Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Windows 8

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, wlasnie mam zrobic formata systemu ale niewiem czy 7 czy 8 wgrac, co wy polecie?

Jakie sa zalety 8, jakie minusy, warto ja miec?

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tzn co? Normalnie xP Wszystko działa i chodzi płynnie, ładnie szybko sie uruchamia. Komputer włącza mi sie w 13 sekund.

Opublikowano

Ktoś (?) z profilu Magika napisał że za mało okien heh :D

Wg mnie jeszcze nie jej czas, siódemka chyba jest najlepsza. Sam używam XP i nie narzekam. Na 8 nie wszystkie gry działają i programy.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Linux ,kurwa.

A tak na serio 8 -> Tak chujowy interfejs do tego ten niby "pulpit" dalej chodzi w metro , czyli jest tak jakby aplikacją w nim włączoną dlatego

pierdole tą 8'mke na całego.

7 bierz. -> To tylko moje zdanie..

/reflink

Opublikowano

Prawda. Mimo to, że niby system się włącza 10% szybciej czy inny shit, to jednak jak masz mocniejszego kompa to nie poczujesz różnicy. Poza tym, Win7 to taki system, na który nie można narzekać. Jest dobry i tyle.

he?

Opublikowano

Tutaj wypowiadają się same niedojebane dzieci ;) (z wyjątkami). Chuja wiecie, więc się schowajcie do szafy i wypierdalać. METRO wcale nie jest złe, sugerujecie się opiniami pierdolonych noname'ów. Windows8 chodzi o niebo lepiej, niebo szybciej i jest o niebo ładniejszy od poprzednich wersji. Integracja METRO z serwisami społecznościowymi, pocztą itp. jest niesamowita, obsługa interfejsu jest prosta i intuicyjna. Pogracie w wszystkie gry, komputer nie złapie ściny z byle gównianego powodu i do tego 90dni triala. Po prostu - polecam.

Kwestią czasu jest zanim ktoś wyskoczy z WindowsXP, kochani, ten system jest PRZESTARZAŁY i trzeba być idiotą aby używać go w 2012 roku i ciągle się zapierać - że był, jest i będzie najlepszy - gówno prawda.

Odchodząc od rodziny windowsów, przejdę do Linuksa - ten jest jeszcze lepciejszy, ale wiadome - mało zaawansowany użytkownik może się pogubić, czasem trzeba skorzystać z terminala co dla niektórych jest czarną magią. Sam system jest stabilny, wolny od wirusów, ultra-szybki i ma piękne środowiska graficzne. Swoje ulubione programy można odpalić przez WINE, działa całkiem dobrze. Kolejnym plusem są wymagania, pójdzie na byle gównianym sprzęcie ;)

Opublikowano

Uważam że ósemka jest zbyt nowa aby ją instalować. Mogą być jeszcze błędy.

Dlatego ja zostaję przy windows 7 ( co prawda mam xp bo komp za słaby ale w grudniu będę miał 7).

Opublikowano

Win 8 to porażka. Interfejs do dupy, niedopracowany system, dużo gier może nie pójść.

Win 7 to dobry wygląd, miłe i przyjemne przeglądanie zawartości komputera i większość gier działa

XP już trochę stary i te nowsze gry nie pójdą ale ogółem jest dobry :>

Opublikowano

@Herbacia

To ty masz chyba lodówkę zamiast kompa, mi sie naprawde uruchamia 13 sekund ... + 2-3 sekundy na wczytanie startowych programów.

@top

Na 8 przynajmniej mi działa każda ale to każda gra a mam ich full...

Nie ściemniajcie że mało programów jak i gier działa bo tak czytaliście na necie...

A z metro nie musisz korzystać to masz zwykły windows ; ) Ja z metro nie korzystam i jest zajebioza.

Ja ci polecam bo idealnie chodzi.

Opublikowano

Windows 8 ma o wiele lepiej zoptymalizowany, szybciej chodzi, wspomaga wielordzeniowość itd, ale wkurza ten głupi interfejs lecz można się przyzwyczaić

Windows 7 nic nowego

Ja zdecydowanie polecam 8 ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@Flap_PL

Dokładnie albo przeraża ich szybkość owego systemu : )

A ja dobrze zrobiłem że kupiłem i nie żałuje.

Opublikowano

Win 8 to porażka. Interfejs do dupy, niedopracowany system, dużo gier może nie pójść.

Win 7 to dobry wygląd, miłe i przyjemne przeglądanie zawartości komputera i większość gier działa

XP już trochę stary i te nowsze gry nie pójdą ale ogółem jest dobry :>

Śmieszny jesteś kurwa, co ci może nie działać? Wszystko jest jak na siódemce trolu...

Wszyscy co piszą że win 7 lepszy pewnie nawet na oczy nie widzieli 8 ^_^

Dokładnie

Uważam że ósemka jest zbyt nowa aby ją instalować. Mogą być jeszcze błędy.

Dlatego ja zostaję przy windows 7 ( co prawda mam xp bo komp za słaby ale w grudniu będę miał 7).

Gdyby była za nowa z powodu błędów to microsoft by jej nie wypuścił.. jebnij się w czoło

Z tego co wiem, nie ma jeszcze directx'a na Windows 8.

Co wiąże się z tym, że np BF3 ci nie odpali.

Popierdoliło? Tyle w temacie ...

Opublikowano

Powiem tyle. Przyspiesza kompa. Myslalem ze to genialny system. Podchodze do stoiska testowego w sklepie i kurtyna opadla. Kafle sa do dupy, one wygladaja ladnie tylko na fonie gdzie sa duze i zajmuja caly ekran. Tutaj jest ich zwyczajnie za duzo, nie obsluguja calego ekranu.. klasyczny pulpit na maxa zbugowany, posrany i nic go nie zmienili. Masa dupnych funkcji, konieczna myszka ze scrollem bo inaczej musisz przeciagac recznue (poj?balo?) pulpity. Nie wiem na co mi preinstaowany klient microsoftu, market. Nawet suwaki sa skopane, jakies szare gowna ktore wgl nie pasuja do reszty..

Nie chodzi wiele rzeczy. Osobiscie nie polecam. Chyba ze chcesz lekko podkrecic sobie nim kompa.

Śmieszny jesteś kurwa, co ci może nie działać? Wszystko jest jak na siódemce trolu...

A to ciekawe, ja mam darmowy tester wymagan systemu do win8 i wyskoczylo mi ze 10 aplikacji nie bedzie dzialac- w tym antywirus i jedna gra..

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...