Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co byście powiedzieli na grę podobną do DO? :)

TheCCAY

Ankieta :P  

177 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co chcieliby?cie "ujrze?" w grze? :)

• Profil Pilota (Punkty post?pu i wi?cej umiej?tno?ci)
      103
    • Skylab
      97
    • Poczta
      62
    • Specjalne promocje czasowe, podczas których losowe przedmioty b?dzie mo?na kupi? po obni?onej cenie
      109
    • Piraci i mapy pirackie (w tym palladium)
      78
    • O wiele wi?cej wrót :)
      78
    • 3 waluty (3 waluta b?dzie rozwini?ta pó?niej, b?dzie mo?na j? jednak zbiera?)
      64
    • Bank o.O
      62
    • Systemy obronne baz korporacji
      49
    • Stacje bojowe klanów (federacji)
      52
    • P.E.T.
      98
    • High-Tech wraz z Apisem i Zeusem
      73
    • Ulepszanie itemów
      53
    • O wiele wi?cej ró?norodnych eventów
      89
    • Mikrop?atno?ci, by utrzyma? serwer gry
      41
    • Swego rodzaju bitwy JackPot, w których nagrod? by?aby waluta gry lub/i itemy
      56
    • 3 galaktyki
      55

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 307
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co wy na to? ^_^

Inne:

57d88d4025169.jpg

Police Admin - Statek Administratora

- Prędkość 500

- Ładunek 100.000

- Lasery 50

- Generatory 0

- Baterie 100.000

- Punkty życia ∞

- Rakiety 100.000

- Dodatki 10

Statek Administratora. Niedostępny w grze. Posiada nieskończoność HP (nie ubywa).

Statek ten jest nastawiony pokojowo i nie należy go atakować!

Hahaah , jak go napierdalalismy z ludzmi to mu konfe zjechalismy i kawalek hp

A teraz to z 5 z top10

Cma , full dmg i ujebany

Opublikowano

Hahaah , jak go napierdalalismy z ludzmi to mu konfe zjechalismy i kawalek hp

A teraz to z 5 z top10

Cma , full dmg i ujebany

Ja mu 4 miny zrzuciłem i jebła kurwa xD

Ale nie offtopujmy

Opublikowano

Moim zdaniem te nowe statki z DO są zbyt wypasione i zachwiałyby równowagą w grze. Poza tym TheCCAY pisał wcześniej, że na początku to będzie coś na kształt starego DO, więc nie spodziewajmy się jakiś nowinek z DO, które są po to, żeby na nich tylko zarabiać.

Opublikowano

Co wy na to? ^_^

Statki:

26574bab951b6.jpge3616361de186.jpg5d7b1fc049f6d.jpg

Reaper - Statek Naprawczy

Statek Reaper jest średniej wielkości statkiem wsparcia.

Już wkrótce statki w Twojej grupie nie będą mogły obyć się bez Twojej pomocy.

Reaper posiada następujące umiejętności:

skill_icon_healing_beam_32x35.png?__cv=f362034055e23378c621303ad6725000 Regeneracja HP - Dzięki regeneracji HP przywracasz stopniowo przyjaznym statkom ich hitpoints.

skill_icon_shield_recharge_32x35.png?__cv=95ddd104846643240ce0d733dcebc200 Naprawa Osłony - Poprzez naprawę osłony wysyłasz wybranym przez Ciebie przyjaznym statkom nową energię do osłony.

skill_icon_healing_pod_32x35.png?__cv=070a2f785dc9a7e8c31a26c307483700 Urządzenie naprawiające - Dzięki tej umiejętności, Twój statek Reaper może zrzucić urządzenie, które przywraca wszystkim

zaprzyjaźnionym statkom stopniowo ich HP.

- Prędkość 300

- Ładunek 2.000

- Lasery 10

- Generatory 15

- Baterie 25.000

- Punkty życia 295.000

- Rakiety 3.000

- Dodatki 4

(...)

Nie podawajcie mu grafik z darkorbit(przynajmniej bez porządnej edycji), ponieważ i tak ewentualnie w becie ich użyje, a później i tak swoje będzie musiał dodać.

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Niestety nie doczekasz się mojej propozycji statków, bo jak miałbym oddać po prostu skopiowane statki z DO czy innej gry to wole już nie dawać nic. Liczę na lepszych grafików ode mnie takich jak np. Loude, Volkin lub innych zdolnych i KREATYWNYCH :D

Opublikowano

Yhym lepsze jakieś krzywe wysrane z dupy Kubika kapsuły jak przykładowo w NovaRaider.

... skopiowane statki z DO czy innej gry :D [...]

Czytanie ze zrozumieniem należy do trudnych rzeczy :)

"Co byście powiedzieli na grę podobną do DO" a "Gra na podstawie DO" To dwa różne światy kolego ;)

Opublikowano

zamnknijcie ten dupny temat... i tak sie nie doczekacie gry... napewno 15 latek postawi wam gre wg to zly dzial...

kbotuserbar9ni9.png

|| PL3 || StreFaCieNi ||

|| BlackSpace || Szchachcic ||

Zapraszam na serwer cs jb !!! :) A tu lapcie smiszny film ;D

Opublikowano

zamnknijcie ten dupny temat... i tak sie nie doczekacie gry... napewno 15 latek postawi wam gre wg to zly dzial...

Odezwał się 9latek, który wkuriwa na całego.

1.Gry się doczekamy, jeszcze zobaczymy, osoba która robi TO, ma większy potencjał (o ile wiesz co to znaczy) od ciebie, i wkurwiasz...

2. Niech ma 15 lat, ty masz 9,i potrafisz tylko wkuriwać

3. Dział dobry, bo jest pośrednio związane z DO i wkuriwasz

Opublikowano

Czerwony, weź.

Już wróciłeś, murzynku.

Weź wyjdz z tego mpc, i idz pograć w mario.

Ciagle piszesz bezsensowne tematy, i wszędzie "daj like"...

@EDIT :

Dziekuje stim za 5%...

FCB/BvB/Chelsea.

Messi<3

fbmessis.png

Opublikowano

Odezwał się 9latek, który wkuriwa na całego.

1.Gry się doczekamy, jeszcze zobaczymy, osoba która robi TO, ma większy potencjał (o ile wiesz co to znaczy) od ciebie, i wkurwiasz...

2. Niech ma 15 lat, ty masz 9,i potrafisz tylko wkuriwać

3. Dział dobry, bo jest pośrednio związane z DO i wkuriwasz

W każdym punkcie ujmujesz że wkurwia :) ale cóż taka prawda :)

Opublikowano

15 latek sratek

Jak dla mnie może mieć nawet 30 lat lub 9 mnie to nie obchodzi .

Ludzie Pomyślcie a najwięcej ty Murzynek bo strasznie wkurwiasz xD .

Ten kto tworzy tę grę ma taki potencjał że mi by się to w '' bani '' nie zmieściło :D .

I za to go podziwiam chce stworzyć grę pomoc znalazł akurat na tym forum i wszystko chyba dobrze idzie :)

( To nie miało nikogo urazić , tylko zmotywować )

mca.png
Opublikowano

Doobra, teraz moja jakże wyczerpująca opinia na temat gry, lecz na początku chciałbym poruszyć "problemy" kłócących się na górze. Czerwony Murzyn faktycznie może mieć wątpliwości co do tego, czy gra powstanie. W końcu nie każdy, kto ma 15 lat potrafi od podstaw stworzyć grę o tak rozbudowanym systemie jak SzajsOrbit... Ale nie powinien też zniechęcać kolegi do kontynuowania tego projektu. A teraz do sedna. Jeśli gra byłaby podobna do DarkOrbit z ok. 2008/9 r. to baaaaardzo chętnie grałbym. Lecz jak widzę w ankiecie zdecydowana większość tego, co zepsuło tą grę jest popierane. Ja uważam, że maximum powinno być tak:

- x4 Najsilniejszą amunicją

- Najsilniejsze rakiety to te PLT-2021 (5 uridium)

- Brak: Apisa, Zeusa, Hightech, Skylab, Wyrzutni rakiet, Baz klanowych, Apisa, Spearheda i Citadela

- Chciałbym, abyś wprowadził możliwość przesyłania załączników w wiadomościach. Chodzi mi tutaj tylko o Dodatki, Lasery, Generatory oraz Kredyty. Nic więcej.

To moje jedyne warunki. Za doczytanie do końca serdecznie dziękuję, pozdrawiam Kexonid.

//Edit: Nooo, zapomniałbym. WALUTA PODOBNA DO URIDIUM BYĆ POWINNA!. Ale bez przesady, Koleś server bedzie też musiał z czegoś utrzymać, Proponuję tak mniej więcej esy tak jak są teraz, a przelewy do 30 zł. Pozdrawiam. czesc.

Opublikowano

Ok, jestem po przerwie. Niestety mam okropnie/strasznie zaje**ście napięty harmonogram (algorytmy na informatykę + prezentacja i lektura i inne :/) więc premierkę chyba przesuniemy :). Nie wiem na kiedy, ale nie biorę od rozpoczęcia projektu żadnych "dodatkowych zleceń". Nie odpisywałem z osobistych przyczyn :). Zaraz przeczytam posty i się wypowiem ;).

EDIT: Na początku używamy grafiki z DO, bo skoro wyjdzie po 1 marca (no niestety :/) to nie będziemy czekać na grafikę (no chyba że graficy zdążą na czas :P). To ja się tak wypowiem o teraźniejszych postanowieniach: na początku (co powiadam n-ty raz ;)) gra będzie na takim samym poziomie co (kochane) stare DO, czyli maksymalnie rozwinięte konto to zwykłe (i stare jak na teraźniejsze standardy) FE. Co do wrót - postaram się zrobić coś w stylu "Galaxy Gate API" (:P), czyli nie trzeba się będzie męczyć z dodaniem wrót, tylko napisać odpowiedniego dll'a i "podpiąć" go pod serwer (oczywiście dokonać jeszcze dodatkowych modyfikacji w kliencie). Rodzajów ammo będzie tyle samo, wyrzutnię może zdążę dodać, myślę że nie będzie tych "kółeczek" przy randze w grze (chodzi o wrota), tylko żeby mieć odpowiednią rangę trzeba będzie wykonać odpowiednie wrota. Fajnie byłoby dodać także coś w stylu radia dla każdej firmy - można byłoby się komunikować, posłuchać jakiejś muzy :P - jednak nie wiem, czy po wprowadzeniu tego nie zlikwidować czatu. Trzecia waluta zostanie wprowadzona do kodu, lecz nie będzie widoczna - kiedyś ją wykorzystam :). Temat płatności chyba się nie zmienił :). Co do strony - ktoś ją tworzył, lecz nie pamiętam kto :P. Gdzieś w postach jest link do tej strony ;). To ja teraz dokończę to, co mam dokończyć i jutro się wypowiem jeszcze ;).

Opublikowano

Doobra, teraz moja jakże wyczerpująca opinia na temat gry, lecz na początku chciałbym poruszyć "problemy" kłócących się na górze. Czerwony Murzyn faktycznie może mieć wątpliwości co do tego, czy gra powstanie. W końcu nie każdy, kto ma 15 lat potrafi od podstaw stworzyć grę o tak rozbudowanym systemie jak SzajsOrbit... Ale nie powinien też zniechęcać kolegi do kontynuowania tego projektu. A teraz do sedna. Jeśli gra byłaby podobna do DarkOrbit z ok. 2008/9 r. to baaaaardzo chętnie grałbym. Lecz jak widzę w ankiecie zdecydowana większość tego, co zepsuło tą grę jest popierane. Ja uważam, że maximum powinno być tak:

- x4 Najsilniejszą amunicją

- Najsilniejsze rakiety to te PLT-2021 (5 uridium)

- Brak: Apisa, Zeusa, Hightech, Skylab, Wyrzutni rakiet, Baz klanowych, Apisa, Spearheda i Citadela

- Chciałbym, abyś wprowadził możliwość przesyłania załączników w wiadomościach. Chodzi mi tutaj tylko o Dodatki, Lasery, Generatory oraz Kredyty. Nic więcej.

To moje jedyne warunki. Za doczytanie do końca serdecznie dziękuję, pozdrawiam Kexonid.

//Edit: Nooo, zapomniałbym. WALUTA PODOBNA DO URIDIUM BYĆ POWINNA!. Ale bez przesady, Koleś server bedzie też musiał z czegoś utrzymać, Proponuję tak mniej więcej esy tak jak są teraz, a przelewy do 30 zł. Pozdrawiam. czesc.

Jedyna rzecz która zepsuła tą gre to LF4 i ulepszenia. Apis i Zeus to bardziej rzecz do szpanu bo 4 sloty więcej nic prawie nie dają. Co do Profistatków jestem tego samego zdania lecz nie wiem jak dokładnie ta gra będzie wyglądać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...