Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co byście powiedzieli na grę podobną do DO? :)

TheCCAY

Ankieta :P  

177 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co chcieliby?cie "ujrze?" w grze? :)

• Profil Pilota (Punkty post?pu i wi?cej umiej?tno?ci)
      103
    • Skylab
      97
    • Poczta
      62
    • Specjalne promocje czasowe, podczas których losowe przedmioty b?dzie mo?na kupi? po obni?onej cenie
      109
    • Piraci i mapy pirackie (w tym palladium)
      78
    • O wiele wi?cej wrót :)
      78
    • 3 waluty (3 waluta b?dzie rozwini?ta pó?niej, b?dzie mo?na j? jednak zbiera?)
      64
    • Bank o.O
      62
    • Systemy obronne baz korporacji
      49
    • Stacje bojowe klanów (federacji)
      52
    • P.E.T.
      98
    • High-Tech wraz z Apisem i Zeusem
      73
    • Ulepszanie itemów
      53
    • O wiele wi?cej ró?norodnych eventów
      89
    • Mikrop?atno?ci, by utrzyma? serwer gry
      41
    • Swego rodzaju bitwy JackPot, w których nagrod? by?aby waluta gry lub/i itemy
      56
    • 3 galaktyki
      55

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 307
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Statki premium za realną kase, zawsze by cos zarobili... Statek więcej by miał pd, kasy i więcej slotów:p

Szkoda, że za realną "kase" nie idzie kupić rozumu(błąd specjalnie zrobiony i dlatego wyróżniony, ale nie o to się rozchodzi).

Chłopak chce zrobić grę, w której szanse byłyby równe(ew. ci co grają x godzin byliby lepsi od tych co grają y, ale na to się nic nie poradzi), a tutaj jeden z drugim chcieliby być lepsi za kasę, ahh jak ja kocham neoski:D

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Szkoda, że za realną "kase" nie idzie kupić rozumu(błąd specjalnie zrobiony i dlatego wyróżniony, ale nie o to się rozchodzi).

Chłopak chce zrobić grę, w której szanse byłyby równe(ew. ci co grają x godzin byliby lepsi od tych co grają y, ale na to się nic nie poradzi), a tutaj jeden z drugim chcieliby być lepsi za kasę, ahh jak ja kocham neoski:D

Ale raczej upierdolisz normlanym premium .. staek

Opublikowano

Witam. Chciałem się Was zapytać, co byście powiedzieli na nową grę, fabułą podobną do DO lecz posiadającą większy wybór przedmiotów, przez co ich większe zróżnicowanie, nie byłaby na przeglądarkę tylko do ściągnięcia, a co najważniejsze - bez płatności (źródłem utrzymania serwera byłyby 2 reklamy z lewej i z prawej strony). Gralibyście w taką grę? Pozdrawiam :).

pewnie :P
Opublikowano

No super super... Ile czasu szacujesz na ukonczenie?

Określić tego nie mogę, niestety trzeba parę ocen poprawić ale fajnie by było gdyby po feriach (tych moich, zaczynają się chyba 9 lutego :/) beta testy odpalić :). Aktualnie na weekendzie będę intensywnie nad grą pracował :).

Statki premium za realną kase, zawsze by cos zarobili... Statek więcej by miał pd, kasy i więcej slotów:p

Jak już wspominałem wcześniej kilka razy, nie chcę wprowadzać żadnych ułatwień za pieniądze :).

Fajnie by bylo zagrać wtedy gdy bociki na DO latają :D

nawet nie warzcie się tych I/K/Q/botów robić do TEJ gry :P :P

Mam nadzieję, że nie zrobią ;).

Opublikowano

Mógłbyś wprowadzić konta premium jednak, nie miałby one znacznego wpływu na grę

np.

Zmiana nicku mogła by kosztować ileś tam, a z kontem premium byłaby za darmo

Zwykłe konto po przebiciu ma dostawać 40% postawionej ceny? Premium odzyskuje 45%

Chyba taki pomysł nie jest zły nie?

Opublikowano

To Wy nie wiecie, że programista z v5dev teamu (-Jd) ma zgrane pliki UW i w najbliższych 2 tygodniach otwiera pierwszy prywatny serwer darkorbit (no.. uridium wars). Wejdźcie na ePvP to macie tam wszystko na ten temat :)

Opublikowano

@up

Jest różnica, między grą na kase, a grą które daje jakieś pierdoły za kasę... Tutaj poprostu chodzi o to, aby gra nie padła ;)

Opublikowano

@up

Jest różnica, między grą na kase, a grą które daje jakieś pierdoły za kasę... Tutaj poprostu chodzi o to, aby gra nie padła ;)

Jak pisałem wcześniej, będę chciał jak najbardziej od takiej możliwości się oddalić, no chyba że nie będzie wyjścia :). Co do reklam, myślałem żeby zrobić takie bonusy jak w DO za wbijanie codziennie, tylko że tutaj byłyby one przyznawane za odświeżenie strony ileś tam razy :). Jeśli chodzi o premium, to (do czasu) będzie go można otrzymać od frakcji/korporacji za specjalne zasługi (każda frakcja/korporacja będzie miała przydzielonego jednego generała, który będzie za to odpowiadał (jeszcze też będzie mógł zarządzać bazą, m.in. włączać jej osłony i stabilne osłony oraz systemy obronne); będą organizowane co jakiś czas swego rodzaju wybory (albo i nie)) lub po prostu jako nagroda za zajęcie określonego miejsca w evencie :).

Jeśli chodzi o całość serwera, to muszę wstrzymać prace na trochę (max do jutra), bo jednak do pisania kodu muszę mieć SQL Server, podczas którego instalacji wywala mi piękne serie błędów :P.

PS: Ja tu gadu-gadu a mi instalacja się skończyła <_< .

EDIT: Tak ogłoszę coś przy okazji :). Jakby ktoś miał pomysł na misję, albo chciałby wymyśleć ich w miarę sporo, to prosiłbym pisać w związku z tym na PW do mnie :). Po systemie aukcji chcę się zająć klanami, a po nimi właśnie misjami ;).

Opublikowano

@Ref

I przy okazji dodam, że dodałem ankietę dotyczącą tego, co ma zostać wprowadzone do gry :). Wy gracie - wy decydujecie, ale także to wy decydujecie jak to nazwać itd., żeby BP się nie przyczepiło :P.

EDIT: Co do banku to teraz wpadłem na to: bierzecie na statek walutę tylko na własną odpowiedzialność, po zniszczeniu Was tylko losowy procent do Was będzie jej wracać - ja tam jestem sceptyczny co do tego pomysłu, ale zobaczymy jakie wyniki ankiety będą ;).

PS: Sorry, jeśli za wcześnie refa dałem, ale się powstrzymać nie mogłem ^_^.

Opublikowano

Powiem tak, te z systemami obronnymi baz to zły pomysł(Jak na początek gry), wgl, na jakiej by to zasadzie polegało, co by się z tym robiło?

Opublikowano

Powiem tak, te z systemami obronnymi baz to zły pomysł(Jak na początek gry), wgl, na jakiej by to zasadzie polegało, co by się z tym robiło?

Szczerze, to bardzo dawno to wymyśliłem, w sumie to chciałem zrobić to elementem eventu (tego z bombą z antymaterii), to dodałem do listy :). 1 w nocy jest i chciałem dać te rzeczy, które uważam za ważne no i trochę tych mniej ważnych wpadło :).

Generał miałby dostęp do panelu jakiegoś i za pomocą jego włączałby (załóżmy) systemy obronne. Byłyby one tylko na ostateczność, będą sporo energii zabierały (żeby nie używać ich nagminnie, jak zostaną może wprowadzone ;)).

PS: Szacunkowo (i przede wszystkim - zbyt optymistycznie, nawet jak na mnie) ukończyłbym (może) system aukcji, misji, federacji (klanów), poczty, hangaru wraz z wyposażeniem, sklepu, skylabu, profilu pilota i galaxy gates do 8 lutego, nie wliczając przygotowania pomysłów na misje i itemy oraz zrobienia grafiki do nich (termin obejmuje tylko serwer :/). Chcę najpierw w miarę ukończyć serwer, potem się bawić w klienta, bo jednak (według mnie) robienie dwóch rzeczy naraz jest trochę bezsensowne. Na feriach poświęcę jeszcze na to dużo czasu, to pod koniec (ferii) może zacznę robić klienta (albo i w marcu dopiero) :/.

2PS: Do ankiety dodano: P.E.T., High-Tech i ulepszanie przedmiotów :).

Opublikowano

Według mnie najlepiej gdyby się znalazło : PP, skylab no i oczywiście grube laski takie jak były kiedyś na DO czy na UW. Oczywiście RSB też by się przydało emp. itp.

Gra ma być zabawą głównie z PvP wiec wprowadzanie LF4 i upgrade itemków jest złe ponieważ 3-5 s i masz po pvp bo kogoś zjedziesz ... 0 frajdy z gry ! ;D

Najlepiej gdyby twój project zatrzymał się na poziomie UW.

Pozdrawiam KingRaider.

1378146534-U712811.jpg

Opublikowano

Według mnie najlepiej gdyby się znalazło : PP, skylab no i oczywiście grube laski takie jak były kiedyś na DO czy na UW. Oczywiście RSB też by się przydało emp. itp.

Gra ma być zabawą głównie z PvP wiec wprowadzanie LF4 i upgrade itemków jest złe ponieważ 3-5 s i masz po pvp bo kogoś zjedziesz ... 0 frajdy z gry ! ;D

Najlepiej gdyby twój project zatrzymał się na poziomie UW.

Pozdrawiam KingRaider.

W sumie masz rację, lecz nie chciałbym stanąć w jednym miejscu - gra w sumie stałaby się nudna gdyby nic nie wprowadzać :/. Chcę w różnych odstępach czasu dodawać takie rzeczy, żeby trzeba było się ciągle rozwijać, ale żeby nie ułatwiało to gry w takim stopniu w jakim to określiłeś :). Na razie (na beta-testy) chyba zrobię tyle ile było w starym DO - może dodam tylko RSB-75. Poczekamy, zobaczymy ;).

Opublikowano

Na kiedy przewidujesz open bete ?

Tak jak pisałem wcześniej, wstępny kod serwera ukończony (może) zostanie 8 lutego. Pozostanie mi potem jeszcze właściwa gra, AI alienów i kod eventów oraz klient, co (i tu znów - może) ukończę podczas ferii, które zaczynają mi się właśnie 8 lutego :). Zobaczę, jaką kolejność wybiorę, ale postaram się żeby beta-testy były jak najwcześniej :).

Opublikowano

Jakby coś zgłaszam się na beta-testera, mógłbym także spróbować zrobić layout dla strony gry lub forum (Tak, czytałem temat, wiem że gra będzie do ściągnięcia lecz trzeba ją skądś pobrać.).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...