Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NEW][PRIV] Prywatny serwer gry Gladiatus [Ultimma.cba.pl]

enichilato

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

była z gladka ale prawa autorskie :D

2x up kup sobie pierw eq potem pisz .. na start eq sie nie dostaje !!

• Odpowiedzi 352
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@FlinserGaminG

Mozilla wyświetla takie znaczki w miejscach gdzie powinny być obrazki przedmiotów które gracz założył.

@NeverGiveUP

Grafika z gladiatusa. hmm. Kuszące ale sprawy sądowe i blisko pół miliona dolarów odszkodowania to nie dla mnie

Opublikowano

Ciekawe pytanie. Im dłużej patrze na to co robię to coraz więcej spędzam czasu nad inną gra mojego autorstwa z własną fabułą. Ciągłe przyglądanie się podstroną gry gladiatus w celu dogłębnego zbadania na jakich zasadach działa ta funkcja po czym wklepuje ją do własnego odpowiednika tej że gry nie daje mi żadnej satysfakcji z tego co robię.

Chociaż stworzyć klona gry jako pierwszy, ale nie to nie jest to czego każdy programista oczekuje.

Opublikowano

hymm a jeśli można wiedziec

czy masz ten silnik juz na jakimś hostingu czy wgl jest osiągalny dla zwykłego gracza ? żeby spobie po testować

oraz czy masz zrobione więcej niż jest teraz osiągalne dla gracza ?

(mowa o gladiatusie)

i czy są szanse na udostępnienie/ włączenie ?

Opublikowano

1. Jak skończę oczywiste podstaw grywalności to na dniach powinna wyjść ale nie na takiej zasadzie co gra ultimma a na zasadzie grasz w to co masz a raczej testujesz to co masz bez zbędnego narzekania dzieci typu : "Po co dajesz coś co nie jest skończone i w pełni grywalne.".

2. Ten temat wydaje mi się ze jest zamknięty.

Opublikowano

Tak. Ale żeby całość opisać to za długo.

Więc może troszkę zdradzę fabułę w wersji opisowej.

Zaczynasz jako zwykły wieśniak posiadający własny mały domeczek w wiosce nieopodal Rzymu.

Początki zawsze są trudne więc aby osiągnąć swoje marzenia gracz będzie musiał się wykazać ciężką pracą aby zostać "Tym kim chce" Bo będzie możliwość zostania sławnym gladiatorem, żołnierzem legionów rzymskich, kowalem posiadającym własną kuźnię, dowódcą legionów rzymskich czy nawet samym cesarzem imperium rzymskiego.

To tak na początek.

Gra to będzie swego rodzaju RPG + RTS.

Niestety na razie będzie minimum grafiki. ;)

Opublikowano

oo powiem ci zaciekawiłeś mnie :) no to czekam mam nadzieje że jak skończysz opublikujesz :)

Opublikowano

Wszystko fajnie tylko mnie zaciekawił fakt że nie możesz "zostać sławnym gladiatorem" bo gladiatorzy to byli niewolnicy

I tu się mylisz bo rzymianie też dostawali przywilej bycia "bohaterami areny" czyli gladiatorem który walczył z niewolnikami [ale czy taki byłby lepszy od niewolnika walczącego o życie? no ale było]. Ew. były nadawane już jakieś tam prawa dla niewolników [nie wiem jakie ale gdzieś wyczytałem kiedyś]

Opublikowano

Padla chyba strona . Czy co innego ? pisze

Dostęp do strony jest zablokowany albo w katalogu domowym nie ma pliku index.html ani index.php.

BUM

Opublikowano

Gra padła? czy mi się zdaje.

Carl Johnson Aka CJ

Kings Never Die
After five years at east coast, It was time to go home.

Opublikowano

Gra została zdjęta z serwera cba.pl ponieważ na darmowych kontach niemożna udostępniać silników gier opartych o php i mysql lub skryptów które generują zbyt duże obciążenie serwera.

Opublikowano

A będziesz kontynuował prace nad tym silnikiem czy coś? w sensie postawisz na wirtynie pl czy coś?

Carl Johnson Aka CJ

Kings Never Die
After five years at east coast, It was time to go home.

Opublikowano

strona nie dziala a bym se pogral.. czemu ?

A kiedy postawisz server na witrynie pl i ile bedzie to trwalo ?

no właśnie dobre pytanie :) hyymm będziesz kontynuował prace

A będziesz kontynuował prace nad tym silnikiem czy coś? w sensie postawisz na wirtynie pl czy coś?

Gra padła? czy mi się zdaje.

Padla chyba strona . Czy co innego ? pisze

Dostęp do strony jest zablokowany albo w katalogu domowym nie ma pliku index.html ani index.php.

Moim zdaniem już odpowiedz znajduje się w tum temacie. No ale co tam lepiej nabić +4 komentarze.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...