Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co byście powiedzieli na grę podobną do DO? :)

TheCCAY

Ankieta :P  

177 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co chcieliby?cie "ujrze?" w grze? :)

• Profil Pilota (Punkty post?pu i wi?cej umiej?tno?ci)
      103
    • Skylab
      97
    • Poczta
      62
    • Specjalne promocje czasowe, podczas których losowe przedmioty b?dzie mo?na kupi? po obni?onej cenie
      109
    • Piraci i mapy pirackie (w tym palladium)
      78
    • O wiele wi?cej wrót :)
      78
    • 3 waluty (3 waluta b?dzie rozwini?ta pó?niej, b?dzie mo?na j? jednak zbiera?)
      64
    • Bank o.O
      62
    • Systemy obronne baz korporacji
      49
    • Stacje bojowe klanów (federacji)
      52
    • P.E.T.
      98
    • High-Tech wraz z Apisem i Zeusem
      73
    • Ulepszanie itemów
      53
    • O wiele wi?cej ró?norodnych eventów
      89
    • Mikrop?atno?ci, by utrzyma? serwer gry
      41
    • Swego rodzaju bitwy JackPot, w których nagrod? by?aby waluta gry lub/i itemy
      56
    • 3 galaktyki
      55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eh czy mi się zdaje czy posty były usuwane, bo nie ma mej informacji... A więc muszę stwierdzić, że jednak statki, które robię nie będą w wersji 3D (pochylenie i takie tam), ponieważ brakuje mi czasu jak i samego konkretnego pomysłu, więc myślę sobię, aby jednak tworzyć zwykłe (widziane od góry) statki. Dlatego też przepraszam za moją poprzednią wypowiedź, bo być może tylko nakręciłem nie potrzebnie ludzi chociaż wątpie^^ No, ale zawsze lepiej przeprosić.

Jeszcze mamy czas, jeśli nie będą pasowały to weźmiemy te z DO :).

dzieki za link rozwiązałeś mi problem z statkami i smartem i ish bo konverter flash do gif był h....

ss:http://img831.imageshack.us/img831/7599/adneh.jpg

Fajnie to wygląda ;).

Ogólnie sprawa przedstawia się tak: wszystko szłoby pełną parą, gdyby nie cholerne SQL - myślę, że już je rozumiem, a tu lipa i dalej... Ogólnie jest to masakra, nie wiem czy nie zmienić sposobu przechowywania danych - kiedyś robiłem na plikach, ale to mało bezpieczny i wydajny sposób :/. Myślę, że po prostu napiszę klasę obsługującą zapis danych do pliku :). Pierwsza wersja będzie dość okrojona - tzn. baardzo stare DO.

Ew. jeśli jest ktoś, kto chciałby zajmować się obsługą bazy danych (kilka lat w tym siedzi) i wytłumaczeniem mi szczegółowo query/quary - niech pisze na pw :).

• Odpowiedzi 307
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Otwarcie bate-serwera przekładam na nieokreśloną datę, jednak muszę skumać w miarę SQL i mam inne sprawy na głowie :).

EDIT: Seafight to chyba walki namorzu a nie w kosmosie? :P

Opublikowano

Takie info (komentujcie :P):

Zmiana systemu wrót: od tej pory wrota będzie się składało tak jak APISa czy ZEUSa - czyli multiplikatorów jako tako nie będzie. Żeby nie było tak łatwo zmniejszę procent szansy na trafienie części do wrót :P.

Bonus startowy: gracz będzie dostawał tyle kasy, żeby starczyło na kupienie odpowiednika Leonova - na co nią przeznaczy, to już jego sprawa.

Zabezpieczenia: Nie będzie potrzebny plik przechowujący klucz i IV do połączenia się z serwerem - będą one generowane przy logowaniu i używane przez cały czas aż do zakończenia połączenia.

Bazy danych: Postanowiłem zostać przy SQL, na początku (no niestety) nie zrobię tego tak profesjonalnie jak reszty, lecz kolega ma mi potem z tym pomóc :).

Dodatki: Skylab zostanie wprowadzony przy otwarciu testów beta. Bitwy JackPot także zostaną wprowadzone od razu, jednak pierwsza odbędzie się półtora/dwa miesięce po otworzeniu oficjalnego serwera (Polska 1).

System wrót: Na mapach każdych wrót będzie mogła się znaleźć określona liczba osób proporcjonalna do parametrów serwera/liczby maksymalnych graczy. Gracze chętni do przejścia wrót (gdy na mapach wrót będzie maksymalna liczba osóB) otrzymają natychmiastowe powiadomienie o dostępności wrót.

Administracja: Żeby uniknąć czegoś takiego jak bugpoint.ru: NIKT z administracji (oprócz mnie :P) i bardzo zaufanych osób nie będą miały dostępu do jakichkolwiek manipulacji kontami prócz banowania.

Optymalizacja: oj będzie tego ;P.

Opublikowano

Gra podobna do DarkOrbit to NovaRaider

Fotka :

4726636514050.jpg

http://www.novaraider.com/

Gra nawet fajna pograłem chyba tydzień coś znudziło mi się serwer PL1 .

Po co ten spam?

A beta testy masz już zaplanowane na kiedy? :D. Masz już może coś z clienta?

Opublikowano

Jaki ja jestem szczęśliwy nova raider,JD,ta gra z tego tematu nie znam nazwy :D ,black universe,stellar legacy coraz więcej gier typu darkorbit ja będe grać we wszystko co wymieniłem i jeszcze czekam na gta V

Opublikowano

Jak tak patrze na to to chyba nie wypał :( wszystko ucichło nic nie wiadomo ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...