Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze pomysły odnośnie gry podobnej do darkorbit

seka1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na razie Sebastian zrobił sobie od tej gry przerwę i robi inną a i on nie chce zrobić gry podobnej do darkorbit więc te grafiki mu się nie przydadzą :rolleyes:

@Edit 100 Postów

Pomogłem daj Like <3

Opublikowano

jeezu spina o takie podmienienie grafik i tak w tej grze lipnie to wyglada za małe mapy

ta pomagania jakos ostatnio nie miałes czasu pomoc w niczym wgl ciebie nie ma ja wole darkorbit robic mam gdzies bp tyle klonow jest już dawno by wszystkich posadzili

0572.jpg

Opublikowano

Exide, chcesz mieć sprawę w sądzie? Masz 14 dni na usunięcie z obiegu zedytowanej wersji mojej gry i to jest definitywny koniec pomagania tobie(szkoda, że tyle czasu na (C)ciebie stracilem). I nie podawajcie mi grafik z darkobit - to nie ma być darkobit...

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

Tak według prawa nie może tym bardziej na kradzioną(z DO).
Kradzież z grafik z DO - 1 zarzut

Publikacja moich materiałów bez mojej zgody a nawet ze sprzeciwem - 2 zarzut

Dekompilacja mojej gry - 3 zarzut

Zmiany w mojej grze bez mojej zgody - 4 zarzut.

On ciągle komuś kradnie kod albo grafiki etc. Jeżeli inni nie potrafią o siebie zadbać - trudno - ja potrafię. Za 4 zarzuty to spokojnie grzywna będzie i pozdro w szukania liceum z wyrokiem(ma 16 lat) ;) Jestem dobry i dałem mu jeszcze 14dni.

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

Tak według prawa nie może tym bardziej na kradzioną(z DO).

Kradzież z grafik z DO - 1 zarzut

Publikacja moich materiałów bez mojej zgody a nawet ze sprzeciwem - 2 zarzut

Dekompilacja mojej gry - 3 zarzut

Zmiany w mojej grze bez mojej zgody - 4 zarzut.

On ciągle komuś kradnie kod albo grafiki etc. Jeżeli inni nie potrafią o siebie zadbać - trudno - ja potrafię. Za 4 zarzuty to spokojnie grzywna będzie i pozdro w szukania liceum z wyrokiem(ma 16 lat) ;) Jestem dobry i dałem mu jeszcze 14dni.

z tego co wiem musiał byś mieć prawa zastszeżone i nie lepiej by było żebyś z Edoxem robił tą grę moglibyście się dzielić pomysłami a grafiki on by sam zrobił

Opublikowano

1. On nie umie programować(przez pewien czas(do teraz) znałem się nieco bliżej z nim) i wiem że albo używa gotowych silników(to jeszcze nie grzech ale po co mi osoba która nie umie sama nawet pacmana napisać?) albo kradnie fragmenty kodu innym i z nich skleja.

2. On nie ma pojęcia o robieniu grafik.

3. Według prawa polskiego nie musisz pisać wszelkie prawa zastrzeżone! To się rozumie samo przez się. O ile nie dasz zgody na daną czynność związaną z twoim dziełem, inni nie mogą jej wykonać ;)

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

1. On nie umie programować(przez pewien czas(do teraz) znałem się nieco bliżej z nim) i wiem że albo używa gotowych silników(to jeszcze nie grzech ale po co mi osoba która nie umie sama nawet pacmana napisać?) albo kradnie fragmenty kodu innym i z nich skleja.

2. On nie ma pojęcia o robieniu grafik.

3. Według prawa polskiego nie musisz pisać wszelkie prawa zastrzeżone! To się rozumie samo przez się. O ile nie dasz zgody na daną czynność związaną z twoim dziełem, inni nie mogą jej wykonać ;)

z tego co wiem ja go znam o wiele dłużej niż ty by mógł ci pomuc w czymś tam a polskie prawo nie jest dobre

Opublikowano

Ta paintowa grafa strasznie zniechęca :/ Znajdzcie jakiegoś dobrego grafika i weście się za tą gre bo naprawde może być znakomita :) Przydala by sie grafa jak w DO taka 2D, lepsze efekty, więcej bajerów i osiągniecie coś naprawde wspaniałego :) Życze powodzenia i na pewno bd obserwował jak wam idzie praca:)

Opublikowano

W dzisiejszych czasach trudno o wolnego dobrego grafika. Programistę znaleźć to żaden problem, ale. grafika... Każdy zajęty, przy czym i tych zajętych nie jest tak strasznie dużo,

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

Na razie czekam na nowy komputer, wtedy rozpocznę prace na przepisanie projektu z GM8 do GMS.

BTW: Interesuje Was bardziej wersja na Linuxa czy Mac OS X? Znajomi, jeżeli mają jakiś system inny/opócz windows to jaki(MAC/Linux/Unix/FreeBSD...)?

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

• 1 rok później...
Opublikowano

Projekt jest wznowiony, nie wiem przez ile, bo jak mam czasu trochę to dłubię, więc aktualizacje itp. będą robione w ślimaczym tempie + projekt jeżeli będę miał zbyt duży nawał pracy to będzie znów zawieszony.

Ale do rzeczy...
Idzie nowa, spora aktualizacja, ale przy okazji gra zostaje przepisana na nowy silnik Game Maker Studio, z czym jest mnóstwo problemów i staram się wyeliminować wszelkie niezgodności. Dlatego aktualizacja może sporo się przedłużyć, ale w zamian otrzymamy(o ile się uda) grę na platformy:
-Windows(tak jak wcześniej)

-Android(Na razie raczej na tablecie, bo interface, będzie przerabiany raczej, ale na razie zostaje ten co jest, więc będzie trudno grać na  ekranie mniejszym niż powiedźmy te 7 cali)

-Linux

Nie wykluczam w dalszym czasie, także Windows Phone(nie mam telefonu z Windows Phone, więc nie wiem jeszcze jak to wygląda), iOS na pewno odpada(żąda o ile dobrze pamiętam 100$ za wstawienie w ogolę gry, a z innych źródeł instalacja jest nie możliwa, lub bardzo utrudniona), oraz nie wykluczam Mac OS X.

Na razie skupiam się na Androidzie, ponieważ wydaje mi się, że będzie to najatrakcyjniejsza z platform.

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

nie liczcie na super efekty graficzne skoro 10-15 graczy kolo bossa zaczyna strzelac to kazdy ma stopklatki. to tylko przegladarkowa gra, wiec nigdy nie bedzie taka jaka sobie zyczymy

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Chciałbym jedynie podkreślić, że prace nie zostały porzucone i jestem aktualnie na poziomie około 15% pierwszej wersji grywalnej na nowym silniku. Dlaczego tak mało? Jak wspominałem temp prac jest oszałamiające, a jeśli mam być szczery to 80% tego co mam to zrobiłem w ciągu ostatnich dwóch tygodni(miałem więcej czasu niż zwykle).

Jeżeli ktoś chciałby robić grafiki to nadal nie mam takiej osoby i proszę się zgłaszać :)

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...