowy raper

a tak to fokus rahim abradab wuwunio

kiedys magik grubson 

Opublikowano

record dzi dzi dziwko record

Kiedy robim benger? Znalazłoby sie tu pare osob pewnie. Tylko trzeba do życia przywrócić ziomeczka co nas wyda #mroziakrecords

Opublikowano

Kiedy robim benger? Znalazłoby sie tu pare osob pewnie. Tylko trzeba do życia przywrócić ziomeczka co nas wyda #mroziakrecords

Już chyba dwie próby były, z tego co pamiętam :P

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Już chyba dwie próby były, z tego co pamiętam :P

Ale wtedy to były ogólne pogaduszki, masa randomów się zapisywała i c**j. Teraz można by odjebać prawilnie w naszym temacie coś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...