Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co byście powiedzieli na grę podobną do DO? :)

TheCCAY

Ankieta :P  

177 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co chcieliby?cie "ujrze?" w grze? :)

• Profil Pilota (Punkty post?pu i wi?cej umiej?tno?ci)
      103
    • Skylab
      97
    • Poczta
      62
    • Specjalne promocje czasowe, podczas których losowe przedmioty b?dzie mo?na kupi? po obni?onej cenie
      109
    • Piraci i mapy pirackie (w tym palladium)
      78
    • O wiele wi?cej wrót :)
      78
    • 3 waluty (3 waluta b?dzie rozwini?ta pó?niej, b?dzie mo?na j? jednak zbiera?)
      64
    • Bank o.O
      62
    • Systemy obronne baz korporacji
      49
    • Stacje bojowe klanów (federacji)
      52
    • P.E.T.
      98
    • High-Tech wraz z Apisem i Zeusem
      73
    • Ulepszanie itemów
      53
    • O wiele wi?cej ró?norodnych eventów
      89
    • Mikrop?atno?ci, by utrzyma? serwer gry
      41
    • Swego rodzaju bitwy JackPot, w których nagrod? by?aby waluta gry lub/i itemy
      56
    • 3 galaktyki
      55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeżeli będziesz robił, to proszę żeby nie była to kolejna kopia DO z tymi samymi statkami, tą samą muzyką i ogólnie żeby nie wszystko było skopiowane.

O to mi chodzi.

Czy zrobi kopie dokładną tylko jak on to powiedział z dodatkowymi itemami typu że zerżnie all i doda tylko lf5 żeby było więcej itemów, czy zrobi po swojemu. Zmieni przynajmniej kilka elementów gry. A co wam się w nowym darkorbit nie podoba. Przez tyle lat starego klienta każdy labidził, że nic nie dodają, nie zmieniają, że zdobyć łatwo jest FE i potem nudy. A teraz jak dodają to macie ale za samo dodawanie? Moim zdanie nowy klient i nowe itemy są fajne tylko bugpoint niestety wali za duże ceny w urce, nic za kredyty nie dodaje i nic znaczącego nie wprowadza na handel. Apis jest np: spoko. Tylko niech kosztuje np:1.5*więcej niż irek(nie jakieś składanie) i niech bd na handlu. Mam wrażenie że wy hejtujecie darkorbit żeby hejtować. Stary klient jest tylko symbolem starego darkorbit, gdzie wszytko można było zdobyć bez wydania złotówki(bo all było na handlu). Większość nowosci w darkorbit jest fajna tylko za bardzo komercyjna. Pewnie ten kto hejtuje darkorbit za nowości nie za ich cene nadal myśli że windows8 jest na dotykowe ekrany. Niemacie własnych opini tylko powtarzacie zdanie veteranów, tylko nigdy nie zapytaliście co im się w nowościach nie podoba. Gram od początku w darkorbit, i wiem że przed nowościami/nowym klijentem 80% graczy nie wysyłało smsów/przelwów. Co najwyżej na pomarańczowy design jak ktoś chciał.

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

• Odpowiedzi 307
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

O to mi chodzi.

Czy zrobi kopie dokładną tylko jak on to powiedział z dodatkowymi itemami typu że zerżnie all i doda tylko lf5 żeby było więcej itemów, czy zrobi po swojemu. Zmieni przynajmniej kilka elementów gry. A co wam się w nowym darkorbit nie podoba. Przez tyle lat starego klienta każdy labidził, że nic nie dodają, nie zmieniają, że zdobyć łatwo jest FE i potem nudy. A teraz jak dodają to macie ale za samo dodawanie? Moim zdanie nowy klient i nowe itemy są fajne tylko bugpoint niestety wali za duże ceny w urce, nic za kredyty nie dodaje i nic znaczącego nie wprowadza na handel. Apis jest np: spoko. Tylko niech kosztuje np:1.5*więcej niż irek(nie jakieś składanie) i niech bd na handlu. Mam wrażenie że wy hejtujecie darkorbit żeby hejtować. Stary klient jest tylko symbolem starego darkorbit, gdzie wszytko można było zdobyć bez wydania złotówki(bo all było na handlu). Większość nowosci w darkorbit jest fajna tylko za bardzo komercyjna. Pewnie ten kto hejtuje darkorbit za nowości nie za ich cene nadal myśli że windows8 jest na dotykowe ekrany. Niemacie własnych opini tylko powtarzacie zdanie veteranów, tylko nigdy nie zapytaliście co im się w nowościach nie podoba. Gram od początku w darkorbit, i wiem że przed nowościami/nowym klijentem 80% graczy nie wysyłało smsów/przelwów. Co najwyżej na pomarańczowy design jak ktoś chciał.

Ty wgl zamknij morde i wyjzd stąd , lepiej pisz tam swoje <fake> darkobit jak bys nie trafil to masz --->

http://www.mpcforum....a-do-darkorbit/

A ta praca co tu jest to napewno wypali ;)

10 postow hahah , kto ci w to uwierzy?

Opublikowano

Ty wgl zamknij morde i wyjzd stąd , lepiej pisz tam swoje <fake> darkobit jak bys nie trafil to masz --->

http://www.mpcforum....a-do-darkorbit/

A ta praca co tu jest to napewno wypali ;)

10 postow hahah , kto ci w to uwierzy?

Po pierwsze nie obrażaj mnie.

Po drugie, ja nie mam wątpliwości co do tego czy ten projekt wypali. Do projektu zadałem tylko pytanie:

Czy zrobi kopie dokładną tylko jak on to powiedział z dodatkowymi itemami typu że zerżnie all i doda tylko lf5 żeby było więcej itemów, czy zrobi po swojemu. Zmieni przynajmniej kilka elementów gry.

Po trzecie, wyobraź sobie konto założyłem żeby powiedzieć o moim projekcie.

Po czwarte, mówiłem tylko o grze (mojej) offline, więc co nazywasz fake? Bo zrobienie gry offlice, nie kosztuje mnie nic prócz trochę czasu, a bez protokołów multiplayer stworzenie takiej gry to banał. Tak więc ku twojemu zaskoczeniu moja gra powstanie, czy będzie dobra to już inna sprawa, Jeżeli bym obiecał hit to wtedy byłby fake.

Po piąte nie podałeś żadnych argumentów, czemu na mnie tak naskoczyłeś. Czy z chęci czystego hejtu? Bo takie mam wrażenie. Dzisiejsi ludzie(większość) umieją tylko hejtować czyjąś prace, sami nic nie zrobią. Nie mają jakoś w ogóle takiej potrzeby. Jednak na tym forum w szczególności są osoby bardziej kreatywne. Tak jak kolega od tego tematu. Życzę jego projektowi jak najlepiej, i na pewno zjawie się na beta testach. Po prostu jeżeli bym coś miał do tego projektu nie pisał bym nic w tym temacie. To tyle w tym temacie, strzałka;)

Ja tam osobiście uważam, że jeśli by Ci się udało, to powinieneś wprowadzić formę płatności. Bo chyba każdego stać na 5 zł sms raz na miesiąc. No np. mógł by być abonament na tą gre abyś mógł utrzymać serwer lub premium (abonament jakaś niska cena nie wiem sms - 5 zł lub premium większa cena bo nieobowiązkowe, lecz dające zyski). Bo tak czy siak, jak będzie ciekawie i ludzie zaczną dochodzić to i przyjdą z czasem ataki ddos-ów. A kasę będziesz potrzebować na zabezpieczenia. Z tym, że jeśli już zamierzasz takie coś robić to, wypadało by przeprowadzać jakieś ankiety i przedstawiać swoje pomysły aby w pełni spełniały wymagania społeczności. Mi się np. podoba rodzaj rozgrywki w DO-prosty i grafika cieszy oko jak na grę na przeglądarkę. Ty z kolei zamierzasz robić grę która wymaga clienta, to masz dużo większe możliwości jak i będą dużo większe wymagania. Reasumując jeśli Ci się uda to masz mnie po swojej stronie i licz na moje drobniaki w kieszeni :). Pozdrawiam.

ataki DDos to napewno bd problem, ale co do większych wymagań gry z clilentem się nie zgodzę. Jeżeli dobrze się zooptymalizuje może mieć nawet mniejsze wymagania.

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

Po pierwsze nie obrażaj mnie.

Taka prawda ;) ( jak sie rozpisałes , twej lektury napewno nie przeczytam ale )

Zaraz powstanie 600 tematu pod tyt..

Co byscie powiedzili

Mam zamiar zrobic

A potem kazdy dał po like i potem o jednak nie wypali bo na kompterze miałem format i wgl ;) , tylko lecisz na like i juz ;* , a tak to nie zrobisz

#seka1 , a po 2 "zamknij morde" .. to nie jest obraza tylko prośba o zamkniećie pysku :)

Opublikowano

Taka prawda ;) ( jak sie rozpisałes , twej lektury napewno nie przeczytam ale )

Zaraz powstanie 600 tematu pod tyt..

Co byscie powiedzili

Mam zamiar zrobic

A potem kazdy dał po like i potem o jednak nie wypali bo na kompterze miałem format i wgl ;) , tylko lecisz na like i juz ;* , a tak to nie zrobisz

#seka1 , a po 2 "zamknij morde" .. to nie jest obraza tylko prośba o zamkniećie pysku :)

Naprawdę, nie odpowiem nawet na twoje obrazy. Po drugie, nawet nie wiem po co są lajki, ale ok. Po trzecie widocznie nie masz pojęcie o programowaniu skoro zrobienie gry offline o tak prostej tematyce uważasz za problem. Jeżeli mi nie wierzysz to mam nadzieje że niedługo bd mógł ci prosto w japę wsadzić ten link. A żeby mieć wytłumaczenie musiałby mi dysk paść(mam nadzieje że nie padnie) bo mam 2 partycje, w razie w grywania systemu formatuje tylko jedną, a projekt mam na drugiej ;)

Po za tym możesz nie decydować za twórce gry czy bd LF3 czy LF50?

@Topic: Może zrobiłbyś pauze w robieniu wrót. Np masz słaby interne, rozłącza cię to włączasz panownie i grasz, albo musisz np:gdzieś wyjść a tu masz fale która potrwa jeszcze z 30minut - włączasz pauze i jak wrucisz do domu wyłączasz pauze i robisz wrota dalej;)

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

Naprawdę, nie odpowiem nawet na twoje obrazy. Po drugie, nawet nie wiem po co są lajki, ale ok. Po trzecie widocznie nie masz pojęcie o programowaniu skoro zrobienie gry offline o tak prostej tematyce uważasz za problem. Jeżeli mi nie wierzysz to mam nadzieje że niedługo bd mógł ci prosto w japę wsadzić ten link. A żeby mieć wytłumaczenie musiałby mi dysk paść(mam nadzieje że nie padnie) bo mam 2 partycje, w razie w grywania systemu formatuje tylko jedną, a projekt mam na drugiej ;)

Po za tym możesz nie decydować za twórce gry czy bd LF3 czy LF50?

@Topic: Może zrobiłbyś pauze w robieniu wrót. Np masz słaby internet, rozłącza cię to włączasz ponownie i grasz, albo musisz np:gdzieś wyjść a tu masz fale która potrwa jeszcze z 30minut - włączasz pauze i jak wrócisz do domu wyłączasz pauze i robisz wrota dalej;)

Pierw moze kup słownik okey? , a po 2 nie zrobisz tego i chuj :)

I czekam az mi to do "Japy" wsadzisz link ;*

Opublikowano

Pierw moze kup słownik okey? , a po 2 nie zrobisz tego i chuj :)

I czekam az mi to do "Japy" wsadzisz link ;*

poczekasz, zobaczysz ;)

"Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwontpili,

pokaż że się mylili,

nie czekaj ani chwili"

Paktofonika ;)

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

Mam tylko nadzieje że jeżeli bd to klilent to będzie lekki, bo mam mały limit na necie :/

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

Samios3 zamiast obrażać lub wyskakiwać z głupi tekstami byś zaczął sam coś robić ;]? Co do słownika chciałbym stwierdzić, że nie wszyscy są super w tych sprawach. Wątpie, żebyś sam się nie mylił. Pewnie jedyne co cie zabezpiecza przed robieniem błędów to wtyczka w przeglądarce, więc scichnij Pan ;]

Co do projektu, nie decydujmy za twórcę, my powinniśmy dawać jedynie propozycje ;]

A co do ciebie seka1 proponuję nie odpowiadać na głupie teksty, bo tylko spam się nie potrzebny zrobił. Jak chcecie dalej coś między sobą rozważać to proponuję opcję typu "PW"

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Samios3 zamiast obrażać lub wyskakiwać z głupi tekstami byś zaczął sam coś robić ;]? Co do słownika chciałbym stwierdzić, że nie wszyscy są super w tych sprawach. Wątpie, żebyś sam się nie mylił. Pewnie jedyne co cie zabezpiecza przed robieniem błędów to wtyczka w przeglądarce, więc scichnij Pan ;]

Co do projektu, nie decydujmy za twórcę, my powinniśmy dawać jedynie propozycje ;]

A co do ciebie seka1 proponuję nie odpowiadać na głupie teksty, bo tylko spam się nie potrzebny zrobił. Jak chcecie dalej coś między sobą rozważać to proponuję opcję typu "PW"

Ok, przepraszam za spam ale naprawdę trudno wytrzymać na i nie odpowiedzieć na te zaczepki. Koniec OFFTOPU

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

Kiedyś była podobna gra... była tylko 1 mapa pvp i aby zarobić kredyty biło się asteroidy lub przeciwne firmy co do upgrade to były tylko 3 - hp , bicie i naprawa. Fajna gierka swego czasu ale po chwili ludzie zaczęli testować cheat engine i inne bugi i gierka szybko upadła a szkoda bo fajnie było.

Ktoś pamięta jak to się nazywało? Było również w tym dziale.

Opublikowano

Podajrze nazywało się to blackspace jeśli dobrze pamiętam ;]

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Ciekaw jestem , kiedy ta gra ma zamiar wejść

Pisałem o tym wcześniej, bodajże 1 marca jeśli poświęcę na pisanie gry dużo czasu na feriach (otworzę beta-testy, które będą trwały 2-3 tygodnie) :). Aktualnie w wolnym czasie piszę też programy (na zaliczenie dla studentów :P), to będzie trochę pieniędzy chociaż na beta-testy czy uruchomienie strony. Co do postępów... powiem tak: na razie chcę do końca skonfigurować i ustalić schematy baz danych, żeby się to jakoś trzymało. Potem czas na modyfikację tego co zrobiłem, bo trzeba szyfrowanie wprowadzić (AES albo RSA). Potem lecimy po kolei (według mnie, czyli to, na co ja po kolei zawsze wbijałem na DO: strona główna, hangar, hangar->wyposażenie, klan, --skylab--, --profil pilota--, aukcje i te inne (te wzięte w myślniki to są niepewne :P).

Jeśli chodzi o itemy, to myślałem (żeby zrobić większą różnorodność) żeby dla słabszych graczy wprowadzić lasery typu: +40% DMG dla alienów czy graczy. Co do osłon, myślę żeby zrobić lasery typu +5% DMG od alienów przejmowane na osłonę, -10% DMG od graczy trafia bezpośrednio na statek. Na razie kłóćcie się tutaj o płatności, a ja będę to tylko czytał :P.

PS: Do ankiety dodano opcję mikropłatności :).

Opublikowano

może smsy od 2,30 zł ? oczywiście za takiego mniejszego smsa mniejszy bonuis w grze zamiast 5 k waluty z gry 2.5 napewno jak ktos by nie mial 5 zl na komórce szlo by mu to na reke a i grze sie to oplaci bo zysk

musiał by przynajmniej 10 zł aby dostać 5 zł ...

tak już te sms są zrobione dla cb idzie tylko jakiś tam % lepiej aby mu przelewać bankowo i była by gitara :)

NIE BĄDZ ŻYŁA DAJ DIAXXA !!!

(KLIKNI NA OBRAZEK)

HAHHAAHjp_xshxhsq.jpg

TROLOLO

Opublikowano

Ok, to takie podsumowanie, żebym nie musiał kilkadziesiąt razy baz danych edytować: 61 osób wypowiedziało się w ankiecie, z czego największą popularnością cieszą się:

• Promocje czasowe - 44 głosy;
  • P.E.T. - 39 głosów;
  • Profil Pilota - 38 głosów;
  • Dużo eventów - 35 głosów;
  • Skylab - 32 głosy;
  • Więcej wrót - 30 głosów.

Mniejszą popularnością:

• Poczta;
  • Piraci;
  • 3 waluty;
  • High-tech.

Powiem tak: wprowadzę wszystkie rzeczy, które są na pierwszej liście, no ale ja tu jestem od innego myślenia - trzeba by pomyśleć o założeniu nowego forum, na którym byłoby to wszystko posegregowane w działach :). Póki co, niech zostanie tak jak jest: wymyślajcie eventy, umiejętności do profilu pilota, czy tam sposób działania Skylaba (bo musi być inny) :). Ja postaram się coś zdziałać w kierunku forum ;).

EDIT: Do ankiety dodano bitwy jackpot.

Opublikowano

"EDIT: Do ankiety dodano bitwy jackpot."

ale z prawdziwą wygrana?

EDIT: sorka, nieprzczytałem w ankiecie :D

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

To tak: jak ja coś wymyślę, to z reguły nie jest to za fajne i użyteczne :). Jak ktoś ma pomysł, to piszcie - niedługo będę pisał kod wszystkich itemów, więc jakieś by się przydało wprowadzić :). Chodzi mi o modele laserów, generatorów itd. (albo jakiś nowy typ broni :)), oraz przedmioty w High-Tech (który jeśli się nie przyjmie, zostanie usunięty z gry), statki i designy. Myślę (bo wydaje mi się, że do 1 marca nie zdążę z pozostałymi rzeczami), że na początek gra będzie miała taki poziom rozwinięcia jak stare DO - bez wyrzutni, profilu pilota, high-techu (może się uda wprowadzić skylab) - będę to po prostu stopniowo wprowadzał :). Jeszcze jedna sprawa: pisałem do kokosza z prośbą o powstanie podforum DO o tym projekcie, żeby po prostu nie pisać wszystkiego w jednym temacie - nie doczekałem się jeszcze odpowiedzi - co sądzicie o tym pomyśle? Pozdrawiam :).

Opublikowano

To tak: jak ja coś wymyślę, to z reguły nie jest to za fajne i użyteczne :). Jak ktoś ma pomysł, to piszcie - niedługo będę pisał kod wszystkich itemów, więc jakieś by się przydało wprowadzić :). Chodzi mi o modele laserów, generatorów itd. (albo jakiś nowy typ broni :)), oraz przedmioty w High-Tech (który jeśli się nie przyjmie, zostanie usunięty z gry), statki i designy. Myślę (bo wydaje mi się, że do 1 marca nie zdążę z pozostałymi rzeczami), że na początek gra będzie miała taki poziom rozwinięcia jak stare DO - bez wyrzutni, profilu pilota, high-techu (może się uda wprowadzić skylab) - będę to po prostu stopniowo wprowadzał :). Jeszcze jedna sprawa: pisałem do kokosza z prośbą o powstanie podforum DO o tym projekcie, żeby po prostu nie pisać wszystkiego w jednym temacie - nie doczekałem się jeszcze odpowiedzi - co sądzicie o tym pomyśle? Pozdrawiam :).

A takie pytanko ;d

Jest szansa że przed 1.3.13

Bedzie gra szybciej? :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...