Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kajtuś

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 758
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A wiec tak,serwera nie polecam ze wzgledu na zaangazowanie glownego administratora.

Nawet gdyby chcial cos zrobic to nie potrafi,bo jego wiedza z tej dziedziny jest znikoma.Pamietacie jak pomylil komendy i wiekszosc graczy stracila swoj ekwipunek a niektorym pozamienialo itemy? Szkoda gadac.Teraz ma drugi serwer marinermt2 ,jeszcze kilka tygodni/miesiecy i sytuacja na obu serwerach bedzie podobna.

Czemu,zaden modek nie zainteresowal sie prezentacja? Linki nie powinny byc w code??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A wiec tak.Wszedlem po dluzszej nieobecnosci i widze,ze w pewnej kwestii sie nic nie zmienilo.Administratora jak nie ma tak nie ma.Przerwa techniczna na forum trwa juz 5miesiecy.Jedynym + jest fakt,ze go jeszcze nie zamknal.Ciekaw jestem jak jego aktywnosc wyglada na drugim serwerze marinermt2.

Opublikowano

Powiem tak. wczoraj byłem 01:23 no było z 4-5 osób na CH1! a w dzień to tak średnio do 30 osób. to kwestia czasu kiedy padnie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam Wszystkich!

Jak większość z Was zdążyła zaobserwować serwer od kilku dni nie jest dla Was dostępny .

Spowodowane było to licznymi atakami na nasz serwer ale ''prawdopodobnie'' nie to było główną przyczyną wyłączenia serwera!

Serwer został wyłączony ponieważ nasza maszyna ''dedyk'' uległa usterce!

Wszelkie kopie Cameriona itd. znajdowały się na maszynie która była przeznaczona na serwer, w związku z atakami które były kierowane

w nasz serwer, a następnie jego blokadą związana z usterką, która nie wykluczam możliwe że była spowodowana tymi atakami

(możliwe ale nie koniecznie), nie miałem do nich dostępu co uniemożliwiło mi między innymi zmianę maszyny i odpalenie ''serwera''.

Dokładnie dwa dni temu udało mi się dogadać z firmą u której ''wynajmujemy'' dedyka i uzyskać do niego dostęp.

Zrobiłem kopię plików i pobrałem najświeższą kopie bazy danych, wrzuciłem to na nowego dedyka i teraz :

zajmuje się poprawą zabezpieczeń (bo to teraz jest najważniejsze), oraz zapowiedzianym już Changelogiem #13!

Nie martwcie się bo serwer, strona główna oraz forum zostaną niebawem uruchomione .

Jeśli chodzi o serwer to bądźcie spokojni nie stracicie Waszych kont oraz ekwipunku, możliwe że wystąpi tylko mała 5-10min cofka serwera

ale nie wydaje mi się ponieważ ostatnia kopia bazy danych została wykonana kilka sekund przed tym dłuższym wyłączeniem serwera!

Dnia 27.04.2013 / 29.04.2013 zostanie uruchomione nasze serwerowe forum na którym zostanie dokładnie wyjaśniona

zaistniała sytuacja oraz data ponownego uruchomienia serwera!

Tak więc chętnych zapraszam do odwiedzania naszego serwerowego forum!

Teraz chce uprzedzić komentarze typu :

- Po co to włączasz....

- I tak nikt nie zagra...

- I tak nie zarobisz...

idt...................

Nie chodzi mi tutaj o zgromadzenie ponownie dużej liczby graczy i zarobek... Jeśli chodziło by mi o zarobek to włączył bym

ten serwer z drobnymi zmianami, inną nazwą, czy też inny i na nim bym ''możliwe że zarobił''.

Na starcie Cameriona powiedziałem że '' Serwer będzie działał i będę się nim zajmował do póki będzie na nim grało min. 50 osób

lub bezpowrotnie się zepsuje '', serwer miał pewne problemy ale nie uległ zniszczeniu więc zostanie włączony ponownie bez

żadnej większej cofki. Nie chodzi mi tutaj o zarobek, a tylko i wyłącznie o dobrą zabawę, po prostu lubię się tym zajmować

i szanuję ludzi którzy tutaj grali, poświęcili swój cenny czas aby coś osiągnąć i nie jednokrotnie niektórzy z nich wydali pieniądze na

ItemShop aby wspomóc utrzymanie serwera!

Zainteresowanych proszę o obserwowanie naszego forum kiedy będzie już online i czekanie na konkretną datę i godzinę ponownego

uruchomienia serwera! Postaram się ogarnąć to wszystko jak najszybciej! konkretne wyjaśnienie i opis sytuacji pojawi się na naszym forum,

w razie pytań proszę pisać na pw lub na numer gg, będę się starał odpisywać :)

Pozdrawiam Wszystkich i przepraszam za zaistniałą sytuację!!!

Od czasu gdy pisales tego posta minelo ponad pol roku a nadal nie uruchomiles tego forum...

Zostalo 50 osob i pomyslec,ze kiedys liczba graczy dochodzila do 1k.

Teraz z czystym sumieniem mozesz go zamknac.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...