Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co byście powiedzieli na grę podobną do DO? :)

TheCCAY

Ankieta :P  

177 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co chcieliby?cie "ujrze?" w grze? :)

• Profil Pilota (Punkty post?pu i wi?cej umiej?tno?ci)
      103
    • Skylab
      97
    • Poczta
      62
    • Specjalne promocje czasowe, podczas których losowe przedmioty b?dzie mo?na kupi? po obni?onej cenie
      109
    • Piraci i mapy pirackie (w tym palladium)
      78
    • O wiele wi?cej wrót :)
      78
    • 3 waluty (3 waluta b?dzie rozwini?ta pó?niej, b?dzie mo?na j? jednak zbiera?)
      64
    • Bank o.O
      62
    • Systemy obronne baz korporacji
      49
    • Stacje bojowe klanów (federacji)
      52
    • P.E.T.
      98
    • High-Tech wraz z Apisem i Zeusem
      73
    • Ulepszanie itemów
      53
    • O wiele wi?cej ró?norodnych eventów
      89
    • Mikrop?atno?ci, by utrzyma? serwer gry
      41
    • Swego rodzaju bitwy JackPot, w których nagrod? by?aby waluta gry lub/i itemy
      56
    • 3 galaktyki
      55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro prosiłeś o pomysły na eventy itd. to ja mam pomysł na taki event jeden.

Jest tam jakaś mapa bitewna, przykładowo event zaczyna się o 16 i trwa do 20.

Na mapie bitewnej pojawiają się 4 hmm jakieś bazy czy flagi. Aby wygrać jakaś firma, korporacja, naród czy co tam będzie musi kontrolować większość baz/flag. Każda baza/flaga daje 1 pkt. na minute. drużyna która zdobędzie najwięcej pkt. wygrywa. aby przejąc flagę/bazę jedna firma musi min. 30 sekund zadawać fladze/bazie więcej dmg od jakiejś tam innej/innych firm.

Nagrodą za wygranie mogło by być zwiększenie pd dla wygranej firmy/korporacji/narodu/kraju/ o ileś % przez dzień czy dwa

LOL

• Odpowiedzi 307
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co do eventu to nie wiem czy 5-osobowe grupy byłyby dobrym rozwiązaniem. Lepiej klanami, bo niby mogą być dysproporcje co do ilości graczy, ale z tego co pamiętam to w klanach, w których byłem więcej niż 5-osobowe grupy potrafiły świetnie współpracować :)

Mogą być i większe, ale najlepiej żeby nie przekraczały 15-20 osób na grupę.

Dobra to ja zabieram się za jakiś prosty szkic, a później przeniesienie tego na grafikę komputerową :]

Jeśli można wiedzieć, korzystasz z tabletu czy z kartki? Jeśli tablet, to jaki?

Opublikowano

@UP Ta gra to nie będzie stary klient DO, to będzie coś innego... kiedyś jacyś Francuzi pracowali nad starym silnikiem, ale nie wiem co z tego wyszło.

BTW. Słyszałem też że v5 ma pliki z UridiumWars, to prawda?

Tutaj taki mój pseudo-szkic dla aliena.

13114370132063412478.png

Opublikowano

@Loude

Korzystam z kartki lub z ultrabook'a ;]

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

@UP Ta gra to nie będzie stary klient DO, to będzie coś innego... kiedyś jacyś Francuzi pracowali nad starym silnikiem, ale nie wiem co z tego wyszło.

BTW. Słyszałem też że v5 ma pliki z UridiumWars, to prawda?

Tutaj taki mój pseudo-szkic dla aliena.

13114370132063412478.png

Szkic mi się bardzo podoba :). Nie będę się wypowiadał odrębnie do każdego posta, jednak zostało zaproponowanych kilka ciekawych eventów :).

Ilość statków - nie chcę tutaj za bardzo przesadzać, bo znów kto by kupował po kolei każdy statek :P. Myślę, że taka ilość co w DO jest (a może była) na początek wystarczy, bo jak już wcześniej pisałem - na początku gra będzie na poziomie staego klienta - bez wyrzutni, RSB, i innych dodatków - klasyczne DO :). To teraz premium: chyba jednak te funkcje zaproponowane zostaną dla premium wprowadzone:

• Większy % zwrotu waluty z aukcji;
  • Oczywiście darmowe naprawy;
  • Może jakieś zniżki;
  • Unikatowy design :P (tzn. może zrobię w ten sposób, że można go łączyć z innymi designami, co łączyłoby bonusy :));
  • I tu pośrednio pomysł innego użytkownika: możliwość założenia klanu.

Pewnie znajdzie się więcej funkcji :). Co do tego klanu - ktoś zaproponował, aby możliwość założenia klanu była dostępna za małą opłatą, żeby nie było ich (załóżmy) kilka tysięcy. Ograniczy to też ilość tzw. noobów, przez co gra będzie taka... taka :P. Wszystkie oceny mam poprawione (nareszcie :)), jeszcze tylko napisać mam te 2 jakieś programy dla studentów i weekend = tylko pisanie gry :P. Może bym coś zrobił w końcu, jeszcze muszę kompletnie kryptografię obczaić (żeby jakiegoś hacka nagle nie było czy kradzieży kont). Jeśli ma ktoś czas i chęci to taki mały spis alienów i statków by zrobił? :P. Mi się tam nie chce ( ;)), mam już spis statków i broni (ale broni moich nie wprowadzę - ponad 20 każdego typu jest :P). Eventy - jeśli już mielibyśmy zgapiać jakieś od DO, to po pierwsze - pozmieniać je trochę, po drugie - większe nagrody za wygrane i pozostałe miejsca :). Do tego czasami alieny będą wyrzucały jakieś itemy, odpowiednie do ich siły :). Myślałem też nad specjalnymi np. laserami, które można by zdobyć tylko poprzez wygraną eventu. I jeszcze mój jeden pomysł: nie będzie logo firmy przy nickach, każdy statek będzie miał odcień wzorowany na odcieniu logo firmy (czyli coś w stylu designów Aegisa, Citadel czy Spearhead tylko dla każdego statku, kompatybilne z designami), przez co np. najlepszy statek zwiadowczy (tylko takie założenia, może takie cuś później będzie) będzie miał możliwość czasowego podszycia się pod inną firmę. To się trochę napisałem :P.

PS: Umie ktoś robić filmy/animacje oraz obiekty 3D w Cinema 4D R13 Studio? Jeśli tak, prosiłbym o kontakt na PW :).

PS2: Tam sobie będę zapisywał, co kto wymyśli ew. np. grafikę zrobi czy będzie jakoś w projekt zaangażowany - nagroda w grze nie ominie :).

Opublikowano

Naprawianie znów będzie kosztować... Więc każdy poleci kupować premkę tak jak to było w DO :/

Wiesz, jeszcze gra nie wyszła :), a premka nie będzie droga - 3,66 zł na miesiąc, co myślę że nikogo nie obciąży :). Jednak poczekamy, zobaczymy :).

PS: Masz 144 postów, ta liczba mnie ciągle prześladuje :ninja: .

Opublikowano

Proponuje tak:

Jak wyjdzie beta, to niech to jest czysty stary client, dalej poprawiasz bugi itp. Kiedy beta będzie stabilna resetujesz wszystkie osiągnięcia. I potem dalej dodajesz nowości... Kiedy już ten serwer będzie przypominał aktualną wersje DO otworzysz 2 serwer klasyczny i dalej chyba wiesz co będzie ;)

Opublikowano

Proponuje tak:

Jak wyjdzie beta, to niech to jest czysty stary client, dalej poprawiasz bugi itp. Kiedy beta będzie stabilna resetujesz wszystkie osiągnięcia. I potem dalej dodajesz nowości... Kiedy już ten serwer będzie przypominał aktualną wersje DO otworzysz 2 serwer klasyczny i dalej chyba wiesz co będzie ;)

Pomysł wydaje się dobry, jednak jest wiele zwolenników starego klienta :). Z jednej strony takie rozwiązanie byłoby dobre, jednak z drugiej to chciałbym wszystko pogodzić :). Na razie będzie tylko "czysty stary client" :).

Opublikowano

Szkic mi się bardzo podoba :). Nie będę się wypowiadał odrębnie do każdego posta, jednak zostało zaproponowanych kilka ciekawych eventów :).

Ilość statków - nie chcę tutaj za bardzo przesadzać, bo znów kto by kupował po kolei każdy statek :P. Myślę, że taka ilość co w DO jest (a może była) na początek wystarczy, bo jak już wcześniej pisałem - na początku gra będzie na poziomie staego klienta - bez wyrzutni, RSB, i innych dodatków - klasyczne DO :). To teraz premium: chyba jednak te funkcje zaproponowane zostaną dla premium wprowadzone:

• Większy % zwrotu waluty z aukcji;
  • Oczywiście darmowe naprawy;
  • Może jakieś zniżki;
  • Unikatowy design :P (tzn. może zrobię w ten sposób, że można go łączyć z innymi designami, co łączyłoby bonusy :));
  • I tu pośrednio pomysł innego użytkownika: możliwość założenia klanu.

Pewnie znajdzie się więcej funkcji :). Co do tego klanu - ktoś zaproponował, aby możliwość założenia klanu była dostępna za małą opłatą, żeby nie było ich (załóżmy) kilka tysięcy. Ograniczy to też ilość tzw. noobów, przez co gra będzie taka... taka :P. Wszystkie oceny mam poprawione (nareszcie :)), jeszcze tylko napisać mam te 2 jakieś programy dla studentów i weekend = tylko pisanie gry :P. Może bym coś zrobił w końcu, jeszcze muszę kompletnie kryptografię obczaić (żeby jakiegoś hacka nagle nie było czy kradzieży kont). Jeśli ma ktoś czas i chęci to taki mały spis alienów i statków by zrobił? :P. Mi się tam nie chce ( ;)), mam już spis statków i broni (ale broni moich nie wprowadzę - ponad 20 każdego typu jest :P). Eventy - jeśli już mielibyśmy zgapiać jakieś od DO, to po pierwsze - pozmieniać je trochę, po drugie - większe nagrody za wygrane i pozostałe miejsca :). Do tego czasami alieny będą wyrzucały jakieś itemy, odpowiednie do ich siły :). Myślałem też nad specjalnymi np. laserami, które można by zdobyć tylko poprzez wygraną eventu. I jeszcze mój jeden pomysł: nie będzie logo firmy przy nickach, każdy statek będzie miał odcień wzorowany na odcieniu logo firmy (czyli coś w stylu designów Aegisa, Citadel czy Spearhead tylko dla każdego statku, kompatybilne z designami), przez co np. najlepszy statek zwiadowczy (tylko takie założenia, może takie cuś później będzie) będzie miał możliwość czasowego podszycia się pod inną firmę. To się trochę napisałem :P.

PS: Umie ktoś robić filmy/animacje oraz obiekty 3D w Cinema 4D R13 Studio? Jeśli tak, prosiłbym o kontakt na PW :).

PS2: Tam sobie będę zapisywał, co kto wymyśli ew. np. grafikę zrobi czy będzie jakoś w projekt zaangażowany - nagroda w grze nie ominie :).

Czyli mam np. wymyślić jakieś alieny i dopisać do nich HP, SH, DMG, Nagrody itd.?

Opublikowano

Czyli mam np. wymyślić jakieś alieny i dopisać do nich HP, SH, DMG, Nagrody itd.?

Jeśli masz czas i ci się chce :). Ja mam tego na ten miesiąc i następny dosyć :P.

Opublikowano

Jestem mało kreatywny ;(

::{Argot}::

HP: 300

SH: 100

Nagrody:

Waluta1: 100

Waluta2: 50

Waluta3: 8

------------------------

::{Gront}::

HP: 900

SH: 800

Nagrody:

Waluta1: 250

Waluta2: 125

Waluta3: 16

------------------------

::{Badder}::

HP: 1600

SH: 1000

Nagrody:

Waluta1: 340

Waluta2: 240

Waluta3: 24

------------------------

~::[bOSS Badder]::~

HP: 3600

SH: 9800

Nagrody:

Waluta1: 6000

Waluta2: 6000

Waluta3: 256

------------------------

::{Adolf}:: \\Nie miałem pomysłu na nazwę tego czegoś ;(

HP: 2800

SH: 1500

Nagrody:

Waluta1: 640

Waluta2: 520

Waluta3: 32

------------------------

::{Denurion}::

HP: 4000

SH: 2000

Nagrody:

Waluta1: 1200

Waluta2: 950

Waluta3: 64

------------------------

::{Sagnon}::

HP: 8000

SH: 4000

Nagrody:

Waluta1: 2400

Waluta2: 2200

Waluta3: 10

------------------------

~::[bOSS Denurion]::~

HP: 12000

SH: 6000

Nagrody:

Waluta1: 18000

Waluta2: 17850

Waluta3: 768

------------------------

~::[bOSS Sagnon]::~

HP: 24000

SH: 16000

Nagrody:

Waluta1: 30000

Waluta2: 29850

Waluta3: 1536

------------------------

Opublikowano

Co do galaktyki to raczej się niestety zgapi od darkorbit :P

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

jestem ciekawy ile będzie firm/ras i mniej więcej jak by wyglądała mapa/mapy

Na początku myślałem o 4 (:P), chociaż wtedy byłoby bez sensu bo mało byłoby graczy na firmę :/. Jeśli już to 4 będą później, na razie pewnie 3 :).

Co do galaktyki to raczej się niestety zgapi od darkorbit :P

Teraz sobie wizję taką wymyśliłem, że byłyby mapy firm/korporacji na środku, a bitewne na obrzeżach :). Ew. wpadłem teraz na pomysł, że PVP byłoby tak jakby nie w tym wszechświecie, w którym są mapy firm, tylko tak jakby "nad nimi", w takim nadrzędnym wszechświecie, w którym (może) byłyby pewne zakłócenia :P. A propos:

Ankieta: dodano pozycję "3 galaktyki" :).

Opublikowano

51019728933fa.png

Tak bym to widział.

*pre-pvp - Mapa z której skakałoby się na właściwe mapy pvp. Na tej mapie znajdowałyby się jeszcze alienki.

Opublikowano

Fajnie by było jakby każda firma miała jakieś małe bonusy. Firma 1 +kilka % do szybkości, firma 2 +kilka %do osłon, a 3 firma np. - kilka % otrzymanych obrażeń.

Opublikowano

Fajnie by było jakby każda firma miała jakieś małe bonusy. Firma 1 +kilka % do szybkości, firma 2 +kilka %do osłon, a 3 firma np. - kilka % otrzymanych obrażeń.

Jeśli już to dla każdej firmy albo same bonusy dodatnie, albo taka sama ilość dodatnich i ujemnych, bo nikt nie będzie chciał iść do firmy, która daje tylko ujemny bonus :). Co do układu map - mi się podoba, fajnie by było nie robić tego jakoś symetrycznie tylko tak porozrzucać mapy, czyli tak jak jest :).Mi się tam podoba ;).

Opublikowano

Z tą premką to bez przesady.

moim zdaniem jak premka to tylko taka dla szpanu i wygody nic więcej.

np: jak desing to taki jak mają inni tylko wygląda inny. np: zamiasy bastiona premium mógłby mieć inny wygląd ale też 10% osłon. Żadnych opłat za zmiany nicki itp. Ranga VIP czy coś i tyle.... Ew. jakieśtam coś dla premium że np: można w hoghtech tworzyć 2-przedmiotową kolejkę ;)

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

@ up

Może dajmy za 120zł jak to bp robi...

Co do gry to proponuję tak:

3 firmy podstawowe

+ 1 firma dla osób, które mają jakieś osiągnięcia(nie jest zmiana firmy obowiązkowa, ale tak do szpanu;d), proponuję +5% do siły, ale i nagród z alienów na tej firmie.

Do tego co do systemu rang i leveli to żeby nie kopiować z DO to może zamiast cyfrą to słownictwem lvl by był oznaczany? Np. odpowiednik 1 lvl'u - Początkujący itd...(jeśli chcesz to mogę ze 20 lvl'i+ wymyśleć) A zamiast rangi to kolor "zaciemnienia" nicku(początkowo by był biały, a później wraz z rankingiem w firmie stawałby się np. coraz bardziej niebieski, czerwony czy jaki tam kolor by był:D

Pozdrawiam:)

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Ja mam taki pomysł, aby zrobić coś na wzór miasta na mapie bazowej.

Na mapie znajdowałyby się takie lokacje jak:

• Kwatera główna - Można tu zobaczyć najbliższe eventy, ranking, jakaś wiadomość od generała etc.
  • Labolatorium - Skylab ;)
  • Jakaś kozacka nazwa dla budynku z misjiami - Misje
  • Biedonka - Sklep
  • Bazar - Aukcje

Opublikowano

Co do misji to można by dać "Zadania od Pana Mietka" xD

(taki żenujący żart spamującego)

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...