Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@Malibu10 odpalasz przeglądarke ftp, Logujesz się i wbijasz do:

To jest ukryta treść, proszę

i tam masz syserr.txt

SYSERR: Jul 18 10:55:26 :: pid_init:

Start of pid: 1187

SYSERR: Jul 18 10:55:26 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.

SYSERR: Jul 18 10:55:27 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Table 'player.string' doesn't exist (query: SELECT name, text FROM string errno: 1146)

SYSERR: Jul 18 10:55:31 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.

SYSERR: Jul 18 10:55:34 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.

SYSERR: Jul 18 10:55:42 :: Boot: cannot load DropItemGroup: locale/poland/drop_item_group.txt

SYSERR: Jul 18 10:55:48 :: pid_deinit:

End of pid

takie cos mam, prosze o pomoc :)

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam problem, gdy chcę połączyć się z Navicatem wyskakuje mi "Can't connect coś tam coś tam "moje IP" (10060)". IP mam wpisane z końcówką .100, reszty nie ruszałem tylko w haśle wpisałem metineth i nie działa... W VB wpisałem /etc/rc.d/netif restart. Wie ktoś jak rozwiazać ten problem?

//Zrobiłem reboota, coś tam się dłużej robiło i już działa.

Edytowane przez Keesh™
Opublikowano

Mam problem z Clientem od terenza ponieważ gdy loguje się na serwer i kończy się ładowanie mapy to wyłącza się klient.

poprosił bym o jakieś rozwiązanie tego pewnie typowego problemu. ( cos innego niż Launcher z glową sury)

zawartość sysser-a:

0721 16:16:57625 ::
uiCharacter.py(line:401) __LoadWindow
uiCharacter.py(line:155) __BindObject

CharacterWindow.__LoadWindow - exceptions.AttributeError:'module' object has no attribute 'ToolTip'

0721 16:16:57625 :: ============================================================================================================
0721 16:16:57625 :: Abort!!!!

Czekam na odpowiedź.

Opublikowano (edytowane)

Witam @Terenzo. Mam problem. Gdy odpalam skilla. Np. Silne ciało, duchowe, strzałę u Archera itp. Wywala mi całkowicie serwer i muszę stosować /stop /start . Wiesz może cot o powoduje?

syserr chanellowy czyściutki, autha to samo ale w db coś znalazłem...

Pomógłbyś?

Edytowane przez Gnypek.

­graphic.png

Opublikowano (edytowane)

takie cuś przy próbie odpalenia gotowca

767791405999686459639.png

/edit. wina antywirusa. zmieniony z AVG na MSE i działczy.

Edytowane przez Monkey D. Luffy

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Siemka, mam problem z Logowaniem, wszystko ladnie wyglada zrobione a pisze mi "Bład połaczenia z serverem" moze ktos pomoc ? :) gg;16083154 bede wdzieczny :)

Opublikowano

Siemka, mam problem z Logowaniem, wszystko ladnie wyglada zrobione a pisze mi "Bład połaczenia z serverem" moze ktos pomoc ? :) gg;16083154 bede wdzieczny :)

edytuj od nowa rooty w cliencie

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano (edytowane)

Dla wszystkich osób które mają problem z specular na bazie DB (wszystkie bronie i zbroje nie mają połysku, nie mylić ze świeceniem)

Wklejamy to oto query:

Nie wiem czy ktoś to już tutaj dawał ale wiem, że baza Terenzo ma ten problem dlatego tutaj to udostępniam.

Edytowane przez The Naid

0LsM05U.png

Opublikowano

Barti456@, w 22 Lip 2014 - 16:29, powiedział:

snapback.png

Siemka, mam problem z Logowaniem, wszystko ladnie wyglada zrobione a pisze mi "Bład połaczenia z serverem" moze ktos pomoc ?  :) gg;16083154 bede wdzieczny  :)

edytuj od nowa rooty w cliencie

nic nie pomaga nadal to samo, masz jakies inne propozycje ? 

Opublikowano (edytowane)

nie mogę sie polaczyc z navi.

jest jakies konto stworzone od razu na tych plikach? jak wpisuje nieprawidlowe passy to mam zostaniesz polaczony zamiast nieprawidlowe dane czy cos...

Edytowane przez Vertoi
Opublikowano

Jo, może ktoś podeslać mysql z tych pliczkow?

Wejdź na naszego FanPage'a i daj lajka, śledź nas na bieżąco!

Nowy serwer metin2, już wkrótce !

Link w profilu :)

Opublikowano

- Problem ze stworzeniem nowego konta?

Tabela account wymaga uzupełnienia każdej kolumny, ale niestety nie wszędzie są ustawione wartości domyślne (które pobierane są, gdy wartość nie jest podana w zapytaniu). Serwer mysql bez wartości domyślnej nie wykona poprawnie zapytania i rekord nie zostanie dodany do tabeli.

Spoiler

ALTER TABLE `account`

MODIFY COLUMN `last_play` datetime NULL AFTER `money_drop_rate_expire`,

MODIFY COLUMN `web_ip` varchar(15) CHARACTER SET ascii COLLATE ascii_general_ci NULL AFTER `web_admin`,

MODIFY COLUMN `web_confirm` varchar(32) CHARACTER SET ascii COLLATE ascii_general_ci NULL AFTER `web_ip`;

ja mam problemy ze stworzeniem acc, jak utworze postac to w grze nie ma nicku i nie moge nadac gm ...

gdzie mam wrzucić te wartości ze spoilera ? ;)

Opublikowano (edytowane)

Siemka,mam problem  z tym ze gdy Kolega loguje sie na server  ( hamiachi ) loguje go i po wlaczeniu postaci wywala mu postac to menu logowania  ,  mi wszystko dziala ladnie. 

Edytowane przez Barti456@
Opublikowano

mam takie pytanie , jak zapisać zmiany  w MySQL .  Problem polega na tym że jak zmieniam w Navicacie wartosc np sprzedaży itemu w yang i wczytuje ponownie MySQL to zmiany nie są zapisane , anji nie są widocznie w grze * od nowa sąstandardowe) co trzeba jeszcze zmienic by to działało bo na to wygląda ze nie tylko w Navicacie. proszę o odpowiedź gdzie trzeba jeszcze co podmienic by wartości zmienione w navi były zapisane

Opublikowano

mam takie pytanie , jak zapisać zmiany  w MySQL .  Problem polega na tym że jak zmieniam w Navicacie wartosc np sprzedaży itemu w yang i wczytuje ponownie MySQL to zmiany nie są zapisane , anji nie są widocznie w grze * od nowa sąstandardowe) co trzeba jeszcze zmienic by to działało bo na to wygląda ze nie tylko w Navicacie. proszę o odpowiedź gdzie trzeba jeszcze co podmienic by wartości zmienione w navi były zapisane

Musisz konwertować z Txt do SQL.

Tutaj masz temat:

http://www.mpcforum.pl/topic/1052718-nowe-mob-protoitem-proto-w-db-opis-i-wyjasnienie/

Jeżeli chcesz ominąć konwertowanie, poszukaj na MPC liba na to abyś mógł zapisywać zmiany normalnie w Navicacie.

Niestety na Game 34k trzeba konwertować, właśnie Terenzo stoi na tym Game.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...