Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

21 grudnia 2012 - Koniec świata, tragedia ujawiona z ostatniej chwili!

Krzysztofa

Koniec świata  

156 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wierzysz w koniec ?wiata?

• Tak :(
      27
    • Nie :)
      129
  2. 2. Co si? stanie 21 grudnia 2012 roku?

• Zupe?nie nic, tak s?dze
      119
    • B?DZIE APOKALIPSA!!
      37

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 144
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Niestety ale muszę przesunąć ten koniec świata z 2 powodów.

1. Jeszcze nie poruchałem,

2. Chciałbym się nacieszyć prawkiem które zrobię za 1,5 roku.

@Topic

Nie wierzę

Opublikowano

Wiecie, że jeśli nastąpi koniec świata to prawdopodobnie bedzie to znaczylo że Bóg nie istnieje. Dowodem są słowa zawarte w księdze zwanej Biblią : "nikt nie zna dnia, ani godziny" - mądre co?

Daj lajka jak pomogłem :]

Opublikowano

@up

Dobrze mówi

Koniec świata(niby)za 3dni i nie wiem czy mam się bać czy cieszyć.Moim zdaniem tak:kalendarz majów konczy się 21.12.12 dlateego też jaki stary człowiek niby archeolog wymyślił se że kalendarz się skączy spadającym meteorytem i będzie to równoznaczne z końcem świata.Ja tam w takie coś nie wieże(Serio 1 meteoryt ma roozwalic ziemie? Co najwyżej dom

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Przecież już dawno było powiedziane, że amerykańscy naukowcy znów sie jebneli i data 21 grudnia 2012 nie oznaczała końca świata, ale "Nową Erę". Znaleźli także późniejsze daty i zaprzeczało to temu, iż kalendarz majów skończył się w 2012 roku.

Opublikowano

Ludzie zrozumcie , majowie chca sobie zrobic imprezke ( mini sylwerstra meteorytów) bo konczy sie kalendarz majow a zaczyna sie czerwcow ;).Ciekawe bedzie zjawisko jak beda latac meteorytki!.

@TOP

Nie wierze =)! Juz kilka przezylem

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Opublikowano

Ludzie zrozumcie , majowie chca sobie zrobic imprezke ( mini sylwerstra meteorytów) bo konczy sie kalendarz majow a zaczyna sie czerwcow ;).Ciekawe bedzie zjawisko jak beda latac meteorytki!.

@TOP

Nie wierze =)! Juz kilka przezylem

Mt 5, 17-18
" 17 Nie sądźcie, że przyszedłem znieść Prawo albo Proroków. Nie przyszedłem znieść, ale wypełnić. 18 Zaprawdę bowiem powiadam wam: Dopóki niebo i ziemia nie przeminą, ani jedna jota, ani jedna kreska nie zmieni się w Prawie, aż się wszystko spełni. "

to co mówisz obraża język religii, a jak wiesz niektórzy z nas to chrześcijanie

JP7SYyZ.gif

Opublikowano

Wszyscy mówią o tym, że Ziemia się rozpadnie, ale przecież o końcu świata można dowiedzieć się trochę z Apokalipsy Św. Jana, gdzie jest napisane:

A z dymu wyszła szarańcza na ziemię, i dano jej moc, jaką mają ziemskie skorpiony. I powiedziano jej, by nie czyniła szkody trawie na ziemi ani żadnej zieleni, ani żadnemu drzewu, lecz tylko ludziom, którzy nie mają pieczęci Boga na czołach. I dano jej nakaz, by ich nie zabijała, lecz aby pięć miesięcy cierpieli katusze. A katusze przez nią zadane są jak zadane przez skorpiona, kiedy ugodzi człowieka. I w owe dni ludzie szukać będą śmierci, ale jej nie znajdą, i będą chcieli umrzeć, ale śmierć od nich ucieknie.

Tak więc jak jest napisane, człowiek jest tu winny, nie natura, nie Ziemia, ona pozostanie taka jaka jest, to człowiek zostanie sądzony.

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Admin Cienia
Opublikowano

Jak ktoś obchodzi jutro koniec świata to podam swój numer konta, akceptuję wszystkie przelewy o każdej kwocie :)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

boga nie ma, więc o jakiej wierze w koniec świata mówicie.

skoro jesteście takimi wielbicielami biblii, to pomyslnie normalnie i zrozumcie, że biblia to więcej sprzeczności niż koniec świata 21 grudnia. w biblii są info na temat choćby niemodlenia się i nie odprawiania rytuałów w świątyniach, bo jezusa w nich nie ma. kościół to wymysł naciągaczy.

Opublikowano

Koniec świata haha...Wszystko wymyślą by być sławni i zarobić kasę

Powiem jedno "Co Bóg stworzył człowiek nie rozjebie" !!!

Opublikowano

skoro jesteście takimi wielbicielami biblii, to pomyslnie normalnie i zrozumcie, że biblia to więcej sprzeczności niż koniec świata 21 grudnia. w biblii są info na temat choćby niemodlenia się i nie odprawiania rytuałów w świątyniach, bo jezusa w nich nie ma. kościół to wymysł naciągaczy.

o, w końcu ktoś kto ma podobny tok myślenia co ja.

pozwolę sobie zacytować tutaj to o.

"Nie masz wrażenia, że bóg to hipokryta? Dzieci umierają z głodu jak księdza żrą do syta"

Jebać kościół i to wszystko, w pizdu bym wysadził.

a co do konca swiata... jebac to, pierw mam dostac kida w mt2 albo mc pozniej moze koniec byc. tyle

@up

o japierdole

Opublikowano

o, w końcu ktoś kto ma podobny tok myślenia co ja.

pozwolę sobie zacytować tutaj to o.

"Nie masz wrażenia, że bóg to hipokryta? Dzieci umierają z głodu jak księdza żrą do syta"

Jebać kościół i to wszystko, w pizdu bym wysadził.

a co do konca swiata... jebac to, pierw mam dostac kida w mt2 albo mc pozniej moze koniec byc. tyle

@up

o japierdole

Dzisiaj na religii oglądaliśmy jakiś pierdzielnięty film, w którym rzekomy jezus odwiedza trójkę ludzi na ziemi i ich prowadzi przez życie. Myślałem że jebnę. Jego słowa, że 'Wszystkie cierpienia to ja zesłałem na ciebie, żeby zrobić z ciebie wspaniałego człowieka'. HAHAHAH, uwagę dostałem za zbyt głośny śmiech z niektórych scenek.

Opublikowano

Tak poza tematem, to co jest jak się umrze?:pp

Opublikowano

Miałem podobną sytuacje, tylko nie podczas filmu, ale jak jakieś historie opowiadała jak to Bóg pomógł wyjść z choroby. Po tej akcji wypisalem sie z religi :x

Opublikowano

to samo co z Twoim kotkiem, pieskiem itd. piach. CZŁOWIEK TO ORGANIZM, NIE DUSZA. DUSZA TO WYMYSŁ IDIOTÓW. każdy organizm żyje, dopóki spełnia to co potrzebne- tlen, krew i cała reszta.

Opublikowano

Dzisiaj na religii oglądaliśmy jakiś pierdzielnięty film, w którym rzekomy jezus odwiedza trójkę ludzi na ziemi i ich prowadzi przez życie. Myślałem że jebnę. Jego słowa, że 'Wszystkie cierpienia to ja zesłałem na ciebie, żeby zrobić z ciebie wspaniałego człowieka'. HAHAHAH, uwagę dostałem za zbyt głośny śmiech z niektórych scenek.

beka xD ja powiedzialem ze na religie chodzic nie bede bo nie mam zamiaru sluchac bajek

robaki cie wpierdalaja

Opublikowano

2xup

kiedyś gdzieś czytałem, ze naukowcy idealnie odtworzyli organizm człowieka, jednak nie udało się go ożywić, tak jakby czegoś brakowało, może duszy?

a tak pozatym, Ja bym się po prostu bał wypisywać takie bzdury jak ci wyżej, ktoś chyba musiał stworzyć cały ten świat, a wy mówicie tak jakby on sobie po prostu był i nikt nad nim nie czuwał...

5lwgh1.png

Opublikowano

2xup

kiedyś gdzieś czytałem, ze naukowcy idealnie odtworzyli organizm człowieka, jednak nie udało się go ożywić, tak jakby czegoś brakowało, może duszy?

a tak pozatym, Ja bym się po prostu bał wypisywać takie bzdury jak ci wyżej, ktoś chyba musiał stworzyć cały ten świat, a wy mówicie tak jakby on sobie po prostu był i nikt nad nim nie czuwał...

Boisz sie kogos kogo nie widzisz, nie widziales... nikt nie widzial... udaj sie do psychiatry.

Ja sie nie boje Boga, bo go nie ma.

Bylo jedno wielkie pierdolniecie i tyle, swiat powstal.

a tak wgl.. chujowi ci naukowcy cos byli

Opublikowano

Koniec świata jest faktem chęci zarobienia kasy przez firmy i korporację, ponieważ jest kryzys xD

najmądrzejsza wypowiedź w tym temacie. popieram w stu procentach :)

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

3xup

"Błogosławieni ci którzy nie widzieli, a uwierzyli"

tak samo istnieje Bóg i istnieje szatan

jeśli uwazasz, ze się go nie boisz to twoja sprawa, tylko żebyś tego nie zalowal, teraz nie zdajesz sobie z tego sprawy co mówisz... jesteś tak pewny siebie, a nawet nie potrafisz dokładnie uargumentować swoich poglądów.

5lwgh1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...